HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Kasım 2018 Cumartesi - 18:05

Başkan Akpınar Karşıyaka anıtının açılışında konuştu: Görev sürem boyunca yaptığım en anlamlı iş!

Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, ‘Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı Saygı Müzesi’nin açılışında yaptığı konuşmada, geçmiş dönemde gelen eleştirilere de değinerek, “Bu anıt ve müze görev sürem içinde yaptığım en anlamlı işlerden bir tanesidir. Yıpranmışlıklar hepimizi üzüyor. Eleştirenler olmuştu. Denizden çıkan balığa bayat diyenleri konuşursam onları meşrulaştırmış olurum. Onlar o yaptıklarının altında buraya utançla bakacaklar” dedi.

Başkan Akpınar Karşıyaka anıtının açılışında konuştu:  Görev sürem boyunca yaptığım en anlamlı iş!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediyesi’nin hayata geçirdiği Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı Saygı Müzesi’nin açılışı gerçekleşti.

Anayasa Meydanı’ndaki törene Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Sibel Özdemir, İzmir eski Milletvekili Sabri Ergül, Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Aysel Çelikel, Karşıyaka Belediyesi’nin ilk kadın başkanı olan Şebnem Tabak, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) eski Genel Başkanı Tansel Çölaşan, CHP İzmir Kadın Kolları İl Başkanı Nurşen Balcı, CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Ozan Uyan, CHP İzmir İl Örgütü ve Karşıyaka İlçe Örgütü yöneticileri, belediye meclis üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HAYALLERİMİ CESARETLE GERÇEKLEŞTİRDİM!
Programda konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar önemli açıklamalar yaptı. Başkan Akpınar, “Güzel bir gün geçiriyoruz. Bundan sonra bu toplanma alanında daha fazla vakit geçirelim. Türkiye’mizin göz bebeği Karşıyaka’da çok önemli bir açılışı gerçekleştireceğiz. Hayaller emek ve cesaret ister. Ben de belediye başkanı olduğumda hayallerimi gerçekleştirebilmek için halkımdan aldığım cesaretle çalışma arkadaşlarımla emeğimi yoğurarak birçok çalışma gerçekleştirdik” dedi.

ELEŞTİRENLER UTANÇLA BAKACAKLAR!
Anıtın eski halinin restore edilerek yenilenmesinin kararının alındığı süreçte kamuoyunda oluşan eleştiri ve tartışmalara değinen Başkan Akpınar, “Yıpranmışlıklar hepimizi üzüyor. Geçmiş belediye başkanları çok önemli hizmetler ürettiler. Ama bazen boya bazen tadilatlarla açık kapatılmaya çalışıldı. Kimi zaman da cesaret edemedik. Siz Atatürk anıtını yıkıp yenisini yapacaksınız! Onlara da saygı duyuyorum. Çok kolay bir iş değil. 23 Nisan’da buraya geldiğimizde utanarak, burnumuzu tutarak İstiklal Marşını okuduk. Belediye bürokratlarına ‘kimse gitmesin, herkes burada kalsın. Bu anıt Ata’mıza Karşıyaka’mıza yakışmıyor’ dedim. Ulu Önder’imizin maneviyatını koruyacaksak, Atatürk’ü yok etmeye çalışan bir zihniyetle mücadele edeceksek yüz yıllar boyu yaşayacak bir anıt yapmamız lazım’ dedim. O gün karar verdim bu anıtı yapmaya. Eleştirenler oldu. Onları hiç konuşmayacağım. Denizden çıkan balığa bayat diyenleri konuşursam onları meşrulaştırmış olurum. Onlar o yaptıklarının altında buraya utançla bakacaklar. O gün ihalesini gerçekleştirdik. İhaleyi alanlara teşekkür ediyorum. Sabah akşam yağmur çamur demeden çalıştılar. Para kazanmadan bu işi yaptılar. Türkiye’nin bu ekonomik şartları altında bunu yaptılar. Atatürk’e bağlılıkları için yaptılar. Cumhuriyetin değerleri dibine her gün baltayla vurulurken Atatürk yaşamalıydı. Bugün herkesin huzurunda Ata’mıza saygı duyuyoruz. Bu anıtı hem İzmirlilere hem İzmir’e dışarıdan gelenlere sunuyoruz” açıklamasını yaptı.

SİZİ DOĞURAN ANAYA SAYGINIZ YOKSA KENDİNİZE SAYGINIZ YOKTUR
Akpınar, “Türkiye kadın cinayetleri şiddeti ve çocuk gelinlerin olduğu günleri yaşıyoruz. Bu kültürel bir durumdur. Her gelenin kültüre yatırım yapmamaları sonucunda en çok zararı kadınlar görmüştür. Beni doğuran bir ana, evimde huzurumu sağlayan bir eş, kadın. Sizi doğuran anaya saygınız yoksa kendinize saygınız yoktur. Bugün kız çocuklarımızın da Türk kadının ne kadar cesur olduğunu görmesi gerekiyor. Popüler kültür içinde birçok sanatçıyı örnek alacaktır ama Türk kadını yaşam mücadelesini verdiğimiz insanlardır. Türk kadını ekonomiye, sosyal yaşama kattığı değerle vardır” dedi.  

GÖREV SÜREMDE YAPTIĞIM EN ANLAMLI İŞLERDEN BİR TANESİ!
Akpınar, “Bina belediyeciliği yapmadım. Sosyal belediyecilik yaptım. Bina bana vefa göstermez ama insana yaptıkların sayesinde o çocukların hayır duası sana döner. Sahte değil özde Atatürkçülerle, yöneticilerle doğru yolda yürüyeceğiz. Bu anıt ve müze görev sürem içinde yaptığım en anlamlı işlerden bir tanesidir. Bu yolda bana destek olan çalışma arkadaşlarıma, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

KARŞIYAKA’NIN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUM İÇİN ATATÜRK’E MİNNET DUYUYORUM
Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Şebnem Tabak da programda konuşma yaptı. Eski Başkan Tabak, “Çok mutluyum. Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın yattığı topraklarda, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk ziyaret ettiği Karşıyaka Spor Kulübü’nün olduğu ilçede ilk belediye başkanı olmaktan onur duyuyorum. Karşıyaka’nın ilk kadın belediye başkanı olduğum için Atatürk’e minnet duyuyorum. Son dönemde ülkemizde kadına karşı şiddetin artmakta olduğundan üzüntü duyuyorum. Karşıyaka’da böyle bir şey olmasa bile böyle bir durumun varlığından üzüntü duyuyorum” diye konuştu.

ANIT EN UYGUN YERE DİKİLMİŞ, TAM GAVUR İZMİR’E YAKIŞIRDI!
ADD eski Genel Başkanı Tansel Çölaşan ise, “Burada bulunmaktan çok mutluyum. Çünkü anlamı olan anıtın açılışındayız. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkür ediyorum.  Bu anıt tam yerini bulmuş. Gavur İzmir! Tam İzmir’e yakışırdı. En uygun yerde anıt dikilmiş. Türkiye Cumhuriyeti’nin geçmişine baktığımızda gerçekleri tespit etmeliyiz. Nedir bunlar? Tarih bilinci ve hafıza… Son 100 yılık tarih cumhuriyet ve karşı devrim tarihidir. Bugün karşı devrim mücadelesini kazanmıştır. Kadın hakları demokrasi gibi değerlerin hepsi cumhuriyetle mümkündür. Cumhuriyet devrimi aydınlanmadır. O hareket olmasa biz hiçbir şey yapamazdık” ifadelerini kullandı.

KADINA SAYGI ÖNCE AİLEDE BAŞLAR
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Aysel Çelikel de yaptığı konuşmada, “Böyle mutlu bir günde burada bulunmanın onurunu yaşıyorum. Bu toplantı bugüne kadar katıldığımız yüzlerce toplantı içinde en değer taşıyanıdır. Bu özgürlüğe, demokrasiye, kadın haklarına katkıda bulunmuşsak bu yapılabilecek en onurlu ikramdır. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a şükranlarımı sunuyorum. Kadın haklarına saygı aslında insan haklarına saygıdır. Biz kadınlara gereken değeri verememişsek bunda toplumca hepimizin payı vardır. Bu bir kültür meselesidir. Önce ailede başlar. O kültürle yetişen çocuklar önce insan haklarına saygılı olurlar. Kadınlara saygının, insan haklarının ailede başladığını söylemek istiyorum” dedi.   

BU MÜZENİN BENZERİNİN ANADOLU KENTLERİNDE YAŞATILMASI GEREKİYOR
CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir ise, “Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve bize emanet ettiği cumhuriyet hayallerimizi gerçekleştirmiştir. Bu anıt gerçekten çok değerli. Yaşamıyla bize örnek olan kadınların bulunduğu müze var burada. Bu iki eserin açılmış olması çok önemli. Bu müzenin benzerinin Anadolu kentlerinde yaşatılması gerekiyor. Hayatımıza giren ve farklı değerler ifade eden kadınların yaşatılmasını umuyorum. Bu açılış, temel değerlerimizi koruyup onlar uğruna mücadele etmemiz gerektiğini tekrar hatırlattı” açıklamasını yaptı.  

 
Bakan Selçuk'tan Sıla'ya telefon: Yanındayız
 
Altay Antep'te kayıp!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hilmi 4 Kasım 2018 Pazar 19:58

Tuvalet görünümünü yok etmek için 8 milyon tl ye ihtiyaç yok herhalde.Daha basit önlemler alnamazmıydı

Yorumu oyla      9      6  
dursun yilmaz 4 Kasım 2018 Pazar 12:33

ayni isi akp bir belediye yapsa ilk Tepkiyi kendisi verir.Bu arada koskoca ksk cumartesi gunu ayni yere 2.kez acan baskan acilisa sadece belediye calisanlari ile birlikte yapmasi manidar..

Yorumu oyla      13      7  
Aslı 4 Kasım 2018 Pazar 12:19

Gerçek karşıyakalilarin(eşim gibi) okul harçlıklarından biriktidikleri ile katkı sağladıkları ilk anıt çok daha fazla anlam ifade ediyordu tabi anlayana ??????

Yorumu oyla      15      6  
ksk 4 Kasım 2018 Pazar 12:16

anıtın karşısında oturan biri olarak iş makinaların eski anıtı 3 günde yıktığını görmüşsünüz ama yıllarca eski anıtın tuvalet olarak kullanıldığını görmemişsiniz.O da başka bir görüş açısı....!

Yorumu oyla      10      11  
Oğuz Kaan 4 Kasım 2018 Pazar 11:17

Tansel Çölaşan'a birisi, anıtın şimdi yapılmadığını, eski anıtın yenilendiğini söylesin. Anıtın yeni haliyle güzel olduğuna katılıyorum. Yenilenmesine gerek var mıydı? İstanbul Havaalanı ne kadar gerekliydi diyorsanız o kadar gerekliydi.

Yorumu oyla      10      6  
Nalan 4 Kasım 2018 Pazar 08:16

Anıtın karşısında oturan biri olarak şunu söyleyebilirim.. Is makinaları üç günde yıkamadılar eski aniti..Çürük denip yapılan yeni anıt nasıl en anlamlı iş oluyor.

Yorumu oyla      14      6  
tuna 3 Kasım 2018 Cumartesi 22:50

o anıtı kultur bakanlıgı yaptırdı herkes nbakanlıgın yapım tabelasını gordu

Yorumu oyla      10      6  
Lombak 3 Kasım 2018 Cumartesi 22:33

Yoo eleştirmiyorum. Destekliyorum..Ama en anlamlı iş demek başka.

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in o ilçesinde su kesintisi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli Esentepe’de gerçekleştirdiği yol ...
Çeşme’nin Başkanı Dalgıç: Mezardan babam çıksa kaçak yapıya izin vermem
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 2017 yılından sonraki kaçak yapılaşmalara ...
Bakanlık fiyatları açıklayınca başkan çıldırdı: Bunun adı soygun düzeni!
Gaziemir Sarnıç’ta 15 bin kişiyi ilgilendiren karar çıktı. Çevre ve Şehircilik ...
 
Buca'da uygulamalı afet eğitimi!
Buca Belediyesi’nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ...
Bornova’da ortak akıl buluşması!
CHP’li Bornova Belediye Meclis Üyesi Aday Adayları ‘Birlik Beraberlik ...
Seferihisar'dan 'Başka Bir Tarım Mümkün' şenliği!
Seferihisar Belediyesi, "Başka Bir Tarım Mümkün" sloganıyla hayata geçirdiği ...
 
Karşıyaka 'Can Dostları'nı sahipleniyor!
Karşıyaka Belediyesi, Tay Park ve Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi’nde, ...
Pınarbaşı'na ikinci adres oldu
Bornova Belediyesi’nin Ağustos 2017’de hizmete açtığı Cemevi olarak da ...
Konak'ta tiyatro zamanı: Sahnede Enver Aysever
Konak Belediyesi’nin Türkiye’nin önemli tiyatro toplulukları ve oyuncularını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva