HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Temmuz 2020 Salı - 14:05

Başkan Batur'dan kurultay mesajı: Ayrışmada ben yokum!

Başkan Soyer'in desteklediği Rıfat Nalbanoğlu ile kendisinin omuz verdiği Ednan Arslan'ın PM'ye girmesini değerlendiren Batur, "İzmir'de iki kutuplu siyaset bekleyenler yanılıyor. Ne ben birileriyle kavga ederim, ne Rıfat abiyle Ednan Arslan... Kaldı ki, Ednan Arslan'ı Güzelbahçe İlçe Başkanlığı için öneren kişi, Rıfat Nalbantoğlu'dur" dedi.

Başkan Batur dan kurultay mesajı: Ayrışmada ben yokum!

EGEDESONSÖZ - Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, SonSöz TV'de, gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtladı. Hafta sonunda gerçekleştirilen CHP Kurultayı'ndan Konak'taki projelerine kadar çok önemli açıklamalarda bulunan Başkan Batur, bundan sonra İzmir'de iki yapılı bir siyaset olacağı iddialarına yanıt verdi.

Başkan Batur, "Evet; ben Ednan Arslan'ı, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer de Rıfat Nalbantoğlu'nu destekledi. Tunç Başkanımız Rıfat abiye nasıl vefa gösterdiyse, ben de 20 yıldır birlikte çalıştığım Ednan Arslan'a vefa gösterdim. İki yapılı siyaset söz konusu dahi olamaz. Rıfat Nalbantoğlu, il başkanlığı döneminde Ednan Arslan'ı Güzelbahçe İlçe Başkanı olarak öneren kişidir. Tunç başkanımla benim aramda nokta kadar sorun olamaz" dedi.

SÜPER BİR ORGANİZASYONDU
İki gün süren kurultayı değerlendiren Başkan Batur, PM'ye giren yeni isimleri, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun güven tazelemesi ve organizasyonla ilgili görüşlerini şu sözlerle dile getirdi:

"Pandemiyle ilgili sıkıntılar vardı, kurultayla ilgili. Katılım, sosyal mesaferin sağlanıp sağlanmayacağı gibi konularda sıkıntılar olabileceği öngörülüyordu. 19 yıldır kurultaylara katılan biri olarak diyebilirim ki, organizasyon olarak en iyi kurultayımızdı. Özellikle ilk gün, hem sosyyal mesafe, hem salonun dizaynı, basın bölümü, kontrol noktalarındaki ciddiyet, üst düzeydeydi. Kurultay, profesyonelce hazırlanmış. Delegelerin her türlü ihtiyacını karşılanacağı bir organizasyon oldu. Organizasyonda emeği geçen partililerimizi ve genel başkanımızı kutluyoruz.

Bu kurultay, CHP'nin iktidar kurultayıydı. Vatandaşlarımız, ülke olarak içinde bulunduğumuz berbat ortamı gözönünde bulundurarak, CHP'den beklentileri yüksekti. 11 Büyükşehir Belediyesi ve nüfusun çok büyük bölümünü yöneten CHP'li diğer belediye başkanlarımızın pandemi sürecindeki başarısı, halkın dikkatinden kaçmadı. Halk dedi ki, yerelde bu kadar başarılı bir CHP, ülkede de iktidar olduğunda, kim bilir daha neler yapar... Genel başkanlık, Kemal Kılıçdaroğlu'nun hakkıydı.Önümüzdeki süreçte yüzde 51 hedefine, Genel başkanımızın da tarif ettiği gibi, "dostlarımızla" beraber ulaşacağız. 'Dostlarımızla' tanımlaması çok doğru bir tanımlamaydı. CHP, ittifak yapacağı dostları ve partileri ile iktidar yürüyüşünü gerçekleştirecektir.

Dost, herkese söylenecek bir kelam değil. Yerinde bir ifadeydi. Yüzde 51'i bulmamız lazım. Bunun için de iyi bir organizasyon yapmamız lazım. Bu süreci en iyi süreçte yürütecek kişi de Kemal Kılıçdaroğlu idi. Cumhuriyet'in 2. yüzyılına başlıyoruz. Alnımızın akıyla, vatandaşımızın beklentisiyle, bu işi çözecek, tek lider var, o da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Partililerimizin, delegasyonun büyük desteğiyle, yeniden genel başkan seçildi. Partililerimiz de genel başkanımıza bu özgüveni verdi."

TERCİHİ, DELEGELERE BIRAKTI
PM ve YDK seçimleri için konuşan Başkan Batur'dan şu yanıt geldi: "Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde 80 kişi vardı ve 52 kişi seçilecekti. Örgütün de tercihte payı olsun istedi. Güçlü bir lider, kendi listesini yapar, ben bu arkadaşlarla çalışacağım, diyebilirdi. Genel başkanımız bunu yapmadı. Tüm örgütlerden isimler alarak, çalışacağı arkadaşlarını seçerek, tüm Anadolu'yu kaplayan bir liste oluşturdu. Sandıktan 52 kişi çıktı. PM, bundan sonra iktidara yürüyüşümüzdeki en önemli organımız. Yapıya baktığımızda çok homojen bir yapı olduğunu görüyoruz. Hep İstanbul, Ankara'dan değil, Anadolu'nun her köşesinden katkı sağlayacak arkadaşlar PM'ye girdi. Güzel bir yarış oldu. Diğer partilerde olmayan bir şeydir bu. Güzel bir tablo ortaya çıktı. Parti liyakatıyla bir yerlere gelmiş arkadaşlar seçildi. Bundan sonra çok çalışmamız lazım. Genel başkanımızın da iki cümlesinden biri, çalışmak, proje üretmek, CHP'yle ilgiyi artırmak oldu. Parti içi yarış pazar günü bitmiştir. Partimizi nasıl iktidar yapacağız, bu hedef doğrultusunda hareket etmemiz lazım. Genel başkanımız 13 maddelik manifesto yayınladı. Bizler de genel başkanımıza söz verdik. Bu manifestoya uyarak çalışacağımızın sözünü verdik. 13 madde oylandı, kabul edildi. Yeni bir yol haritamız var. Cumhuriyet'in 2. yüzyılında bambaşka bir iktidarla tanışacak Türkiye..."

AHDE VEFA, SİYASETTE ÖNEMLİDİR
Kurultayın İzmir’e etkileri üzerine konuşan Batur, "Tunç Bey, baştan beri Rıfat Nalbantoğlu'na vefa örneği gösterdi. Abi diye hitap ettiğimiz bir büyüğümüzdür Rıfat Nalbanoğlu. Partide çok emeği var. Siyasi olarak bu kente değer katan bir arkadaşımız. Ben de ahde vefaya önem veren bir kişiyim. Tunç Bey'in, Rıfat abinin arkasında durması kadar da doğal bir şey yoktur. Siyasette ahde vefa varsa, o siyaset güzel olur. Birlikte siyaset yaptığım arkadaşlara bakın, herhangi bir ihanet yaşamadık. Omuz omuza mücadele ediyoruz. Ednan Arslan vekilimizi, 2000 yılında partiye kaydı yapıldığında beraberdik. Yıllarca partiye emek verdi. 2001 Narlıdere'de Gençlik Kolları başkanıydı. Zaman içinde ilçe başkanlığı yaptı, il yöneticisi oldu. Yani partinin her kademesinde hizmet verdi. Sonra milletvekili oldu. 2000 yılında tanıştığımızda Ednan Arslan, 29 yaşında gencecik bir arkadaşımdı. Benim de kendisine ahde vefam vardı.  Birlikte yıllarca çalıştık. Nasıl ki Tunç başkanım, Rıfat abiyle ilgili büyük bir mücadele verdiyse, ben de aynı mücadelesi Ednan Arslan için verdim. Tunç Soyer-Rıfat Nalbantoğlu birlikteliğinde şaşılacak bir durum yok. Yıllardır birlikte çalışmışlar. Pek çok mücadelenin içinde olmuşlar. Şimdi Rıfat Nalbantoğlu da Ednan Arslan da PM'de. Pazar günkü tabloya baktığımızda İzmir'in kazandığını görüyoruz. Devrim Barış Çelik, bilimsel noktada çalışmalarla, İzmir'i tanımasıyla, parti içi hizmetleriyle CHP'ye büyük katkılarda bulundu. Liyakatı belli bir noktaya getirmiş bir arkadaşımız. Hak eden arkadaşların hepsi, Parti Meclisi'ne taşındı. Selin Sayek Böke, genel başkanımızın dirsek temasında olduğu bir arkadaşımız. Ekonomi alanında uzman birisi. İzmir'i o da başarıyla temsil edecektir. Mahir Polat, çok iyi çalışmış demek ki. Takdir etmek lazım. O kesimin, bu kesimin desteğini almadan, kendi çabasıyla ilk sıradan seçildi Yüksek Disiplin Kurulu'na... Kendisiyle gurur duyuyoruz. İzmir'i en iyi şekilde temsil etti. Partililerin, delegelerin gönlünü almış biri. Tüm seçilen Parti Meclisindeki arkadaşlara ve Yüksek Disiplin Kurulu'ndaki arkadaşımz Mahir Polat'a başarılar diliyorum. Biz artık 2023'te iktidar olmak istiyoruz. Türk halkı artık, uzun süredir iktidarın belediye başkanı nasıl oluyormuş, onu da görmek istiyoruz."

BİZİ ZORLA MI KAVGA ETTİRECEKLER?
"İkili yapı iddialarına gelince... Tunç Başkan ile İzmir Büyükşehir için bir yarışa girdik. Genel Başkanımız Tunç Bey'den yana karar verdi. Saygı duydum. Tunç başkanımla her zaman diyalog içinde çalışıyoruz. Problemleri 15-20 dakika içinde çözen bir anlayış içindeyiz. Bugüne dek, bir saygısızlığımız olmadı. Ayrışma, ikili yapılanma, bize yabancı olan kavramlardır. Böyle durumlarda yokum. Ben bunu bilirim, bunu söylerim; omuz omuza , kol kola olduğumuz sürece büyürüz, güçleniriz. Tunç Başkanın da bu anlayışla yola çıkacağını, Deniz Yücel Başkanımızla birlikte daha rantabl çalışacağına tüm kalbimle inanıyorum. Ednan Arslan, örgütten gelen biri. Herkese karşı saygısı olan birisi. O da ikilik yaratacak birisi değil. Hepimizin amacı, CHP'yi iktidar yapmak. Ne diyor Ednan Arslan? Tüm Anadolu'yu dolaşacağım, diyor. Rıfat abinin tecrübesi var. Onun emeklerini kimse gözardı edemez. Onun İl başkanlığında en iyi çalıştığı kişilerden biri Ednan Arslan'dı. Kavga dövüşün kime faydası var ki... Abdül Batur'un biriyle kavga ettiğini duydunuz mu?  Ben hiçbir ayrışmada yokum. Benim adıma kimse konuşmasın. Tunç başkanımızın önderliğinde İzmir'i en yaşanır şehir haline getirmek, partimizi iktidara taşımak istiyoruz. Bizi zorla mı kavga ettirecekler? Biz geçmişten beri arkadaşız zaten. Bizler, belediyeciliği, siyaseti,  halkın daha çok hizmet alacağı bir noktaya getirmek istiyoruz. Başarılı olacağımıza inanıyorum. Anketlere baktığımızda, Büyükşehir başkanı ve ilçe belediye başkanlarının yükselişte olduğunu görüyoruz. CHP bu ülkeyi yönetemez diyorlardı. CHP'li belediye başkanları, pandemi sürecinde yaptıkları çok başarılı işlerle, bu algıyı ortadan kaldırdı. Biz bu ülkeyi yöneteceğiz. 2023'e hazırız. Dostlarımızla birlikte 2023'te iktidarız."

TUNCAY ÖZKAN OLAYI, NÖBET DEĞİŞİMİDİR
Başkan Abdül Batur, PM seçimlerinde çizim yiyen Tuncay Özkan'la ilgili şu yorumda bulundu:

"Bu işler, nöbet işi. Delegasyon, nöbet değişikliğine karar verdi. Herkes bu partiye hizmet etme noktasında hareket sergiliyor. Tuncay Özkan da hizmet etmiştir, büyük emekleri geçmiştir. Şu mesaj verilmiştir kendisine: Siz milletvekili olarak devam edin, nöbeti başkasına devredin. Kaç kişi geldi PM'ye, kaç kişi gitti. Nöbet değişikliği olarak bakmak lazım bu konuya da... Kötü falan demek doğru olmaz. Ben daha iyi yaparım diyenler oldu. Bu yarışa herkes saygı duydu. Bu anlayış, hiçbir partide yoktur.  Pazar günü kurultay bitti. Artık geriye bakmamak lazım."

ANKETLER, YÜZDE 68'İ GÖSTERİYOR
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, üç ayda bir anket yaptırdıklarını belirterek, son dönemdeki anketler hakkında şu bilgileri aktardı:

"Ocak ayında yaptırdık anketi, şubat ayında bitirdik. Geldiğimiz noktayı görmenin ötesinde, mahallelerde hangi sıkıntılar öne çıkıyor, hangi sıkıntılar yaşanıyor, memnuniyet oranı nedir, onu görüyoruz. Gerçekten ders alınacak bir anketti. Biz de dersimize şekil verdik. Yüzde 63.30 ile seçilmiştik. Şimdi yüzde 68'lere geldiğimizi görüyoruz. Beş puanlık artış var. Türkiye genelinde yapılan ankette de aynı oran çıktı. Anketler tarafsız yapılırsa, kurumlara yön verir. Bu nedenle üç ayda bir yaptırıyoruz. Ona göre çalışmalarımıza yön veriyoruz. Genel başkanımız da tüm başkanlarımızdan memnuniyetini dile getirdi. Pandemi sürecinde, vatandaşa nasıl katkı koyarız,diye çok konuştuk. Projeler üretilen bir dönem yaşadık. Bu sıkıntılı süreci en kısa sürede anlatırız inşallah."

KURALLARA UYMAZSAK, KORONADAN KURTULAMAYIZ
Konak sınırları içinde koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemlere rağmen kurallara uymayan insanlar olduğunu hatırlatınca, Başkan Batur, bu konuda şöyle konuştu:

"Birlikte yaşam noktalarına baktığımızda kurallara uyulduğunu göremiyoruz. Eylül - ekim için bilim insanları uyarıyor. Çok dikkat etmemiz lazım. Hiç şakası yok bu işin. Kordon'dan görüntüler geliyor. Kordon, Büyükşehir'in sorumluluğunda ama birlikte çalışıyoruz. Emniyet, zabıta birimlerimiz ortak çalışıyor. Vatandaş, kendi duyarlığını ortaya koymalı. Sadece kendi yaşamı değil söz konusu. Karşı tarafa zarar verebileceği bir durum olduğunu anlamalı. Sosyal mesafeler için çember çizildi. Emniyet birimleri her akşam dolaşıyor, ceza yazıyor. Vatandaş bu işin içinde olmalı. Vatandaş duyarlı olursa, salgını daha çabuk atlatırız. İnsanlar sıkıldı, haklılar ama kurallara uymak zorundayız. Yoksa bu bela devam edecek."

GÜLTEPE SÖZLEŞMELERİNİ YILBAŞINDA YAPARIZ
Gültepe imar planları da gündeme geldi. Narlıdere'de kentsel dönüşümü başarıyla gerçekleştiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, bu hassas konu hakkında şunları anlattı:

"Kentsel dönüşüme, kentin yenilenmesi konusuna büyük önem veriyorum. Narlıdere'den Konak'a gelme sebebim de buydu zaten. Seçim kampanyası sürecinde ve sonrasında birinci önceliğim, Gültepe planlarıydı. Ekonomik ömrünü tamamlamış yapıları yenilemekti. Konak, her yıl 3-5 bin arasında nüfus kaybediyor. Demek ki değişim ve dönüşüme ihtiyacımız var. Gültepe'de 300 hektarlık alanın planlamasını tamamladık. Konak Belediye Meclisi'nden planları geçirdik. 75 bin kişinin yaşadığı bir alandan söz ediyoruz. Çınartepe, Atamer, Millet, Murat, Trakya, Anadolu, Saygı, Mehmet Akif, Ulubatlı, 26 Ağustos, Yavuz Selim, Zeybek, Huzur ve Cengiz Topel mahalleleri, yepyeni bir kimlik kazanacak. Planlar yapılırken, yeşil alanın, sosyal tesis ve rekreasyon alanının artırılmasına özen gösterdik. 90 hektar yeşil alan olacak mesela yeni planda. Eskisine göre iki katına çıkardık. Pandemi nedeniyle meclisler toplanmadı. Gültepe imar planı, İzmir Büyükşehir'deki ilk meclis toplantısında kabul edildi. Konak'taki, Büyükşehir'deki tüm Meclis üyesi arkadaşlarıma, bu konuya gösterdikleri hassasiyet nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Tüm bürokratlarımıza, özellikle de Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e teşekkürlerimi sunuyorum. Planlar, Ağustos ayının sonuna doğru askıya çıkacak. İtirazlar olacaktır. Onları da değerlendireceğiz. Geldiğimiz noktada, muhtarlarımızda toplantılar yapıyoruz. Muhtarlarımızla tek tek görüşüyorum. Şikayetlerin ne kadarı çözülmüş, ona bakıyoruz. Yeni istekler oluyor, onları yerine getiriyoruz. İsteklerin yüzde 75'ini yerine getirmişiz. Muhtarlarımızla kentsel dönüşüm toplantıları da yapacağız. Bayramdan sonra sırf bu konuyu görüşmek üzere toplantılar düzenleyeceğiz. Onların görüşlerini alacağız. Planı, tüm ayrıntılarıyla kendilerine anlatacağız. Kahvehanelere gidip vatandaşlara konuyu bizzat kendim anlatacağım. Vatandaş, belediye başkanını görmeden inanmaz. Yenikale'deki başarımızı burada tekrarlayacağım. Beştepeler, 1. Kadriye, 2. Kadriye mahallerinin planlarını da yaptık pündemi sürecinde. Çok da güzel bir plan oldu. Eylül ayına yetiştireceğiz. Konak meclisine getireceğiz. Gültepe'de bir pilot bölge seçeceğiz. 300 hektarlık alanda aynı anda kentsel dönüşüme başlamak mümkün değil. Yılbaşına doğru sözleşmeleri yapmaya başlarız. Biz bu sorunu çözmeye kararlıyız. Yüzde 88'i de dönüşümü destekliyor. Belediye olarak tüm sözleşmeleri biz yapacağız. Vatandaşın hakkını yedirmem. Bunu Narlıdere'de yaptım. Vatandaş, sorumlu olarak bizi görmeli. Aksi takdirde kentsel dönüşüm projesinde güven tesis edilemez.  Belediye bu işin içinde olmazsa, kentsel dönüşüm olmaz. İstanbul'da bakanlık yapmaya kalktı, olmadı. şimdi belediyeye devrediyor. Vatandaşın istemediği, kabul etmediği bir kentsel dönüşüm, yürümez. Narlıdere'de 1.5 senede sözleşmeleri yapabildik."

HALKIN YAŞAM TARZI DA DEĞİŞECEK
Başkan Batur, bir vatandaşın, "Diyelim ki bir vatandaşın üç katlı evi var ama imar planında beş kata izin var. Herkes istediğini bire bir alabilecek mi?" şeklindeki sorununa şu yanıtı verdi:

"Herkesle tek tek konuşacağız. tapuya göre imar vermedik. Yapacağımız proje, kente değer katacak. 100 liraysa o ev, 400 lira olacak. Vatandaşın yaşam tarzı değişecek. Narlıdere'de 40 bin liraya daire vardı. O bölgedeki kentsel dönüşümden sonra, evler 800 bin liraya çıktı. Gültepe'deki vatandaşlarımız,  belediyeyle irtibatta olsun istiyoruz. Başkasını dinlemesinler. Belediyenin, teminat olduğunu unutmasınlar.

Ballıkuyu'daki, Ege Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ilgileniyor. Beştepeler projesini bitirdik. Şimdi Mersinli'ye kadar olan bölümle ilgili çalışmaya başladık. Alsancak dışında revize edilmemiş mahalle kalmayacak.

Konak, tarihin fışkırdığı bir yer. 3 bin 500 tarihi yapımız var. Kamulaştığımız alanların restoran projesini hazırlayıp yürütüyoruz. Alanyalı Konağı bitti, İkizevler bitti. İkiçeşmelik yıkımlarını yapıyoruz. Yıkım yaptıkça tarih çıkıyor İkiçeşmelik'ten... Neden başlanmadı diye merak edenler olacaktır. Yeni eserler çıkıyor, bu nedenle yıkım temkinli yürüyor.  Yıkımdan sonra restoran projesi yapacağız. Basamaklar çıktı. Lahitler çıktı. İstiklal Okulunu bitirdik."

SOYER, TARKEM'İN BAŞINA GEÇEREK DOĞRU OLANI YAPTI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, TARKEM Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirilmesi konusunu da değerlendiren Başkan Batur, "Tunç başkanımız doğru olanı yaptı" dedi ve açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Çok olumlu baktığım bir olaydır bu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı, bu kentin lokomotifidir. Yerel yönetim desteği olmadan yürüyen bir kurum olamaz. TARKEM'in bundan sonraki yürüyüşü daha rahat olaacaktır. Daha hızlı kararlar verilecektir. Başkan Soyer, bu konuda uzmanlaştı. UNESCO Tarihi Miras noktasına geldiğiniz şu dönemde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın TARKEM'in başına geçmesi isabetli oldu. Kemeraltı, Kültür Bakanlığı'nın da desteğiyle UNESCO Tarihi Miras listesinde yerini alacaktır."

"ASKIDA KURBAN" KAMPANYASI BAŞLATILIYOR
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kurban Bayramı öncesi, "Askıda Kurban" kampanyası başlattıklarını açıkladı. Başkan Batur, kampanya hakkında şu bilgileri verdi:

"Askıda kurban, kampanyasını çok önemsiyorum. Vatandaşlarımızın kestikleri kurbanların etlerini, ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Pandemi sürecinde çok güzel işler yaptık. Pandemiden etkilenen çok vatandaşımız oldu. Onlar ne kurban kesebilecekler, ne et yiyebilecekler. Kurban kesenlerin etlerinin doğru yere gitmesini arzu ediyoruz. Kurbanlarının doğru yere gitmesini isteyen vatandaşlarımız, telefonla bize ulaşsınlar. Şu ana kadar  600'e yakın vatandaşımız müracaat etti. Yaklaşık 2 ton et dağıtacağız şu an itibarıyla... Biz gidip alacağız, ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. Kesildiği yerden de alacağız. Para işine girmiyoruz. Vatandaşımız kurbanını kesecek, soğuk hava zinciriyle dağıtacağız. Ekiplerimiz hazır. Hayırlı bir işe girdik. Pandemi sırasında hayırseverlerimizin duyarlılığını gördük. Veresiye defterleri silindi. Erzak paketleri bize ulaştırıldı. Dayanışmamız çok güzeldi. Askıda kurban kampanyamız da aynı başarıya ulaşacak. Bayramın hangi günü istiyorlarsa, ayaklarına gidip etleri alıp dağıtacağız."

MAHALLELERE ÇOK AMAÇLI TESİSLER
Başkan Abdül Batur, önümüzdeki süreçte hayata geçireceği ve açılışını yapacağı projeleri de anlattı:

"Pandemi sürecinde ihale de yaptık. Toros Mahallesinde bitirdiğimiz, düğün salonu, pazaryeri, kreşi, gençlik merkezi olan komplike bir tesisimiz var. Her şeyiyle hazır. Yakında açılışını yapacağız.

Benzer bir tesisi, 1. Kadriye Mahallesinde yapıyoruz. Mahallenin sosyal tesis ihtiyacını karşılayacak bir mekan olacak. Önümüzdeki hafta temelini atacağız.

Meclis salonu projemizi başlatıyoruz, Alsancak'ta. Meclis salonu dışında işlerde de kullanıbabilecek. Sergi salonu olacak.

Her yerden pazaryeri talebi geliyor. Yeni planlamada Gültepe'de 4 pazaryeri olacak.

Eşrefpaşa  Pazaryerimiz var. Planlaması yapıldı. Jandarmanın boşaltmasını bekliyoruz. Yılbaşında boşaltılacaktı. Boşaltıldığında hemen ihaleye çıkacağız. Şu anda Eşrefpaşa Pazarı'nın kurulduğu yerdeki Tarihi İpek Yolu'nu ortaya çıkacağız. O bölgeyi, seyir terası haline getireceğiz.

Bitpazarı'na önem veriyoruz. Bitpazarı, bir İzmir gerçeğidir. Tunç başkanımla görüştük. Onlara bir yer arıyoruz. Bitpazarı esnafının bir derneği var. Kapalı bir mekanları olsun istiyoruz. Bitpazarı kültürünün yaşamasını arzu ediyoruz. Sadece esnafı değil, müşteri olarak yararlanmak isteyen vatandaşlarımızı da düşünüyoruz. Bir hobidir Bitpazarı... İistanbul'dan gelip İzmir'deki Bitpazarı'nı gezenler var.

Damlacık'taki kamulaştırmalar, Karayolları tarafından yapıldı. Giden Valimizle bu konuyu görüşmüştük. Kamulaştırılan, ancak tarihi değeri olan binalar var. Yeni valimizle de bu konuyu görüşeceğiz. Tarihi binaların restorasyonu için ne gerekiyorsa yapacağız.

Göreve geldiğimizde, KHK'lıların sorunları çoktu. Bu sorunu çözeceğiz, dedik. Seçimden sonra ilk uygulamayı, gözümüzü karartıp çözdük. KHK'lı arkadaşlar rahat olsunlar. Aile ve Çalışma Bakanlığına yazı yazdık. Bakanlıktan belge geldiğinde, bu soorun kökünden çözülmüş olacak. Merak etmesinler, haklarını fazlasıyla veririz. Yazı geldiği gün iş tamamdır."

BELEDİYELER, İSTİHDAM SORUNUNU ÇÖZEMEZ
İş taleplerinin çok fazla olduğuna dikkat çeken Başkan Abdül Batur, "Bu ülkenin istihdam sorununu çözecek kurumlar, belediyeler değildir. 2017 kişinin çalıştığı bir kurumu teslim aldım. Bugün 1960 kişilik. Pek çok arkadaşımız emekli oldu. Az sayıda eleman alabildim. Herkes bizden iş istiyor. Haklılar. Çünkü vatandaşın gideceği tek yer kaldı, belediyeler" diye konuştu. Başkan Batur, Belediye Gelirleri Yasası'nın da acilen çıkarılması gerektiğine vurgu yaptı, şunları söyledi:

"Belediye gelirleri yasası acilen çıkarılmalı. Şu anda mevcut bazı gelir kaynakları belediyelere aktarılmalı. Yolları kim kullanıyor? Araçlar! Araç vergilerinden pay almalıyız. Telekominikasyondan da pay almalıyız. Elektrik şirketlerinden payımızı alıyoruz. Baz istasyonları da bizim topraklarımızda. O halde telekominikasyondan da pay gelmeli. Yakında bununla ilgili bir gelişme olmazsa, bu konuyu dava konusu yapacağız. Bizim hakkımız bu. Belediyeler SSK, vergi borcunu ödeyemiyor. Devlete olan borçlar, bir kereliğine sıfırlanmalı. Haciz koyuyor, yine çözüm olmuyor. Yeniden yapılandırmaya gidiliyor, iki taksit ödeniyor, yine ödeyemez duruma geliniyor. Tüm partilerden belediye başkanı arkadaşlar aynı durumda. Sıfırlandıktan sonra, kimse borcunu ödememezlik yapmaz. Belediyelerin sorumlulukları arttıkça, gelir alanları daralıyor maalesef..."

KAT SINIRINA, İLGİLİ KOMİSYON KARAR VERECEK
İşadamı Nazif Zorlu'nun yapmayı planladığı yüksek yapıyla ilgili imar değişikliği için konuşan Batur, "Yüksek yapılar konusundaki duruşum aynıdır. Söz konusu yere de standarda uygun bir yükseklik gelecek. Bayram sonrası, orası için verilen kat sayısı iznini açıklayacağız. Şu yüksekliği geçemezsiniz, diyeceğiz. Kentin siluetini bozmayacak şekilde bir yükseklik belirlenecek. Estetik, yükseklik olarak kenti bozan siluete izin vermeyiz" dedi.

BAŞKAN BATUR'DAN BAYRAM MESAJI
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, tüm İzmirlilere bayram mesajı gönderdi:

"Tüm İzmirlilerin Kurban Bayramını kutluyorum. Herkese sağlık diliyorum. Pandemi sürecinde sağlığın ne kadar önemli olduğunu anladık. Bayramlar, insanları bir araya getirir. Fakat bu bayramda pandemi gerçeğini asla unutmamalıyız. Bu nedenle bayram ziyaretlerinin çok kısa olması lazım. Sosyal mesafeye uyulsun. Diğer bayramları görebilmemiz için bu bayramda kurallara aynen uymamız lazım."

 
Karabağlar’da zabıtadan bayram denetimi
 
Oyuncu çift anlaşmalı olarak boşandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nöbet derken 28 Temmuz 2020 Salı 18:57

Bi senin nöbetin bitmiyor. Oğlum emekli olacak sen hala başkan.. Demireli gececeksin!

Yorumu oyla      2      3  
ali 28 Temmuz 2020 Salı 15:04

Başkanım şimdi gelecek dönem Tunç Soyerin yerine Büyükşehir belediye başkanlığına oynamıyacakmısınız

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar’da zabıtadan bayram denetimi
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesi ...
Çeşme Plastik Atıksız Şehirler Ağı’na katıldı!
Çeşme, WWF- Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Bergama'da belediye bayram öncesi yüzleri güldürdü
Bergama Belediyesi yaklaşan Kurban bayramı öncesi genç, yaşlı, çocuk demeden ...
 
Pandemi performansı anketi: Soyer zirveyi zorladı!
SONAR Araştırma'nın yayınladığıanket sonuçlarına göre korona virüs döneminin ...
Karşıyakalılar Gode Cengiz’i unutmadı
Karşıyaka Belediyesi tarafından, kültür - sanat etkinliklerini mahallelere ...
Karşıyaka’nın iyilik kartı yayılıyor
Karşıyaka Belediyesi kısa süre önce başlattığı Kent Market Kart sayesinde 328 aileye ulaştı.
 
Urla'da denetimler sıklaştı
Urla Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban pazarlarında ...
Mordoğan'da altyapı atağı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Bütünşehir Yasası”nın ardından hizmet sınırlarına ...
Narlıdere Metrosu’nda tam gaz çalışma! Üçüncü istasyona ulaşıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi sürecine rağmen çalışmalarını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva