HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ekim 2019 Salı - 12:29

Başkan Batur’dan kongre mesajı: Genel Başkan’a güvenelim!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP’de yaklaşan kongre süreciyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “İlla uzlaşı adayı olacak diye bir şey yok. Genel Başkan bir tercih yapar, bu tercihi bazıları beğenir bazıları beğenmez. Genel Başkanımız geride kalan süreci iyi götürdü, bunun için biraz ona güvenelim” dedi.

Başkan Batur’dan kongre mesajı: Genel Başkan’a güvenelim!

EGEDESONSÖZ- Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına katılarak Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Başkan Batur, seçimin ardından geride kalan süreçte gerçekleştirdiği çalışmalar ve CHP’de yaklaşan kongre sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu.

BELEDİYE GELİRLERİ YASASI, BELEDİYELERİ DÜZLÜĞE ÇIKARIR
Mevcut ekonomik durumu değerlendiren Başkan Batur, “Dün akşam bir elektrik zammı daha gerçekleşti, son 1 yılda yüzde 60 seviyelerine geldi elektrikteki zam. Ekonomik olarak vatandaşlar zor durumda, olan hep vatandaşa oluyor. Diğer ürünlere de baktığımızda zamların insafsızca yapıldığını görüyoruz. Vatandaşın alım gücü sürekli düşüyor, memur zamları yüzde 3-4 seviyesinde kalırken tüketim kalemlerine gelen zamları karşılamıyor. Eskiden üretilen mamuller artık ithal edilir hale geldi bu sebeple işimiz çok zor. Geçtiğimiz yıl İller Bankası payımız ne kadardı şimdi ne kadar. Her ay yüzde 20’lik bir düşüş var. İller Bankası payında yaz döneminde kesinti yapılmadı ancak Ekim ayından itibaren Mart’ın sonuna kadar böyle bir süreç var. Ekonomik kriz en fazla vatandaşı etkiliyor ama esnafı, sanayiciyi, üreticiyi de etkiliyor. Biz vatandaşın ve iş yapan insanların vergilerini alıyoruz, insanlar vergilerini ödeyemeyince belediyeler de zora giriyor. Türkiye Belediyeler Birliği’nde ilk gündem maddemiz belediyelerin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı oldu. Belediyeleri düzlüğe çıkaracak tek şey belediye gelirleri yasasının hayata geçmesidir. Ülkemizde çok büyük bir kriz var. Konut kredilerinin düşmesi, mevcut konut stokunun tükenmesini sağlayacak. Bu hareket inşaat sektörünü tam olarak etkilemez. İnşaat sektörünün hareketlenmesi 105 sektörü de hareketlendirir. Şu an mevcut konut stokunun eritilerek inşaat sektörünün yeniden hareketlenmesi gerekiyor. Eskisi gibi talep yok, iş yok artık. Bugün alınan tedbirler belki günü kurtarıyor olabilir ama gelecek ile ilgili sıkıntı var” dedi.

VATANDAŞ BORCUN NE KADAR DİYE SORMAZ
Belediye Başkanlığı yapmanın dışarıdan göründüğü kadar kolay bir iş olmadığını belirten Batur, “Bir kere herkese nasip olmayan bir iş. Proje üreten, gelir gider dengesini iyi kuran, vatandaşın taleplerini doğru tespit ederek ihtiyaçları gideren bir yöneticidir. Borçsuz belediye demek iş yapmayan belediye demektir. Önemli olan iş yapabiliyor musun, vatandaşların isteklerini yerine getirebiliyor musun, çalışanının maaşını zamanında ödeyebiliyor musun, önemli olan bunlardır. Vatandaş borcun ne kadar diye sormaz, ne proje yaptın diye sorar” diye konuştu.

TÜRKİYE’DEKİ İŞSİZLİK GENEL POLİTİKA İLE İLGİLİ
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın İzmir’de belediyelerin kentin ekonomisini geliştirecek projeler üretmediği için İzmir’in işsizlikte dezavantajlı olduğunu iddiası üzerine konuşan Başkan Batur, “İşsizlik sorunu sadece İzmir’de yok, Türkiye’nin her yerinde var. Türkiye’deki genel politika ile ilgili bir işsizliktir ve bunun çözümü belediyeler değildir. Biz belediyeler olarak fabrikalar bile açsak İzmir’deki işsizliği çözemeyiz. Belediyelere nereye kadar çalışan alabiliriz. Bu işsizlik Avrupa’da birinci olduğumuz, ve dünyada rekora koştuğumuz bir orana sahip. Her yerde yatırımcı var ancak onlar da şu anda işçi çıkarma noktasında. Artık mevcut sanayi tesislerinde de alım yok, işçi çıkarma var. Ülkedeki ekonomik krizi saklamayacağız ve çözüm noktasında birlikte hareket edeceğiz” açıklamasını yaptı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜJDESİ!
Konak’ın mahallelerinin revizyon beklentisi içerisinde olduğunu söyleyen Batur, “İlk günkü heyecanımız devam ediyor. Konak hizmet noktasında en çok ihtiyaca sahip ilçelerden birisi. Kentsel dönüşüm konusunda mutlaka çalışılması gereken bir ilçe. Sokağa çıktığınızda bunu hemen görebiliyorsunuz. Mahallelerin yeni bir revizyon beklentisi içinde olduğunu gördük. Gültepe planları zamanında iyi ki Büyükşehir’den geriye dönmüş. Biz baktığımızda bu planlarda bazı eksiklikler gördük. Özellikle yeşil alan konusundaki eksiklikleri gidererek yeniledik projeyi. Büyükşehir Belediye Başkanımıza da geçen hafta sunumu yaptım, meclis üyelerimize de sunum yaparak meclisimizde onaylayarak oylayacağız. Sonrasında vatandaşların parselizasyon işlemleri başlayacak, yani 6 aylık bir süreç işleyecek. Alanı 4’e bölerek, en uygun bölümden başlayacağız işe. Bundan sonra Tepecik, Zeytinlik alanları var sırada. Yeşildere bölgesini Büyükşehir üstlendi, Ege Mahallesi ve Ballıkuyu’yu da Büyükşehir yapıyor. Birinci etaptaki verdiğimiz sözü yerine getirmiş olduk. İnsanlara huzur verecek planların tamamlandığı müjdesini buradan ilk kez vermiş olalım” ifadelerini kullandı.

KONAK’A PROJE YAĞMURU
Seçimin ardından geride kalan süreçte ilçede gerçekleştirilen çalışmalardan bahseden Başkan Batur, “Kırım Tatar evi, Çakaloğlu Han, Büyük Demir Han, İkiçeşmelik Çeşmesi gibi birçok misyonu olan eserde tadilatları tamamlanacağız. Valiliğin fonundan yararlanarak yapılacak bu çalışmalar. Kemeraltı içindeki Alanyalı Konağı’nın restorasyonu tamamlanmak üzere, Halil Rıfatpaşa’daki İkiz Evler projesi de semt evi olarak hizmet verecek. 15 gün sonra da Kahramanlar Pazaryeri de kullanıma başlanacak. Altın üçgen dediğimiz Agora-Kemeraltı ve Basmane üçgenindeki tarihi değerleri ortaya çıkarmak için Tunç Soyer ile birlikte kararlıyız. Bu tarihi bölgeye harekete geçireceğiz. Havra sokağı civarındaki 6 adet havranın restorasyonuna da başladık. Agora’daki tarihi amfi tiyatrodaki çalışmalar başladı, Büyükşehir’in de desteğiyle 20 bin kişilik tiyatro tamamen ortaya çıktığında çok önemli bir değer kazanmış olacağız. Toros’taki belediyemizin hizmete açma konusunda çalışmalar yürüttüğü pazaryeri semt merkezi, gençlik merkezi ve anaokulu tesisinin çalışmaları bitmek üzere. Tahminimce yılbaşı itibariyle hizmete açılacak. O bölgenin çok büyük bir ihtiyacını karşılayacak. Gültepe’deki spor tesisimizde biraz gecikme yaşıyoruz. Müteahhitler sıkıntı içinde olduğu için yaşanan sıkıntıları bir an önce aşmayı planlıyoruz. Yine Konak sınırları içerisinde bir tane kapalı spor salonu yapmak istiyoruz. Ferahlı’da bir cemevi sözü vermiştik. Bu konuda arsanın kamulaştırma işlemi tamamlandı. Arsa üzerindeki binaları yıktık ve proje çalışmalarına başlıyoruz. Geride kalan 6 aylık sürede Engelsiz Yaşam Köyü en güzel projemiz. Konak Zihinsel Engelliler Vakfı ile sözleşme yaptık ve o projedeki ilk binayı bitirdik. Zihinsel engelli çocuklarımızı evlerinden alıp orada eğiteceğiz. Akşam bakım merkezi ve anaokulu gibi projelerin de yapımı sürüyor orada. Çınarlı Parkı’nda bir bilim evi hazırladık. İçinde kuracağımız proje ile uzay izleme çalışmaları yapılacak. Konak’taki bütün parkları elden geçiriyoruz. Parkların hepsini modern hale getiriyoruz. Konak madde bağımlılığı açısından en yüksek orana sahip ilçe. Biz kurduğumuz komisyonla bu konuda bir çözüm üretmeye çalışıyoruz. En hassas çalışmalarımızdan birisi de bu. Alanda dolaştıkça bazı konularda Konak Belediyesi’nin eksik olduğunu görmüştük. Konak en çok esnafa sahip ilçe, bu sebeple hemen bir esnaf masası kurduk. Bu masanın başına da esnaf olan bir arkadaşımızı getirdik” dedi.

KÜLTÜRPARK PROJESİNİ DESTEKLİYORUZ
Kültürpark konusunda da değerlendirmelerde bulunan Batur, “Kültürpark’ta bir çalıştay da düzenlendi, herkesin fikri alındı. Büyükşehir Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyoruz, böyle katılımcı bir şekilde sorunların üzerine gittiği için. Burada özellikle Kültürpark’ın vatandaş tarafından daha fazla kullanılması konusunda talepler var. İçindeki tesislerin bir kısmı kalıcı tesisler. Bunların butik müzelere dönüştürülüp gerekli düzenlemelerin yapılması projesini destekliyoruz. Bu alanın kentli ile birlikte projelendirilmesi çok önemli. Bu fikir çok önemli, Kültürpark’ı daha değerli hale getirecek” diye konuştu.

ALTIN ÜÇGEN ARASINA RAYLI SİSTEM
Kemeraltı-Agora-Kadifekale bölgelerini kapsayan Altın üçgen arasındaki ulaşım için açıklama yapan Batur, “Tarihi Çalışma Komisyonu var belediyeler ve TARKEM’in bulunduğu. Altın üçgen bölgesi arasında nasıl bir ulaşım sağlanması konusunda bir karar verilecek. Teleferik olursa direklerin tarihi bölgelere denk gelme durumu var. Bu sebeple raylı sistem ile bir ulaşım sağlanması söz konusu. Bu konuda dünyada benzer bölgelerde de raylı sistem örnekleri var” ifadelerini kullandı.

KEMERALTI’NDA ÖNCELİKLE HANUTÇULUK BİTMELİ
Kemeraltı Çarşısı’ndaki çalışmalar konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Batur, “Kemeraltı bizim olmazsa olmazımız. Kemeraltı bizim harekete geçirmemiz noktasında en önemli çalışmalar yapacağımız alan. Burası gece yaşayan bir Kemeraltı haline gelmeli, eğlence dünyasını oraya taşımamız lazım. Mesela Havra Sokağı’nın sağı ve solu bunun için çok uygun. Tarihi mekanlar restore edilebilir, biz buna destek verebiliriz. Kemeraltı’nın altyapı ile ilgili hala sorunları var. Yağmur suyu ile ilgili çalışmalar yapılmalı. İlk etap çalışmalarını Büyükşehir tamamladı şimdi ikinci etap var. Işıklandırma konusunda önemli bir firma ile anlaşıldı, firma şu an ciddi bir şekilde çalışıyor. Kemeraltı’nı AVM’ler karşısında daha cazip bir alışveriş mekanı haline getirmemiz lazım. Ancak esnafın bizimle birlikte hareket etmesi lazım. Bir kere en başta Kemeraltı’nda hanutçuluk meselesinin bitmesi lazım orada. Kimse kolundan çekilerek dükkana sokulmamalı. Temizlik konusunda herkes elini taşın altına koyması lazım. Havra Sokağı ve çevresindeki sokaklardaki çalışmaları öncelikle tamamlayarak diğer sokaklara geçeceğiz” dedi.

BİT PAZARI İLÇEDE ZORUNLULUK HALİNE GELDİ
Konak’ın çeşitli bölgelerinde kurulan Bit pazarları hakkında açıklama yapan Batur, “Zaten Konak’ın olmazsa olmazı haline gelmiş. Özellikle Fevzipaşa Bulvarı’ndaki olay kente hiç yakışmıyor. Büyükşehir Belediyesi ile bir toplantı yaparak bunun sabit bir Pazar haline getirilmesi konusunda uzlaşmıştık. Büyükşehir’in bu konuda çalışmaları sürüyor. Umarım yakın zamanda projenin ne durumda olduğunu Tunç başkanım açıklar. İnanılmaz bir ilgi var bu pazara. Bu bir zorunluluk haline gelmiş ilçede ancak o kaosun ortadan kalkması lazım” diye konuştu.

KONGRE SÜRECİNDEKİ SIKINTILAR BİZE KAMUOYU ÖNÜNDE PUAN KAYBETTİRİYOR
CHP’de yaklaşan kongre takvimi hakkında değerlendirmelerde bulunan Batur, “Kongre takvimi dün açıklandı. Demokrasinin en fazla işlediği partidir CHP. Mahalle delegelerinden, ilçe kongrelerine ve il kongrelerine kadar en fazla demokrasinin işlediği partiyiz. Bu önemli bir süreç. 2023 yılında yapılacak seçim, çok önemli bunun için özellikle yerel seçimlerde başarılı olmuş CHP bundan sonrasında iktidarın en büyük alternatifi olan bir parti. Bu sebeple bu süreci birlik beraberlik içinde götürmemiz şart. Bu süreçte sıkıntılar yaşandığın kamuoyunda puan kaybediyoruz. İzmir demokrasi açısından güzel dersler vermiş, kongrelerini en güzel şekilde yapmış kentimiz. Bu süreci en iyi şekilde değerlendirmek bizim en başlı başına görevimiz. Ben Konak’ta böyle bir misyonu üstleniyorum. Konak ilçesi bana ve partililere çok iyi sahip çıktı. Bu sürecin kongreler sürecini de etkileyeceğine inanıyorum” açıklamasını yaptı.

GENEL BAŞKAN’A GÜVENELİM!
Kongrelerin zorlu bir süreç olduğunun altını çizen Batur, “Mevcut başkan göreve devam ediyor. Deniz Bey kamuoyuna henüz adaylığı konusunda bir deklarasyonu yok. Deniz Yücel görev süresinde bu işi iyi bir şekilde yürüten başkanlarımızdan bir tanesi. Bu çok zorlu bir süreç, bunu başında olmak çok zordur. Bu süreçte hem genel merkezle olan diyaloğu hem de belediye seçimleri sürecindeki çalışmaları gayet olumlu. Adaylığı konusunda kararı verecek olan kendisidir. Deniz Başkan’ın ben adayım diyerek öne çıkması gerekir. Aday olmaması için hiçbir neden yok, buraya başarılı olarak gelmiş mevcut il başkanı. Deniz Başkan aday olduğu zaman değerlendirmeler yapılır. Genel Başkan’ın tavrı şu, artık parti içinde fazla uğraşmayalım, dışa dönük politikalar yapalım İktidarın en büyük alternatifi haline gelen CHP’nin artık devlet kademelerinde kimler görev yapacak, kimler bakan olacak bunların hazırlıklarını yapmalıyız diye düşünmeliyiz. Parti içi mücadele partililerin enerjisini tüketiyor. Genel Başkanımız geride kalan süreci iyi götürdü, bunun için biraz ona güvenelim” dedi.

İLLA UZLAŞI ADAYI OLACAK DİYE BİR ŞEY YOK!
Genel Başkanımızın tercih konusunda duruşuna önem verdiklerini dile getiren Batur, “İlla uzlaşı adayı olacak diye bir şey yok. Genel Başkan bir tercih yapar, bu tercihi bazıları beğenir bazıları beğenmez. Demokrasi en iyi şekilde uygulanır. İki aday da çıkabilir üç aday da çıkabilir, biz kongremizi yaparız. Ancak kongre bittikten sonra yeniden kenetlenip 2023’e yürümemiz lazım. İktidara odaklanmalıyız. İktidar için kadrolarımız hazır mı, parti içindeki arkadaşlarımızın kamu bürokrasisi hakkında değerlendirmeleri yapılmalı” ifadelerini kullandı.

 
Menemen'de park halindeki otomobil kül oldu
 
Devlet Bahçeli TBMM açılışına katılamayacak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BAHÇE 1 Ekim 2019 Salı 15:19

keşke bucanın belediye başkanı olsaydınız

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere’de ‘meditasyon’ eğitimi
Kış sezonu ile birlikte sosyal yaşamdaki stresi azaltmaya yönelik çalışmalar ...
Üreten kadınlar Bornova'da buluştu
Bornova Belediyesi,  KÖY-KOOP İzmir  Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ...
Araç plakaları artık Çiğli'de de basılıyor
Çiğli Belediyesi ile Çiğli Şoförler ve Otomobilciler Kamyonlar ve Kamyonetçiler ...
 
Karşıyaka’da ‘kaçak iskele’ operasyonu
Karşıyaka’daki Bostanlı Balıkçı Barınağı’nda Kıyı Kenar Kanunu’na aykırı ...
Konak'ta kursları kursiyerler belirleyecek
Konak Belediyesi ‘Siz dileyin, biz hayata geçirelim’ sloganıyla ücretsiz ...
Başkan Sandal'dan 3 mahalleye kentsel dönüşüm çıkarması
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, mahalle ziyaretlerine bu hafta ...
 
Dikili’den Midilli’ye dostluk çıkarması
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz muhtarlarla birlikte Midilli’ye gitti, ikili temaslarda bulundu.
Büyükşehir'den çocuklara kent kültürü eğitimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilkokul dört ve beşinci sınıf öğrencilerine ...
Bornova'da yol sorununun çözümüne İZBETON desteği
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ile İZBETON Genel Müdürü Heval ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva