HABERLER>GÜNCEL
29 Kasım 2020 Pazar - 14:23

Başkan Aksoy 'tüm ticari işlerimi yürütür' demişti: 'Şantiyeye yavru köpek için gittim!'

Menemen’de Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile birlikte tutuklanarak cezaevine gönderilen isimler arasında yer alan, başkanın “tüm ticari işlerimi yürütür” dediği Mustafa İlhan şantiyeden hurda çıkartılmasıyla ilgili, “Serdar Aksoy’a borcum vardı. Şantiye benim görev alanımda değildir. Şantiyeye sadece yavru köpek vardı onun için gittim” dedi.

Başkan Aksoy  tüm ticari işlerimi yürütür  demişti:  Şantiyeye yavru köpek için gittim!

EGEDESONSÖZ- Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile birlikte tutuklanan isimler arasında yer alan kritik isim Mustafa İlhan Koyundere’de belediye şantiyesinden hurda satılması işine vakıf olmadığını söyledi. Belediyede “ekonomist-danışman” kadrosunda uzun süre görev yaptıktan sonra başkan yardımcılığına atanan isim olan İlhan için Başkan Aksoy, “Kendisine üç adet villa satmıştım. Benim ticari bir yaşamım da var. Onu takip eden, ticari hayatımı koordine eden kişidir” ifadelerini kullanmıştı.

- MENEMEN DOSYASINDA FLAŞ DETAYLAR: 'BAŞKAN ACİL PARA BEKLİYOR'

İlhan şunları söyledi:

“Belediyede sözleşmeli ekonomist olarak çalışıyordum. Başkana karşı sorumluydum. Başkan yardımcı olarak 5 Ekim’de imza yetkisi verilerek görevlendirildim. Gamze ve Fedai’yi tanımıyorum. Kenan’ın savunmasında belirtmiş olduğu beni arayıp durumu aksettirme doğru değildir. Ben ona ‘başkanı arayıp bilgisi vardır’ demedim. Yine savunmasında belirttiği yetki belgesinden de haberim yoktur. Şantiye ve Fen işleri benim görev alanında değildir. Ben şantiyeye görevde bulunduğum sürece bir defa gittim. Oda yavru bir köpek vardı onun için gittim. Tarkan beyi  (İYİ Parti Büyükşehir Meclis Üyesi-Tutuklandı) tanıdım. Gökhan beyle de (İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Uzun-Tutuklandı) Menemen Belediyesi’nde 2-3 defa çay içmişliğim vardır. Halka açık birimlerde. Mehmet Çakmak’ın yürüttüğü soruşturmada benden herhangi bir bilgi belge istenilmedi. Başkan görevi teslim aldığı andan itibaren borç stoku, araç stoku gibi eksik olan taşınırların listesini yaptırdı. Ben Serdar Aksoy’un Kenan’a (Şantiye Sorumlusu Kenan Yaşatürk-Tutuklandı) hitaben bir toplantıda ‘kameraları silin’ dediğine şahit olmadım. Benim Sare Geri Dönüşüm isimli şirketle işim yoktur. Yetki belgesinden haberim yoktur. Başkanın imza kaşesi olup olmadığını bilmiyorum. Bilmediğim için bana teslim edilmesi söz konusu değildir. Benim Serdar Aksoy’a borcum vardır.  Gazi Komşum’un Cumhuriyet Savcılığı’nda vermiş olduğu ifade de bizim Serdar Aksoy ile kendisini tehdit ettiğimizi neden söylediğini bilmiyorum. Ben kendisini tehdit etmedim”

“VİLLA VERDİM” DEMİŞTİ
Soruşturmanın en kritik isimleri arasında gösterilen Mustafa İlhan ile ilgili soruları yanıtlayan Başkan Aksoy ifadesinde şöyle konuşmuştu:

“Benim borçlarımı, alacaklarımı takip eden kişi Mustafa İlhan’dır. Benim ticari bir yaşantım da vardır. Bunun takibini Mustafa İlhan yapar. Mustafa İlhan’dan geçmiş yıllardan gelen bir alacağım vardır. 3 tane villamı Mustafa İlhan’a vermiştim. Bana ‘peyder pey verirsin’ dedim. Mustafa İlhan, Teoman Tuna’ya (Belediye Satın Alma Müdürü) diyor ki ‘şu parayı al Dilek Hanım’ın (Eşi Dilek Aksoy)  kredi kartını yatır’ demiş. Teoman’ın  Tarkan beyle arası iyi olduğu için parayı ona teslim ederek ‘şu parayı alıp kredi kartını yatırır mısın’ demiş. Tarkan bey de yatırmış. Bunu daha sonradan öğrendim. Daha sonra kendisini arayarak teşekkür ettim. Bizim Tarkan beyle siyasi ilişkimiz vardı. Benim kişisel olarak verilerim datam Mustafa llhan’dadır. Ödemeler, borçlar gibi. Mustafa İlhan’ın bana borcu vardı. Bahse konu ödemeleri Mustafa İlhan gerçekleştiriyordu. Bahse konu Teoman Tuna’nın yatırmış olduğu para Mustafa İlhan tarafından Teoman Tuna’ya verilip hesaba yatırılması durumudur. Anladığım kadarıyla Mustafa İlhan parayı Teoman’a verip hesaba yatırmıştır. Benim bankalardaki şahsi durumumu Mustafa İlhan takip etmektedir”

 
İzmir'de yasağı delene ceza yağdı!
 
Eksik Göztepe seri peşinde!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 29 Kasım 2020 Pazar 14:53

Yaparken herşey çok güzel iş başa gelinçe bir birlerini daha çok satarlar eteklerindeki taşı dökmeye başladılar daha çok şeyler söylenir.Basına çok iyi haber çıkar zamanla.

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de yasağı delene ceza yağdı!
İzmir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden ...
Depremde oğlunu ve annesini kaybetti... O mesaja isyan etti!
İzmir'de yıkıma yol açan 6.6'lık depremde Emrah Apartmanı enkazından annesi ...
Dikili'de 462 litre sahte içki ele geçirildi
Dikili ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonlarda 462 litre sahte ...
 
Menemen dosyasında flaş detaylar: 'Başkan acil para bekliyor'
Zimmet suçuyla başlatılan soruşturmada tutuklanan Menemen Belediye Başkanı ...
Sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi
Koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde dün saat ...
İzmir'de ölümcül yolculuk!
Buca ilçesinde, kamyonun arkasına tutunup, paten süren gençlerin tehlikeli ...
 
Otomobili vermeyen abisini ve yengesini bıçakladı
Bursa'da Faruk S., otomobilini istediği ağabeyinden olumsuz yanıt alması ...
Sokağa çıkma yasağında yarış yaptılar!
Sokağa çıkma yasağını fırsat bilip otomobil yarışı için faklı illerden ...
Elazığ'da 3.7 büyüklüğünde deprem
Kandilli Rasathanesi, Elazığ-Kovancılar'da 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva