HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Ocak 2021 Cuma - 15:54

Başkan Batur’dan eleştirilere yanıt: Felaket tellallığı yapıyorlar!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yaşanan sel felaketinin ardından AK Parti cephesinden gelen eleştirilere yanıt olarak “Yağmur bile eskisi gibi yağmur yağmıyor. Metrekareye 80 kilo yağmur yağdı. Alt yapının kaldıramayacağı bir yağmur siyaset tellallığı yapılıyor. Oturdukları yerden felaket tellallığı yapıyorlar. Sahada çalışan arkadaşlarımızın hakkına giriyorlar. Bir afet olsunda bunun üstünden siyaset yapalım diye bekliyorlar” dedi.

Başkan Batur’dan eleştirilere yanıt: Felaket tellallığı yapıyorlar!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, katıldığı bir radyo yayını programında kent gündemine ilişkin soruları yanıt, belediyenin hizmetlerinden bahsetti.

MENEMEN’DE İÇİMİZ YANIYOR
Menemen’deki başkanvekili seçiminde yaşananlara değinen Batur, "Menemen'de içimiz yanıyor doğrusu. Yüzde 53 oyla kazandığımız bir ilçe var. Seçim kurayla yapıldı. Kuranın nasıl geliştiği hukuksal boyutlarının  nasıl oluştuğunu tüm kamuoyu biliyor. Özellikle ilk kuranın seçimiyle tüm partilerin mutabakatı tüm meclis üyelerinin mutabakatın yapılmasıyla uygulandı ama daha sonra ben kazanamadım nerden itiraz edelim, şuradan itiraz edelim noktasında bir gelişme oldu. Maalesef hukuk da bunun yolunu açtı. Halkın iradesine saygısızlıktır. Dünkü tablodan sonra yılgınlık olmadan mücadeleye devam etmeli. Menemen 22 yıl sonra başka bir partiyle tanıştı. Umarım Menemen için hayırlısı olur. Parti bunun araştırmasını yapmalı neden böyle olduğuna dair" şeklinde konuştu.

AHKAM KESMEYE GEREK YOK
Kenti etkisi altına alan ve Konak’ta çok sayıda sel taşkınına yol açan aşırı yağış sonrası AK Parti kanadından gelen eleştirileri yanıtlayan Batur, “Yağmur bile eskisi gibi yağmur yağmıyor. Metrekareye 80 kilo yağmur yağdı. Alt yapının kaldıramayacağı bir yağmur siyaset tellallığı yapılıyor. Oturdukları yerden felaket tellallığı yapıyorlar. Sahada çalışan arkadaşlarımızın hakkına giriyorlar. Bir afet olsun da bunun üstünden siyaset yapalım diye bekliyorlar. Yok, gitsin bu başkan filan diyorlar. Bunun kararını halk verir. Ahkam kesmeye gerek yok, biz doğru işler yapıyoruz. Doğru işler yapanı hem Allah görür, hem kul görür. Yapıcı olduktan sonra herkese olumlu yaklaşırız tabi ki. Bu siyaset doğru bir siyaset  değil. Yüzde 64 oyla geldim buraya… Hükümetlerin enerji politikaları getirdi. 18 yılda doğanın dengesi bozuldu.  Bol bol otoban yapacağınıza araba geçmeyen köprüler yapacağınıza doğanın dengesini koruyacak politikalar geliştirin." dedi.

1.KORDON VE 2.KORDON ÖRNEĞİ
Konak’taki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuşan Başkan Batur, "30 Ekim saat 14.52'yi unutmamamız lazım. Konak'ta daha sıkıntılı bir süreç yaşanabilirdi bina envanterine baktığımız zaman. Kentsel dönüşüm diyoruz. Yıllardan beri benim hep ön planda tuttuğum çalışmalardandır.  Kentin genel yapısına baktığımızda Karşıyaka, Buca, Konak gibi bölgelerdeki yapıların envanterlerindeki yapıların eskidiğini görüyoruz. 1999 yılından önce yapılan bina sayısının 2000 yılından sonra yapılan bina sayısından daha fazla. Bunu neden söylüyorum. 1999’dan önce yapılan binalar 1975 yönetmeliğine göre yapılan binalar o zamanın denetim şartlarına, inşa şartlarına göre yapılmış binalar. Birinci öncelik olarak  özellikle 99 yılından önce yapılmış olan ve ‘ben binamı kentsel dönüşüme sokmak istiyorum’ diyen vatandaşa yardımcı olmalıyız. 1. Kordon'da ya da 2. Kordon'da binasını yıkıp yeniden yapmak isteyen bir vatandaş bize geldiğinde kapladığı inşaat alanından yüzde 40 eksiğiyle inşaat ruhsatı veriyoruz. Bu durum insanları teşvik etmiyor.  Bu konuyla ilgili önerimiz Büyükşehir'de. Bina inşaat ruhsatını aldığı dönemdeki yönetmelik kurallarını uygulamamız gerekiyor” dedi.

Gültepe Planları ile ilgili vatandaşlara çağrı yapan Batur, “Biz gelir gelmez Gültepe planlarını gündeme aldık. İtirazlar oluyor yeşil alan diye benim alanıma girilmiş şeklinde. Bölgenin yeşil alanını arttırdık. Kentsel dönüşüm sadece bina dikmek değil. Şu anda Gültepe bölgesinde yaptığımız 300 hektarlık sınırları olan alanda kişi başına düşen yeşil alan 1 metrekare bile değil.  Biz 13 metrekareye çıkardık.  Biz kentin o bölgelerinin nefes almasını sağlayacağız. Yerinde dönüşüm yapıyoruz.  Şimdi biz parselasyon yapacağız. Asıl hisseler orada belli olacak. Tapun nerede, kaç dairen var ona göre hisseni alacaksın. En yakın imar adasından hisse alacaksın. Gerçekten yaşantıları değişecek. Değer kazanacak. Kimseye satmasınlar kimseyle anlaşmasınlar. Rahat olsunlar birlikte yapacağız” dedi.

 
Hollanda'da koalisyon hükümeti istifa etti!
 
Gazeteciye evinin önünde saldırı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalı 15 Ocak 2021 Cuma 21:10

Ülkemizde yaşanan felaketler sonrası eleştiriler genelde sizin partinizden ve partililerden geldiği için sizlerde bu gibi eleştirilere nasıl oluyorda kızıyorsunuz önce sizler bu gibi eleştirileri yapmamayı öğreneceksiniz ve kizmayacaksiniz....

Yorumu oyla      2      3  
15 Ocak 2021 Cuma 19:57

Bir çok yerde alt-üstyapı yok ki kaldırsın. Çarpık yapılaşma, dengesiz yağış ve kaçınılmaz son.

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 15 Ocak 2021 Cuma 18:21

Eğer böyle yağmurları altyapı kaldırmıyorsa siz de doğal göreviniz olarak altyapının bu yağmurları kaldıracak düzeye getirilmesi için çalışacaksınız, bu millet siz ve sizin gibilere koltuğunuzda oturasınız diye değil çözümler üretesiniz diye oy verip ödediği vergilerden cebinize para koyuyor. İş yapın laf değil. Bu sözlerim tüm siyasilere artık bıktırdılar çünkü.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı Belediyesi'nden 20 ay raporu: 90 milyon borç ödendi
2014-2019 yılları arasında yaptıkları birçok iş için 35 milyon lira kredi ...
Nazım Hikmet Çiğli’de anılacak
Türk Edebiyatının duayen isimlerinden olan Nazım Hikmet 119. doğum yıl ...
Maden şirketinden Kınık'taki ilkokula ek derslik
Soma ilçesinde faaliyet gösteren İmbat Madencilik şirketi tarafından Kınık ...
 
Büyükşehir'den sanata pandemi desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi döneminde zor günler geçiren kültür ...
AK Partili Sürekli'den Bergama mesaisi
Belediye Başkanı Hakan Koştu, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile ...
'Sürdürülebilir turizm' 14. Travel Turkey İzmir Dijital’de!
Turizm sektörünün Türkiye’deki ilk sanal fuarı olacak 14. Travel Turkey ...
 
Büyükşehir'de rota ilk hizmet binası: 130 yıl sonra yeniden!
30 Ekim’deki depremde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi ana hizmet ...
Bornova'da başarı hikayesi: Zabıtalıktan Avrupa Şampiyonası'na...
Bornova Belediyesi’nde Zabıta Memuru olarak görev yapan Ali Bilgin, kickboksta ...
20 depremzede aileye evleri teslim edildi
Deprem sonrası evleri ağır hasar gören vatandaşlara destek amacıyla Bayraklı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva