HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Mayıs 2021 Perşembe - 18:43

Başkan Arda'dan 2020 yılı hesap raporu: Belediyede gidişat iyi değil!

Mayıs ayı ikinci oturumunda, Gaziemir Belediyesi'nin 2020 yılı kesin hesap cetvelleri, üyelerden kabul gördü. AK Parti cephesinden gelen "Bu şartlarda gidersek, 18-20 milyon lira gibi bütçe açığı olur, taş taş üstüne koymadınız" eleştirisine yanıt veren Belediye Başkanı Halil Arda, "Geçen yıl yine buradan, kesin hesap cetvellerini konuşurken, gidişat iyi değil, demiştim, geçen yıl. Aynı sözü bugün tekrar ediyorum. Maaş ödemelerimizin yarısı kadar bile para gelmedi. Bu zorluklara rağmen çarkı döndürebiliyorsak, maaşları ödüyorsak, temizlik yapıyorsak, bu süreç başarılıdır" dedi.

Başkan Arda dan 2020 yılı hesap raporu: Belediyede gidişat iyi değil!

EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediye Meclisi Mayıs ayı ikinci oturumu, Belediye Başkanı Halil Arda'nın öncülüğünde gerçekleştirildi. 2020 yılı kesin hesap cetvellerinin oybirliğiyle kabul edildiği oturumda, Gaziemir'deki Çernobil ile ilgili eylem çağrısı yapıldı.

AK PARTİLİ ATMACA: GİDERLERİ AZALTMANIN İMKANI YOK
Oturumda, Gaziemir Belediyesi'nin 2020 yılı Kesin Hesap Cetvellerinin, katılanların oybirliğiyle kabulüne ilişkin Plan Bütçe Komisyonu raporu görüşmeye açıldı. Çeşitli eleştirilerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, "İleride daha sağlıklı bir bütçe oluşturabilmek için, giderlerimizi azaltmak, gelirleri artırmak lazım. Giderleri azaltmanın mikanı yok. O zaman gelirlerimizi artırmamız lazım. Bu şartlarda gidersek, 18-20 milyon lira gibi bütçe açığı olur. Bütçe açığı olmasın demiyorum; iş yapılır, bütçe açığı olur. Bugüne kadar taş üstüne taş koymadınız" dedi.

ARDA: TÜM ZORLUKLARA RAĞMEN ÇARKI ÇEVİRİYORSAK, BU SÜREÇ BAŞARILIDIR
Belediye Başkanı Halil Arda ise Atmaca'nın eleştirilerine, şu sözlerle karşılık verdi: "Geçen yıl yine buradan, kesin hesap cetvellerini konuşurken, gidişat iyi değil, demiştim, geçen yıl. Aynı sözü bugün tekrar ediyorum. Maaş ödemelerimizin yarısı kadar bile para gelmedi. Bu zorluklara rağmen çarkı döndürebiliyorsak, maaşları ödüyorsak, temizlik yapıyorsak, bu süreç başarılıdır.",

MHP'Lİ ŞAHİN: GELİR GETİRİCİ NELER YAPILABİLİR, O KONUDA KAFA YORALIM
MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, kesin hesap cetvellerini hazırlayan komisyon üyelerine emeklerinden dolayı teşekkür etti; belediyeye gelir getirici neler yapılabilir, bu konuda kafa yormak gerektiğine vurgu yaptı.

Beş ayrı kalemde, isim okunarak yapılan oylamada, Plan Bütçe Komisyonu Raporu, oybirliğiyle kabul edildi.

UMARIM ÇEVRE BAKANLIĞI BU İŞE EL ATAR, ORASINI TEMİZLENİR
Belediye Başkanı Arda, oturumu açarken, ilçede Emrez mahallesinde bulunan kurşun fabrikasının sahasında gömülü haldeki nükleer atıklara dikkat çekti, yarın "Duran Adam" eylemini başlatacağını açıkladı. Kurşun fabrikasındaki tehlikenin, tahminlerin de çok üstünde olduğuna dikkat çeken Başkan Arda, "Orayı temizlemeye ne fabrika sahiplerinin gücü yeter, ne de belediyenin gücü. Bunu ancak devlet yapar. Bu benim namus meselem; sorunu mutlaka temizleyeceğim" dedi ve şunları söyledi:

"Orasının mutlaka en kısa zamanda temizlenmesi gerekiyor. Ülkemiz, nükleer atık çöplüğü değildir. Temizlik konusunda her şeyi yaptık, tüm kapıları çaldık ancak adım atılmadı. O mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın sesi olarak, gerekeni bugüne kadar yaptım. Yarından itibaren her cuma günü, saat 11.00'de 11 dakika boyunca orada duracağım. Bu eylemi, uluslararası arenaya taşıyacağım. Bu atıkların Türkiye'ye kaçak getirildiğini düşünüyoruz. Bu atıkların hangi nükleer santralın atığı olduğunun tespiti yapılamadı. Eğer tespit yapılırsa, o şirketin sigortasından tazminatın alınması, devlete yük olunmaması için girişimde bulunacağız. Almanya'da nükleer santralın atıklarının, yerin 1000 metre altına gömülmesi öngörüldü ama oradaki vatandaşlar bunu bile kabul etmedi. Gaziemir'dekinin yüzeye daha yakın olduğu düşünülürse, tehlikenin büyüklüğü daha kolay anlaşılır. Tüm meclis üyelerimizi, tüm siyasi partileri, Gaziemirlileri, İzmirlileri, çevrecileri, tüm vatandaşlarımızı, bu Sessiz Çığlığa katılmalarını istiyorum, talep ediyorum. İnşallah bir yol alırız, mesafe kat ederiz. İnşallah Çevre bakanlığı bu işe el atar, burası temizlenir, biz de kurtuluruz. Bu işin peşini bırakmayacağım. Bu, benim namus meselem."

 
İlkokul ve ortaokul sınavları yeniden düzenlendi
 
Karşıyaka’da kentsel dönüşüm hamlesi: İmar Çözüm Ofisleri yola çıkıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
osi 21 Mayıs 2021 Cuma 08:56

Zor geliyorsa görevi bırakabilirsin sayın Arda.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'ın 2020 kesin hesabına onay!
Karabağlar Belediye meclisi mayıs ayı ikinci toplantısı yapıldı. Toplantıda, ...
4 günlük 19 Mayıs coşkusuna İzmirli müzisyenler de katıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ...
Büyükşehir'den 'arılar olmazsa' etkinliği
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
 
İzmir'in simgesel alanı bakanlığa devredildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, restorasyon ve yapı maliyeti ...
Başkan Soyer: Kemeraltı'nı dünyanın vitrinine koyacağız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, hem altyapısı hem de görüntüsüyle ...
Buca Belediyesi’nden Filistin’e destek
Buca Belediyesi, İsrail’in Filistin halkını hedef alan saldırıları kınamak ...
 
Başkan Kayalar, genel merkezden süre istedi: Yollarımı ayıracağım!
Menderes Belediyesi’nde başkan yardımcısının kendisini CİMER’e şikayet ...
Çiğli’de gençler 19 Mayıs'ın öyküsünü yazdı
Çiğli Belediyesi tarafından, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor ...
Kemalpaşa'da 19 Mayıs coşkusu
Kemalpaşa Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kent Üzerine: İzmir için yeni ufuklar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Konserve bamyadan zehirlendi suikast zannetti!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva