HABERLER>GÜNCEL
31 Temmuz 2017 Pazartesi - 17:13

Başkan Bakıcı: Selçuk ehil ellerde

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı 3yıllık hizmetlerini anlattı. Bakıcı,“Selçuk ehil ellerde” dedi.

Başkan Bakıcı: Selçuk ehil ellerde

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya Başkan Bakıcı’nın yanı sıra başkan yardımcıları Yılmaz Çırak, Tülay Ayarman ve daire müdürleri de katıldı.

Basın toplantısı Selçuk Belediye Basın Bürosunun hazırladığı 3. Yıl Tanıtım filmi ile başladı. Sivrisinekle mücadele, doğal gaz, içme suyu, mezarlık, otopark başta olmak üzere Selçuk’u ilgilendiren pek çok konu hakkında soruları cevaplandıran Başkan Bakıcı “Selçuk ehil ellerde” dedi.

 “O YAPMIŞ BEN DEĞİŞTİRİRİM” DİYE BİR KOMPLEKSİMİZ OLMADI
 Basın mensuplarından gelen sorular üzerine geçmiş dönemlerde yapılan projelere sahip çıkıldığını belirten Başkan Bakıcı; “Geldiğimden beri şunu söylüyorum; Biz hiçbir zaman kavga etmeyeceğiz. Biz geçmişi de sahipleneceğiz. Yapılan her doğru işi ileriye taşıyacağız. Ayasuluk, Deppo Efes, Yüksekokul projeleri biz geldiğimizde tamamlanmamıştı. Deppo Efes için o günün parasıyla 3 Milyon 750 Bin TL’lik bir ödeme yaptık. Bunun yanında da 1 Milyon 900 Bin TL inşaattan kalan parayı tamamladık. Şu anda soğuk havamız fevkalade iyi çalışıyor. Bizim soğuk hava deposundaki esas görevimiz küçük üreticiyi korumaktır. Var olanları iyileştirmeye çalıştık, üzerine tamamlamaya çalıştık. Bu bir felsefe bir düşünce değişimidir. Geçmişi sahiplenme, ayağa kalkma adına bunlar önemli adımlar. Kalede şu an restorasyon yapıldı. Önceki dönemden kalan projeleri kullanmaya devam ediyoruz, sahipleniyoruz. O yapmış ben değiştiririm diye bir kompleksimiz olmadı. Şu anda kale ile ilgili muazzam bir ışıklandırma yapıldı. Sadece ön yüzü Selçuk’a bakan yüzü değil, çepeçevre ışıklandırıldı. Geçmişi sahiplenme, ileriye götürme ve kamu kaynaklarını doğru kullanma. Felsefemiz budur” dedi.

ASIL OLANIN UÇKUN MÜCADELESİNDEN ZİYADE LARVA MÜCADELESİ
Selçuk kamuoyunda konuşulan sivrisinek mücadelesi ile ilgili önemli bilgiler veren Başkan Bakıcı asıl olanın uçkun mücadelesinden ziyade larva mücadelesi olduğunun altını çizerek; “ Sinek ilacı İzmir’deki birçok ilçede kullanılmıyor.  Batıda hiç kullanılmıyor. İnsan sağlığı ve doğanın dengesi için artık yavaş yavaş ilaçlamasının  kaldırılması gerektiği, larva mücadelesinin çok daha güçlü yapılması ve sinek üremesinin önüne geçilmesinin esas olduğu ifade ediliyor. Bu ilaçların kanserojen etkisi var, insan sağlığı için sıkıntı, doğada yaşayan diğer canlılar için sıkıntı” dedi.

VATANDAŞIN BİREYSEL TALEPLERİ ÜZERİNE DE İLAÇLAMA YAPIYORUZ
Hayvancılık yapılması, fosseptik çukurlarının bulunması, alt yapının yetersiz oluşu, sulak ve yeşil alanın daha fazla olması sebebiyle köylerde ilaçlama yapıldığının altını çizen Başkan Bakıcı; “Köylerde ilacın dağılma alanı daha fazla olduğu için insan teneffüs etmesi daha zor. Kısacası köyler ve şehir merkezi açısından kullanılan ilaçların etkisi açısından bariz farklar da var. Veteriner hekimimizin verdiği bilgiyi paylaşayım; ilçemizde 4631 nokta ilaçlanıyor” dedi. Sivrisinekle mücadelede etkili, insan ve doğa sağlığını göz önünde bulundurulduğunun altını çizen Başkan Bakıcı;  “ Çalışmalarımızı duyarlı ve güçlü bir şekilde yapıyoruz. Her bakımdan baktığınız zaman Selçuk ehil ellerde. Bu işin kolayı ilaçlamaktı. Ama hem vicdani sorumluluk, hem de çevre sorumluluğu bunu yapmamamız gerektiriyor. Biz hem çevreyi, hem de insan sağlığını koruyarak bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu arada vatandaşın bireysel talepleri üzerine de ilaçlama yapıyoruz” dedi. Konuyla ilgili Selçuk Belediyesi veteriner hekimi Ersin Çakmak’ta Sivrisinekle mücadelede İzmir’de halk sağlığı sertifikası olan üç belediyeden biri olduklarını vurgulayarak yapılan çalışmalarla ilgili basın mensuplarına detay bilgiler verdi.

Toplantı ilçede devam eden ve planlanan projelerin tanıtımıyla devam etti.

 

 
İzmir'e Katarlı firmalardan çıkarma
 
İzmir’de emlak vergisi şoku: Fiyatlar uçtu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de yakalanmıştı: Mahkemeden flaş karar!
Organize suç örgütü elebaşı ve "Ankara'nın uyuşturucu baronu" olarak nitelendirilen Kadir ...
İstanbul'da yol çöktü!
İstanbul Çamlıca'da yol çöktü. Park halindeki bir araç oluşan çukura düştü.
Büyükerşen'e saldıran kafe sahibinin işletmeleri kapanıyor
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e saldırıda bulunan ...
 
THY uçağını 'bomba' durdurdu
THY’nin İstanbul- Hakkari seferini yapacak uçağındaki bir yolcu yaptığı ...
Maçka Parkı'ndaki güvenlik görevlisi açığa alındı!
Maçka Parkı’nda kıyafeti nedeniyle güvenlik görevlisinin müdahalesine ...
Ünlü futbolcu Bekir İrtegün itirafçı oldu!
Başakşehir Spor Kulübü'nün sözleşmesini feshettiği futbolcu Bekir İrtegün, ...
 
Emniyet Müdürü makamında ölü bulundu!
Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan makamında başından tabancayla vurulmuş halde bulundu.
İzmir'deki iddialara Genel Müdürlük'ten cevap: Personelimiz var!
Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "İzmir'de 2017 yılı ...
İzmir'in kum zambakları için S.O.S!
İzmir'in Selçuk ilçesi Pamucak kumullarında yoğun olarak görülen kum zambaklarının ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva