HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ocak 2019 Cuma - 12:43

Başkan Atila'dan 'Millet Bahçesi' çıkışı: Bornova rahatsız!

Bornova Belediye Başkanı Atila, Ege Üniversitesi’ne ait alanda Millet Bahçesi’nin yapılacak olmasıyla ilgili, “Vatandaşlarımız bu konuda çok tedirgin. Hacılarkırı’nın bulunduğu alan yani eski Topçu Tugayı’nın olduğu alan gibi alanları vatandaşın kullanımına açmak, burayı millet bahçesine dönüştürmek ya da var olan bir çorak alanı millet bahçesi yapmanın doğru olduğunu düşünüyorum” dedi.

Başkan Atila dan  Millet Bahçesi  çıkışı: Bornova rahatsız!

EGEDESONSÖZ- Bornova Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkanı Olgun Atila, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve gazeteciler Fatih Yapar ile Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Başkan Atila, 5 Ocak Cumartesi günü kente gelerek Cumhur İttifakı adaylarını kamuoyuna tanıtan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ege Üniversitesi koruluğuna Millet Bahçesi yapılacağını ilan etmesi üzerinden açıklamalarda bulundu.

Ege Üniversitesi'nin yerleşke alanı dışındaki lojmanlar bölgesi ile Güneş Enerjisi Enstitüsü arasında kalan koruluk alanın düzenlenerek Millet Bahçesi şeklinde kullanılması için çalışmalar sürerken Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da “Kampüs alanı dışında kalan koruluk alan, milletimizin de kullanımına açılacak. Yaklaşık 290 bin metrekarelik alan, bakım ve düzenlenmesinin ardından vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak” açıklamasını yapmıştı.

Gelişmeler sonrasında konuşan Başkan Atila hem Bornovalıların durumdan rahatsız olduğunu söyledi hem de yeni bir öneri sundu.

AĞAÇLI BİR ALANDA MİLLET BAHÇESİ YAPMAK ZATEN DOĞRU DEĞİL!
Atila, “Vatandaşlarımız bu konuda çok tedirgin. Üniversitedeki öğretim üyelerimiz çok tedirgin, gençlerimiz tedirgin. Bu konuda her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Bu işin takipçisiyiz. Hep birlikte kentimize sahip çıkacağız. Ege Üniversitesi 64 yıllık kurumdur, Bornova’nın göz bebeğidir. Ege Üniversitesi Bornova Belediyesi’nin en büyük paydaşlarından biridir. Halk sağlığı, spor ve bir çok konuda işbirliği yaptık. Son dönemde üniversite ile aramızda böyle bir mesafe oldu. Bu da bizim için çok üzücü bir durum. Candeğer Hanım Rektörlüğü bıraktıktan sonra yapılan rektörlük seçimleri ve atamalardan sonra, yaklaşık iki yılda 3. 4. rektör gelmekte ve bu konuda bir tedirginlik bulunmakta. Kentin seçilmiş başkanlarının bir görüşü alınmadan böyle bir proje oluşturmak bence sakıncalı bir durumdur. Doğru değildir. Vatandaşlarımızın gerçekten çok büyük kaygıları var. Üniversitenin Kemalpaşa’ya Aliağa’ya taşınma durumları, hastanenin Bayraklı’ya taşınma gibi konuları da tartışıyor. Dolayısıyla 290 dönümlük, Ege Üniversitesi lojmanlarının da içinde bulunduğu, 40-50 yıllık ağaçlarının bulunduğu alanda zaten vatandaşların yürüyüş yaptığı bir alanda Millet Bahçesi diye bir şey olmaz.  Üniversite Bornova’nındır, İzmir’indir. Ege Üniversitesi, Bornova’nın sigortasıdır. Biz üniversitemizin başarılarıyla övünmek istiyoruz. Dolayısıyla zaten ağaçlı bir alanda Millet Bahçesi yapmanın doğru olduğunu düşünmüyorum” açıklamasını yaptı.

‘OLMAZ’ DEDİ ADRES GÖSTERDİ: HACILARKIRI UYGUN!
Atila, Millet Bahçesi’nin hazır değil boş alanların kullanılarak yapılmasının uygun olacağını ifade ederken, “Cumhurbaşkanı’nın bu konuda doğru bilgilendirildiğini düşünmüyorum, yanıltıldığını düşünüyorum. Çünkü kendisi de belediye başkanlığından gelme, kendisi de belediyenin sorunlarını bilerek ülkenin gündemine taşımış bir siyasetçi, dolayısıyla ortak aklın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bornova’da Millet bahçesi yapılacaksa bundan mutluluk duyarız. Tıpkı Aşık Veysel rekreasyon alanı veya Kadifekale gibi bir alanın ranta açılmadan ağaçlandırılması gibi. Bornova’da şimdiye kadar hiçbir yeşil alan imara açılmadı. Hacılarkırı’nın olduğu alan Topçu Tugayı’nın olduğu alan gibi alanları vatandaşın kullanımına açmak, burayı millet bahçesine dönüştürmek ya da var olan bir çorak alanı millet bahçesi yapmanın doğru olduğunu düşünüyorum. Bunu bir proje olarak ortaya koymanın doğru olmadığını düşünüyorum. Aksine milleti biraz rahatsız ettiği görüşündeyim.Hacılarkırı bölgesindeki TSK alanının Millet Bahçesine dönüştürülmesini daha doğru buluyorum. Zaten bitmiş bir proje, zaten yaşayan bir alan. Buraya bir AVM açmak tedirginliği herkeste var. Üniversitemiz ortak paydamızdır, korumak hepimizin görevidir. Bu konuda Cumhurbaşkanı’nın yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum” diye konuştu.

BAKANLIKTAN CEVAP GELSİN MESAİ HARİÇ ÜCRETLER 3 BİN TL OLACAK
Belediyedeki personelin maaşları üzerinden mesajlar veren Atila, “Çalışanlarımızın her biri belediye başkanı hassasiyetinde çalışma gösterdiler. 2018 yılında en düşük çalışan maaşımız 2 bin 400 lira idi. Şu an en düşük ücret 2 bin 790 lira. Bunda mesailerimiz dahil değil. Bu rakam personelimizin yüzde iki kısmı için geçerli. Diğer kısmın ücretleri daha da yukarıda. Pek çok arkadaşımızın mesai aldığını düşündüğümüzde bu çok daha iyileşiyor. Bu aslında yoksulluk sınırının altında bir rakam, arzu edilen bir rakam değil. Buna azami özen gösteriyoruz. Farklı çalışmalar da yürütüyoruz, çocuklarımızın burs alabilmesi gibi. Belediyeler burs veremiyor ama farklı projeler üzerinde çalışıyoruz. Bugüne kadar hiçbir çalışanımızın maaşını bir gün bile geciktirmedik. Pek çok kurum bu konuda sıkıntılar çekiyor. Gerekli bakanlığa da asgari ücret artı yüzde 4 konusunda yazımızı yazdık cevap bekliyoruz. O zaman mesai ücretleri hariç 3 bin liraya çıkacak” dedi.

ÜNİVERSİTE İLE İLİŞKİMİZİN BOZULMASINDA SİYASET ETKİLİ OLDU
‘Ege Üniversitesi ile Bornova Belediyesi arasındaki ilişkinin bozulmasında siyaset mi etkili oldu?’ sorunu yanıtlayan Atila, “Evet öyle düşünüyorum. Ben göreve geldiğimde Ege Üniversitesi ile Bornova Belediyesi arasında işbirliği vardı. Biz geldik bu işbirliği daha da arttı. Ben Ege Üniversitesi’nin bütün etkinliklerine katılan bir başkandım. Bunun kesilmesine biraz siyasetin etkisi olduğunu düşünmekteyim” açıklamasını yaptı.

BİZ OLALIM, OLMAYALIM…
Partisinin içinde bulunduğu aday adaylığı sürecine değinen Atila, “Bu süreç çok olgun geçiyor. CHP’ye yakışır bir süreç geçiyor. Yeni projelerin ortaya çıkması adına önemli bir süreç. Sırası geldikçe adaylarımız açıklanıyor, en doğru zamanda en güçlü adaylarımızla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu bir bayrak yarışıdır. Biz olalım olmayalım Bornova’da en iyi hizmetin verileceğine inanıyorum” dedi.

ARADIM TEBRİK ETTİM
Bornova’da AK Parti’nin öne sürdüğü ve Cumhur İttifakı’nın adayı olarak seçime girecek olan Reşat Gençtürk hakkında konuşan Atila,“Bornova’mızın tanıdığı sevdiği iyi bir esnaf arkadaşımız. Başarılar diliyorum. Eğer aday gösterilirsek çok güzel centilmence bir yarış geçeceğini düşünüyorum. Zaten adaylığı açıklanınca hemen aradım tebrik ettim. Hepimize yakışır şekilde süreci tamamlayacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

2014’TE ALDIĞIM OYU AŞMAK İSTİYORUM
Atila ayrıca hedefine dair de, “Anketlere çok önem veririm. Ben az çok tahmin edebiliyorum. Henüz seçim şartları oluşmadı. Hedefimiz yüzde 100’ü almak. Bütün vatandaşlarımızın oyuna talibiz. Buna ulaşmak için çaba göstermeliyiz. 2014 yılında da en yüksek oy oranıyla seçildim. Bizim hedefimiz bunu da aşmak” diye konuştu.

 
İzmir'deki kentsel dönüşüm mağdurları Meclis gündeminde!
 
Sendika Başkanı Ervüz: Ehvenişer bir sözleşme imzaladık
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nejat Toscalı 13 Ocak 2019 Pazar 14:54

Başkanım yanınızdayım. Adınız gibi Olgunsunuz...

Yorumu oyla      9      5  
11 Ocak 2019 Cuma 22:02

AKP'nin MİLLET BAHÇESİni öneren adamın bu dönem ADAY gösterilmemesi gerekir...

Yorumu oyla      11      6  
turker 11 Ocak 2019 Cuma 21:18

16 ocakta bakalım kim aday kim değil

Yorumu oyla      11      5  
Plancı 11 Ocak 2019 Cuma 18:15

Hedef gosterdigin yeri de sen yap da o zaman konuş!

Yorumu oyla      10      9  
İzmirli 11 Ocak 2019 Cuma 17:11

Evet millet bahçesini kampüs alanında istemiyoruz bornvalıya sorulsun ben yaptım oldu mantığıyla olmaz bu işler

Yorumu oyla      12      6  
Merkez 11 Ocak 2019 Cuma 16:35

Hangi güzel hizmete karşı çıkmadınız ki?

Yorumu oyla      11      13  
Bornova 11 Ocak 2019 Cuma 13:48

Biz bornovalıyız sizi burda istemiyoruz neden mi artık burası size dar geliyor izmir de sizi görmek istiyoruz

Yorumu oyla      14      11  
Mesai arkadaşı 11 Ocak 2019 Cuma 13:47

Biz işçilere hep mesai arkadaşlarımız dediniz bu bile bir onur sizin gibi bir beledıye baskanıyla calısmaktan onur duyuyoruz.İnşallah daha yukseklerde goruruz sızı.

Yorumu oyla      19      5  
İzmir 11 Ocak 2019 Cuma 13:45

Sen İzmir’e İzmir sana layık

Yorumu oyla      19      7  
.ayresmenitiraz 11 Ocak 2019 Cuma 13:36

Dünya gözüyle Olgun Bey'i de 'itiraz' ve/veya 'muhalefet' ederken(miş gibi) de gördük ya... Çok şükür Yaaa Rabbiii..

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En güzel mektuplar Zübeyde Anne için
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmasının ...
Balçova'nın üretim ordusu!
Balçovalı kadınların birçoğu öğrendikleri meslek sayesinde artık kendi ...
Bornova'da 10 Ocak buluşması
Bornova Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde yıllardır yaptıkları ...
 
Örnekköy'de yeni hayat kurası!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk etap binaların yükselmeye başladığı Örnekköy ...
İzmir Metro'da grev düğüm çözüldü! İşte işçilerin alacağı ücret
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Demiryol-İş Sendikası, yüzde 25 zam konusunda ...
Foçalı kadınlar Başkan Demirağ’ı ziyaret etti
Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kültür Sanat Grubu Edebiyat Kulübü ...
 
Başkan Kocaoğlu 'İzmir Modeli'ni anlattı: İcat çıkaran bir belediye olduk
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel yönetimde rutinin ...
Tablolarıyla engellilere umut olacak 
Karşıyaka’da yaşayan engelli ve kanser hastası Aydan Kabaağaçlı, Karşıyaka ...
Karabağlar'da mahalle toplantıları tam gaz!
İlçede yaptığı çalışmalar ve yatırımlarla Karabağlar'ın daha modern bir ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva