HABERLER>POLİTİKA
8 Ağustos 2019 Perşembe - 16:23

Başkan Arda için AK Parti'den flaş iddia: Karısı eş başkan gibi!

İzmir’de AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Erol Kaya, Belediye Başkanı CHP'li Halil Arda’nın, eşi Deniz Arda’ya belediyede oda tahsis edildiğini öne sürdü. Kaya, "Deniz Arda, eş başkan gibi çalışıyor. Yanlış bir uygulama, bu durum bizi rahatsız ediyor" dedi. Kaya, belediyenin bir taraftan tasarruf tedbirleri adı altında çeşitli önlemleri hayata geçirdiği halde, diğer taraftan 2 makam aracı aldığını öne sürdü.

Başkan Arda için AK Parti den flaş iddia: Karısı eş başkan gibi!

Gaziemir AK Parti İlçe Başkanı Erol Kaya, ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’yı eleştirdi. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve başlayan Halil Arda’nın ilk yüz günde gerçekleştirdiği hiçbir projenin olmadığını ileri süren Erol Kaya, belediye tarafından başlatılan hizmetlerin devamında bir başarı sağlanamadığını, kadın sığınma evi yapılması ile ilgili meclis kararlarının alınmasına rağmen, imar planlarında henüz bu projenin yer almadığını söyledi. Önceki dönemde alınan bazı şirket personellerinin, işten çıkarıldığını ve bu kişilere tazminat ödenmediğini anlatan Kaya, "Bir yandan işten çıkarmalar olurken, diğer taraftan da güvenlik soruşturması yapılmadan, Cumhurbaşkanlığı izni olmaksızın özel kalem müdürlüğüne vekaleten atama yapıldı" dedi.

‘2 ADET SIFIR MAKAM ARACI ALINDI’
AK Partili Kaya, belediyenin tasarruf tedbirleri nedeniyle birçok harcamada kısıtlamaya gittiğini ve maaşlara en düşük miktarda zam yapıldığını, bu tedbirlere rağmen Arda’nın 2 sıfır makam aracı aldığını söyledi. Evde bakım hizmetleri ihalesinin ‘adrese teslim’ yapıldığını ileri süren Erol Kaya, şunları söyledi:

"Bu ihale için 6 firma dosya aldı, ancak ihale ilanında yapılan değişiklik sonucu tek firma yeterlilik sağladı. Burada adrese teslim iş yapıldı. Bu konuda gerekli müracaatları yaparak ihalenin iptalini istedik."

Dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitimine katkı sunan GAZİGEM’in kapatılması için çalışmaların olduğunu ileri süren Kaya, belediyenin GAZİBEL ve SARBEL şirketlerine müdür atamak için yetki aldığını da belirterek, "Halil Arda yarın bu yetkiye dayanarak kendini, eşini veya bir yakınını atayabilir. Biz buna karşıyız, ama eğer şirketlere atanacak bir isim meclise gelseydi, o zaman tartışır, konuşur, uygun bulursak onay verirdik" dedi.

'EŞİNE ODA TAHSİS EDİLDİ'
AK Parti İlçe Başkanı Erol Kaya, Halil Arda’nın eşi Deniz Arda’nın da eş başkan gibi belediyede çalıştığını iddia etti. Kaya, Deniz Arda için belediye başkanının makam odasının bulunduğu katta, bir oda tahsis edildiğini, Arda’nın yönetime müdahale ettiğini ve belediye yönetiminde eş başkan kadar etkili olduğunu savundu. (DHA)

 
Soyer İZBETON ve İZELMAN işçileriyle de bayramlaştı
 
CHP'li Bayır o sağlık ocağını sordu!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 9 Ağustos 2019 Cuma 07:19

İlk önce aynada kendinize bakın. Damat ne iş koca ülkenin ekonomisi ona emanet.

Yorumu oyla      4      6  
vatandaş 8 Ağustos 2019 Perşembe 23:18

Objektif bakış olarak yüz günde gelinen nokta tam bir fiyaskodur.Muhalefet eksik söylemiş bu belediyede EŞ BAŞKAN bolluğu yaşanmaktadır.Kapalı kapılar ardında akraba evlerinde belediye ile ilgili toplantı ve görüşmeler yapılmış ve yapılmaktadır. Başkanlık katında göreve getirilen çaycı personel, araç sevk amirliğine getirilen personel,vs. gibi daha birçok yerlere getirilen eş,dost,hısım,akraba,çavuş ahbap ilişkileri saymakla bitmez.Ama personel alımı hatırlatılınca "BİZ KİMSEYE SÖZ VERMEDİK" kusura bakmayın böyle bi lüksünüz yok ve olamaz.Her göreve gelen belediye başkanları iş yaratmak ZO RUN DA DIR!!!.İlçemizde ihtiyaç sahibi onlarca insan sizden AŞ VE İŞ beklemektedir.Sizler göreve gelir gelmez akrabalarınıza İŞ verdiniz. Kimseye iş sözü vermedik söylemi GERÇEKLERİ YANSITMAMAKTADIR.Yüz günde bu ilçe HALİL İBRAHİM ŞENOL başkanı MUMLA arar olmuştur.

Yorumu oyla      5      5  
Seydiköylü 8 Ağustos 2019 Perşembe 22:26

Ağzına sağlık başkanım bir eksiğide ben tamamlamak istiyorum şoförü ve belediyede ne iş yaptığı belli olmayan manevi oğlununda başkanlık katında odası var.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Dünkü mutabakat çok iyi bir başlangıç'
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Dünkü mutabakat çok iyi bir başlangıç" dedi.
Devlet Bahçeli'den flaş güvenli bölge mesajı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündeme ilişkin önemli açıklamalarda ...
'KKTC'nin haklarını korumaya devam edeceğiz'
KKTC'de konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ''Türkiye; hem kendisinin ...
 
CHP'li Vekil'den belediyeleri ve turizmcileri sevindirecek kanun teklifi!
İzmir Milletvekili Ednan Arslan, belediyelerin müze ve ören yeri gelirlerinden ...
CHP'li Sındır, Bakan Pakdemirli'ye sordu: Vebalı hayvanlar nereden geldi?
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Kurban Bayramı öncesi küçükbaş ...
CHP İzmir’den Kaz Dağları’na çıkarma!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir ...
 
Yücel: Partisi için de kendisi için de çalışanı biliyoruz!
CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ ve yönetimi İl Başkanı Deniz Yücel'i ...
CHP'nin söylemlerini bu araştırma değiştirdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "AK Parti'ye oy verenler üzerinde ...
'ABD'lilerle beraber bir harekat merkezi kurulacak'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat'ın doğusunda güvenli bölge kurulması ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva