HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Nisan 2019 Perşembe - 14:30

Başkan Arda'dan 22 çalışanın işten çıkarılması için açıklama: Yapılan tespitlerde...

Gaziemir Belediyesi 22 çalışanının işten çıkarılması ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Başkan Halil Arda açıklamasında " demokratik kent yönetimi bilinci ile göreve başladığım kısa süre içerisinde yapmış olduğum incelemeler doğrultusunda, hukuki gerekçelere aykırı olarak işe alındığı tespit edilen 22 belediye personelinin iş akdi feshedilmiştir" dedi.

Başkan Arda dan 22 çalışanın işten çıkarılması için açıklama: Yapılan tespitlerde...

31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından Gaziemir’de belediye başkanı seçilen Halil Arda tarafından göreve gelmesinin ardından 22 personelin işten çıkarıldığı iddia edilmişti.

Konu ile ilgili olarak ise Arda’da yazılı açıklama geldi. Arda açıklamasında, “kısa süre içerisinde yapmış olduğum incelemeler doğrultusunda, hukuki gerekçelere aykırı olarak işe alındığı tespit edilen 22 belediye personelinin iş akdi feshedilmiştir” dedi.

Yazılı açıklamada şunlar yer aldı:

“31 Mart Yerel Seçimleri’nde Gaziemir halkının oyları ile Gaziemir Belediye Başkanlığı görevine seçilmiş bulunmaktayım. Halkımıza vermiş olduğum sözün gereği olarak, Cumhuriyet ve Ulu Önder M. Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin ışığında, parti ayrımı gözetmeksizin, ayrıştıran değil birleştiren bir anlayışla adil, tarafsız ve etkin hizmet ile görev yapacağımın kamuoyu nezdinde bilinmesini isterim.

Bu düşüncelerimin gereği olarak, demokratik kent yönetimi bilinci ile göreve başladığım kısa süre içerisinde yapmış olduğum incelemeler doğrultusunda, hukuki gerekçelere aykırı olarak işe alındığı tespit edilen 22 belediye personelinin iş akdi feshedilmiştir.

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin Ek 20 nci maddesi  kapsamında bulunan mahalli idare (belediye) şirketlerinde işçilerin işe alımı, işçilere ilişkin personel giderlerinin toplam giderler içindeki payına ilişkin üst sınırları, ilk defa işe alınacaklarda aranacak şartlara ilişkin usul ve esaslar 28.04.2018 tarih ve 30405 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 2018/11608 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenmiştir.

Bakanlar Kurulu Kararı’nın 5. maddesinin birinci fıkrası, “İdarelerin, şirket personeli de dâhil yıllık toplam personel giderleri, idarenin gerçekleşen en son yıl bütçe gelirleri toplamının her yıl, bir önceki yıla ilişkin olarak 4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298 inci maddesi uyarınca tespit ve ilan edilen yeniden değerleme oranında artırılması sonucu bulunacak miktarın yüzde kırkını aşamaz. Bu oran büyükşehir belediyelerinde yüzde otuz olarak uygulanır. Yıl içerisinde aylık ve ücretlerde beklenmedik bir artışın meydana gelmesi sonucunda personel giderlerinin söz konusu oranları aşması durumunda, cari yıl ve izleyen yıllarda personel giderleri bu oranların altına ininceye kadar idare şirketlerine yeni personel alımı yapılamaz.” düzenlemesini içermektedir. Yine 2018/11608 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın 5. maddesinin  üçüncü fıkrası uyarınca,  birinci fıkrada belirlenen oranı aşan idareler tarafından İçişleri Bakanlığından izin alınmaksızın şirketlerine işçi alımı yapılamaz.

Gaziemir Belediye Başkanlığı’nın,  375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin Ek 20 nci maddesi uyarınca hizmet alımlarını yapmakta olduğu Gazi-Bel Ltd. Şti. personeli de dâhil olmak üzere personel giderleri yukarıda anılan Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen yüzde kırk oranını aşmaktadır. Ayrıca %40 oranı aşıldıktan sonra işe alınan personel için bakanlık izni de alınmamıştır.

Ayrıca son dönemde Gazi-Bel Ltd. Şti. bünyesinde işe alınan personelin tamamı 2018/11608 sayılı Bakanlık Kurulu Kararı’nın 3. maddesi uyarınca  “Destek Personeli” adı altında işe başlatılmış olup yine  3. madde ile idareye (belediyeye) hizmet sunmak üzere iş sözleşmesine dayalı olarak çalıştırılan ve “işçi” olarak tanımlanan personelle hiçbir ilgileri yoktur. Destek personeli olarak şirket bünyesinde işe alınan personelin, idare (belediye) hizmetlerinde çalıştırılması kanunen mümkün değildir.

Görev ve sorumluluk bilinci ile eşitlik ve adalet ilkelerinin gereği olarak gerçekleştirdiğimiz bu uygulamanın hiçbir parti, kurum ve şahısla ilgisi yoktur. Bundan sonraki süreçte de hak hukuk ve adalet ilkelerine sahip çıkacağımın ve hukuki olmayan bu gibi durumlar karşısında gerekli adımları atacağımın bilinmesini isterim”

 
2 TL'lik tuvalet ücreti yüzünden meydan savaşı çıktı!
 
Çelik kasa çetesi, 'Sağdıç ne ettin' operasyonuyla çökertildi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Anonim 11 Nisan 2019 Perşembe 16:10

22 iscinin ise aliminda usulsuzluk var ise neden peki gazibel ve sarbel sirketlerine alinanlar diğer isciler islerine devam ediyor ve birde bu sirketlere ise alinanlar belediyede herhangi bir gorevde calistirilmasi bile uygun degilken nasil oluyorda en onemli birimlerde yetkileri olmadigi halde görevlendiriliyor.... anladigimiza gore 22 isci usulsuz ise alinmis ayni sirketlere alinan diğer iscilerde usulsüzlük yok

Yorumu oyla      18      9  
Mehmet TANRIÖVER 11 Nisan 2019 Perşembe 15:40

Sayın Halil ARDA Dönem Sonunda Gaziemirlilerin taktirle anacağı hizmetlere imza atacaktır doğru yerlerden işe başlayarak iyi bir yönetici olacağının işaretini veriyor.Allah yardımcısı olsun.

Yorumu oyla      8      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun'un Amazonları kolları sıvadı
Kaymakamlık görevini Serap Özmen Çetin'in yürüttüğü İzmir'in Karaburun ...
Batur’a ilk ziyaret Esnaf Odası’ndan
Mazbatasını alarak görevine başlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ...
Başkan İduğ’dan: Partide artık kimi koysam seçilir mantığı yok!
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, 31 Mart yerel seçimleri sonrasında ...
 
Bornova'da yeni dönemin ilk meclisi
Bornova Belediyesi'nin 2019-2024 dönemi ilk belediye meclis toplantısı, ...
Gaziemir'de Arda döneminin ilk meclisi: Kime ne görev verildi?
Gaziemir Belediye Meclisi 2019-2024 dönemi ilk toplantısı yapıldı. Meclis ...
Başkan Tugay'dan 'borç' açıklaması: Karşıyaka'da tasarruf dönemi
Karşıyaka ilçesinde yıllarca doktorluk yaptıktan sonra belediye başkanı ...
 
Bergama'da miniklerden çevreci buluşma
Bergama Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün “Sıfır Atık” projesi ...
Narlıdere'de 'yüz yüze iletişim' dönemi
Yerel seçimlerde Türkiye rekoru kırarak seçilen Narlıdere Belediye Başkanı ...
Karabağlar'ın faaliyet raporuna meclisten vize!
Karabağlar Belediyesi Nisan Ayı Meclisi ikinci birleşimde 2018 Faaliyet ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva