HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Aralık 2019 Salı - 15:12

Başkan Batur'dan çevre uyarısı

Ege Kent Konseyleri Birliği Genel Kurulu Toplantısı’na katılan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Ege’de yaşanan çevre katliamlarına dikkat çekerek, “Geleceğimiz söz konusu. Bir an önce harekete geçmeli ve bu katliamlara dur demeliyiz” dedi.

Başkan Batur dan çevre uyarısı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Yerel Demokrasi ve Çevre” temasıyla düzenlenen Ege Kent Konseyleri Birliği Genel Kurul Toplantısı’na katıldı. Konak Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Batur, kent konseylerinin yerel yönetimlerin yapacağı işlere, yol haritaların belirlenmesine, kent yaşamına, sorunların çözülmesine çok değerli katkılar koyduğunu dile getirdi. Konak Kent Konseyi’nin de Konak’ta çok başarılı çalışmalara imza attığını vurgulayan Batur, “Konak Kent Konseyi, bileşenleri olan engelli, kadın, muhtar meclisi gibi meclisleriyle Konak’ta çok olumlu çalışmalar gerçekleştirdi. İlçemizde çevre konusunda da yerel yönetime yol haritası niteliği taşıyan çalışmalar yapıyorlar” dedi.

“Sivil inisiyatif varsa başarı da var”
Başkan Batur konuşmasında Ege’de yaşanan çevre katliamlarına da dikkat çekti. Batur, “Yakın zamanda İzmir ve çevresinde yaşanan doğal afetler, orman yangınları, Kaz Dağları’nda karşı karşıya kaldığımız gibi, maden için yapılan doğa katliamları canımızı yakıyor. Geleceğimiz söz konusu. Bir an önce harekete geçmeli ve bu felaketlere ‘dur’ demeliyiz. İzmir’in yarınlarına destek vermek hepimizin görevidir. Bu konuları kamuoyunun gündeminde tutmamız, yapılanları ve yapılmayanları takip etmemiz gerekiyor. Biz bu hedefle her zaman ön planda olacağız. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini ilgilendiren kararların alınmasında tüm sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket edeceğiz. Sivil toplum kuruluşlarımızla, esnafımızla, engelli hemşehrilerimizle irtibatlarımızı sağlayan masalarımızı kurduk; çalışmaları başladı. Emekli masamızla, Roman masamızla ve diğer gruplarla da çalışmalarımızı yürüteceğiz” diye konuştu. Konak Belediyesi’nin kadınlara, çocuklara ve engellilere yönelik pozitif ayrımcılık taşıyan çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Batur, “En büyük destekçilerimiz ise meclis üyelerimiz, muhtarlarımız ve kent konseyimizdir.  Sık sık dile getirdiğimiz “Birlikte Konak” anlayışı bu işte. Bizim avantajımız,  kent konseyi başkanımızın aynı zamanda meclis üyemiz olması. Sık sık bir araya geliyoruz. Sivil inisiyatifin aktif olduğu yerde her zaman başarı vardır” dedi.

Başkan Batur’a teşekkür
Üçüncü kez, Ege Kent Konseyleri Birliği Dönem Sözcüsü seçilen Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu da çevre katliamlarına karşı en büyük gücün toplumun kendi örgütlülüğü olduğunu belirterek, bu konuda kent konseylerine düşen görevlerin farkında olduklarını söyledi. Mumcu, Başkan Batur’a konseyin çalışmalarına verdiği desteklerden ötürü teşekkür etti. Toplantının sonunda ise Başkan Batur’la birlikte Ege Kent Konseyleri Birliği’ne üye 41 başkana katılımlarından ötürü plaket verildi.

 
DHA muhabirine çirkin saldırı!
 
Eski milli futbolcular için istenen cezalar belli oldu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yerelde kalkınma. 11 Aralık 2019 Çarşamba 00:15

EGE kent Konseyileri birliği 41 Üyenin arasında İzmir kent konseyi varmıdır..? Varsa, toplantılarınıza neden çağırmıyorsunuz.? Yoksa,neden yok.? Ege kent konseyleri Birliği’ne bağlı 41 üye başkanları. İzmir kent konseyi’nin bu toplantılara davet edilmemesi manidar değil midir.? Birlik üyelerinin alacağı bir kararla, bu konunun aydınlIğa kavuşturulması için, bir ekip kurarak araştırılmasını öneriyorum.AKSİ TAKTİDE.Halk adına,gönüllü olarak görev yaptığınız bu kutsal mekanda,Halk adına değilde birilerinin adına çalışacağınız şüphesizdir. Kent konseyleri,kentin ortak değerlerinin bileşenidir. Bu değerlerin kaybolmasına izin vermeyiniz.. Yeni dönemde, ülkemizdeki bütün kent konseyilerimize yürekten başarılar dilerim...

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk seferlerine saat ayarı!
Tepeköy ile Selçuk arasındaki İZBAN sefer saatleri değişti.
Başkan İduğ: Belediye çalışanları parti delegesi yapılmamalı!
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Her belediyenin içerisinde bankamatik ...
KİHEP kadınlara haklarını öğretiyor
Karabağlar Belediyesi, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde özellikle ...
 
Konak’ta Erdura ile nostalji rüzgarı esti
Konak Belediyesi’nin yeni kurulan Popüler Müzik Korosu, sezonunu Ersan ...
Büyükşehir'den İzmir sporuna can suyu
İzmir’in tanıtımında kentin spor kulüpleri de rol alacak. İzmir Büyükşehir ...
Bornova'da atık pil getiren tarih yolculuğuna çıkıyor
Atık pillerin toplanması ile ilgili kampanyalarda her zaman öncü Bornova ...
 
Torbalı'nın çehresini değiştirecek proje için yarışma zamanı
Torbalı Belediyesi Belediye Hizmet Binası, Pazaryeri ve Otopark ile Yakın ...
Bergama Belediyesi ve BERKSAV’dan işbirliği mesajı
Bergama Belediyesi ve Bergama Kültür ve Sanat Vakfı olan BERKSAV, tarihi ...
Narlıdere gastronomi başkenti olacak
Narlıdere’deki yerel lezzetleri markalaştırarak özel tatlar yaratmak için ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva