HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Aralık 2019 Çarşamba - 18:55

Başkan Arda açıklamıştı ama... Mahkemede hesap verecek!

Gaziemir Belediyesi’nin çöp toplama krizi sonrası “taahhütleri yerine getirmedi” diyerek suçladığı Şeker Petrol Şirketi’nin Sarnıç’taki macera parkı ve paintball tesislerini yapan şirket olmadığı ortaya çıktı. Lobi Petrol Ürünleri isimli şirket ile kendilerinin karıştırıldığını belirten Şeker Petrol, “Belediye başkanı yalan söylüyor. Mahkemede hesaplaşacağız” dedi.

Başkan Arda açıklamıştı ama... Mahkemede hesap verecek!

EGEDESONSÖZ-  İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde yıllardır çöp toplama ve temizlik işlerini yürüten Şeker Petrol isimli şirket belediyenin hak edişleri ödemediği gerekçesiyle kontak kapatırken takviye araçlar Menderes Belediyesi’nden geldi.  Menderes’e ait çöp kamyonlarının Gaziemir’e destek verdiği kriz sonrası belediye açıklama yapmıştı.

Belediye yaptığı açıklamada, “Belediyenin temizlik ihalesini alan ve daha önceki dönemde 91 bin metrekarelik Sarnıç Piknik Alanı da tahsis edilmiş olan bu firma, bu alana yapmayı taahhüt ettiği macera parkı ve paintball tesisiyle ilgili bugüne kadar bir çivi bile çakmamıştır. Verdiği hiçbir taahhüdü yerine getirmeyen Şeker Petrol Firması’na Gaziemir halkının çıkarı gözetilerek alanın kullanımıyla ilgili herhangi bir süre uzatımı verilmemiştir. Şeker Petrol Firması, Sarnıç’taki Piknik Alanı’yla ilgili tahliye kararı vermemizin ardından belediyemizin verdiği kararı değiştirmesi için çöp toplamayarak belediyeyi tehdit etmekte, halkımıza karşı suç işlemektedir” ifadelerini kullanmıştı.

Belediyeden yapılan açıklama sonrasında Şeker Petrol Şirketi’nden yeni açıklama geldi. Şirket, firmanın kendileri ile bir alakasının olmadığını belirtirken yetkili şirketin Lobi Petrol Ürünleri Nakliyat Turizm Taahhüt Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi olduğu ortaya çıktı. Şeker Petrol yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Gaziemir Belediye Başkanı Sayın Halil Arda Basın Yoluyla bir Zorunlu Açıklama yayınlatmıştır. İçeriğini üzülerek okuduğumuz ve  Sayın Başkan’ın konuları saptırma yeteneğini ibretle takip ettik.

Sayın Başkan ve Değerli Gaziemir halkının tekrar öğrenmesi için İlan ediyoruz ki ; Sarnıç Piknik Alanı projesi ile Şirketimiz olan Şeker Petrol’ün hiç bir ticari bağı bulunmamaktadır. İddiasını kanıtlamakla mükelleftir aksi taktirde attığı iftiranın karşılığını mahkemede verecektir.

Bizim Araçlarımızı durdurma sebebimiz olan alacak konusu ile İlgili açıklama yapmasını ve harekete geçmesini beklediğimiz Sayın Başkan’dan İvedilikle şu nacizene sorumuza cevap vermesini kamuoyu önünde istirham ediyoruz. Bizim bağlı şirketler ve Belediye Başkanlığından geciken ve alacak olarak bekleyen ödemelerimiz var mıdır? Kamuoyuna Saygılarımızla...”

 
CHP’li vekil fotoğrafı paylaştı: Bize böyle valiler lazım
 
Büyükşehir meclisinde gündem gökdelen… Batur: İçimize sinmemeye devam ediyor!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Davut yıldız 12 Aralık 2019 Perşembe 09:47

Halil arda sen sevilen birisin ama ne olur bu ekibinden kurtul başkan yardımcın özel kalemin hata eşin bile sana zarar veriyor Belediyecilği bilmemek ayıp değil yanına tercübeli insanlar al müdürler al yanına önünde uzun yıllar var yoksa 5 yılda biter işin sen çok iyi bir insansın ama yanına aldığın göreve getirdiğin kim varsa kıralcıdan çok kıralcı olmuşlar bunlar zarar veriyor size

Yorumu oyla      8      5  
Paşa 12 Aralık 2019 Perşembe 09:08

Ödesenize kardeşim adamların parasını. 9 aydır ödeme yapmamışsınız bir de olayı çarpıtıyorsunuz. Borcun yoksa yok de. Millet sizin beceriksizliğinizin cezasını çekmek zorunda mı?

Yorumu oyla      10      5  
12 Aralık 2019 Perşembe 08:51

Başkan Arda ne yapsın Önceki dönemde Antepliler Gaziemir i satmışlar ,yemişler bitirmişler kimse ses çıkarmamış Şimdi başkan bir şeyler yapmaya çalışıyor işine gelmeyenler başkanı eleştiriyor Birazda bu yönden bakalım 1 ay sonra Çarşı Meydanına 16 adet sıfır çöp kamyonu dizildiğinde O zaman haberin altına yazılanları okuruz hep birlikte

Yorumu oyla      4      11  
Mazlum 12 Aralık 2019 Perşembe 00:32

HALİL ARDA MAZBATASINI İLK ALDIĞINDA NE YAPTI HATIRLAYAN VAR MI? HATIRLATAYIM; İŞÇİLERİ USULSÜZ ALIM OLDUĞU GEREKÇESİYLE İŞTEN ÇIKARDI, ki NE TESADÜFTÜR KENDİ ÖZEL KALEMİNİ VE BAŞKA PERSONELLERİDE AYNI ŞEKİLDE İŞE ALDI! ARDA SENDE İŞTEN ÇIKARDIĞIN İNSANLARIN AHI VAR SEN ÇOCUKLARI AĞLATTIN, SEN ANNELERİ AĞLATTIN SEN KOSKOCA İNSANLARI AĞLATTIN! HİÇ ACIMAN BİLE YOK KİBİRLİ AÇIKLAMA YAPTIN KAPATTIN KONUYU! GÖREVE BİLENMİŞ BAŞLADIN MEVCUT PROJELER DIŞINDA BİR YABO VAR ODA MADDİ İMKANI OLAN İNSANLARIN YARARLANACAĞI BİR ŞEYKİ ARTIK LİSELER ÜNİVERSİTELE ZATEN BI KONUDA YARDIMCI OLUYOR. MESELA SENİN İŞTEN ATTIĞIN BİRİ BELKİ İŞ BULAMAYACAK BELKİ KREDİ ÖDEDİĞİ EVİNİ SATMAK ZORUNDA KALACAK BELKİ ÇOCUĞUNU OKUTAMAYACAK DOLAYISIYLA YABO BU KİŞİYE DOKUNMAYACAK! İNSANŞARI İŞİNDEN ETME ARTIK YETER HER KESİMDEN İNSANA DOKUNAN PROJELER YAP DİYECEĞİM AMA NERDE BUNU OKUYORSAN EĞER EKİBİNİN MEŞHUR LAFI “DEMOGOJİ YAPIYOR” diye İÇİNDEN GEÇİRECEKSİN EMİNİM.

Yorumu oyla      11      5  
Esnaf 12 Aralık 2019 Perşembe 00:14

Başkan senin bu hırsın ve kibrin yüzünden millet bir daha Chp. ye oy yok diyor partine zarar veriyorsun geldiğinden beri ekmekle uğraştın başka icraat yok esnafı bıktırdın sana oy veren herkes pişman uğraşma insanların ekmeğiyle halka yararlı şeyler yap.

Yorumu oyla      14      7  
Seydiköy Çarşı 12 Aralık 2019 Perşembe 00:07

Sende anladın geminin su aldığını arda beceremedin bu işi biliyorsun yaboyla başkan olunmaz. İşi bilmek gerek kamu tecrübesi gerek! Neden çarşıya kahvelere insan içine çıkamıyorsun. Sende biliyorsun çoğunlukla sana verilen oydan doğan pişmanlığı!

Yorumu oyla      12      7  
Mazlum 11 Aralık 2019 Çarşamba 23:46

Sayın başkan yönetmeyi bilmiyorsanız istifa edin belediye başkanı işçiyle emekçiyle uğraşmaz heleki bir CHP li başkanın insanların ekmeğiyle uğraşmaması gerekir kendinize gelin daha çok insana iş imkanı yaratacak projeler yapmak yerine siz kendi yakınlarınızı rahat ettirmekle uğraşıyorsunuz garinanları kapının önüne koyuyorsunuz hiç yakışmadı!!!

Yorumu oyla      12      7  
Meraklı 11 Aralık 2019 Çarşamba 22:46

Daha ne kadar rezil olacaksınız merak ediyorum. Adam gibi bir açıklama yapmak çok zor olmamalı!

Yorumu oyla      16      8  
Sarnıçlı 11 Aralık 2019 Çarşamba 21:58

halil arda kamuyu belediyeciliği bilmiyor malesef. Yıllardır siyasete küskün ilerleyen bu başkanlık serüveninde intikamla hırsla başkancılık oynamaktadır. Çevresindeki 3 kişinin yönlendirmesiyle doğruları bilmeden hareket etmektedir. Çalışanla emekçiyle uğraşmaktadır. Kış günü başkanlık takdiri diyerek insanların işsiz kalmasına bu derece soğuk kanlı yaklaşan bir adamın Gaziemir e faydası olamaz.

Yorumu oyla      15      7  
Şakamısınız 11 Aralık 2019 Çarşamba 21:36

Cehalette son nokta ancak bu kadar rezil edebilirlerdi kendilerini.Göreve geldiklerinden beri yaptıkları gibi şimdi buna da bir "Zorunlu Açıklama!!!" Yayınlarlar.

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulukent'te yol seferberliği
İzbeton, kentin önemli sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yapan Ulukent ...
Bergama Belediyesi herkesi spora çağırıyor
Sağlıklı yaşamın ve estetik görünümün en temel sporlarından olan Fitness ...
Çöp krizi ile ilgili belediyeden açıklama: Firma suç işliyor!
Gaziemir Belediyesi’nin çöp toplama ve temizlik işlerini yapan yüklenici ...
 
Konak’ta 'Atık ilaç' projesinde büyük başarı
Konak Belediyesi’nin geçtiğimiz temmuz ayında başlattığı Türkiye’de ilk ...
Büyükşehir'e 350 bin avroluk 'yeşil' hibe!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "EBRD tarafından program ...
Başkan Mutlu: Şanslısınız, çünkü Mustafa İduğ içimizden biri
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 3. Sanayi Sitesi'nin her ayın ...
 
Başkan Tunç Soyer Kınık'ı ziyaret etti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kınık ilçesini ziyaret ...
Efes Selçuklu çocuklar yazarlarla buluşuyor
Efes Selçuk’un çocukları Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik ...
Torbalı’da gençlerin üniversite hayaline destek
Torbalı Belediyesi, üniversite sınavına girecek adaylar için ücretsiz ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva