HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Aralık 2016 Çarşamba - 10:03

Başkan Atila'ya STK teşekkürü: Türkiye'ye örnek oldu

İzmir’de bir ilk olarak bu yıl hayata geçirilen birim; belediye, dernekler ve sivil toplum örgütleri arasındaki iletişimi kurarak yeni projelere destek oluyor. STK temsilcileri her zaman ulaşabilecekleri bir birim kurduğu için Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkür etti.

Başkan Atila ya STK teşekkürü: Türkiye ye örnek oldu

İzmir’de ilk kez Bornova Belediyesi bünyesinde kurulan Sivil Toplum Kuruluşları Koordinatörlüğü, sivil toplum örgütleri ve derneklerle yaptığı iş birliği çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Toplumsal örgütlenmeyi destekleyerek STK’ların ve belediyenin işbirliği çalışmalarını güçlendirip, pozitif etkinliklerini arttırmak ve toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesini sağlamak amacıyla kurulan birim vatandaşlar için yeni projeler hayata geçiriyor. Bu yıl hizmete giren STK Koordinatörlüğü’nde dernek yöneticilerine ve vatandaşlara çeşitli konularda seminerler verilerek ortak hareket edilen çalışmalar ve eğitimler  gerçekleştiriliyor.

Tüm Türkiye’ye örnek
Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birinin STK’lar olduğunu söyleyen İzmir Sivil Toplum Örgütleri Derneği Federasyonu Başkanı Mehmet Aydoğan:  “Bu güne kadar yerel yönetimler sivil toplum örgütlerini hiç dilinden düşürmediği halde icraata gelince ciddi bir adım atan olmamıştı. İlk defa bir belediye başkanımız sözümüzü dinledi ve böyle bir birim oluşturdu. Bunun için Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Bornova Belediyesi’nin bu birimi kurarak tüm belediyelerin önüne geçtiğini belirten Aydoğan, “Bize bağlı yüzlerce STK var. Bornova’da bulunan STK’lar ile irtibat halindeyiz. Onlar da bizim dilimizden anlayan bir birim kuruldu diye çok mutlu. Bu girişimin İzmir’den Tüm Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Yerel yönetimlerin başarısını sivil toplum örgütleri ile kurdukları bağların etkilediğini anlatan  İzmir Valiliği İl Dernekler Müdürü Turgay Esen:  “Sivil toplum örgütleri hayatın bütün hepsine hitap ediyor. Bu yüzden de onlar insanlara ulaşmanın önemli bir unsuru. Sivil toplum örgütleri ile yapılan işbirliği hem kamu maliyetini azaltır, hemde onları yönetimin içine dahil eder. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’yı kurduğu bu birim için tebrik ediyorum. 21. Yüzyılda yerel yönetimlerin hepsinin yapması gereken bir işi gerçekleştirdi” dedi.

Derneklerin istedikleri her zaman başkana ulaşmalarının zor olduğuna da dikkat çeken Esen, ”Bu temsilcilik yerel yönetime ulaşabilmeleri için çok önemli.Bornova Belediyesi’ni bu iş için tebrik ediyorum. İnşallah diğer belediyelere de örnek olur” diye konuştu.

Türk Kızılayı ile Bornova Belediyesi arasında bir çok işbirliği gerçekleştiğini vurgulayan Türk Kızılayı Bornova Şube Başkanı Fahrettin Dokak, “Özellikle belediye bünyesinde hayata geçirilen Dost Market’te Kızılay önemli bir çözümleyici oldu. Bornova Belediyesi’nin Kızılay dışındaki diğer sivil toplşum örgütleri ve derneklerle etkili bir iletişimi var. Önemli işlere birlikte imza atıyorlar. STK’ların toplum hayatında ki önemi ve yeri çok büyük.Bunların desteklenmesi gerekiyor” dedi.

Bornova Belediyesi bünyesinde kurulan birimin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Dokak, “Bu sayede işler daha hızlı yürütülecek. İnşallah Bornova Belediyesi’nin yaptığı bu çalışma önce tüm İzmir’e hatta tüm Türkiye’ye yayılır” diye konuştu.

Bornova’nın evimiz olduğunu herkese göstereceğiz
Bornova Belediyesi tarafından kurulan STK Birimi’nin önemli bir boşluğu dolduracağını ifade eden Atatürkçü Düşünce Derneği Bornova Şube Başkanı Doğan Aygen:, “Bornova’da 5 yüz civarında sivil toplum örgütü ve dernek  bulunuyor. Bu Bornova için gerçekten büyük bir rakam. Kurulun bu birim sayesinde örgüt ve dernekler bir araya gelerek çalışmaya başladığında bundan Bornova çok fazla şey kazanacaktır” dedi.

Bornova Belediyesi’nin bir ilki başardığını ifade eden Doğan Aygen, “Başta Belediye Başkanımız olmak üzere bu koordinatörlüğe emeği geçen herkese teşekkür ederim. İnşallah ilerleyen zamanlarda hep birlikte yapacağımız çalışmalarla Bornova’nın bizim evimiz olduğunu herkese göstereceğiz” diye konuştu.

Bornava Belediyesi binyesinde kurulan STK Koordinatörlüğü için Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkür eden Türk Hava Kurumu Bornova Şube Başkanı Asım Güven: “Asım Güven, “Daha önceden düşünülen bir fikrin hayata geçmesi çok önemli bir gelişme. Bu birim sayesinde sivil toplum örgütlerinin, derneklerin ve esnaf odalarının belediye çalışmaları ile ilgili rahat bilgi edine bilmesi sağlanıyor. Ayrıca yaşadığımızı kentin sorunları ve çözüm önerilerinin yetkililere ulaştırılabilmesi açısından bu birimin önemli bir görev üstleneceğine inanıyorum” dedi.

 
İzmir sahnesinde ustalar geçidi: 1 ayda 13 oyun
 
CHP'li Bakan Başbakan'a mevsimlik işçileri sordu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de dönüşümde 'milat' tarihi: Geleceğe 'temel' olacak!
Kentsel dönüşüm hazırlıkları yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk temeli ...
Başkan Kocaoğlu: Esnafın asıl rakibi pazarcılar!
Tarihi Çarşılar Federasyonu'nun İzmir'de düzenlediği çalıştayda konuşan ...
İZBAN’da X-Ray dönemi!
İzmir'de ulaşımın can damarı İZBAN'da güvenlikte yeni bir dönem başladı. ...
 
Büyükşehir Meclis Üyesi Fas’ta İzmir’i anlattı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hakan Kılıç Akdeniz Kentler Birliği’nin ...
Dikkat: Karşıyaka’da otobüs güzergahlarında geçici düzenleme
Karşıyaka Tramvayı imalat işleri kapsamında Cahar Dudayev Bulvarı üzerinde ...
Çeşme’nin leziz festivaline büyük onur
Çeşme Belediyesi’nin düzenlediği 7’inci Alaçatı Ot Festivali, en başarılı ...
 
Bornova Kent Konseyi’nde yeni dönem heyecanı
Bornova Kent Konyesi’nde Prof. Dr. Ayşen Aytenkaya’nın Başkan seçildiği ...
‘Kocaoğlu’nun şikayeti’ imza kampanyası oldu!
ESHOT bütçesinin tartışıldığı meclis oturumunda Başkan Kocaoğlu’nun “Sosyal ...
Karşıyaka'da ayın konuğu Yılmaz Vural
Karşıyaka Belediyesi, geleneksel hale getirdiği ‘Ayın Konuğu’ söyleşileri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva