HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ağustos 2019 Çarşamba - 11:51

Başkan Batur: Konak bana ayrı bir heyecan verdi!

Konak Belediye Başkanı Batur, belediyenin Yenişehir’e taşınma projesiyle, önceki dönem başlatılan Kültürpark revizyon çalışmasıyla, Gültepe’nin imar planlarıyla ve Alsancak’taki otopark sorunuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Narlıdere’deki 4 dönemin ardından Konak’a başkan olan ve 31 Mart’tan bu yana yürütülen çalışmaları aktaran Batur, “Konak bana ayrı bir heyecan verdi” dedi.

Başkan Batur: Konak bana ayrı bir heyecan verdi!

EGEDESONSÖZ- Konak Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Abdül Batur, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına katıldı ve soruları yanıtladı.

Belediye Başkanı Batur, kent merkezindeki otopark sorununa, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde başlatılan Kültürpark revizyon projesine ve Konak Belediyesi’nin Yenişehir’deki araziye taşınıp taşınmayacağına dair net ifadeler kullandı.

Başkan Batur ayrıca önceki Başkan Sema Pekdaş döneminde hazırlanan ve Büyükşehir Belediye meclisi tarafından reddedilen Gültepe planları hakkında da bilgi verdi. Yeni planların 2 ay içinde bitmiş olacağını aktaran Batur ilçede yürütülen diğer çalışmaları da geniş yelpazede değerlendirdi.

SAAT 14:00 GİBİ BELEDİYEYE GELİYORUZ
Narlıdere’deki 4 dönemlik başkanlık görevi sonrasında 31 Mart yerel seçimleriyle birlikte Konak’ta koltuğa oturan Batur, “Konak bana ayrı bir heyecan verdi. Konak İzmir’in kalbidir. Yeni bir çalışma programının heyecanla yapılıyor olması çok güzel. Canlı bir ilçe örgütümüz, meclis grubumuz var. Konak aktif bir ilçe olduğu için bizim de dinamik olmamız lazım. Sabah ilçeyi turladıktan sonra saat 14:00 gibi belediyeye geliyoruz. Sabah 08:00’de sokaklara çıkıyoruz, mahalle muhtarlarıyla bir araya geliyoruz. İstekleri nedir, bakıyoruz. Günde 6-7 muhtar dolaşıyoruz. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını yerinde görüyoruz ve çalışmaları da yerinde denetliyoruz” açıklamasında bulundu.  

GÜLTEPE PLANLARI 2 AY İÇİNDE BİTMİŞ OLACAK
Batur kentsel dönüşüm üzerinden konuşurken, Gültepe planlarına ayrı parantez açtı. Batur, “Acil müdahale edilmesi gereken 2 nokta vardı. Konak’ın üst kesimlerindeki bölgelerde yapılacak bir kentsel dönüşüm… Alandaki yaptığımız çalışmalarda vatandaşların birinci önceliği imar planı yaparak yerinde dönüşümün sağlanması isteniyordu. Gültepe planlarıyla bizden önce adım atılmıştı. Ama büyükşehir belediyesi meclisinden geri dönmüştü. Hayır varmış. Biz tekrar masaya yatırma imkanı bulduk. Bazı sıkıntıları tespit ettik. Sosyal donatı alanları biraz eksikti. Daha küçük adalar planlanmış biz onu daha geniş adalarla planlıyoruz. 2 ay içinde bitmiş olacak. 300 hektarlık alan belki aynı anda bitecek ama başlayışı stoklardan olacak. Bizim vatandaşı alıp bir yerden başka yere götürme niyetimiz yok. İnsanımızın komşusu değişmeden binası değişecek” dedi.

ANKET YAPTIRDIK, YÜZDE 82 İSTEMİYOR
Şeffaf bir belediyecilik anlayışı sergilediklerini aktaran Batur, önceki dönem Başkan Pekdaş’ın belediyeyi Yenişehir’e taşıma projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Batur, “Anketler yaptırdık. Yüzde 82 civarında vatandaşımız o bölgeye taşınmasını istemiyor. Konak Belediyesi denince insanların aklına Basmane Meydanı, Kültürpark’ın karşısı geliyor. Basmane Meydanı denince de akla Konak Belediyesi gelir. Biz öyle alışmışız. Ulaşım rahat, insanların gelmesi kolay... Burada yeniden bir yapılanma ve ‘ne yapabiliriz?’ diye düşünüyoruz. O bölgeyi bir yere göndermeyeceğiz. Belediyenin mülküdür. Bir spor tesisi, kültür merkezi olabilir. Konak Belediyesi’nin bir kapalı yüzme havuzu yok, spor salonu yok. Bu bizim eksikliğimiz. Çok aktif bir belediyeyiz ama tesis açısından sıkıntılarımız var. Vatandaşımızı, kamuoyunu, meclisi bilgilendirmeden iş yapmayacağız. Doğrusu budur. Şeffaf, hesap verilebilir belediyecilik diyoruz. Partimizin anlayışı bu! İstemediğimiz sonuç çıksa da uygulayacağız. Vatandaşın istemediği bir şeyi yaptığında o ilerleyen süreçte verimli olmuyor” ifadelerini kullandı.  

3-4 AY SONRA BELEDİYELER İŞÇİSİNE MAAŞ ÖDEMEYECEK DURUMA GELEBİLİR
Belediyelerin ülkedeki ekonomik krizden etkilendiğini vurgulayan Batur, “İmar affı samimi olarak uygulansa çözüm üretecek. Bence samimi olarak uygulanmıyor. Suistimal ediliyor. Herkes kanundan yararlanmaya çalışıyor. Devletle vatandaşın barış noktasındaki genel ilkeye aykırı oluyor. Kanun belki doğru ama uygulama biçimi yanlış. Yılsonunda tamamlanacak, kontroller başlayacak. Belediyeler işin içinde olacak. Vatandaşla her zaman karşı karşıya gelen kurum belediyedir, belediye başkanıdır. 20 yılda belki 4-5 tane imar yasası çıktı. Hepsi yeni çıkan kanunlarda bir önceki kanuna göre belediyelerin görevlerini arttırdı. Yetki ve sorumluluklar kısıtlandı ve ilave görevler verildi. ‘Belediyeler bunları ne ile yapacak?’ diye kimse düşünmez. Belediye gelirleri yasası yıllardan beri konuşulur. Ekonomik kriz belediyeleri daha fazla vuruyor. 3-4 ay sonra belediyeler işçisine maaş ödemeyecek duruma gelebilir” diye konuştu.

PEKDAŞ’A TEŞEKKÜR!
Konak Belediyesi’nin borcu olmadığını ifade eden Batur, tek cümlelik kısa bir açıklama yaptı ve “Mali açıdan herhangi bir sıkıntımız yok. Sema Başkan’a da teşekkür ederiz” dedi.

AZİZ BAŞKAN’IN HAZIRLADIĞI PROJE BENCE YENİDEN MASAYA YATIRILSIN
‘Kültürpark ne olmalı?’ şeklinde gelen soruyu yanıtlayan Batur, “Kültürpark kentin değeridir. Eski plan geri çekildi ve yeni bir anlayış ortaya konuyor. Başkan da çalıştay ile kim, ne düşünüyor bakıyor çalışmayı yürütüyor. Holler küçültülebilir. Yukarıdan baktığınızda hollerin ne kadar alan kapladığını ve fuara yakışmadığını görüyorsunuz. Ama bir eğitim kurumuna, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’ne katkı konulcaksa, zaten başkan son sözü söyler. Güzel bir şeydir. Zaten o kullanım 3 senelik gibi geçici herhalde. Aziz Başkan’ın hazırladığı proje bence yeniden masaya yatırılsın. Nereleri eksik, bakılsın. Biz öyle yapardık, hocalarla otururduk, bir daha çalışır gelirdik. Hazırlanan proje var. ‘Binalar kalksın’ denilebilir. Kalkabilir, olabilir. Zaten hazırlanan projede binalar ciddi oranda eksilecekti” diye konuştu.

ORMANLIK ALAN CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINDA İMZA BEKLİYOR
Gültepe’de bulunan ve istenilen ormanlık alan için bakanlığın verdiği onayın yanında Cumhurbaşkanlığı’nın da imzasının gerektiğini söyleyen Batur, “Bakanlıktan Gültepe’deki ormanlık alanı istedik. Cumhurbaşkanının makamında imza onayı beklediğini duyduk. Bakın her gün orada yangın çıkıyor. Atamer muhtarından mesaj geldi mi, ‘eyvah orada yangın çıktı’ diyorum. Hem orada bakımını yapacağız hem de insanlar faydalanacak. Alıp evimize götürmeyeceğiz. İnsanların yararlandığı bir tesis yapacağız. Nadir görülen yetiş yerlerden biridir. Biz ona sahip çıkmak istiyoruz. AK Partili arkadaşlar da samimiyetle işi takip ediyorlar. Bir an evvel imzalanması bizim açımızdan olumlu olacak. Kimsenin aklı kalmasın,  biz anında toplumun faydasına kullanırız” dedi.

ALSANCAK’TAKİ BOŞ ARSALARA KATLI OTOPARK YAPILSIN
Batur, kent merkezindeki trafik ve otopark sorununa ilişkin de, “Geçtiğimiz günlerde Tunç Başkan’la konuştuk. Ona bir öneri sundum. Alsancak’ta boş arsalar var. Teşvik edelim. Katlı otopark yapsın. Konut alanı, ticariye çevirelim. Ekonomik krizden dolayı konut yapamıyor. Biz bunu çözebiliriz. Odalarla da görüşülür, önerileri alınır. Yeni bir şeyler yapmamız lazım. Her gün 100 otomobil İzmir’de trafiğe çıkıyor. Nasıl olacak?” diye konuştu.

İNSANLAR KADİFEKALE’Yİ KEŞFETTİ
Pagos pazarına ilişkin konuşan Batur, “Çok önemli bir çalışma o. Kadifekale ile kenti artık buluşturmamız lazım. Bu seçimlerde o bölgelerden çok destek aldık. Bu anlayışı sürdürebilmek gerekiyor. Hizmet noktasında bizden en çok talebi olan bölge orası… O bölge insanı değer vermenizi istiyor. Dost olacağız. İlk temizlik kampanyamızı oradan başlattık. Pagos pazarı üretici pazarıdır. Kadınların ürettikleri ürünlerin pazarlamasını yapıyoruz. Bayındır, Ödemiş, Tire’den üreticilerimiz getirdikleri ürünleri satıyor. Dışarıdan tezgah verilmiyor. Büyükşehir organize ediyor. 3 haftadır açılıyor Pazar. Cumartesi günleri orası cıvıl cıvıl oluyor. İnsanlar Kadefikale’yi keşfetti” dedi.

SURİYELİLER İÇİN NE DEDİ?
Suriye’den Türkiye’ye gelen göçmenlerin hem iş hem de barınma noktasındaki merkezi olan Konak için konuşan Batur, “Bu ülkemizin en büyük sorunu. İnsanların Türkiye’ye kaçması insani açıdan bakıldığında kimsenin istemeyeceği bir şey… Kim ister ki? Belediye başkanlarının olumsuz açıklamaları çok doğru değil. ‘Zapturapt altına alınması, kayıtlı olarak çalışması’ derseniz, biz onları takip ediyoruz. Suriyeli de olsa vatandaşımız da olsa ruhsatlarına bakıyoruz. Ama bu konu ülkemizin ileride en büyük sıkıntı yaşayacağı konulardan biridir. Tampon bölge, sorunun çözümü için en önemli unsurdur” ifadelerini kullandı.

CHP BEYAZ GÖMLEK GİBİDİR, LEKE KALDIRMAZ
Geçtiğimiz haftalarda CHP’li belediye başkanlarının atama ve görevlendirmeleri üzerinden yaşanan tartışmalara değinen Batur, “Biz devletten maaşımızı alıyoruz, başka bir maaş talebimiz yok. Ama belediye şirketinin yönetim kurulu başkanının belediye başkanı olması kadar doğal bir şey yok. Huzur hakkımı istemediğimi belirttim, almıyorum. Meclis üyelerinin de yönetimde olması kadar doğal bir şey yok. 10-15 bin TL’lik huzur hakkı da vermiyoruz. Kayırma yok, başka bir şey yok. Arkadaşlarımız dönüşümlü olarak görev yapacaklar. Bazı yayın organları bunları kasıtlı olarak kullanıyor ama bizlerin de biraz tedbirli olmamız gerekiyor. Bunlar düzeltilebilir noktada olan konulardır. Bunların bir an evvel gündemden kaldırılması azlım. Kamuoyunda rahatsızlık var. Arkadaşlarımız gerekli hassasiyeti gösteriyor. CHP beyaz gömlek gibidir, üstünde leke olsa fark edilir, o lekenin oradan kalkması gerekiyor” dedi. 

 
Narlıdere’de engelleri aşan proje
 
Menemenspor Galip'le imzaladı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 7 Ağustos 2019 Çarşamba 23:18

20 yoldır izmir aynı izmir diyen cahil. İzmirin aldıgı göç.ihricat rakamların da genelde 2. olması. beyin göçünün son 10 yılda tersine dönmesi. bunlar hepa ynı izmir zaten dimi? ha inanmıyorsan zahmet edersen arat kardeşim izmirim göç haritası diye sana bütün bilgileri verir. yetmedi internette vergi sunumları ve ihracat rakamları da ortada. evet izmirin sorunları var ama siz köy diye bir şehri AVM çoklugu, toki vari kentsel dönüşüm ve YID projeleri ile yargılıyorsunuz. İzmir gibi bir şehrin kültür sanat organizyonları ile 16 milyonluk istanbula kafa tutması. sosyal yaşamı ile en önde gelen şehir olması umrunuz da değil. bugün AKP hükumeti kentsel dönüşüm yapıyoruz diyip uzunderedeki ucube toki leri kale ye taşısa sevinçten altınıza yaparsınız.

Yorumu oyla      5      6  
ali desidero 7 Ağustos 2019 Çarşamba 18:41

bazı bld. başkanları görmemişin oğlu olmuş misali sabah 8 akşam 18 makam koltuğunda oturuyor, bunu da bir başarı gibi tv programlarında anlatıyor... bld başkanları makamlarında gün boyu misafir ağırlayıp, kulis yapmaz, halkın arasında olur...nokta!

Yorumu oyla      4      5  
TLG 7 Ağustos 2019 Çarşamba 17:43

Başkan aklı başında konuşuyor, populist yaklaşımlardan kaçınıyor. Umarım bu çizgisinde devam eder.

Yorumu oyla      10      5  
İzmirli 7 Ağustos 2019 Çarşamba 16:33

Gerçek bir kentsel dönüşüm lazım Konak'da. Gecekonduların olduğu yere aynı şekilde imar izni verilirse Konak'a yazık olur.

Yorumu oyla      8      5  
izmir 7 Ağustos 2019 Çarşamba 14:04

iki çeşmelik varyant çevresi kemeraltının arka sokakları yenişehir tepecik hepsinin sökülüp yeniden planlı ve şık binalar yapılması lazım izmirin merkezi buralar.izmire bu yüzden yüklenemez hem hiç kimse size güveniyoruz

Yorumu oyla      11      5  
deli bekir 7 Ağustos 2019 Çarşamba 13:27

20 yıldır kaleyi unutan sizsiniz, 20 yıldır yeni yol yapmayan sizsiniz, 20 yıldır kültür park sizin elinizde, 20 yıldır konak aynı konak,kale aynı kale,izmir aynı izmir... 5 yıl daha aynı olacağına adım gibi eminim. boş laf..

Yorumu oyla      7      12  
Gürkan 7 Ağustos 2019 Çarşamba 12:47

Belediye binası için yapılan yarışma ve proje boşuna mı yapıldı? Bu iş için ne kadar harcandı? Belediye binasının Yenişehir'e taşınması o bölge için de ayrıca bir şanstı. Yenişehir ve çevresi bu zamana kadar gelen yönetimlerin ne yazık ki hiç umurunda olmadı. Proje diye yıllardır Alsancak sokakları yenileniyor. Kentsel dönüşüm yok. Sürekli planlar yapılıyor :) son 10 yıl Konak için boş geçti.

Yorumu oyla      7      6  
Can Çiler 7 Ağustos 2019 Çarşamba 12:44

Duygularım beni hiç yanıltmadı A.Batur başkan ciddi işler yapacak.İzliyorum diğer belediye başkanları o kadar acemi ve reklam peşindeki Allah bu kente sabır versin.

Yorumu oyla      8      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere’de engelleri aşan proje
Dezavantajlı vatandaşlara ve ailelere yönelik çalışmalarını hızlandıran ...
Başkan Sengel lösemili çocuklara umut oldu
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel önemli bir farkındalığa ...
Torbalı Belediyesi’nden suç duyurusu
Torbalı Belediyesi’nin 31 Mart seçimlerinden önce İŞKUR üzerinden işe ...
 
Tarihe Saygı/Yerel Koruma ödülleri için başvurular başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve İzmir'de tarihe duyarlılığın ...
Başkan İduğ'dan zabıtalara sürpriz
Bornova Belediyesi'nde görev yapan zabıta memurları ve emeklileri, bu ...
Ödemiş'e konservatuvar müjdesi
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş,  belediye bünyesindeki mevcut kültür ...
 
Dünyaca ünlü tenordan sokak hayvanları için Çeşme'de konser
Sosyal sorumluluk projeleri dikkat çeken Çeşme Belediyesi’nden yaza damga ...
Çiğlili çocuklar geleceğe hazırlanıyor
Çiğli Belediyesi, deneyimli eğitmen kadrosu ve çeşitli sosyal aktivite ...
Başkan Kılıç’tan Buca'yı kazanan gençlere mesaj:  Erhan Abi’niz burada!
Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, ilçe sınırları içinde bulunan Dokuz ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva