HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Mayıs 2017 Salı - 22:19

Başkan Akpınar'dan Meclis'te plan isyanı!

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın  Yalı Stadı arazisiyle ilgili imar plan düzenlemesi talebine belediyenin verdiği yanıt üzerinden yapılan haberlere isyan etti.  Akpınar, ayrıca 2019 yerel seçimleri için de iddialı konuştu.

Başkan Akpınar dan Meclis te plan isyanı!

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı birinci meclis oturumuna Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın stat ile ilgili plan isyanı ve 2019 yerel seçim çıkışı damga vurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karşıyaka Belediyesi'ne stat ile ilgili plan düzenlemesi için yazı yazarken Karşıyaka Belediyesi yanıt olarak bölgedeki yapı ve trafik yoğunluğuna dikkat çekerken imar planı düzenlemesi talebinin, belediye meclisine gönderilebilmesi için, projede yapılması gereken değişiklikleri sıralamıştı. Karşıyaka’da 1 Ekim 2015'te yapılan meclis toplantısında oy birliğiyle Yalı Stadı'nın bulunduğu arazideki mülkiyet hakkı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devredilmişti.

Plan ile ilgili değişiklik konusunda herhangi bir adım atılmazken Başkan Akpınar, belediyenin verdiği yanıt üzerinden bazı yerel gazetelerde çıkan haberlere isyan etti.

STADI SİYASET MALZEMESİ YAPMAYIN!
Akpınar, konuşmasında şunları söyledi: “Karşıyaka Spor Kulübü taraftarına algı yaratma operasyonundan vazgeçin. Benimle bir derdiniz varsa benle uğraşın. Siyaset malzemesi yapmayın stadı ve kulübü… Ben en başından beri çekincelerimi  ifade ediyorum. Talimatla haber yapıyorlar. Haklılığımızı biliyorlar ama cevabımızı yayınlayamıyorlar. Yapmayın bunu. Karşıyakalıların ruhuyla oynamayın. Parayla satmayız ruhumuzu. Kenti de ziyan ettirmeyiz” dedi.

SANKİ BEN REDDETMİŞİM GİBİ BİR ALGI YARATIYORLAR 
“Bize ‘alanın planını değiştir ve ver’ diyorlar. Sanki ben reddetmişim gibi algı yaratıyorlar. Meclis reddeder. Ben alanla ilgili çekincelerimi söyledim. O alan keşke 7/24 spor yapılan bir alan olarak kalsa. Kapalı açık spor tesisleri olsun. Spor kulübünün alt yapısı orada olsun. Gelir elde etsin. Yeni yerde gösterdik. Stat da yapın dedik.  Çünkü orası apartmanlar arasındaydı. Orada olmazdı. İlla yapacağız dediler. Ben kamuoyu önünde çekincelerimi söyledim. Tarihe not düştüm. Meclis o planı onaylarsa orada olacak küçücük şeyden sorumlu olacak. Bizim ilgili müdürlüğümüzün imzasıyla 5 ay önce yanıtı gönderdik. Düzelt meclise getirelim.  Düzeltmiyorsun. Yapmadığın şey üzerinden basın yoluyla taraftarı bize karşı kışkırtma. Ambulans, itfaiye, acil durum servisleri, çöp toplama aracı ile kentsel dönüşüm araçlarının alana ulaşımında yetersiz ulaşım ağının olduğunu söylemişiz. De ki yeterli hale getiriyoruz. Bir proje getiriyorlar. Ne olduğu belli değil. Kendileri de inanmıyor. İnansalar düzeltip getirirler. Demişiz ki otopark  ihtiyacının nasıl karşılanacağı planda belirtilmemiş. Yapı yüksekliği planda belirtilmemiş.  Düzelt belirt getir. Demişiz ki plan değişikliği talebinizin eksikliklerinin giderilmesi durumunda söz konusu plan değişikliği talebiniz değerlendirilmek üzere meclise gelecek. Ne var bunda stada karşı çıkmak mı var. Bunun kimseye katkısı olmaz. Kum havuzunun içinde oynayıp duruyoruz. Neden oynuyoruz. Bu kenti başka kentlere benzetmeyin. Bursa’daki Konya’daki gibi modern büyük kentin tamamının ihtiyacını karşılayacak bir stat istiyoruz. Neden burada böyle bir tavır içindesiniz. Neden burada tribüne oynuyorsunuz.”

2019 İÇİN İDDİALI ÇIKIŞ: YÜZDE 85

“3 yıldır nazarlık işler yapıyoruz. Benim üstümde kenti gerçekten sevenlerin hayır duaları var. Nasıl referandumda yüzde 83 oldu. Yerel  seçimlerde de yüzde 85’in altına düşmeyeceğiz. Biz laf üretmiyoruz. Kenti katletmiyoruz. Bu meclis kenti koruyan meclis olarak tarihe geçecek. Döneminde en çok yeşil doku bırakan meclis olacak. Bu kentin ağabeyi kardeşi evladı olmaktan onur duyuyorum” dedi.

 

 
Putin ve Trump'tan kritik görüşme
 
Erdoğan ve Yıldırım'dan Beştepe'de kritik zirve
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Çerçioğlu sevgisi izdihama yol açtı
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Yerli Tohum Ürünleri ...
Selçuk'ta Kantaron Festivali heyecanı: Dolu dolu program
Selçuk Belediyesi yepyeni ve farklı bir festivale imza atıyor. 6- 7 Mayıs ...
Kemalpaşa'da lezzet festivali heyecanı
Kemalpaşa Belediyesi tarafından 6-7 Mayıs tarihleri arasında Uluslar arası ...
 
İzmir'in o ilçesinde 28 günlük su kesintisi
İZSU Genel Müdürlüğü Karabağlar Abdi İpekçi Mahallesi’nde özelliğini yitirmiş, ...
Metin Uca’ya Bornova’da yoğun ilgi
Büyükpark’ta Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’ndaki Metin Uca gösterisi ...
Büyükşehir'den zeytin üreticisine ilaç gibi destek!
Kırsalda verimi artırmak ve ürün kalitesini yükseltmek için üreticiye ...
 
Karşıyaka'nın en güzel balkon ve bahçesi seçiliyor
Karşıyaka Belediyesi, geleneksel hale getirdiği En Güzel Balkon-Bahçe ...
Büyükşehir'den yeni bir fuar daha: Türkiye'de ilk olacak
Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Keyifli ...
İZSU'dan o ilçede 4,7 milyonluk şebeke harekatı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Kemalpaşa ilçesi Armutlu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva