HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Ocak 2021 Perşembe - 10:19

Başkan Batur: Basmane’de tarihi de esnafımızı da dimdik ayakta tutacağız

Başkan Batur, restorasyon çalışmalarını yerinde görmek için çıktığı inceleme gezisinde, Basmane’de tarihi gün yüzüne çıkaracak çalışmalara “tam gaz devam” mesajını verdi. Basmane’deki inceleme gezisinde esnafı da ziyaret eden Batur, “Esnafımızı ayakta tutmak için var gücümüzle çalışıyoruz, esnafımızın her zaman yanındayız” dedi.

Başkan Batur: Basmane’de tarihi de esnafımızı da dimdik ayakta tutacağız

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak’ın tarihi yerleşimlerinden Basmane’de devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde gördüğü inceleme gezisinde Basmane esnafını da ziyaret etti. Başkan Batur, inceleme gezisine Basmane Semt Merkezinin bitişiğinde yer alan Silahhane binası ile başladı.Tarihi binada devam eden restorasyon çalışmalarını denetleyen Başkan Batur, kent belleğinde önemli yeri olan ve tamamlandığında Konaklıların hizmetine açılacak olan binadaki çalışmaların hızlandırılmasını istedi. Silahhane binasının ardından Anafartalar Caddesi’ne Başkan Batur, yüzlerce yıllık tarihinin gün yüzüne çıkması için Konak Belediyesi’nce restorasyonuna başlanan Kıllıoğlu Hamamı’nındaki çalışmaları inceledi. Restorasyon sırasında tarihi buluntuların ortaya çıkması ile İzmir Müze Müdürlüğü denetimde sürdürülen çalışmaları da yerinde inceleyen Başkan Batur, inceleme gezisini Altınpark’ta noktaladı. Batur, Basmane’de devam eden restorasyon çalışmalarını incelemek üzere yaptığı gezi sırasında Basmane esnafıyla da bir araya gelerek esnafın hatırını sordu, derdini dinledi. Basmane’nin binlerce yıldır hem yerleşim alanı olarak hem de ticaretin kalbinin attığı bir nokta olarak çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Batur, “Basmane’de tarihi de esnafımızı da dimdik ayakta tutacağız” dedi.

Basmane’de tarih ortaya çıkıyor
Birçok tescilli binanın ve yapının bulunduğu Basmane’de tarihi ortaya çıkarmak, kentlinin ve turizmin hizmetine açarak gerçek değerini ortaya koymak istediklerini vurgulayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur sözlerini şöyle sürdürdü:

“Basmane, Konak için de İzmir içinde büyük öneme sahip. Bizim Altın Üçgen dediğimiz tarihi aksın bir ayağı da Basmane. Burada tarihi ayağa kaldırmak bizim en önemli çalışmalarımız arasında. Silahhane binasında restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. Kıllıoğlu Hamamında Müze Müdürlüğümüz ile tarihi buluntuları ortaya çıkarıyoruz. Altınpark Arkeolojik Kazı Alanı ile ilgili de kurula başvurumuzu yaptık, yanıtını heyecanla bekliyoruz.”

Yaklaşık 100 yıldır kapıları açık
Başkan Batur, Basmane esnafının neredeyse yüz yıldır onlarca ekonomik krizi atlatarak bugünlere geldiğini, dükkanlarının kapılarını açık tutmak için büyük çaba harcadıklarını dile getirdi. Başkan Batur, pandeminin getirdiği ekonomik zorlukları alınlarının akı ile atlatmaları için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Basmane esnafımızın bizdeki yeri çok ayrı. Burada yıllardır kapısı açık olan birçok tarihi dükkan var. Mehmet Helvacıoğulları mesela, 90 yıldır Basmane esnafı. Bizde ziyaret etmişken 90 yıllık bu lezzeti hem tattık hem de alışveriş yaptık. Pandeminin getirdiği ekonomik koşulların en çok esnafımızı zorladığını biliyoruz. Ekonominin tekerinin dönmesi ancak esnafın ayakta durması ile mümkün olabilir. Biz her zaman esnafımızın yanındayız. Basmane’de neredeyse 100 yıldır kapıları açık olan esnafımızın dünyanın karşı karşıya geldiği bu zorluğun altından kalkmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Esnafımıza destek olmaya devam edeceğiz” dedi.”

 
Alsancak Stadı başka sezona!
 
Yeni açılan dernek kumardan mühürlendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornovalı annelere online eğitim
Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın(AÇEV) Anne Destek Eğitimi Programı kapsamında ...
Balçova Belediyesi'nden 'beyaz baretli kadınlara' destek
Balçova Belediyesi, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin İnşaat ...
Seferihisar'ın yeni yüzü Kocaçay Projesi'nde sona gelindi!
Seferihisar Belediyesi’nin hayata geçireceği Kocaçay Projesi için “Zoom” ...
 
Başkan Soyer'den kestane üreticisine müjde!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Küçük Menderes Havzası'ndaki ...
Bayındır’da üreticiye destek devam ediyor
Bayındır’da dağlık alanda bulunan Lütuflar, Kızılkeçili, Çamlıbel, Söğütören ...
Başkanvekili Pehlivan: Belediye, bizim şeklimize girecek
Menemen Belediyesi'nin yeni yol haritası ile ilgili konuşan Başkanvekili ...
 
Soyer'den Küçük Menderes çıkarması!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, metropol dışındaki 19 ilçeye ...
Soyer o isim ile yollarını ayırdı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bir dönem CHP Genel Başkanı ...
Çiğli Belediyesi’nden öncü hizmet: Deprem ve Zemin Birimi kuruldu
Çiğli Belediyesi tarafından, kentsel dönüşüm ve depremle mücadelede atılacak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva