HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Eylül 2020 Perşembe - 10:28

Başkan Arda'dan ‘kesinti’ isyanı: Maaşları ödeyemem!

Ağustos ayında İller Bankası'ndan kesintiler yapıldıktan sonra ellerine 1 milyon 800 bin lira geçtiğini belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, "Geçen ay idare ettik ama bu ay da aynı para gelirse, 4.5 milyonluk maaşları ödemem mümkün değil" açıklamasında bulundu.

Başkan Arda dan ‘kesinti’ isyanı: Maaşları ödeyemem!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın, Meclis toplantısında İller Bankası'ndan gelen paranın çok büyük bir kısmının kesintiye uğramasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Ağustos ayında ellerine 1 milyon 800 bin lira geçtiğini, oysa Gaziemir Belediyesi'nde sadece maaş ödemelerinin toplamının 4.5 milyon lira olduğunu hatırlatan Başkan Arda, "Eylül ayında da aynı miktarda para gelirse, maaşları ödemem mümkün değil. Kesintiler nedeniyle yaşadığımız sıkıntı sadece bizim belediyemiz için geçerli değil. AK Partili Bergama Belediyesi de aynı sorunu yaşıyor, İYİ Partili Tire Belediyesi de..." diye konuştu.

AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİNE ÇAĞRIDA BULUNDU
Belediyenin emlak vergisi gelirleri olduğunu, o paralarla geçen ay maaşları ödeyebildiklerini anlatan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, "İller Bankası'ndan ortalama 3 milyon 600 bin lira aylık paramızın gelmesi lazım. Bu rakam bazen 4 milyona çıkar, bazen aşağıya iner. Fakat 1 milyon 800 bin lira gibi bir parayla çarkı çevirmek zor" dedi. Başkan Arda, bu konuda AK Parti ve MHP'li meclis üyelerine çağrıda bulunarak, "Grup olarak her fırsatta yardımcı olmak istediğinizi söylüyorsunuz. Buyrun yardımcı olun. Makul bir düzeyde paranın belediyemize aktarılmasını sağlayın" dedi.

BUGÜNE KADAR DENGELİ GİTTİK, AMA...
Pandemi nedeniyle belediye olarak ekstra giderlerinin olduğunu belirten Başkan Halil Arda, sözlerini şöyle sürdürdü: "Zor bir süreçten geçiyoruz. Ekonomik olarak sıkıntıdayız. Bugüne kadar hep dengeli gittik. Pandemi nedeniyle, diğer gelirlerimiz de önemli oranda azaldı. Emlak gelirleri sayesinde, İller Bankası'ndan gelen para az da olsa işçilerimiz maaşlarını, terleri soğumadan ödedik. Fakat toplam 4.5 milyon lirayı bulan ödemeleri, eylül ayında da 1 milyon 800 bin lira gibi para gelmesi halinde yapabilmemiz mümkün değil."

 
Göztepe kalecisini 1.Lig'ten buldu
 
Bornova can dostlara kucak açtı
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ekonomik kriz var, farkında mısınız? 4 Eylül 2020 Cuma 02:23

Adam ne diyor, yorumlarda neler yazılıyor. Bu durum sadece Gaziemir Belediyesi'nin sorunu değil, bilmiyorum farkında mısınız? Ekonomik ve salgın krizi devam ettikçe sorunlar daha da büyüyecek.

Yorumu oyla      2      3  
semih seyköy 3 Eylül 2020 Perşembe 21:51

O zaman yüksek maaşla danışman şirket yöneticisi çalıştırmayın. türkiyeye örnek bir belediye iken şu en kötü belediye oldu. önceki emeklere yazık.

Yorumu oyla      4      3  
barış koç 3 Eylül 2020 Perşembe 21:00

nasıl özel şirketlerde, derneklerde, iktisadi işletmelerde yönetim kurulu başkanı borçlardan sorumlu oluyorsa aynı şey belediyelerde de uygulanmalı, her başkan kendi dönemindeki zarardan sorumlu olmalı, bakın bakalım kadrolar bu kadar şişiyor mu? bir başka bld başkanı, kendinden önceki partili başkanı herkese şikayet etti belediyeyi batırmış diye, onun 10 yılda aldığı işçiyi kendisi 10 ayda işe aldı. vatandaş nasıl olsa ödüyor vergiyi.

Yorumu oyla      4      3  
Abdullah arda meydanı 3 Eylül 2020 Perşembe 18:46

Çıkardığın işçilerin ahı var sende Başkan

Yorumu oyla      7      3  
hakan 3 Eylül 2020 Perşembe 18:11

güzelim gaziemir'e yazık oluyor.personel üzerine personel doldur.şimdi de para yok,maaş veremeyeceğini açıklıyorsun.bizim gibi insanları hizmetten mahrum bıkakıp,yandaşları belediyeye dolduranlara hakkımız haram olsun.sn. başkan,kendi işyerini böyle mi yönetiyorsunuz?

Yorumu oyla      5      3  
ali 3 Eylül 2020 Perşembe 17:52

belediyeler maalesef,belediye başkanlığı seçimlerinde destek verenlerinin çiftliği olarak kullanılıyor. hak hukuk adalet yerlerde dolanıyor.muhtaçların allah yardımcısı olsun.

Yorumu oyla      6      3  
ali 3 Eylül 2020 Perşembe 17:34

sn.başkan sizde gelişinizle personel istidami yaptıysanız,hiç ağlamaya hakkınız yoktur. allah aşkına kendi şirketiniz olsa bu kadar personelle yönetirmisiniz?

Yorumu oyla      6      4  
köylü 3 Eylül 2020 Perşembe 17:10

Seydibaba rumuzlu kişi çok güzel yazmış, 3-4 dil bilen onursal koordinatörüne danış! belki avrupa fonlarını devreye sokar... Yok yinede yapamazsan "BİR YAPAN MUTLAKA ÇIKACAKTIR" İki senede herşeyi yüzüne gözüne bulaştırdın. Allahım neydi günahı GAZİEMİR'in.

Yorumu oyla      8      4  
ali 3 Eylül 2020 Perşembe 16:37

başkan doğruya koşuyor.taşlayan şeytan çok.

Yorumu oyla      4      8  
Sade vatandaş 3 Eylül 2020 Perşembe 15:18

Bülent kardeşim konu belediye başkanı ve ödediği maaşın çokluğu,sapla samanı karıştırma yine...bu göreve gelirken hepsi can atıyor gelince enkaz devraldık,alma kardeşim o kadar çok işçi sanki icraat varda ortada,belediye memurdan geçilmiyor izsudan dünyanın parası kesiliyor vatandaştan ilçe belediyelere onlar yetmiyor mu?Olan hep vatandaşa oluyor...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de vatandaşlara aşure dağıtıldı
Çeşme Belediyesi aşure gününde, aşure dağıtarak hem Muharrem ayının, hem ...
Bayraklı’da 'hareketli' hafta
Bayraklı Belediyesi, “Avrupa Hareketlilik Haftası”nda birbirinden renkli ...
Başkan İnce: Güzelbahçe, ‘Betonbahçe’ olmayacak
Güzelbahçe Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı Güzelbahçe Atatürk ...
 
Karabağlar Gençlik Merkezi yola çıkıyor
Karabağlar Belediyesi’nin, ilçenin önemli bir eksiğini gidermek ve gençleri ...
Konak'ta kentsel dönüşüm maratonu başladı
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 300 hektarlık bir alanı ve 14 mahalleyi ...
Buca'da kaçak et operasyonu
Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Buca İlçe Tarım ve Orman ...
 
Başkan Karakayalı zabıta haftasını kutladı
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Zabıta Müdürlüğü personeli ...
Bergama'da 4 beldeye yeni imar planı!
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Göçbeyli, Ayaskent, Bölcek ve Yenikent ...
Kent A.Ş. personellerine 'Şarap Tadım Eğitimi'
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş. “Şarap Eğitimi” düzenlendi. Gondol ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva