HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Ocak 2018 Perşembe - 11:20

Başkan Atila ‘hayal’ini açıkladı: Aday olacak mı?

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, SonSöz TV'nin Günaydın Ege programına konuk oldu. Başkan Atila, İzmir için önemli bir proje olan Hayal Bornova'nın ayrıntılarını ilk kez SonSöz TV'de anlattı. Yeni dönemde adaylık için ise açıklamalarda bulundu

Başkan Atila ‘hayal’ini açıkladı: Aday olacak mı?

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Belediye Başkanı Atila, kent gündeminde yer alan pek çok konuya dair birbirinden önemli mesajlar verdi.

Başkan Atila, kent için önemli bir projenin altına imza atacaklarını ilk kez SonSöz TV’de açıkladı.

Başkan Atila’nın konuşmalarından satır başları:

“4 yıl boyunca gece gündüz çalıştık. İlk mazbatayı heyecanla almıştım. Her gün aynı heyecanla var gücümüzle çalışıyoruz. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Bornova hizmet etmek benim için büyük mutluluk. İyi ki Bornova Belediye Başkanı olmuşum

Sayısal ve nitelik açısından kentimizde eğitim veriyoruz. Yarın karneleri dağıtacağız ve törenimiz var. Hizmetler konusunda oldukça mütevaziyiz. Ancak Eğitim konusunda mütevazi değil iddialıyız, Çünkü en iyi yatırım geleceğimize yatırımdır. Yıllar sonra eğitime yaptığımız yatırımların meyvelerini toplayacağımızı inanıyorum. Bu kentten bilim insanları ve memleketine hizmet eden önemli isimler çıkaracağız. Atatürkçü ve aydınlanmacı bir eğitim veriyoruz. Eğitim faaliyetlerimiz BELGEM, Mevlana Kültür Merkezi, Dost Bilim Evi ile devam ediyor.

ÜLKEYE ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ
Dün okul aile birliği temsilcileri ile bir araya geldik. Sorunlarını dinledik. Şeffaf ve denetlenebilir bir tarzda hizmetlerimizi üretiyoruz. Vatandaşların düşüncelerini bizim için çok önemli ve değerli. Biz kentimizi birlikte yönetiyoruz. Bornova bizim evimiz. Bizleri destekleyen, bizleri denetleyen vatandaşlarımızla hizmetleri üretmekten onur duyuyoruz. Yaptıklarımızla diğer illere örnek vereceğimiz projelerle ülkeye örnek olmak istiyoruz.

Çocuklarımız için önemli projelere imza atıyoruz. Çocuk dünyası ile önemli bir çalışmaya imza atıyoruz. Önümüzdeki ayda temelini atacağız. Türkiye çocuk dünyası ve müzesine kavuşacak. Kısa sürüde ülke içi ve dışından katılımlar olacaktır. 4 bin 800 metrekare de deprem parkımız da olacak. Çocuklarımız eğlenirken eğitim alacak.

Buna destek olması için Karaçam’da Çocuk Köyü projemiz var. Yakın zamanda ihaleye çıkacak. Çocuklarımızın doğa ile iç içe olduğu bir proje olacak.

HAYAL BORNOVA YENİ ÇEKİM MERKEZİ OLACAK
Hayal Bornova projemizi ilk kez SonSöz TV’de ilk kez açıklıyorum. Hayal Bornova projesi çocuklarımızın Pınarbaşı’nda zamanı iyi değerlendirdikleri bir proje olacak. Kentimizin önemli figürleri dominant ve maketlerinin olacağı bir park olacak. Çocuklar için bir TyPark olacak. Pınarbaşı’nda 24 dönümlük alanda kent için önemli bir çekim merkezi olacaktır.

Bornova, üniversiteler, liseler ve diğer okulları ile bir eğitim kenti. Biz bununla birlikte Bornova’nın tasarım ve turizm kenti olmasını amaçlıyoruz. Bornova için turizm olmazsa olmaz. Yeşilova Höyüğü, Ata Anı Evi ve diğer projelerle birlikte başlattığımız seferberlik çalışmalarımız devam ediyor. Sokak tasarım çalışmalarımızın yanı sıra yeni projelerle örnekler yaratacağız. Kentimizin ekonomik hayatına büyük bir katkı sağlayacağız.

Üzerimizde 3 büyük sorumluluk var. Ben yerel bir insanım. Bornovalıyım ve oradan çıkan bir insanım. Genç görünümlü olmam. Gençlerin hata lüksü yok. Genç arkadaşlarım için olumlu bir örnek yaratmam gerekiyordu. Diğer yandan mesleğim. Mimarlık eğitimim aldığım için meslektaşlarımı temsil ediyordum. Bu sorumlulukla çalıştım.

ÖZKANLAR PAZAR YERİ
Özkanlar Pazaryeri sınırlarımızda değil. 2009’de maalesef iki mahallemiz Bayraklı’ya bağlandı. Ayrı ilçelerdeyiz. Özkanları Bornova’da sanan vatandaşlarımız var. Orası Bayraklıya ait ve hukuki süreç nedeniyle kapatıldı. Viyadük altına verilmek istendi. Viyadük altları Karayolları’na bağlı. Defalarca burası talep edildi. Ancak reddedildi. Otopark olarak özel mülke verildi. Esnafımızın doğru ve sağlıklı bir şekilde iş yapması için elimizden gelen katkıyı koymak istiyoruz.

ATA ANI EVİ İÇİN ÇAĞRI
Ata Anı Evi hepimiz için önemli. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluşun hemen öncesinde süvarilerle birlikte kente baktığı yer Belkahve’dir. Ve o günleri unutmamak ve yaşatmak için Ata Anı Evi’ni vatandaşlarımızla buluşturduk. Vatandaşlarımıza çağrımdır. Kurtuluş Savaşı yılları ait olan eserleri Ata Anı Evi’ne getirmelerini istiyoruz.

BORNOVA STADI VE EŞKİYA FİLMİ BENZERLİĞİ
Devam eden projeler devamını getireceğiz. Bunun üzerine yeni projeler var. Atatürk Mahallesi’nde Pazar yeri, Doğanlar Kültür Merkezi, stadyumun her gün eksikliklerini tamamlıyoruz. Burada Çocuk Dünyası’nın temeli atacağız.

Bornova bir spor merkezi oldu. Eşkıya Filmi çıkasıya kadar Türk filmi izlenmiyordu. Bornova Stadı sayesinde ise İzmir maç izlemeye başladı. Bu stat Göztepe’yi şampiyon yaptı. Ve daha fazla şampiyon çıkarmaya devam edecek.

UZLAŞABİLDİĞİMİZ KADAR HERKESLE UZLAŞIYORUZ
Ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Biz de bundan etkileniyoruz. Zaman sınırlı, bütçemiz sınırlı. Gönül ister ki katılımcı anlayışımız her yerde olsun. Eskiden TV programlarında siyasilerin birbirini eleştirdiği, övdüğü bir ortam vardı. Bunu yeniden sağlamamız gerekiyor. Bütün kurumlar huzurlu ve uyum çalışırsa hizmette kalite artar. Kalite artınca sıkıntılar azalır. Zaman zaman gittiğimiz yerlerde belediye ile olmayan şikayetler geliyor ve ilgili kurumlara bunları iletiyoruz. Bu bizim yaşam biçimimiz. Uzlaşabildiğimiz kadar herkesle uzlaşıyoruz.

SONUÇLARINI HAYAL BİLE EDEMEZDİM
Engeller kalpte başlar. Bornova’da dünya görüşü ne olursa olsun engelleri kaldırıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın parklarda, sokaklar olması bizi mutlu ediyoruz. Sonuçlarının böyle olacağını hayal bile edemezdik. Bizden sonra down kafeler açıldı. Özel sektörde bu işi yapmaya başladı. Amacımız sosyal belediyecilik yapmak. Özel projelerle damgamızı vurmak istedik. Bize bu projeleri soruyorlar, danışıyorlar. Elimizden geleni yapıyoruz. Önemli olan iyi bir şeyin olması. Bizim de buna katkımızı varsa ne mutlu bize.

O kardeşlerimizle her gün beraberiz. Kafemizi çalıştırıyoruz. Birlikte maçlara gidiyoruz. Kulüplerimizin başarısı onları da mutlu ediyor. Dokunuşları, sarılışları bizim için çok önemli. Her an bizim için unutulmaz geçiyor. Hayata nötr bakan insanlar onları gördüğünde yeniden hayat buluyor.

Bornova Belediye hizmet binası, eski Bornova Stadı’nın olduğu bölgede yapılacak. Spor komplekslerimizi fazlalaştırıyoruz ve böylece takımlarımızın sorun yaşamasını istemiyoruz.  Projeyi uluslararası mimarlık yarışması ile belirledik. Dört katlı bit yeraltı otoparkı olacak. Bu bölge yoğun bir alan. Amacımız kimseyi mağdur etmeden güler yüzle oranın temelini atmak istiyoruz.

İŞSİZLİĞE BİR NEBZE OLSUN ÇARE OLMAK İSTİYORUZ
İstihdam konusu en önemli konularımızın başında geliyor. Bölgemizde bulunan sanayi kuruluşları ve esnaflarla bize gelen CV’leri onlara sunuyoruz.

İşsizlik ve istihdam konusunda biz ne yapıyoruz diye düşündük. BOR-KEM’i kurduk ve kadınlarımız aldıkları tekstil eğitimi ile yüzde 100 iş sahibi oluyorlar. Mutfak atölyelerimiz var. 105 arkadaşımız hem eğitim alıp hem çalışmakta. Onlarda yüze 100 iş garantili mesleklerine kavuşacaklar. Kursların devamlı ve sürekli olması çok önemli. Bir nebze olsun işsizlik sorununa çözüm olmak istiyoruz. Biz bunu bulunduğumuz kentte kendi gücümüzle çözmeye çalışıyoruz.

TAŞERON YASASI
Taşeron yasası Meclis’ten doğru içimde geçmesi gerekirdi. Bizim yönetim anlayışımız oy çokluğuyla alınır. Aldığımız her kararı muhalefete de sorarız ve öyle alırız. Maalesef ülkemizde bazı şeyler yanlış gidiyor. Türkiye olağanüstü durumdan geçiyor. Bun olağan hale getirmek gerekir. Bu hızlı yapılan bir yasadır ve danışılmadan yapılan çalışmalarda aksaklıklar oluyor. Bu sorunu gidermek için kendi içimizde komisyonlar kurduk, arkadaşlarımızı mağdur etmemek için uğraşıyoruz.

SİVİL TOPLUMDA KATILIMCILIK
Belediyemize ait bir sivil toplum merkezimiz var. O merkezde Bornova’daki 600 dernekle iletişim halindeyiz. Geçtiğimiz günlerde buluştuğumuz 21 STK temsilcisi projelerini ortaya koydu. Projelerden yapabildiğimiz kadarını yapmaya çalışıyoruz. Diğer kurumların birbiriyle anlaşmasını sağlıyoruz. Bir şeyi 5 kere yapmak yerine uzlaşı sağlıyoruz ve büyük bir tasarruf ve katılımcılık sağlıyoruz.

BU PROJE İYİ Kİ YAPMIŞIM DEDİĞİM
Dost Market’in şu an Bornova’da 4 merkezi bulunuyor. İhtiyaç sahibi arkadaşlarımızı rencide etmeden, hak eden tüm vatandaşlarımıza kredi kartlarımızı ücretsiz veriyoruz. Bu projeye destek veren herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Bu proje Türkiye’de yoksulluk sorunun çözebileceği bir çaba, paranın geçmediği tek yer. Bu projede iyi ki yapmışız dediğim ve her gün kendini yenileyen bir proje. Bu proje ile farklı kooperatiflerle buluşuyoruz.

PROJELERİMİZİN MEYVELERİNİ TOPLUYORUZ
Biz 4 yıl boyunca nasıl çalıştıysak kalan 1 yılda da aynı tempoyla çalışacağız. Bunun meyvelerini topluyoruz. Bu kentte huzur ve barışın olması için tüm kurumlar işbirliği içindeyiz. Daha güzel bir ülke ve kent yaratmak temel hedefimiz. Özellikle eğitim projelerimizin meyvelerini asıl 20 sene sonra göreceğiz. Bornova’da güzel çocuklar, güzel insanlar yetiştirerek göreceğiz. Bize bu vatan emanet. Bizde vatanı gerçek sahiplerine yani geleceğe hazırlamamız gerekiyor.

ADAYLIK SON 3 YADA 6 AY KALA...
Önemli olan görevimiz olması gerektiği gibi tamamlamak. Bunu süreç içinde son 3 ya da 6 ay kala bunu değerlendirip eşim ailemle hemşerilerimizle birlikte tartışarak bir karar alacağız. Eğer olumlu bir dönüş gelirse mutlaka aday olmak isterim. Ama bize karşı bir olumsuz varsa aday olmam. Bu çaba içerisinde ne kadar uzun görev yapmak değil neler üretmek önemlidir.

 
Karşıyaka'da çocuklar hem öğrendiler hem eğlendiler
 
İzmir'de şok video: Deniz, Kordon'u böyle yuttu!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yunus Akpolat 19 Ocak 2018 Cuma 22:50

Yıl 2018 ataturk mahallesinde sokaklar hala toz toprak içinde, görünen yerlerde hizmet var gerisi boş, altyapı yok. Sayın başkanın başarılı olduğunu hiç düşünmüyorum doğma büyüme Bornovalı biri olarak. Mahalleli sokakta görse bile tanıyamaz başkan hiç gelmediği için.vesselam

Yorumu oyla      11      5  
Ergül Dulger 19 Ocak 2018 Cuma 21:27

Başkanım bence Bornova çok şanslı ve bu şansı kaybetmemesi gerekir. .Hem bilgili ,genç,dinamik,Atatürkçü, bizi en güzel şekilde temsil eden başkan.Her zaman yanınızdayız . Bornova bizim evimiz sizde burayı tamamlayan kolonlarımizsiniz tesekkürler.

Yorumu oyla      11      5  
Murat berber 19 Ocak 2018 Cuma 21:06

ÏşinÏZ G?CÜN? PARKYAPMAK YADA ELENCE ÏSLERİ ESNAF ACKALMIŞ KÏMÏN UMRUNDA

Yorumu oyla      11      5  
Yusuf TEK 19 Ocak 2018 Cuma 15:40

Sevgili Atila adaylığını mutlaka koymalisin Zaten Seviliyorsun Bornova,nin sana ihtiyacı var Zaten basaracaksin Kayseri,den Selamlar Sevgiler

Yorumu oyla      11      5  
Arif Altinkupu 19 Ocak 2018 Cuma 12:43

Aday olmasin berbat bir yonetim kamil beyi arar olduk onun yaptıklarına zarar verdi gelsin gorsun 372 ...sokaklari ni kamil bey yaptirmisti simdi nerdeyse diz boyu cukurlar olustu.aday gostermeyin chp ye oy vermeyiz bu sebeble

Yorumu oyla      12      5  
Yasemin demirel 18 Ocak 2018 Perşembe 22:54

Tekrar aday olmalısınız...bornova için bornovalilar icin

Yorumu oyla      11      6  
Seren 18 Ocak 2018 Perşembe 20:29

Bize soran olursa tekrar aday olmasın aday gösterilmesin gelen gideni arattı tekrar aday gösterilirse oy vermeyiz Bornovada çıkın bir halka sorun şikayetleri buraya yazsam sığmaz

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da çocuklar hem öğrendiler hem eğlendiler
Çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sunmak için çalışan ...
Urla Belediye Başkanı Uyar esnafla buluştu
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ...
Bornova’nın yolları yenileniyor
Bornova Belediyesi, altyapı çalışmalarından sonra zarar gören yolları ...
 
Bayındır'da turizmi canlandıracak hamle
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ve Bayındır Belediyesi iş ...
Karabağlar Belediyesi'nden Ahmet Çelik’e vefa
Görev başındayken geçirdiği kaza sonucu şehit düşen Karabağlar Belediyesi ...
Bornova'da sihirli dokunuş: Yepyeni oldu
Bornova Belediyesi, Rafet Paşa Mahallesi 5054/1, 5070/1 ve 5058/2 sokakların ...
 
Vatandaşın kafası karışık: İZBAN'da '90 dakika' ne olacak?
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan karar gereği İZBAN’da 15 Şubat’ta ...
İZBAN krizindeki özür polemiğine ev sahibinden son nokta: Dilenecekse Binali Bey’den…
Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, İZBAN krizi ve özür tartışması için, “Aziz ...
Konak'ta 'ışık' saçan kampanya... Bir kitapla bin yaşa!
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Türkiye’nin ilk görme özürlüler kitaplığı ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva