HABERLER>OTOMOBİL
25 Nisan 2018 Çarşamba - 10:37

Başkan Anık o hat için net konuştu: Mağdur olmayacaklar!

Tramvayın aktif hale gelmesiyle kaldırılacak Talatpaşa taksi dolmuş hattı ve çalışanları için konuşan Anık, “En iyisini yapmaya çalışıyoruz. Nasıl Karşıyaka’da arkadaşlarımız mağdur olmadıysa burada da olmayacak. Ben bu sözü İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne güvenerek veriyorum” dedi.

Başkan Anık o hat için net konuştu: Mağdur olmayacaklar!

EGEDESONSÖZ- İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Başkan Anık, sektöre ilişkin birbirinden önemli açıklamalarda bulunurken bir de müjde verdi. Anık 2 ay sonra İzmir’deki taksicilerin yeni teknolojik sisteme geçeceğini belirtti.

Kentteki korsan taşımacılığa değinen Anık, İzmir Valiliği ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne ayrıca teşekkür etti.

Konak tramvayının faaliyete geçmesiyle birlikte kaldırılacak olan Talatpaşa taksi dolmuş hattı için de konuşan Anık, “Esnafımız mağdur olmayacak” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırılacak hatta çalışanlara Basmane-Otogar arasında alternatif bir güzergah belirlendiği biliniyor.

NE DEVLET ZARAR ETSİN NE BİZ ZARAR EDELİM
Anık, “Yüzde 50 ÖTV indirimi istiyoruz. Yüzde 45’in hepsini kaldırın demiyoruz. Yarı yarıya düşsün. Ne devlet zarar etsin ne biz zarar edelim. Bir araba alıyorsunuz yarısı ÖTV, daha bunun KDV’si yok. 2019 Haziran’ında bunu bekliyor ve istiyoruz. Gerçekçi konuşuyoruz. Eğer yüzde 45 ödersek kutu kadar bir aracın değeri 100 bin TL. Çalışmalarımızı başladık. Ziyaretimize gelenlere bu önceliğimizi anlatacağız” dedi.  

2 AY İÇİNDE İZMİRLİLERE ÇOK ŞEYİN DEĞİŞECEĞİNİ GÖSTERECEĞİZ
Anık, “Uygulayanlar vardı. Ben kendi aracıma da taktım pek rağbet görmedi. Aylık masrafını karşılayamadım, iade ettim. Dışarıdan bakıldığı gibi değil. Kredi kartı ile işlem yapmak için aplikasyonla taksiyi çağırman lazım. Gideceğin yeri, fiyatını falan söylüyor. Bu konuda çalışmamız var. Daha önce denedik. Ama sistem olmadığı zaman olmuyor. Bu biraz kültür meselesi… Mağazalarda kullanıyoruz ama taksilerde pek alışık değiliz. Aplikasyonu oluşturduğumuzda kredi kartı kullanımı da olacak. 2 ay içinde İzmirlilere çok şeyin değişeceğini göstereceğiz. Bu sistem ya gelecek ya gelecek” diye konuştu.  

VALİLİK VE EMNİYETE NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEM AZ
Korsan taşımacılığa ilişkin bilgi veren Anık, “İzmir’de UBER tehlikesi yok, girmeye çalışıyorlar. Turizmci adı altında yapanlar var. Adam 4-5 tane Vito alıyor ve taşıyor. Dürüst şekilde çalışan turizmcileri tenzih ediyorum. Adamlar sağa sola korsan taşımacılığın ilanlarını asmış. İnsanlar bunlara macera olsun diye biniyor. Ama başlarına bir şey gelse hiçbir şey yapamazlar. Belgeli taşıma yapmıyorlar çünkü. Şu an havalimanının hem girişi hem çıkışı tutulmuş durumda. Bunlara işlem yapılıyor. Günde 60-70 araca işlem yapılıyor. Mücadele ediliyor. Dün müşteriye 450 lira, araca da 2 bin 500 lira ceza yazmışlar. İzmir’de sorun çözüme doğru gidiyor. Valiliğe, emniyete ne kadar teşekkür etsem azdır. Normal bir acente işini düzgün yapıyorsa sıkıntı yok. O işini yapacak biz işimizi yapacağız. Havalimanından çıkınca karşınıza dikiliyorlar. Kuşadası’na şu kadar, Karşıyaka’ya şu kadar diyorlar” dedi.

DÜZELMEYENE ‘SEN BU İŞİ YAPMA’ DİYECEĞİZ!
Taksilere ve sürücülere karşı denetimin artacağını ifade eden Anık, “Bu konuda vatandaşların görüşlerine tamamen katılıyorum. Kılık kıyafetin tarifi, saç sakalın tarifine kadar her bilgi var. Önümüzdeki süreçte zabıtayla bunların denetimine başlayacağız. Uygulamamız yürürlüğe girdi ama bunları sıklıkla kontrol edeceğiz. Zaten iki ay içinde başlatacağımız aplikasyon çalışmasıyla müşteri aracın sürücüsüne puanlama yapacak. İnsanlar bize akılı telefonlar şikayetlerini ulaştırabilecek. Dürüst çalışanı ödüllendireceğiz, dürüst çalışmayanı uyaracağız hala düzelmiyorsa ‘sen bu işi yapma’ diyeceğiz” yorumunda bulundu.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE GÜVENEREK SÖZ VERİYORUM: MAĞDUR OLMAYACAKLAR!
Kentteki hem Karşıyaka’da hem Konak’ta hayata geçirilen tramvay projeleri sonrasında bir kısmı kaldırılan taksi dolmuş hatları üzerinden konuşan Anık, Talatpaşa dolmuşçuları için, “O zaman Karşıyaka için Girne Caddesi’ne lastikli araç girmeyecek denildi. Diğer yeri bizim arkadaşlarımız beğenmedi.  Belediye biz vatandaşın ulaşım ihtiyacını karşılıyoruz diyor. Karşıyaka’da belediyemizle kavga etmeden mahkemeleştik. Vatandaş katlanacak. O zaman da taksiye binecek. Şimdi burada 3 tane hattımız var. Bunlarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Belediyenin tavsiyeleri bizim önerilerimiz var. Özellikle Talatpaşa dolmuşçularının toplantısı var. Onlarla bir araya geleceğiz. Tramvayın Alsancak’tan geçmesi bizim dolmuşçu esnafının kimyasını bozdu.  Trafiği sıkıştırıyor diye değil kentin merkezine lastik tekerlerli aracı sokmak istemiyor. Ben kendi belediye aracımı sokmadığım yere kimseyi sokmam diyor. Biz de diyoruz ki bu bir nostaljidir. Bırakın kalsın. Biz görüşüyoruz. En iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ama taksi dolmuş ama taksiciler, arkadaşlarımız burada mağdur olmayacak. Nasıl Karşıyaka’da arkadaşlarımız mağdur olmadıysa burada da olmayacak. Vatandaşlarımızın mağduriyetini belediyemiz çözecektir. Arkadaşlarımız mağdur edilmeyecek.  Ben bu sözü İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne güvenerek veriyorum” dedi.

TAKSİYE 'BİR SAAT BENİ BURADA BEKLE' DERSEN 18 BİN LİRA YAZAR!
Taksimetre ve bekleme süresine ilişkin düzenleme yapacaklarını belirten Anık, “Bugün bir taksiye beni bir saat burada bekle dersen ve o da taksimetreyi açarsa 18 bin lira yazar. Şu an biz onu 12 bin liraya düşürüyoruz. İlerleyen günlerde bu konuyla ilgili bir müjde vereceğiz. Çalışıyoruz. Geçen yıldan itibaren petrole yüzde 23 zam geldi. Taksimetreye de bir ayarlama yapacağız ama şu an değil. Biz biraz daha beklemek niyetindeyiz. Dolar aşağı düşer de akaryakıt ucuzlar mı diye bekliyoruz. Bizim işimizde en büyük etken mazottur. Beni yedek parçanın, lastiğin pahalı olması beni etkiler de o kadar etkilemez. Ben her gün benzinciye gitmek zorundayım. Her gittiğimde depom 2 lira farklı doluyorsa bu bizim için sıkıntı oluyor” diye konuştu.

SİYASETTE KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE BELLİ DEĞİL
24 Haziran erken ve genel seçimlerine ilişkin konuşan Anık, “Bu kadar erken bir seçim beklemiyordum. Bizim için de sürpriz ve şok oldu. 15-20 gün içinde kamuoyunu belirleriz. Vatandaşlarımızın bize aktardıklarıyla kamuoyu araştırmamızı belirleriz. Benim genel seçimlerle ilgili bir beklentim yok. Çok seçim geçirdim. Böyle alınan seçim kararı az görünür. Bunun şaşkınlığı bir haftaya biter. Binen yolcuda da şaşkınlık var. Kimin eli kimin cebinde belli değil siyasette. O onunla görüşüyor bu bununla görüşüyor.ortaya çıkan net bir tablo yok” dedi.

 
Erdoğan'dan 'bedelli askerlik' sorusuna yanıt
 
AK Partili Başkan’dan ilginç tepki: Büyükşehir’e yüklendi, Halep’e benzetti!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kemal Korcan 25 Nisan 2018 Çarşamba 14:48

Mağdur olanlar Alsancaklılar olacak dolmuşcular değil

Yorumu oyla      10      8  
25 Nisan 2018 Çarşamba 13:24

Taksi dolmuş nedir yahu ? Yıl olmuş 2018 hala daha dolmuş merakı

Yorumu oyla      11      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Anık’tan korsan çıkışı: Bu kadarına pes, işi azıttılar!
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Anık, “Korsan işi azıttı, yasadışı ...
İzmir'in 'kayıp' raporu: Köpeği bile unuttular!
İzmir'deki taksilerde geçen sene bin 99, bu yılın ilk 3 ayında da 307 ...
İzmirli şoförlerden peş peşe toplantı: Yol haritası belirlendi
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın 2 bin 823 üyesi, genel ...
 
Bakan Özlü'den flaş yerli otomobil açıklaması
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlı Faruk Özlü, "Yerli otomobilin CEO'su ...
Uçan araba nihayet satışta... İşte fiyatı!
Hollanda firması PAL-V'nin 15 yıldır üzerinde çalıştığı uçan araba sonunda ...
Yerli otomobilde son durum! İşte detaylar
Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubunca (OGG), projede gelinen son ...
 
Elektrikli otomobilde MTV oranı belli oldu!
Torba kanun tasarısında kabul edilen düzenlemeyle, elektrikli araçlar ...
Yeni düzenleme: İkinci el otomobil alacaklar dikkat!
Bundan sonra herkes ikinci el otomobil satamayacak. İkinci el otomobil ...
Araç sahiplerine müjde: Aynı gün, ikisi birden...
Benzin ve motorin fiyatları yeni haftada aynı gün düşecek. Çarşamba günü ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva