HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Eylül 2020 Çarşamba - 13:02

Başkan Arda çok övünmüştü: O şirket işi bıraktı

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın “devrim” olarak nitelendirdiği ambalaj atıklarını toplama işini 955 bin TL’ye ihaleyle alan Mensan şirketi işi bıraktı. Belediye, devam işini aylık 20 bin TL’ye Özmişler A.Ş.’ye verdi.  Meclis toplantısında da gündeme gelen konuyla ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, “Belediye başkanı eski meclis üyesi üzerinden kendi partisinin ilçe başkanına bile iftira attı. Herkesi zan altında bıraktı. Çok kolay iftira atıp yalan söyleyebilen birisi” dedi.

Başkan Arda çok övünmüştü: O şirket işi bıraktı

EGEDESONSÖZ-  İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde ambalaj atıklarının geri dönüşümü işini ihaleyle yıllık 955 bin artı KDV fiyatla alan Mensan Geri Dönüşüm Şirketi işi bıraktı. Belediye Başkanı Halil Arda’nın her fırsatta övgüyle bahsettiği en önemli icraatları arasında bulunan atık toplama işi CHP’de de tartışmalara neden olmuştu. CHP Gaziemir eski Meclis Üyesi Ali Kaya’nın yıllardır bedelsiz olarak yaptığı işin kamu yararına dönüştürülerek belediyeye gelir kazandırıldığı ifade edilmişti. CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan ile Başkan Arda’yı da karşı karşıya getiren söz konusu ihaleyi alan firma pandemi gerekçesiyle işi yürütemeyeceğini, ödemelerde kolaylık sağlanmasını istedi. Belediyeye resmi başvuru yapan şirketin talebi kabul edilmedi.  Gaziemir’den çekilen şirketin şimdiye kadar belediyeye 541 bin TL ödeme yaptığı öğrenildi. Geriye kalan 422 bin TL’nin de alınamadığı vurgulandı. Belediye firmanın çekilmesi üzerine işi bir aylık süreyle daha önce ihaleye katılan Özmüşler A.Ş.’ye 20 bin TL’ye verdi.

Konu, Gaziemir Belediyesi’nin olağan meclis toplantısında da gündeme geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, “Bu ihale öncesinde ve sonrasında kendi partinizin ilçe başkanına iftira attınız. Yine meclis üyesi Levent Çağlarsu’ya çiçek alımı üzerinden yüklendiniz. Eski Belediye Başkanı Adnan Yüksel için ‘AKM’yi rüşvet olarak yaptırdı’ dediniz.  Siz çok kolay iftara atıyorsunuz. İnsanları kolayca karalıyorsunuz” dedi.  Atmaca ayrıca, Belediye Başkanı Arda’nın kolay yalan söyleme potansiyeli olduğunu da sözlerine ekledi.

ARDA: ONLARLA İLGİLİ DAVA SÜRECİMİZ VAR
Başkan Arda ise AK Partili Atmaca’ya verdiği yanıtta, “Ambalaj atıklarıyla ilgili bu belediyeye biz gelene kadar 1 kuruş para girmemiş 1 kelime etmişliğiniz var mı? Bunu ortaya çıkartan açık ihale yapan benim. 955 bin lirayı veren firma karşı taraf biz şok olduk. Ben o adamların sözleşme imzalayacağını bile düşünmüyordum. Aldılar işi aylarca da yaptılar. Pandemi süreciyle sıkıntı yaşadılar, evet geri çekildiler. Ama ben onların geri çekilmesini kabul etmedim. Onlarla ilgili de dava sürecimiz var. Bu ambalaj atıklarını sahada kalmaması için aylık 11 bin 500 liraya razı bedelle çıkmışız. Bugüne kadar bir kuruş alınmamış. Bir kelimeniz var mı? 10 yıllık mecliste kelimeniz var mı? Kaynak yaratıyoruz zorluyoruz. Biri olmuyor diğeriyle devam etmeye çalışıyoruz. Nesini eleştiriyorsunuz. Takdir etmeniz gereken bir şey” dedi.

Toplantıda, CHP’li Meclis Üyesi Levent Çağlarsu’ya yaptığı muhalefeti kast ederek, “sen varken AKP’lilere gerek yok” diyen Başkan Arda’ya, Çağlarsu, “Asıl sen varken AKP’ye gerek yok. Belli oluyor” yanıtını verdi. Başkan Arda, aynı konuların ısıtılıp tekrar gündeme getirilmesinin doğru olmadığını söyledi. 

 
AK Partili Dağ’dan Soyer’e demokrasi çıkışı: Söylemi ve eylemi örtüşmüyor!
 
Vekilden o tweet hakkında açıklama: Danışmanım yaptı
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gaziemirimiz 3 Eylül 2020 Perşembe 22:31

Bu belediye başkanının yönettiği belediyenin neyini yorumluyacağız,bu kadar beceriksiz,hayal peşinde koşan,tuttuğu elinde kalan bir yöneticiyi bırakın insan görmedim,izlediğimiz kadarıyla eline ,yüzüne bulaştırmadan yapabildiği bir iş yok,yapabildiği bir iş yok,yazık,beceremeyeceği,yapamayacağı bir işe talip olmuş ve şu an kendisiyle beraber GAZİEMİRİ batırıyor,çok yazık Gaziemire dört yıl kaybettirecekler,çok yazık

Yorumu oyla      4      3  
işçi 3 Eylül 2020 Perşembe 10:04

başkan işçinin ikramiyesini öde paran varmış yokmuş beni ilgilendirmiyo seni kasıma kadar beklicek halim yok beceremiyorsan bırak zaten belediyeyide karın yönetiyo madem bukadar yetenekli parayı o bulsun son sözüm de yandaşlarına az kaldı nereye kaçacaksınız görücez

Yorumu oyla      6      3  
Karışık 3 Eylül 2020 Perşembe 01:01

Başkan Arda neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum en çok da onun şakşakçılarını??? Sözleşmeli kaç personeli işinden etti sonra başkalarını işe aldı sonra şirkete geçirdiği personelin bazılarını tekrar sözleşmeli yaptı? Kesin ve net söylüyorum bu adam hizmet etmeye değil intikam almaya gelmiş!

Yorumu oyla      7      3  
657 memur 2 Eylül 2020 Çarşamba 18:05

Bu hafta zabıta haftası ya.tüm başkanlar zabıtaylabir araya gelir bizimki gelmez-gelemez.çünkü memurları küçük görür,işeyaramaz görür-tenbel görür.Maaşlarını düşürür.belediyede pir tane müdürlüyün yerini bilmez.kendi odasından çıkıpta burada şu arkadaşları görüyüm demez.ismet başkan adnan başkan böylemiydi.

Yorumu oyla      10      3  
Sarnıç lı 2 Eylül 2020 Çarşamba 17:56

Böyle belediye başkanı olmaz olsun! onu allaha havale ediyoruz. Allahından bul inşallah...

Yorumu oyla      12      3  
Hhhhhhhhhhh 2 Eylül 2020 Çarşamba 16:33

Gaziemir Evimiz Halil Arda Babamız

Yorumu oyla      2      17  
Sarnıçlı 2 Eylül 2020 Çarşamba 15:25

Seçimden önce Sarnıç'a göstermelik bir yol yaptılar sonra unutuldu. Böyle devam et başkan.

Yorumu oyla      14      3  
vatandaş 2 Eylül 2020 Çarşamba 15:17

eşini danışman yapan başkan mı bu

Yorumu oyla      17      4  
Seydiköylü 2 Eylül 2020 Çarşamba 14:27

Yine hata yine hata HALİL ARDA=beceriksizlik,ego,yalan,ödenemeyen işçi ikramiyeleri ama olsun belediyede onursal koordinatör var sırtımız yere gelmez evel Allah.

Yorumu oyla      15      3  
gerçekçi 2 Eylül 2020 Çarşamba 14:02

Ne önceki dönem, ne de bu dönem bu gaziemir belediyesinden bir cacık olmuyor. iş yok hizmet yok, hep kavga hep karmaşa

Yorumu oyla      14      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Oran mecliste baygınlık geçirdi
Çeşme Belediyesi Meclisi’nde konuşma yaptığı sırada tansiyonu yükselen ...
Konak’a iki ödül birden
Konak Belediyesi’nin eylül ayı meclis toplantısında Konak Belediye Başkanı ...
Bergama’da e-imar dönemi başladı
Bergama Belediyesi, dijitalleşme yolunda önemli bir adım attı. Vatandaşlara ...
 
Karşıyaka’da geri dönüşüm seferberliği
Karşıyaka Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından  geri ...
Menemen'in yeni parkı açıldı
Menemen Belediyesi Asarlık Irmak Mahallesi’nde yapımını tamamladığı yeni ...
Pandemi gölgesinde İzmir Fuarı: Soyer önlemleri tek tek açıkladı
4-8 Eylül’de kapılarını açacak olan Türkiye’nin en köklü fuarı İzmir Enternasyonal ...
 
Bornova'da istihdama önemli katkı
Bornova Belediyesi, nitelikli ara eleman yetiştirerek istihdam sorunun ...
Markalaşma hamlesi: 'İzmir Fontu' kullanıma hazır
İzmir’in markalaşma çalışmalarının önemli adımlarından biri daha atıldı. ...
Gaziemirli çocuklar zaferi çizdi
Gaziemir Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva