HABERLER>POLİTİKA
6 Nisan 2021 Salı - 17:23

Başkan Arda’nın hakaret davasında söz tanıklarda: Eşi Deniz Arda mahkemede ne dedi?

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten yargılandığı davanın duruşması devam etti. Duruşmada tanık olarak ifade veren Halil Arda’nın eşi ve belediyede Onursal Koordinatörlük görevi yürüten Deniz Arda, sosyal medya hesaplarını bir ekip halinde kullandıklarını söyleyerek “Bu paylaşımları ben ve ekipteki görevli arkadaşlarımız yapmadık. Bana göre o paylaşımlar fake (sahte) bir hesaptan yapılmıştır, nasıl çıkartılmıştır bilemiyorum" dedi.

Başkan Arda’nın hakaret davasında söz tanıklarda: Eşi Deniz Arda mahkemede ne dedi?

EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın   sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanına hakaret,  halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, halkın bir kısmını sosyal sınıf din mezhep cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak aşağılama, halkın bir kesiminin belirlediği dini değerleri aşağılama suçlarından yargılandığı davaya devam edildi. Davada tanık ifadelerine yer verildi.

Mahkeme Arda’nın avukatlarının talebi üzerine tanık ifadelerine istinaden savunma yapmak için süre istemesi ve Facebook ile yapılan yazışmalarının akıbetinin öğrenilmesi kararına bağlanarak 8 Temmuz tarihine ertelendi.

Tanıkların arasında bulunan Başkan Arda’nın eşi ve belediyede Onursal Koordinatörlük görevi yürüten Deniz Arda’nın ifadesi de alındı.

PİRİŞTİNA’NIN SİYASİ DANIŞMANI OLARAK GAZİEMİR SORUMLUSUYDUM
Deniz Arda ifadesinde Halil Arda’nın sosyal medya hesabının kendisi ve iki iletişim fakültesi öğrencisi tarafından yönetildiğini belirtti. Arda mahkemede verdiği ifadede “Ben Halil Arda'nın eşiyim, 1999 yılından beri siyasetle ilgileniyorum, daha önce Ahmet Piriştina'nın siyasi danışmanı olarak Gaziemir sorumlusuydum. 2009 yılında eşim ilk olarak Gaziemir Belediye Başkanlığına adaylığını koydu. O tarihten itibaren tanıtım ve seçim işleri için eşim adına olan tüm sosyal medya hesaplarını ben yönetiyorum. Sosyal medya hesaplarına ait şifreler de bendedir. Ege Üniversitesi iletişim Fakültesi öğrencilerinden kurulu bir ekiple sosyal medya çalışmalarını yürüttük, hala da yürütüyoruz. Eşim adına olan facebook hesabını iki yıl önceki seçim döneminde arkadaş kotası dolduğu ve daha fazla takipçi isteğini karşılayamadığımız için yeni açtığımız hesapla birleştirdik. Birleşmeden önce eşim adına olan facebook hesabından yapılan paylaşımları ben ve ekipte olan kişiyi geçmeyen öğrenci arkadaşlarımız erişim imkanı olduğu için yapıyordu. Eşimin belediye başkanı olarak siyasi geleceğini hazırlarken bu şekilde eşim hakkında açılan dava sebebiyle yazılan iddianamede gördüğüm paylaşımları yapmamız mümkün değildir” dedi.

BANA GÖRE O PAYLAŞIMLAR FAKE BİR HESAPTAN YAPILMIŞTIR
Paylaşımları kendilerinin yapmadığını söyleyen Arda, fake (sahte) bir hesap üzerinden paylaşım yapılmış olabileceğine değinerek “Bu paylaşımları ben ve ekipteki görevli arkadaşlarımız yapmadık. Eşim şu an dahi facebook hesabını kullanmayı bilmez, sadece kendi adına olan bir hesaptan bizim yönettiğimiz facebook hesabındaki takipçileri bulabilmektedir. Dava açılan paylaşımları ben iddianame ile birlikte gördüm. Bana göre o paylaşımlar fake bir hesaptan yapılmıştır, nasıl çıkartılmıştır bilemiyorum. Böyle bir paylaşım yapmış olsak veya yapıldığını görsek kaldırırdık. Nihayetinde siyasetle uğraşan biri olarak bu tarz paylaşımları yapmamız mümkün değildir ve o paylaşımları yapacak bir düşünce ve nezaketsiz dile de sahip değiliz. Sandıkta yapılamayan mahkemelerde çözülmeye çalışılmaktadır” dedi.

FAKE OLUP OLMADIĞINA DAİR ARAŞTIRMA YAPMADIK
Sahte hesap konusunda herhangi bir araştırmalarının olup olmadığı sorusuna yanıt veren Deniz Arda, “ben sosyal medya hesabını beraber yönettiğimiz ekipteki arkadaşlarımıza iddianame ile dava açıldıktan sonra geçmişe dönük bakın bu paylaşımlar nereden çıktı, nasıl yapılmış diye sordum. Arkadaşlar geçmişe dönük baktıklarını, ancak o paylaşımları görmediklerini söylediler. Facebook hesabım seçim çalışmalarında kullanmak için eşimle birlikte açtık, fakat şifreleri bendeydi ve ben yönetiyordum. Face hesabını açtığımız sırada e-mail adresi olarak [email protected] adresini bildirmiştik. Hesabı yönettiğim süreçte medya ekibindeki arkadaşlar ben görmeden herhangi bir paylaşım yapmıyorlardı. Biz seçim imkanlarımız kısıtlı olduğu için ilk başka Ege Üniversitesinden iki iletişim fakültesi öğrencisiyle sürdürüyorduk. Medya çalışması yaptığımız dönemde eşim adına fake hesap açılıp açılmadığı konusunda herhangi bir araştırma yapmadık. Eşim adına olan hesabı seçildikten sonra oluşturduğumuz tanıtım ve beğeni hesabı ile birlikte 2019 yılında seçimden sonra birleştirdik. Avukat hanımın gösterdiği 11 Mart tarihli Facebook’un izin verdiği 5.000 sınırım geçtiği için gelen arkadaşlık teklifini onaylamıyorum, beğeni sayfasından takip edebilirsiniz paylaşımını ben yaptım” dedi.

AK PARTİLİ ATMACA VE DENİZ ARDA ARASINDA GERİLİM
Diğer yandan davası sırasında Adliye koridorlarında ilginç diyaloglar da yaşandı. Gaziemir Belediyesi Onursal Koordinatörü Deniz Arda ile davayı takip eden Gaziemir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca arasında gerilim yaşandı.

İddialara göre mahkeme kapısı önünde ikili arasında sözlü atışmalar yaşandı. Görüntüde Deniz Arda ve Uğur İnan Atmaca arasında geçen diyaloglar şu şekilde:

Deniz Arda - Burada kadar adliye koridorlarında efor harcayarak seçim kazanamazsınız?

Uğur İnan Atmaca - Biz buraya seçim kazanmaya gelmedik, halkın doğrudan seçtiği Cumhurbaşkanımıza hakaret edenlerin ceza alması için sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Deniz Arda- 55 bin TL'lik börek faturası nerde?

Uğur İnan Atmaca- 8 günde yenilen 100 kiloluk böreğin faturası neredeyse o da orada.

 

Öte yandan mahkeme duruşmayı 8 Temmuz tarihine erteledi.

 
Aydın'da lise öğrencisi kayboldu
 
AK Parti Menderes'ten 'katı atık tesisi' tepkisi ve Başkan Kayalar'a 'tavır al' çağrısı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİR YERLİSİ 7 Nisan 2021 Çarşamba 09:17

Tüm belediyeler hizmetleriyle Gaziemir belediyesi personel atması kadrolarındaki işgüzarlıklar meclisteki olaylar ile haber oluyor rahatsız olmuyormu Arda bey acaba?

Yorumu oyla      9      3  
seydiköylü 6 Nisan 2021 Salı 19:37

Bu belediye başkanının böyle her işe karışan eşi olduktan sonra,yazılanları yalan diye nitelendiren her kim olursa olsun, mahkeme önünde hesabını vereceklerdir.Yalan söylemenin en büyük sebebi korkaklıktır.Yaptığı şeyi abartmak, yapmadığı şeyle övünüp göğsünü kabartmak hep yalanın yan dallarıdır.

Yorumu oyla      9      3  
Canpolat 6 Nisan 2021 Salı 18:03

Bu duruşmayı atlatan bel. başkanı, eninde sonunda Sayın Cumhurbaşkanımıza yaptığın,yazdığın hakaretler yanına kar kalmayacak ve ceza alacaksın inşallah...Gaziemir artık senden,isminden velhasıl herşeyinden BIKTIIII.

Yorumu oyla      10      3  
Cengiz 6 Nisan 2021 Salı 17:46

Gerçekten artık çok ama çok ayıp nedir kardeşim bu Halil Arda’dan ve eşinden istediğiniz kötü yönetilen bir Gaziemir varsa bir dahaki seçimde Gaziemir halkı cevap verir seçimini yaparken iki yıldır uğraşıyorsunuz elinizde var sıfır bırakın arttık hizmet edilsin gaziemire CHP Gaziemir ilçe başkanı çıkıp başkanına sahip çıkma vakti geldi de geçti artık son bir söz bu mahkemede başkana hiç bir şey çıkmaz

Yorumu oyla      3      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli muhtar CHP kürsüsünde!
İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları öncesi hazırlanan planlama çalışmaları ...
CHP Lideri'nden Erdoğan'a 'Aslı Özkısırlar' tepkisi: Sorumlusu sensin!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık ...
'Bahçeli, yoksulluk değirmenine su taşıyor!'
Partisinin grup toplantısında konuşarak Türkiye ekonomisinin durumu hakkında ...
 
CHP’li Polat’tan motorlu karavanda ÖTV değişikliği teklifi
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, karavan ve karavancılık ...
Bahçeli: Montrö bizim kırmızı çizgimizdir
104 emekli amiralin yayımladığı bildiriye tepki gösteren MHP lideri Bahçeli, ...
Torbalı Mobilya OSB'de geri sayım
Torbalı Organize Sanayi Bölgesi'nin hemen yanıbaşında bulunan hazineye ...
 
AK Partili Sürekli'den Aslı Özkısırlar'ın ailesine taziye ziyareti
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; geçtiğimiz günlerde, vefatı, ...
Erdoğan'dan 'bildiri', Montrö ve sarıklı amiral açıklaması!
104 emekli amiralin yayımladığı bildirinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ...
Hulusi Akar'dan bildiri tepkisi!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 104 amiralin cumartesi gecesi yayınladığı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva