HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Aralık 2018 Çarşamba - 11:18

Başkan Bakıcı’dan parti içi rakiplerine: Bel altına vurmasınlar!

Selçuk Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Bakıcı, 2019 yılında yapılacak yerel seçim için partide yaşanan yarış hakkında, “Etrafımda güçlü insanlar olsun, rekabet edilebilir insanlar olsun istiyorum. Ama biz doğal adayız. Aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Ben onlara çalışın, kendi üstünlüklerinizi anlatın diyorum. Sadece bel altına vurmayın diyorum. Belediyeyi kötülemesinler ama kendilerinin daha iyi oldukları noktayı anlatsınlar” dedi.

Başkan Bakıcı’dan parti içi rakiplerine: Bel altına vurmasınlar!

EGEDESONSÖZ- Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Sonsöz TV’de yayınlanan, ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu.

AK Partili Başkan Bakıcı, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler için yarışa dahil olduğunu net bir dille açıklarken geride kalan 5 yıllık sürede hayat geçirilen proje, yatırım ve faaliyetler üzerinden önemli açıklamalarda bulundu.

BELEDİYE HERKESİN BELEDİYESİ OLDU, ÇOK MUTLUYUM
Başkan Bakıcı 2014 yılından itibaren görevde olduğu süreci değerlendirirken, “Şu anda çok mutluyum. Etrafıma, insanlara baktığım zaman keyif alıyorum.  Belediyeye girip çıkarken herkesin yüzleri gülüyor. Belediye bugün herkesin belediyesi oldu. Kimse, ‘belediyede işim görülmedi’ diyemez. Selçuk’ta kardeşlik projesi hayata geçti. Gönlümden geçenler hayata geçiyor. Bunun gerçekleştiğini görüyorum ama bir parça daha işimiz var. Bunları dantel gibi örmemiz lazım” dedi.  

AK PARTİ DÜNE NAZARAN BUGÜN YERELDE İKTİDARA ÇOK DAHA YAKIN, NİHAT BEY’DEN BEKLENTİM YÜKSEK!
Partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci özelinde konuşan Bakıcı, “Nihat Zeybekci adımı güçlü oldu. İzmir, Binali Bey’den sonra ikinci büyük fırsatı yakaladı. AK Parti düne nazaran bugün yerelde iktidara çok daha yakın. Zeybekci ismi çok doğru. Belediyecilik yapmış deneyimi olan birisi. Benim Nihat Bey’den beklentim yüksek. İzmirli bu fırsatı iyi değerlendirecektir diye düşünüyorum. Ondan sonra İzmir hak ettiği yere, ulaşması gereken yere hızla gidecektir. Ben Aziz Kocaoğlu’na sevgi ve saygı duyan bir insanım. Allah razı olsun, güzel hizmetler yaptı. Artık kendisi de aday değil. Yakalanan fırsatı da iyi şekilde değerlendirecek bir adaya sahibiz şu anda. Hemşerilerim bunu iyi yakalayacaktır. Akdeniz’in incisi İzmir’i yakalayacak fırsat var önümüzde. İzmir’in gönlünde değerlendirilecektir” açıklamasında bulundu.

ZEYBEKCİ İLE İLGİLİ KİMSENİN TEREDDÜDÜ OLMASIN!
Yaşam biçimi üzerinden yaşanan tartışmalara ve Zeybekci’ye yönelik ithal aday eleştirilerine değinen Bakıcı, “İzmir demokrasinin başkenti… İzmir kimseye, ait değil. İzmir özgür bir kent… İzmir özgürlüğü yaşamak istiyor. Bize düşen özgürlük zeminin kaybolmamasını hatta daha kullanışlı olmasını sağlamaktır.  Yaşam biçimiyle ilgili kimsenin bir sıkıntısı yok. Hele hele Nihat Bey ile ilgili hiç kimsenin böyle bir tereddüdü olmasın. Soy ismi Zeybekci, Ege’li… Böyle bir insan! Cumhurbaşkanımız sanıyorum şunu düşündü; yerelde kalacak bir aday değil, daha geniş ufka sahip, dünyayla bütünleşecek bir adayı getirdi. İzmir Türkiye ile sınırlı kalacak bir kent değil. Dünya ölçeğinde bir kent özlemi oluşması lazım. İzmir bu noktada birikim ve varlıklarıyla bunu çok fazla hak eden bir kent. İzmirli olmak gurur duyulacak bir şey” diye konuştu.  

‘NE YAPTI BAŞKAN?’ DİYORLAR, PEKİ BAŞKAN NE YAPMADI?
Bakıcı, “Biz insanları seviyoruz. Bizim desturumuz budur. Merkezimiz insandır. Biz kardeşiz. Hemşeriyiz. Yaratılanı Yaradan’dan ötürü seviyoruz. Bunun için bir 5 yıl daha diyoruz. Bir pasta var bunu adilce bölüştürmek istiyorum. Üst gelir gurubunu aşağıya çekerek değil alt gelir gurubunu üste yaklaştırmak istiyorum. Selçuk’ta yapılacak o kadar çok şey var ki! ‘Ne yaptı başkan?’ diyorlar. Peki başkan ne yapmadı? 5 yılda Selçuk’un aldığı ekonomik değer tarihte görülmedi. Buna katkı koyanlar Binali Bey, bakanlarımız, valimiz, büyükşehir belediye başkanımızdır. Bakın söylüyorum; hepsinin katkısı olmuştur. Teşekkürler. En iyi, iyinin düşmanıdır. Daha fazlasını yapacağız. İşimiz bitmedi. Mutluluk, refah içinde yaşayan bir kent hayalimiz var. Selçuk’ta sevgi kazanacak dedik. Ben sevgiyi sadece AK Parti içinde aramadım. Tüm partileri sahiplendik. Bir kişi çıkıp da ‘beni belediye başkanı dinlemedi, gittim kapısı kapalıydı, görüşemedim’ diyemez. Selçuk’ta birçok şey yapıldı ama yapılması gerekenler de var. Gelişimin her zaman önü açıktır. Kaynaklar sınırlı olabilir ama ihtiyaçlar sınırsızdır. Bunları karşılamakla ilgili görevimiz var. Yaşam standardını daha da yükseltmek istiyorum” yorumunu yaptı.

SADECE BEL ALTINA VURMASINLAR!
Partisindeki aday bolluğuna değinen Bakıcı, “Etrafımda güçlü insanlar olsun, rekabet edilebilir insanlar olsun istiyorum. Eski ilçe başkanlarımız Sema Yeşilçimen, Osman Başterzi, eski Kaymakam Ayhan Boyacı var. Onlar 3 aday. Ama biz doğal adayız. Belediye başkanları doğal adaydır, onun için ben aday adayı değilim, adayım dedim. Partimiz belediye başkanlarımız aday olmasın dedi. Partimiz bizi bizden daha iyi tanıyor. AK Parti’de bu konuda müthiş bir konuşma var. Aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Ben onlara çalışın, kendi üstünlüklerinizi anlatın diyorum. Sadece bel altına vurmayın diyorum. Belediyeyi kötülemesinler ama kendilerinin daha iyi oldukları noktayı anlatsınlar” dedi.

‘BURANIN ALLAH’I DA PEYGAMBERİ DE BENİM’ DİYEN ZİHNİYETTEN BUGÜN ‘BURANIN HER ŞEYİ BİZİZ’ DİYEN BİR ZİHNİYETE GELDİK!
Bakıcı, “Bana, ‘Neden partiyi ele geçirmedin?’ diyorlar. Hiç aklımdan böyle bir düşünce geçmedi. Partiyi ele geçirme düşüncesi yanlış. Eşyanın tabiatına aykırı! Belediye başkanı başkanlık yapacak, ilçe başkanı politika üretecek, siyaset yapacak. Belediye başkanı seçildikten sonra rozeti çıkarıp tüm vatandaşlara eşit hizmet üreteceksiniz. Ben işe alırken kimsenin partisine bakmıyorum. İller bankasından pay gelirken neye göre geliyor? Nüfusa göre! Herkesin hakkı var mı? Var! O zaman herkese paylaştıracaksın. Bunu Selçuk yıllarca yaşadı. Belli partiden değilsen hizmet alamıyordun. ‘Buranın Allah’ı da peygamberi de benim’ diyen zihniyetten bugün ‘buranın her şeyi biziz’ diyen bir zihniyete geldik. Selçuk’ta böyle güç zehirlenmesi yaşanıyordu” diye konuştu.

HALA DÜŞÜNCEM AYNI, RAKİBİM ÜLGÜR OLSUN!
Rakibi olarak ilçede 15 yıl başkanlık yapmış CHP’li Vefa Ülgür’ü görmek istediğin söyleyen Bakıcı, “Önceki dönemlerde bunu söylemiştim hala düşüncem aynı. Sayın Ülgür olsun. Tabi bu bir partinin iç işleridir. Bize karışmak düşmez. Her partinin adayı güçlüdür. Bu işi benden daha iyi yapacaklar da vardır. Megaloman değiliz. Her şeyi bilen de değiliz. Ben gönlümdekini söyledim. Sayın Vefa Ülgür olursa iyi olur demiştim. Başka bir arkadaş da olacaktır. Bu bir yarıştır. Kazanan demokrasi olacaktır. Bir kaybeden olacaktır. Bunu sindirebilmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

2009 SEÇİMİNDEKİ OYU, YÜZDE 40’I YAKALARIZ!
‘Yeniden aday gösterildiğiniz takdirde ortaya nasıl bir sonuç çıkacak?’ sorusunu yanıtlayan Bakıcı, “Bir çalışma yaptırdık. Üç aşağı beş yukarı durumumuzu biliyoruz. Selçuklu hemşerilerimizin teveccühü yüksek... Seçimi alırız. Tahmin ediyorum 2009 yılındaki oyumuzu, yani yüzde 40’ları yakalarız diye düşünüyorum. Hemşerilimiz teveccühlerinin bizden yana olduklarını hissettiriyorlar. Sonuç iyi olacak. Tüm İzmirliler, hiçbir birey dışarıda kalmasın, hep beraber Kordon’da zeybek oynayalım” dedi.

 
CHP İl Başkanı Yücel'den 5 Aralık mesajı
 
İzmir'de feci kaza: 37 yaralı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selçuklu 6 Aralık 2018 Perşembe 08:57

istediği rakip CHP den aday olursa eğer adını verdiği kişi Zeynel bey seçimi alır.

Yorumu oyla      9      5  
Selçuk İYİ Olacak 6 Aralık 2018 Perşembe 01:27

Selçuk İYİ Olacak Allah''ın izniyle Levent Görür Başkanımız. gerisi hikaye

Yorumu oyla      9      5  
ahmet 5 Aralık 2018 Çarşamba 15:55

Bel altı siyaset yapanın Allah cezasını versin.

Yorumu oyla      10      5  
Kireccili ali 5 Aralık 2018 Çarşamba 15:35

Sema. Baskan sonuna kadar hakediyor.selcukta artik sema yesilcimen zamani .bayan yonetimiyle hersey daha iyi olacak.zeynel hoca iyi bir hoca ama belediye baskanliginda basarili olamadi.yeri geldiginde cekilmeyi bileceksin.zeynel hocayla akparti birdaha secik kazanamaz.bunu zaten parti buyukkleride goruyordur saygilar

Yorumu oyla      9      5  
eser ceyhan 5 Aralık 2018 Çarşamba 14:54

zeynel hocam anketlerde basarısızlık oranı %70 ımıs.ne dıyorsun

Yorumu oyla      9      5  
Hakan siper 5 Aralık 2018 Çarşamba 12:56

Selcukta secim kazancak tek kisi sema yesilcimendir.zeynel hoca ruya goruyor.insana sans bi keregelir o sansini kaybetti.bir daha selcukta zeynel hocayla secim kazanmak ruyadan ibarettir

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta Dario Moreno’ya 50’nci yıla özel anma
İzmir sevdalısı sanatçı Dario Moreno, ölümünün 50. yılında doğup büyüdüğü ...
İzmir'de 'Millet kıraathanesi' tartışması: O pankart buhar oldu!
Karşıyaka Belediyesi, Kordon’da demirli bulunurken bakıma alınan ve restorasyonun ...
Kavaklıdere Mahallesi meydan ve parka kavuştu
Bornova Belediyesi Kavaklıdere Mahallesi’ndeki vatandaşların en önemli ...
 
Hem muhtaca hem üreticiye destek
Her yıl ihtiyaç sahibi ailelere erzak paketi dağıtarak dayanışmanın güzel ...
İzmir'in zeytin kokulu parkı açılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’deki 40 dönüm alan üzerine kurduğu ...
Bornova’da ‘fiziki’ atak
5 yılda yaklaşık 200 Milyar TL bütçe ayrılan Bornova Belediyesi Fen İşleri ...
 
Kocaoğlu, İZBAN grevi için Ankara’da
Başkan Kocaoğlu, İZBAN’da sendikanın ilan ettiği grev günü olan 10 Aralık’a ...
Başkan Demirağ: Engeller, dayanışma ile aşılır
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ‘Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla ...
Seferihisar’a Türkiye’nin en 'özel' kampüsü
Seferihisar Belediyesi, Seferihisar Engelsiz Yaşam ve Çevre Derneği, Özel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva