HABERLER>GÜNCEL
16 Ocak 2020 Perşembe - 12:06

Başkan Anık: Birileri istedi diye zam yapmayız!

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, “Ben arkadaşlarımın sıkıntısını biliyorum. Ama diğer illeri de biliyorum. Ben belediyeye gittiğimde bunlara cevap verebilmeliyim. Arkadaşlarım benim ne demek istediğimi anlar. Hazırlığımızı yapıyoruz ama birileri istedi diye zam yapmıyoruz. Sıkıntımız var mı? Var. Zam yapacağız” dedi.

Başkan Anık: Birileri istedi diye zam yapmayız!

EGEDESONSÖZ- İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Başkan Anık geçtiğimiz hafta tanıtımı yapılan taksi çağırma sistemi “EnTaksi İzmir” uygulaması ve VIP Taksi uygulaması özelinde konuştu. Anık ayrıca İzmirlileri yakından ilgilendiren zam uygulaması üzerinden de bilgilendirme yaptı.

BABALARIMIZIN, AĞABEYLERİMİZİN YAPTIĞI TAKSİCİLİK DEVRİ BİTİYOR!
Anık, “Masayı deviriyorsunuz. Eskiden bizim babalarımızın, ağabeylerimizin yaptığı taksicilik devri bitiyor. Yeni bir sisteme geçiyorsunuz. Mutlaka sancısı olacaktır. Kimsenin mağdur olmayacağı bir düzeni kurmaya çalışıyoruz. Hem teknolojiyi yakalamak hem de geleneksel yapımızı korumak istiyoruz. Dışarıdan söylenenlere bakarsanız işin içinden çıkamazsınız. ‘EnTaksi’ için algı operasyonlarına inanmasınlar. Kargaşadan medet umanlar var. Bunlara fırsat vermeyelim. Önümüzdeki günlerde toplantılara başlıyoruz” dedi.

BİRİLERİ İSTEDİ DİYE ZAM YAPMAYIZ!
Kentteki taksi fiyatlarıyla ilgili konuşan Anık, “Zamdan ziyade önceliğimiz yakın mesafe. Onu çözdükten sonra zam meselesini çözeceğiz. Biz üzüm yemek istiyoruz. Mutlaka kafamızda bir şeyler var. Ama daha karar vermeden açıklarsak her kafadan bir ses çıkıyor. İlk 1 kilometre durumunu çözüyoruz. Onda mutabıkız. Diğer konuda diğer illerin kilometre bazındaki fiyatlarını dikkate alarak bir yol izleyeceğiz.  Biz Büyükşehir’e “Ocak’a kadar zam talebinde bulunmayacağız” dedik. Neden? Çünkü o zamana kadar diğer illerin üzerinde bir fiyatla çalıştık. Ben yalan söylemem! Telefon açarsın diğer illerdeki fiyat tarifesini öğrenirsin. Biz vatandaşımızı da mağdur etmek istemiyoruz. Gelirimizde azalma var mı? Var. Bir takside iki kişi çalışıyor. Sigorta maliyeti 2 bin TL üzerine çıkıyor. Arabanın sahibi Bağkur’lu. Bir arabaya kafadan 3 bin TL ödüyorsunuz. Ben arkadaşlarımın sıkıntısını biliyorum. Ama diğer illeri de biliyorum. Ben belediyeye gittiğimde bunlara cevap verebilmeliyim. Arkadaşlarım benim ne demek istediğimi anlar. Hazırlığımızı yapıyoruz ama birileri istedi diye zam yapmıyoruz. Sıkıntımız var mı? Var. Zam yapacağız. Yakın zamanda geliyor. Büyükşehir, esnaf birliğiyle görüşerek, diğer illere bakarak zammı yaparız. Birileri istedi diye zam yapmayız. Vatandaşımızı da esnafımızı da düşünürüz” açıklamasını yaptı.

YERLİ ARAÇ UYGUN OLURSA NİYE ALMAYALIM?
Yerli araç hakkında konuşan Anık, “Yerli elektrikli araçlar işimize yarayabilir. Ekonomik olursa ve dolum yerleri Türkiye’ye yayılırsa işimize yarar. 2030 yılında mazotlu araç imalatını durduruyorlar. Benzin mi, gaz mı, ne ile çalışacağız? Bunun ucu bize de dokunacaktır. Bu tip kararların bizi etkileyeceğini düşünüyorum. Elektrikliye karşı bir dönüş olacaktır. Biz buna hazırız. Bize, ‘şöyle bir model var ve fiyatı uygun’ desinler, biz bu aracı niye almayalım?” ifadelerini kullandı.

 
İçişleri Bakanlığı: 81 ilde 'narkotik uygulaması'
 
CHP İzmir’de gözler 8 Şubat’ta: Kulislerde iki iddia!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İçişleri Bakanlığı: 81 ilde 'narkotik uygulaması'
İçişleri Bakanlığı, 81 ilde eş zamanlı düzenlenen 'narkotik uygulaması' ...
Dünyanın konuştuğu kaçışta yeni fotoğraf!
Eski Nissan Üst Yöneticisi (CEO) Carlos Ghosn'un, "kazancını düşük gösterdiği ...
Yeni bedelli askerlik ücreti belli oldu
MSB'den yapılan açıklamada ''2020 yılının ilk yarısı için bedelli askerlik ...
 
İzmir'de jandarmadan huzur uygulaması
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince huzur ve güven uygulaması kapsamında ...
İçişleri açıkladı: Kapan-4 Operasyonu başladı!
İçişleri Bakanlığınca, Batman'da 795 jandarma, polis ve güvenlik korucusunun ...
İzmir'de yangın faciası! 11 yaşındaki çocuk can verdi
İzmir'in Aliağa ilçesindeki bir evde çıkan yangında, çöken çatının enkazı ...
 
İzmir'deki terör saldırısından sağ kurtulan polisin 'gazilik' savaşı!
İzmir'de, 3 yıl önce adliye binasına düzenlenen terör saldırısında yaralanan ...
Mehmet KARABEL yazdı... Edepsiz paylaşımın ‘acıtmayan’ cezası!
Mehmet KARABEL yazdı... Edepsiz paylaşımın ‘acıtmayan’ cezası!
Wikipedia 3 yıl sonra erişime açıldı
İnternet ansiklopedisi Wikipedia, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararının Bilgi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva