HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ekim 2019 Cuma - 10:48

Başkan Arda'dan iş insanları ile buluşma: Gaziemir'i dünyaya tanıtacağız

Sarnıç bölgesinde faaliyet gösteren sanayici ve iş insanlarıyla bir araya gelen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, hayata geçirdiği ve planladığı projelerini anlattı. Başkan Halil Arda, “Sizlerin desteği, fikir ve önerileriyle İzmir’in dünyaya açılan kapısı Gaziemir’i dünyaya tanıtacağız” dedi.

Başkan Arda dan iş insanları ile buluşma: Gaziemir i dünyaya tanıtacağız

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, bacasız sanayinin merkezi olan Sarnıç’ta faaliyet gösteren işletmelerin temsilcileriyle tanışma toplantısında bir araya geldi. Gaziemir Belediyesi Hizmet Binası’nda düzenlenen toplantıda Belediye Başkanı Halil Arda, projelerini sanayici ve iş insanlarına anlattı. Katılımcılara, proje ve fikirleriyle Gaziemir’e katkı koymaları çağrısı yapan Başkan Arda, iş insanlarından gelen talep ve önerileri de dinledi.

Gaziemir dünyaya açılıyor

Hayata geçirdiği çalışmalar ve planladığı projeler hakkında katılımcılara bilgi veren Başkan Halil Arda, Gaziemir’in geleceğini planlarken, projelerini hayata geçirirken her kesimin görüşlerini aldığının altını çizdi. Başkan Halil Arda, “İlçenin dinamiği olan siz iş insanlarımızı çok önemsiyorum. Bugün sizinle tanışmak, fikirlerimi paylaşmak ve sizlerin öneri ve taleplerinizi dinlemek için bir araya geldik. Sarnıçta ne tür işyerlerimiz var, neler yapılıyor? Birlikte neler yapabiliriz, benim nerede olmamı istiyorsunuz?  Nerede olmamı istiyorsanız ben orada olacağım. Belediye olarak size her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu.  
Birçok dünya kentiyle iletişim halinde olduklarını, bu kentlerle ‘kardeş kent’ olacaklarını, Gaziemir ile dünya kentleri arasındaki ilişkiyi güçlendireceklerini ifade eden Başkan Arda, “Küreselleşmeyle birlikte uluslararası ilişkilerin boyutu değişti. Artık kentler birbiriyle kardeş olmaya başladı. Bu kardeşlik bugüne kadar Gaziemir’de sadece halk oyunları anlamında yürümüş. 22 yıldır yapılan çocuk festivali eşliğinde yürümüş. Ben şehirler arasındaki kardeşlik ilişkilerinin eğitim ve ekonomi alanlarında sürdürülmesinden yanayım. Yurt dışına çıktığımda ilk önce üniversiteleri ve işveren derneklerini ziyaret ediyorum. Buralarda eğitim sistemi, ekonomi sistemi nasıl çalışıyor, bunları anlamaya çalışıyorum. Buradaki gücümüzü de sizlerin sayesinde anlamaya çalışacağız” dedi.

‘Kentler dinamiklerini değerlendirmeli’

Kentlerin sahip olduğu değerleri, dinamikleri iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Başkan Arda sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim bir köyümüz, tarımımız, hayvancılığımız yok. Bizim arkeolojik kalıntımız, tarihsel geçmişimiz yok. Bizim deniz kıyımız, turizmimiz yok. İlçemizi iyi tanımamız, dinamiklerini iyi bilmemiz gerekiyor.  Bizim sadece havalimanımız, serbest bölgemiz ve fuarımız var. Bir de sizin gibi işverenlerimiz var. Büyük bir potansiyelimiz var Sarnıç bölgesinde. Bütün bu kurumlarla birlikte, sizlerle birlikte İzmir’in dünyaya açılan kapısı olduğumuzu söylüyorum. Gaziemir İzmir’in dünyaya açılan kapısı. Dünyaya açılıyoruz da o dünya da kendimize bir yer edinebildik mi? Bütün çabam bundan sonra uluslararası ilişkiler ve bunun temelinde de insana yatırım olan eğitim ve ekonomi olacak. Bu anlayışla eğitim alanında hayata geçirdiğimiz ilk projemiz olan YABO ile yurt dışında lisans, lisansüstü, doktora ve yabancı dil programlarına burslu katılmak isteyen öğrencilere YABO’da ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyoruz.”

‘Dünya kentleri arasında köprü olacağım’

İş insanlarına yurt dışında yürütecekleri çalışmalarda destek vereceklerini ifade eden Başkan Arda sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurduğumuz dış ilişkiler birimimiz YABO projesinin yanında kardeş belediye ve Avrupa Birliği projelerini de yürütüyor. Bu ofisten hepiniz faydalanabilirsiniz. Buradaki arkadaşlarımız yurtdışı gezilerinizde sizin yanınızda yer alabilir. Her türlü işbirliğine açığız. Vizyonumuz dünyaya açık. Sizlerle birlikte çalışmak istiyoruz. Belediye başkanı olarak sizler ve dünya kentleri arasında köprü görevi yapmak istiyorum. Sizlerin her zaman yanındayım. Sizlerle birlikte; ekipsel anlayışla çalışmak, Gaziemir’i dünyaya açmak istiyorum. Beni davet ettiğiniz her yerde olmak, her türlü desteği vereceğim. Aynı zamanda sizinde Gaziemir’e destek vereceğinize inanıyorum.” 

 
'Bizim de çok kabahatimiz kusurumuz var'
 
Klarnetinin dayanıklılığını, otomobille üzerinden geçerek test etti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sevil 4 Ekim 2019 Cuma 12:24

gaziemirin neyini dünyaya tanıtacaksınız????????

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da dönüşüm düğümünü uzlaşı çözecek!
Cumhuriyet Mahallesi’nde heyelan tehlikesi nedeniyle 2013 yılında ‘Riskli ...
İmzalar atıldı: Urla'da kırsal kalkınmaya destek
Urla Belediyesi ve Mahmut Türkmenoğlu Kooperatifçilik Vakfı arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Bornova'da projeler mahalle gezilerinden çıkıyor
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, mahalle gezilerine Yunus Emre Mahallesi ile devam etti.
 
AIESEC’li öğrenciler Çiğli'de İngilizce öğretiyor
Dünyanın en büyük gençlik organizasyonu olan AIESEC programı kapsamında ...
Birlik toplantısı Urla ev sahipliğinde gerçekleşti
Yarımada Belediyeler Birliği toplantısı Urla’nın ev sahipliğinde gerçekleşti.
Karaburun'da örnek karar: Havai fişek yasak!
Karaburun Belediyesi’nin etkinliklerinde 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nden ...
 
Turan, İzmir’in yeni Kordon’u olacak
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, geçen hafta başladığı mahalle ...
Başkan Soyer'den sendika buluşmasında 'sürdürülebilir kalkınma' vurgusu
Avrupa ve Akdeniz'den çok sayıda sendikacıyı bir araya getiren Üçüncü ...
Başkan Aksoy genç piyanistleri ağırladı
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy Uluslararası 1. İzmir Piyano Festivali ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva