HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Nisan 2019 Salı - 09:09

Başkan Batur Koltuğu minik Eliz’e emanet etti

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı dolayısıyla koltuğunu Güzelyalı ortaokulu öğrencisi Eliz Öztürk’e emanet etti. Batur, ‘Yarınlarımızı, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ışığında ve izinde yetişen çağdaş nesiller geleceğimizi şekillendirecek. Sizler bizim geleceğimizsiniz’ dedi.

Başkan Batur Koltuğu minik Eliz’e emanet etti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Başkan Batur'un koltuğuna oturan Eliz Öztürk, konu hakkında ilk olarak Başkan Batur'un düşüncelerini almak istediğini söyledi. Batur, 23 Nisan'ın Kurtuluş Savaşı sırasında ülkeyi demokratik kurallarla yönetme anlayışıyla yola çıkılmış en güzel çalışmalardan bir tanesi olduğunu belirterek, 23 Nisan'ın tarihsel önemine değindi. Batur, “23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu. Bu çok önemli bir çalışmaydı. Kurtuluş Savaşı'nın devam ettiği bir süreçte ülkedeki kararların tek kişi olarak değil, milletin seçtiği meclisle yani milletin temsilcileriyle birlikte alma noktasındaki kararlılığı; o günden itibaren ülkede cumhuriyet ve Cumhuriyetin getirdiği demokrasiyi çok önemli. Bugün, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilen gündür. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın kendilerini geliştiren, çağdaş ve donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak bugünün söz sahibi olan bizlerin en önemli görevidir. Dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek bayram olan 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını coşkuyla kutladığımız bugünde ülkemizin ve tüm dünya çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Sevgi dolu dünyalarıyla tüm çocuklarımızı kucaklıyor ve hepsinin gözlerinden öpüyorum. Gelecek sizsiniz. 23 Nisan Kutlu olsun” dedi.Konak, çocuk dostu ilçe olacak
Projelerini Başkan Batur'la paylaşmak istediğini söyleyen Eliz Öztürk bundan böyle hiç bir okulun ve parkın sahipsiz kalmayacağını ifade ederek yapılması gerekenleri sıraladı. ... “Kırık dökük bank, oyuncak istemiyorum. Ağaçlar, yollar tertemiz, bakımlı ve çiçekli olacak. Okullarda spor salonu istiyorum. Bazı okullarda spor salonu yok ya da yetersiz. Biliyorsunuz ki beden eğitimi dersleri çocuklar için çok önemlidir. Yağmurlu havalarda çocuklar beden eğitimi dersine çıkamıyor, bu nedenle spor salonu önemli. Çocukları bilgisayar ve telefon bağımlılığından kurtarmak adına kütüphanen, kültür merkezi gibi projeleri hayata geçirelim, çocuklarımıza okumayı sevdirelim. Kitapların en iyi dost olduğunu onlara anlatmaya çalışalım, her çocuğun eline bir kitap verelim. Araştıralım, çözüm üretelim. Bundan sonra çocuklarımızın ihtiyaçları öncelikli olacak. Konak, çocuk dostu bir ilçe olacak. Bu doğrultuda çalışmanızı istiyorum” dedi ve tüm çocukların Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en coşkulu şekilde kutlamalarını istediğini söyledi.

Minik Başkanın isteklerini dikkatle dinleyen Başkan Batur, özellikle çocukların bilgisayar ve telefondan uzak tutulması ve daha çok kitap okumalarının sağlanması ve sosyal, kültürel ve spor etkinliklerinin artırılması için belediyenin üstüne düşen görevi yapacağını söyledi. Çocuklar için yaz okulları açılacağını belirten Batur, “Çocukların evde yalnız başına kalmasının önlenmesi gerektiğini, çocuklarımızı destekleyen ve geliştiren aktivitelerle buluşturmayı düşünüyorum. Çocuk dostu bir belediye olacağız” dedi.  

 
CHP'li Sındır'dan 23 Nisan mesajı
 
AK Parti İzmir'de 'A Takımı' zirvesi... Sürekli: İnce eleyip sık dokuyoruz
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yavuz 24 Nisan 2019 Çarşamba 11:51

Eş dost çocuğu getirip orda havanı atmakla olmuyor. Basmane bölgesi buyrun gelin bir çocuk parkı dahi yok. Oysa alsancak g.yalı parktan geçilmiyor. Önce zengin mahallesini bırak zengin çocuğunu yanına alıp hava atmayı birak. Orda yanında keşke önceden belli olmayan bir garibanın evladı olsaydı. Hepinizin ortak derdi şov yapmak başkada bir numaramız yok. Dediğim gibi çok çocuk seviyorsan basmanede ve kalede park yap.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da örnek karar
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
Uygur'un yargılandığı davada karar çıktı!
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ile belediye çalışanlarının aralarında ...
Selçuk'ta şenlik zamanı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Selçuk ...
 
23 Nisan’da Çiğli Ecem’e emanet
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 23 Nisan geleneğini yerine getirerek ...
CHP'li Başkan Aksoy'dan dikkat çeken sözler: 'İşçiler AKP referanslı'
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy Meta-Su Şirketi’nden seçim öncesi ...
Okul anıları Başkan Batur’u gülümsetti
Yerel seçimlerde Konak Belediye Başkanı seçilerek görevine başlayan Abdül ...
 
Başkan Karakayalı’dan zehir zemberek sözler: Buzdağının görünen yüzü felaket!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ilçeye huzur ve birlik getireceğini ...
Foça Demokrasi Meydanı’nda 23 Nisan sevinci
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılmak üzere ...
Dünya çocukları Gaziemir’de buluşuyor
Gaziemir Belediyesi Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği başladı. Şenliğin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva