HABERLER>OTOMOBİL
29 Temmuz 2019 Pazartesi - 09:29

Başkan Anık'tan 'taksi kamerası' açıklaması: 23 olay aydınlatıldı

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, ticari araçlara takılan kameralara ilişkin iptal kararı üzerine açıklama yaptı. Anık, "yerel mahkemenin iptal ettiği kamerada taraf değiliz, İçişleri Bakanlığı’nın uygulaması. İlk başta biz de itiraz ettik, Ankara’dan ‘Takılacak’ yanıtı geldi. Sonrasında can ve mal güvenliği açısından faydalarını gördük. Üç ayda 23 olay kameralar ile aydınlatıldı. Bunun da bilinmesi lazım” dedi.

Başkan Anık tan  taksi kamerası  açıklaması: 23 olay aydınlatıldı

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, İzmir 2’nci İdare Mahkemesi’nin ticari araçlara takılan kameralara ilişkin iptal kararı üzerine açıklama yaptı. Anık, bir grubun bu yargı kararı üzerine hem şahsını hem de Oda’yı yıpratma amacıyla karalama kampanyası başlattığına dikkat çekti. Anık, “Basın kuruluşlarına gönderilen bültenler ve sosyal medya mesajları ile kamera uygulaması sadece taksilere yönelikmiş ve bizim bir dayatmamızmış gibi gösterilmek isteniyor. Kamuoyu ve esnafımız yanıltılmaya çalışılıyor. Oysa gerçekler çok farklı” dedi.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, İçişleri Bakanlığı’nın 25.10.2017 tarihli genelgesi ile taksi, minibüs ve servis araçlarına kamera takılmasının zorunlu tutulduğunu dile getirdi. Anık şunları söyledi:

14 KİŞİLİK KOMİSYONUN KARARI
“Esnafımıza mali yük getirmesi ve taksiye binenleri tedirgin edebileceği düşüncesiyle ilk başta İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak itiraz ettik. Bakanlık’tan ülkemizin içinde bulunduğu koşullar ve güvenlik gerekçeleri nedeniyle kesinlikle takılacağı yönünde yanıt geldi. Bunun üzerine İzmir UKOME bünyesinde çalışma başlatıldı. Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü, Ticaret Odası, Esnaf Birliği, Servisçiler Odası ve bizim de yer aldığımız 14 kişilik komisyon çalışma gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin internet sayfasından da ilan edildi. Gerekli yeterliliği sağlayan 2 firma kameraları takmaya başladı. Bu süreçte çeşitli davalar açıldı, tamamı geri çevrildi. İzmir 2’nci İdare Mahkemesi ise özel hayata müdahale gerekçesiyle iptal kararı verdi. Bakanlığın oluşan belirsizliği ortadan kaldırmak amacıyla harekete geçtiği, yeni bir yasal düzenleme gerçekleştirileceği, yargı kararına da itiraz edileceği belirtiliyor.”

KAMERA HAYATIN BİR PARÇASI
Aynı zamanda Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan Celil Anık, madalyonun diğer yüzüne de işaret etti. Anık, kameraların can ve mal güvenliği açısından önemine kısa sürede tanıklık ettiklerini vurguladı, “Üç ayda 23 olay kameralar sayesinde aydınlatıldı. Günümüzde asayiş olaylarının büyük bölümü güvenlik kameraları sayesinde neticeye ulaştırılıyor. Kameralar hayatımızın parçası haline geldi. Bunların da bilinmesi lazım. Esnafımız tüm bunların ve oynanan kirli oyunun farkında” diye konuştu.

 
Veterinerlerden TOKİ'ye barınak başvurusu
 
CHP'li Beko'dan taşeron işçiler için kanun teklifi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Volkswagen Manisa'da Passat üretecek
Alman otomotiv devi Volkswagen’in, kuracağı yeni fabrika için Ankara’nın ...
Motorine indirim geldi: Bir kısmı pompaya yansıyacak!
Motorinin litre fiyatında gece yarısından geçerli olmak üzere 16 kuruş ...
Benzin fiyatına indirim geldi ama...
Benzinin litre fiyatında gece yarısından geçerli olmak üzere 20 kuruş ...
 
Benzin ve motorine bir zam daha
Motorin ve benzin fiyatlarında yaşanan artışın ardından, zammın vergi ...
Otomotiv üretimi ilk 6 ayda düşüşte!
Türkiye'de toplam otomotiv üretimi yılın ilk yarısında geçen yılın aynı ...
Trafik sigortasında önemli değişiklik
Trafik sigortasına ilişkin kamu hizmet alımları kapsamında, gizlilik ve ...
 
İki otomobil devi işbirliğini genişletiyor
Alman otomobil markası Volkswagen ve ABD'li üretici Ford, şu ana kadar ...
Araç sahiplerine müjde: İndirim yolda!
Motorin fiyatında bu gece yarısından itibaren litrede 15 kuruş indirim yapılacak.
İki otomotiv devi üretimde güçlerini birleştiriyor
Otomotiv sektöründe değişen trendler, üreticileri işbirliği yapmaya itiyor. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva