HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Nisan 2021 Cuma - 08:51

Başkan Batur'dan TMSF'ye ‘Basmane Çukuru’ çağrısı: Buradan da kar etmesin!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de ortaklığında olan ve halk arasında 'Basmane Çukuru' olarak bilinen taşınmaz için Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'dan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) çağrı geldi. Başkan Batur, "Buranın sahibi şu anda TMSF... Büyükşehir Belediyesi takas önerisi yapmış sanırım. Bana göre en güzel bir takas yöntemi ya da maddi kaynak aktarılıp devredilmesi... Yani Büyükşehir'e yakışır orası. TMSF'de buradan kar etmeyi versin. Büyükşehir oraya bir hizmet binası ve önüne yeşil alan yapar, kente de güzel bir şey katar" dedi.

Başkan Batur dan TMSF ye ‘Basmane Çukuru’ çağrısı: Buradan da kar etmesin!

EGEDESONSÖZ- Kamuoyunda Basmane Çukuru olarak adlandırılan arazinin geleceği tartışılmaya devam ediyor. Yıllardır çözülemeyen sorun ile ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Tunç Soyer’in çukur ile ilgili ‘sürpriz’lerinin olduğunu söylemesi sonrası alan yeniden İzmir'in gündemine oturmuştu.

Alanın bir diğer hissedarı olan Güçbirliği Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, Büyükşehir'in TMSF’ye Basmane’deki alan karşılığında başka bir arsayı önerdiği açıklamış ve TMSF’nin “takas” yöntemine sıcak bakmadığını aktarmıştı.

TMSF ALANI TAŞ ATIP KOLU YORULARAK ALMADI
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise alan ile ilgili TMSF'ye çağrı yaptı. TMSF'nin 'Basmane çukur' ile ilgili alacağı karardan kar amacı gütmemesi gerektiğini belirten Başkan Batur, alanın en çok Büyükşehir Belediyesi'ne yakışacağını söyledi.

SonSöz TV’ye konuşan Başkan Batur, "Görüşmeler devam ediyor. Oraya da şimdi komşu da olacağız binamızı yapınca. Orada baştan beri uzlaşıda bir sıkıntı var. Büyükşehir Belediyesi orada plan revizyonları yaptı, TMSF grupları ile yaptı ancak orada bir emsal artışından kaynaklı mahkeme hep geri çeviriyor. Bunu karşılıklı sürtüşmeden çıkarmak lazım. İlk baştaki plan yapılmadı. Bence orası Hilton'u geçmemeli.  Bir siluet var ve ona uygun hale gelsin. Siz oraya 250 metrelik bir bina yapmanız kentliyi de rahatsız ediyor.  Buranın sahibi şu anda TMSF. Büyükşehir Belediyesi takas önerisi yapmış. Bana göre en güzel bir takas yöntemi ya da maddi kaynak aktarılıp devredilmesi... Yani Büyükşehir'e yakışır orası. TMSF'de buradan kar etmeyi versin. Büyükşehir'de oraya bir hizmet binası ve önüne yeşil alan yapar, kente de güzel bir şey katar. Oraya 250 metre bina olmaz. İçinde balıklar da yetişmeye başladı. Çok çirkin bir görüntü… TMSF buradan kar etmeyi versin, orayı taş atıp kolu yorularak almadı. Bir şirket battı oradan aldı sonuçta" diye konuştu.

 
Almanya'da yoğun bakım servisleri alarm veriyor!
 
3 yaşındaki oğlunu parka götürmüştü: Nehre attı!
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Satilmis 21 Nisan 2021 Çarşamba 04:57

Biz borsa zedeler yıllar geçti hale sorun çözülmedi bu sorun en güzel mahkeme çözer burayı kim sattı İzmir büyük şehir belediyesi Basmane çukurunu EGS VE GUÇ BİRLİGİ bu çukur içi mahkeme acmalik 20 yıllık çivarinda zarar telafi etmeli biz küçük yatırımcının kaybetcek zamanı kalmadı yokmu bir baba yiğit kemal zorlu nerde büyük yatırımcılar 20 yıl boşa geçti bir yıl kaybetcek zamanı yok EGS Güçbirliği bin yılları boşa gitti iyi aksamlar

Yorumu oyla      3      3  
Satılmış Dinçer 20 Nisan 2021 Salı 13:45

Biz borsa zedelerle kim sahip çıkacak biz küçük yatırımcıların kim sesi olacak adalet yürüyüş ü yapanlar birde bizim için yap 400 bin üzerinde mağdur var 56 üzerinde batık şirket var nerde hakkımızı savunacak insanlar yok olamaz yılar gecti gitti

Yorumu oyla      3      3  
Satılmış dincer 20 Nisan 2021 Salı 13:40

Biz borsa zedeler 400 bin üzerinde yatırımcı mağdur 56 üzerinde şirket batık bunun şuclusu küçük yatırımcı mı yoksa yönetenlerin yıllarımiz heba oldu biz küçük yatırımcıların sorunu çözülmeden bizim borsamız düzene girmez bu yatırımcılar ne hayelleri vardı kimi öldü kimi sağ ne hayellerle öldü ev alacaktı araba alacaktı bu hayeller suya düştü başka hayeller boşa gitmeden şu kapalı tahtalar açılmalı diye düşünüyorum bu kadar yatırımcı magdurken bu kişilerin vabalini kim vercek ne dolar dedik ne euro dedik ilçede borsa dedik borsa zede olduk yıllar geçti borsa zedeleri sesini duyan yok

Yorumu oyla      3      3  
Satılmış dincer 18 Nisan 2021 Pazar 19:30

Bur da EGS gymo suçludur belediye mahkemeye vermeli tazminat davası açmalı şimdiye kadar durdu hata biz küçük yatırımcılar mağduruz devlet el atmalı EGS de yönetimde yok olsa mahkeme açardı

Yorumu oyla      3      3  
17 Nisan 2021 Cumartesi 05:56

elini taşın altına koyacak bir babayiğit yok mu o kadar üst düzey yetkililer arasında. ve o kadar insanın vebali alanlar nasıl bir vicdan sahip anlamış değilim. gün gelip herkes gibi göçük gideceğiz bu dünyadan gitmeden, gitmeden bizleri bu duruma düşüren ler kendilerinin nasıl affettirecekler bilmiyorum. Biraz acele etseler iyi olur geç kalmadan. Çünki yarın diye bir şey yoktur. Bilmem anlatabilir mi?

Yorumu oyla      4      3  
BAŞKAN 16 Nisan 2021 Cuma 23:56

başkan oranın sahibi tmsf değil kemal ZORLU ve yatırımcılardır. tapu da ne yazıyor.

Yorumu oyla      4      3  
Adalet 16 Nisan 2021 Cuma 22:25

90 000 EGS HOLDİNG ORTAKLARI BU PROJE İÇİN BİR OLUP HAKLARIMIZI ALALIM.BU HAKSIZLIK BİTSİN. EGSBANK'a HAKSIZ YERE EL KONULDU. EGS GRUBUNU TEKRAR BORSAYA AÇALIM.

Yorumu oyla      12      4  
Satilmis 16 Nisan 2021 Cuma 19:30

EGS bin 20 yılını çaldılar önce satacaksin sonra mahkemeye vereceksin EGS de mahkeme açmalı 20 yıllık zararım ne olacak diye

Yorumu oyla      7      4  
Vekiller ne iş yapar? 16 Nisan 2021 Cuma 15:51

Büyükşehir binası burası için çok uygun. Şehrin vekilleri nerede?

Yorumu oyla      2      3  
Ertan Fidan 16 Nisan 2021 Cuma 15:11

Orada 10 binlerce EGYO A.Ş. yatırımcısın hakkı var. 15 yıldır Basmane''nin çözülüp DTM"nın yapılmasını bekliyoruz. Orası gerçek değeriyle bir çözüme kavuşturulduğunda üzerinde haciz olan Güçbirliği Holding ortakları üzerinden de o yük kalkacak Başkan Tmsf''nin değil, bizim hakkımızda, paramız dan vazgeçmemizi istiyor. 15 yıldır ocaklarımız söndü, psikolojimiz bozuldu. Bizden bunu nasıl ister ? Orası bizim, TMSF''nin değil. EGYO ortakları olarak hakkımızı kimseye yedirmeyiz. Belediye hakkı hukuku gözetsin. %11 hissediyor, bizim %89 tapulu arsamıza çökmek istiyor !!

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer İZDEDA'nın açılışında konuştu: Anlaşma bitmek üzere!
İzmir'de 30 Ekim depreminden etkilenen yurttaşlar, İzmir Depremzedeleri ...
Büyükşehir'den sanatçılara büyük destek
İzmirli sanatçılar 15 Nisan Dünya Sanat Günü’nde Kültürpark’ın 6 noktasında, ...
Başkan Soyer Balkan derneklerinin temsilcileriyle buluştu
İzmir’de yaşayan Balkan göçmenlerinin oluşturduğu sivil toplum kuruluşlarının ...
 
Çiğli'de Ramazan dayanışması
Çiğli Belediyesi, Ramazan Ayına yönelik alınan tedbirler kapsamında yalnızca ...
Konak Belediye Başkanı Batur: 2 yılda 100 milyon lira yatırım yaptık
Göreve geldiği 2019 yerel seçimlerinden günümüze kadar geçen 2 yıllık ...
Bergama’da fırınlara Ramazan denetimi
Bergama’da Ramazan ayı nedeniyle tüm fırınlar denetlenmeye başladı. Belediye ...
 
Ödemiş'te 'sıfır atık' zamanı
Ödemiş Belediyesi “Sıfır Atık Projesi” kapsamında düzenlediği  birinci ...
Çeşme’de tapu işlemlerinde kolaylık
Vatandaşların tapudaki işlemlerini kolaylaştırmak için protokol imzalayan ...
Buca'nın parkları A'dan Z'ye yenileniyor
Buca Belediyesi, hemşehrilerin rahat bir nefes alabilmeleri için kısmi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva