HABERLER>OTOMOBİL
10 Temmuz 2018 Salı - 14:23

Başkan Anık’tan adaylığa açık kapı: 8-9 ay sonra ne olur bilinmez!

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, isminin yerel seçimlerde adaylık noktasında dillendirilmesiyle ilgili, “8-9 ay sonra ne olur bilinmez. Köprünün altından çok sular akar” dedi. Anık, ayrıca taksimetre ücretlerine zam sinyali verdi.

Başkan Anık’tan adaylığa açık kapı: 8-9 ay sonra ne olur bilinmez!

EGEDESONSÖZ- Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanvekili ve İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanvekilliğine seçilmesinin ardından Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

İZMİR ESNAFI İÇİN GURURDUR
Başkan Anık yeni göreviyle ilgili konuşurken, “Yapılan genel kuruldan sonra arkadaşlarımız bana bu görevi layık gördü. Tabi ki bu büyük bir sorumluluk. Taksicisinin, otobüsçüsünün, kamyoncusunun, minibüsçüsünün sorunları ortada. Sorumluluğumuz arttı ancak biz bu görevi yerine getirmeye hazırız. Yani bu İzmir esnafı için bir onurdur, gururdur. Bundan sonra elimizi taşın altına koyup yola devam edeceğiz.  Kalabalık bir bünyeyiz. Türkiye’de ses getiren dinamik bir topluluğuz. İçinde bulunduğumuz kurumla bu konumu en iyi şekilde değerlendireceğiz” dedi.

BİZ KENDİMİZİ YENİLEMEK VE GELİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ
Sektördeki korsan taşımacılığa ilişkin konuşan Anık, “Korsan ile ilgili konuyla ilgili süreç gayet iyi gidiyor. İl emniyet müdürlüğüne valiliğe ayrıca teşekkür ederim. Bu konunun büyük miktarda önüne geçmiş bulunmaktayız, ancak arada tabi ki oluyor. Emniyetin önlemleri de bizim rahatlamamıza sebep oldu. Bazı arkadaşlarımızın anlamadığı bir şey var, 28 ilçemiz var bunların çalışma bölgeleri, ilçelerin sınırı bellidir. O konumdan alırsın müşteriyi Türkiye’nin her yerine götürürsün ancak boş dönmen gereklidir. Eğer ortada bir haksızlık olursa da hukuki yollara başvurulmalıdır. Sosyal medya üzerinden kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yok. Herkesin belli bir bölgesi var sonuçta. O arkadaşların önce kendi haklarının farkına varması, sonra gelip şikayet etmesi lazım. Tabii ki ben esnafın hakkını korurum ben onların hakkını da korurum. Ama önce onlar kendi haklarını koruyacaklar. Kimse kimseye haksızlık yapmayacak. Herkesi aynı anda memnun etmek zordur. Hepimiz kazanılmış haklarımıza saygı göstereceğiz. Biz hakkaniyette bir usulsüzlük yapıyorsak yargı yolu açıktır. Yakın bir süreçte sanal alemden taksi çağırma uygulaması başlayacak. Araçlara da kamera takılıyor, bununla birlikte de uygulamamız başlayacak. Korsan uygulanan taksiler de hem kullanan kişiye hem yolcuya ağır cezalar yazılıyor. 40 bin lira ceza ödediği için işi bırakan kişileri biliyoruz. İzniniz olmayan bir belgeyle taşımacılık yaparsanız mutlaka bunun bir karşılığı vardır ve sonuçlarına katlanırsınız. Ha ben cesaretliyim yakalanmam, kaçak da taşırım diyorsanız bu sizin bileceğiniz iş. Ancak bunun da bir sorumluluğu var. Bir kaza yaparsanız ve belgeniz olmadığı için mahkemelerde uğraşırsınız, yasal güvenceniz olmaz. Binenler de dikkat etmeli buna. Bundan sonra biz de lüks araçlarla hizmet vermeye başlayacağız.  Diğer illere oranla İzmir çok iyi, belirli bir kontrol sistemimiz var. Kaliteli bir şekilde bu işi yapmak isteyenler ön plana çıkacaktır. Yapacağımız daha epey bir iş var. Bizim yasal olmayan bir şeyin karşısına yasal hem de daha iyi bir şekilde alternatif olarak çıkmamız gerekli. Her şeye muhalefet edersek kendimizi kandırmış oluruz. Bu yüzden de biz kendimizi yenilemek ve geliştirmek zorundayız.  Bu konuda da zaten çalışmalarımız var ve yeni uygulamalarla da bu sektörde örnek bir şehir haline geleceğimize inanıyorum. Ki bu çok uzun bir süreç değil. Önümüzde ki üç ay içerisinde sonuçları almaya başlayacağız” açıklamasında bulundu.

ADAYLIĞA AÇIK KAPI: 8-9 AY SONRA NE OLUR BİLİNMEZ, KÖPRÜNÜN ALTINDAN ÇOK SULAR AKAR!
Kendilerine yönelik şikayetleri değerlendiren Anık ayrıca buna paralel olarak yerel yönetimlerle iyi diyalog içinde olduklarını aktardı. İsmi sürekli belediye başkan adaylığı noktasında dillendirilen Anık bu duruma da ayrı bir parantez açtı. Anık, “Hiç kimseyi dört dörtlük memnun edemezsiniz. Esnaflarla da görüşüyoruz yollar bozuk mu diye. Bizim yerelde de genelde de pek bir sıkıntımız yok. İyi diyaloglar halindeyiz. İzmir de 300 durağımız var. Gerçi halkın memnuniyeti de seçimlerde belli oluyor. Bize sorarsanız biz memnunuz. Ancak bir iş hiç dört dörtlük olmuyor. Burası Türkiye. Ancak bu yerel seçimlerde ne olur bilemiyorum. Seçimden sonrada birkaç ay içinde taşlar yerine oturmaya başlayacaktır. Biz her zaman görevimizin başındayız. Her işin de bir zamanı vardır. Bana aday olacak mısınız diyorlar, ben şu an esnafın başkanıyım. 8-9 ay sonra ne olur bilinmez. Köprülerin altından çok sular akar” dedi.

KÜÇÜK BİR ZAM GELECEK!
Anık ayrıca kentte vatandaşlara verilen taksicilik hizmeti konusunda şunları söyledi:

Yeni durak konusuna gelirsek İzmir de ancak yeni gelişen muhitler ya da yeni AVM türü yerler olursa durak açabiliriz. VIP taksiler ile ilgili olarak gerekli başvurularımızı yaptık, görüşmeler sürüyor. Bu uygulama şu an İstanbul’da var. Bizde komisyon olarak önümüzde ki haftalarda gidip bu araçları yerinde göreceğiz. Biz lüks araç bulamadık o yüzden diğer araçlara bindik bahanesini ortadan kaldırmak için bu yola başvuruyoruz. Biz icraatımızı yaptık inşallah bunu uygulayacağız.

Türkiye genelinde ki tüm araçlara İçişleri Bakanlığı tarafından verilen kararla kamera koyulacak. Meslektaşlarım ‘biz yine masrafa mı giriyoruz?’ diyorlar ama bu sadece bizi değil tüm taşıt araçlarını kapsıyor. Örneğin İzmir’de 15 bin araca takılacak. Talimata kadar 2018’in sonuna kadar takılacak. Taksiciler özel yaşamı kısıtlıyor diyor buna karşıyız. Bunun güvenlik için takılması gerekli.  Ayrıca ÖTV konusunda ciddi sıkıntılarımız var 2 bin 700 civarında ki aracımızın bize maliyeti 100 bin lira ve bu araçların 3 yıl değişim süreci var. Şu an araçlar 50 bin TL’ye mal oluyor ancak bu da bir seferliğe mahsus, yüzde 45 ÖTV çok fazla. Bu konuda şikayetlerimiz var. Biz taksi olarak yüzde 45 ödüyoruz biz sıfır olsun demiyoruz bu hayalciliktir. Ancak yüzde 25’e çekilebilir. Eğer bu ÖTV devam ederse seneye en ucuz araba 125 bin TL’ye çıkacak. O zaman biz yanarız biteriz.

Yerel yönetimlerle ilgili ciddi çalışmalarımız var önümüzde ki günlerde de göreceğiz. Önümüze bakıyoruz, takside kısa mesafe konusu var. Bu ayın sonuna doğru yeni bir hesap ayarı yapılacaktır. Tabii ki halkı mağdur etmemeye özen göstereceğiz.  Bizim geldiğimiz dönemle bu dönem arasında çok fark var.  Bizim öncelikli sıkıntımız bir kere şoförlüğün meslek haline gelmesi gerekli. Meslek haline gelmesi içinde taksicili ek iş, geçici iş olarak görmemelidir. Yapacağımız çalışmalarla her araç aşağı yukarı aynı parayı kazanacak. Bu örnek bir şey olacak. Kuracağımız sistem hem boş gezen hem de duraklı araçların faydasına olacak. Önceliğimizi de eğitime vereceğiz. Binilen aracın, şoförün diksiyonunun, giyiminin de önemli hale gelmesi için çalışacağız. Müşteri de bir tüketici ha uzak ha yakın götürülmeli. Müşteriyi kaybetmememiz lazım. Kendimizi geliştirip hizmet etmezsek şikayet edemeyiz bu durumdan. Bizim şikayet merkezimiz de var. Bunlarla ciddi bir şekilde ilgileniyoruz. Bu şikayetler Büyükşehir Belediyesi’nin zabıtasına da gidiyor. Özen gösteriyoruz ama daha da dikkatli olmalıyız. Çünkü 50 kişi hata yapıyorsa bu 3 bin kişiye mal olmamalı. Taksimetre ücretinde de biraz ilave olacak böylece kısa mesafelerde hem müşteri hem sürücü en az şekilde mağdur edeceğiz. Bunun dışında herhangi bir şey yok. Meslektaşlarıma bol kazançlar diliyorum, mesleklerine sahip çıkmalarını tavsiye ediyorum. Mazot zammından ötürü bir değişikliğe gidileceğini belirtiyorum. Gizlimiz saklımız yok. Kimsenin üzüleceğini tahmin etmiyorum. Ben kavgadan yana değilim uzlaşıdan yanayım bizde uzlaşı kültürü var.

 
Akhisarspor gelen tekliflere kapalı
 
Flaş gelişme: AB'den Trump'a sert uyarı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım, Sabuncubeli'nde kullanmıştı: İşte o arabanın hikayesi
Yıldırım, Sabuncubeli'nde kullanmıştı: İşte o arabanın hikayesi
İzmir'de sıfır aldığı araba boyalı çıkınca...
Güzelbahçe ilçesinde yaşayan Mevlüt Berktaş'ın sıfır kilometre aldığı ...
Başkan Anık’a büyük görev
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, sektörün ...
 
Atatürk'ün arabası 2 yılda restore edildi
Atatürk'ün 1935 model Lincoln marka makam otomobilinin restorasyonu tamamlanarak, ...
Açıklama geldi: Araç sayısında rekor artış!
Ocak-mayıs döneminde 472 bin 575 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı, 46 bin ...
İkinci el araba alacaklar dikkat!
2. el otomobil satın alacakları uyaran MASFED Başkanı Aydın Erkoç "Mesleki ...
 
Dizel yasakları BMW'yi de vurdu
Alman otomotiv devi BMW, dizel yasakları ve Çin'in ağırlaştırdığı gümrük ...
Rekabet arttı, satış sıralaması değişti
Bu yılın ilk 5 ayında yaklaşık yüzde 5 daralan otomotiv pazarı, satış ...
Hurda araca 10 bin liralık vergi teşviki!
Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Hurdaya ayrılacak araçlar için vereceğimiz ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva