HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ekim 2019 Salı - 19:30

Başkan Batur’dan hizmet çıkışı: CHP’li belediyeler olarak kol kola girdik!

AK Partili bazı meclis üyelerinin ilçedeki sıkıntılar konusunda açıklama yapması ve Büyükşehir Belediyesi’nin kazı çalışmalarından örnekler vermesi üzerine konuşan Batur, “Kimse bizden uyumsuzluk beklemesin. Biz kol kola girdik. CHP’li belediyeler olarak İzmirlilere hizmet edeceğiz. Bizim İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kazılarına müdahale şansımız yok” dedi.

Başkan Batur’dan hizmet çıkışı: CHP’li belediyeler olarak kol kola girdik!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi’nin Ekim ayı olağan meclis toplantısı Başkan Abdül Batur idaresinde gerçekleşti. Gündeme geçilmeden önce konuşan Belediye Başkanı Batur, önceki hafta İstanbul’da yaşanan depreme dair düşüncelerini açıkladı.

Batur, “İstanbul’da gerçekleşen deprem İzmir’e hem bizim hem merkezi iktidarın yapacakları için uyarılar yapar. Afet anlarında ulaşımın sağlanması, müdahalelerin yapılabilmesi için çalışmalarımızı tamamlıyoruz” dedi.  

Ağustos ayında gerçekleşen orman yangınlarının ardından Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde yaşanan PKK’yı kınama tartışması yeni bir boyut aldı. AK Parti kınama önergesinin meclis gündemine dahil edilerek karar alınmasını teklif etmişti. CHP ise, ‘Temenni olarak gündeme alabiliriz’ açıklamasını yapmıştı. AK Parti aynı önergeyi ilçe belediye meclislerinde de gündeme aldırmak istedi. Fakat CHP’li grup başkan vekilleri meclis gündeminde sıra önergelere gelmeden önce temenni olarak PKK’yı kınadı.

CHP’DEN ORTAK BİLDİRİ
Benzer durum Konak Belediyesi Meclis oturumunda da gerçekleşti. Gündeme geçilmeden önce söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Mahmut Esat Aslan, terör örgütlerinin kınanması için hazırlanan ortak bildiriyi okudu.

CHP’li Aslan, “Orman yangınlarında hepimizin yüreği yandı. Bu konu polemik haline getirildi. Geçen seferki konuşmalarımda belirttim. Bu mecliste hiçbir arkadaşımızın terör örgütlerine destek olmayacağı çok açıktır. Biz bu konu üzerinde çalışma yaptık. Bildiri hazırladık.  Bizler bu meclis çatısı altında parti kimliklerimizin de üzerinde Türkiye Cumhuriyeti, Türk Milleti ve İzmir halkı için sorumluluk almış, halkımızdan vekalet alarak bu koltuklara oturmuş meclis üyeleriyiz. Kuruluş amacı Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak, devletimizin bekasına, halkımızın ve polisimizin canına kast etmek olan toplumsal kardeşliğimizi hedef alan hangi terör örgütü varsa İzmir halkımız adına kınamak, lanetlemek bizlerin onur duyacağız bir şeydir. Bu tür hain terör örgütlerinin her eyleminde mensubu olduğumuz CHP’nin kurumsal kimliğiyle özellikle Konak Belediyesi’nin mensubu olan bizler bu alçak örgütleri her dönem kınamışızdır. Bizim CHP olarak bu konularda hiç kafa karışıklığımız ve tereddüdümüz olmamıştır. İzmir ve Ege Bölgesi’nde çıkan orman yangınlarına inanıyorum ki bu çatı altındaki her meclis üyemizin yüreğini yakmıştır. Her türlü canlı orada yok olmuş, mallar zarar görmüş ve onlarca yıl geri koyamayacağımız alan yok olmuştur. Terör örgütünün sebep olduğu bu yangınlarından dolayı bu terör örgütünü CHP olarak bir kez daha lanetliyoruz. Bu türden alçak eylemlerle bizleri yıldıramayacaklarını, bizleri korkutamayacaklarını bir kez daha yineliyoruz. Mecliste bunlardan dolayı rant sağlamaya çalışmak bizim işimiz değildir. Birbirimizi terör üzerinden suçlayarak, birbirimizi yaralayarak kaybolursak bu kente en çok zararı bizler vermiş oluruz. Terör siyaset malzemesi yapılmayacak kadar hassas bir konudur. Siyasi rant sağlamak için bir dönem terör örgütleriyle pazarlık yapmak başka bir dönemde tüm muhalefeti terör örgütleriyle yan yana göstermek bu ülkeye zarar verir. Biz CHP olarak çağrıda bulunuyoruz ve belediye meclisimiz tüm üyeleriyle birlikte adı ister PKK ister IŞİD ister FETÖ olsun tüm terör örgütlerini amasız fakatsız lanetlemek için aynı noktadadır. İzmir halkı bizden hizmet beklemektedir. Bunun bilinciyle CHP olarak tüm parti gruplarıyla birlikte özveriyle çalışacağımızı bildirmek istiyorum” dedi.

AK PARTİ, ‘BİZİM DE ÖNERGEMİZ VAR’ DEDİ, BATUR, ‘GEREK YOK’ CEVABINI VERDİ!
Başkan Batur ise, “Soru işaretlerini, tüm tereddütleri ortadan kaldıran bir çalışma yapmışsınız. CHP içindeki tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

AK Parti Grup Başkan Vekili İsmail Özen ise, “CHP’li arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Keşke içinde ufak ufak siyasi açıklamalar olmasaydı. Tam da bizim de bu konuyla ilgili bir önergemiz vardı” dedi.

Başkan Batur bu noktada bir kez daha söz aldı. Batur, “Bunu tekrar tekrar okumaya gerek yok. Parti grubumuzun ne düşündüğü aktarıyor. Bunu lütfen geri alınız. Bunu tekrar okumak diye bir şey olmaz. Kamuoyunda böyle bir şey olunca biz de hassasiyeti gözeterek hareket ettik. Artık bunun üzerine yeni bir önerge, yeni bir oylama, yeni bir arayış içinde olmak yanlıştır. Hassasiyeti biliyorsunuz, bizim yaklaşımımızı biliyorsunuz” ifadelerini kullandı.  

BİZDEN KİMSE UYUMSUZLUK BEKLEMESİN, KOL KOLA GİRDİK, CHP’Lİ BELEDİYELER OLARAK HİZMET EDECEĞİZ
Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan bazı AK Partili meclis üyeleri, ilçede sıkıntılı gördükleri bazı çalışmalara dair bilgiler verdi. Özellikle yollardaki kazılardan dolayı Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte çalışılmasının söylenmesi karşısında konuşan Batur, “Kimse bizden uyumsuzluk beklemesin. Biz kol kola girdik. CHP’li belediyeler olarak İzmirlilere hizmet edeceğiz. Bizim İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kazılarına müdahale şansımız yok. Büyükşehir ya da başka bir kurumun yaptığı kazıları bizim kapatma şansımız yok. Ama Büyükşehir Belediyesi iletişim kurmamız gerekirse yaparız. Ayrım gayrım yok. Öyle bir şey mümkün değil” açıklamasında bulundu.

ELEŞTİRİ YAPMAK İÇİN ELEŞTİRİ YAPILMAZ!
Geçtiğimiz Çarşamba Günü imar komisyonunun Gültepe Planları için yaptığı danışma toplantısına AK Partili olarak çağrılmadığını söyleyen Meclis Üyesi Hakan Yıldız eleştirilerini Batur’a yöneltti. Batur da, “Kapalı kapılar ardında bir şey yapmadık. Sizi bir türlü memnun edemiyoruz. Eleştiri yapmak için eleştiri yapılmaz arkadaşım. Hakan Bey’in kınama huyu devam ediyor.  Siyasette bir duruş olur. Her konuda sizin dediğiniz doğru mu? Bizim yoğurt yiyişimiz böyle. Bu konuda sizlere bilgi vermeyeceğiz desek haklısın. İlk önce birlikte olduğum siyasi partimle paylaşmam kadar doğal bir şey olamaz. Size de aynı sunum yapılacak. Tek bir cümlesi değişmeden size de aynı bilgiler verilecek. Sizden bir şey kaçırdığım yok. İlla bir şeyleri kınayacağım diye uğraşıyorsunuz. Siyasi bir davranış değil. Bu neyin meselesi anlamış değilim” dedi. 

 
Gelin arabasından 74 kilo eroin çıktı!
 
Okul müdüründen tartışma yaratan paylaşım: 'Örtüsüz kadın...'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de gündem PKK'yı kınama: AK Parti’nin hamlesine CHP’den temenni kontrası!
Ağustos ayında gerçekleşen orman yangınlarının ardından Büyükşehir Belediyesi ...
Başkan İduğ'dan girişimci gençlere destek
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustada İduğ, Yaşar Üniversitesi Sosyal Bilimler ...
Doyumsuz manzara ve keyif dolu anlar...
İzmir’ de gün batımını seyredebileceğiniz en güzel mekanlardan birisi ...
 
Başkan Eriş açıkladı: Ödemiş’e Tay Park yapılıyor!
Karşıyaka Belediyesi, Tay Park bünyesinde bulunan ve ihtiyaç fazlası olarak ...
Soyer müjdeledi: Yeni kadın üretici pazarları geliyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kadifekale'den sonra İzmir'in ...
Başkan Batur’dan kongre mesajı: Genel Başkan’a güvenelim!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP’de yaklaşan kongre süreciyle ilgili ...
 
Narlıdere’de ‘meditasyon’ eğitimi
Kış sezonu ile birlikte sosyal yaşamdaki stresi azaltmaya yönelik çalışmalar ...
Üreten kadınlar Bornova'da buluştu
Bornova Belediyesi,  KÖY-KOOP İzmir  Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ...
Araç plakaları artık Çiğli'de de basılıyor
Çiğli Belediyesi ile Çiğli Şoförler ve Otomobilciler Kamyonlar ve Kamyonetçiler ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva