HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Eylül 2020 Salı - 08:53

Başkan Abdül Batur'dan ‘Gültepe planı’ yorumu: Tuzu kuru olanlarla siyaset yapanlar…

Planların hayata geçirilip kentsel dönüşümün gerçekleşmesiyle İzmir'in çehresinin değişeceğini belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Bu işi vatandaşlarla birlikte yapacağız. Bu, siyaset üstü bir olay. Bu büyük projeye, orada siyaset yapmaya çalışanlar itiraz ediyor, bir de tuzu kuru olanlar... Bizim tuzu kurularla işimiz yok" dedi.

Başkan Abdül Batur dan ‘Gültepe planı’ yorumu: Tuzu kuru olanlarla siyaset yapanlar…

EGEDESONSÖZ - Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe imar planlarını çok kısa sürede tamamladıklarını, 14 mahallede yaşayan vatandaşların kentsel dönüşüm talebinin gerçeğe dönüşeceğini söyledi. Anket üstüne anket yaptırdıklarını ve bölgede yaşayan insanların yüzde 88'inin, kentsel dönüşümünü istediğini gördüklerini anlatan Başkan Batur, Gültepe planlarının Konak ve Büyükşehir Meclislerinden tüm siyasi partilerin oylarıyla, oybirliğiyle geçtiğini, planların askı sürecinin de 25 Eylül'de tamamlandığını ve askıdan indiğini açıkladı.

3 BİNE YAKIN İTİRAZ VAR
Planlara vatandaşlardan gelen 3 bin civarındaki itirazın halledileceğini belirten Başkan Abdül Batur, şu bilgileri verdi:

"Bölgede 52 bin kişi yaşıyor. Burada vatandaşın yüzde 80'inden fazlası ‘benim binam yolda, benim binam yeşil alanda’ diye itiraz ediyor. Bu bir plan anayasa. Buna ne zaman itiraz edecek? Benim binam yolda kaldı, binamın karşılığında bana bina verilmedi, gibi itirazı, parselasyon planı yaptığımızda yapacak! O aşamaya gelmemize daha altı ay var. Ben şunu söylemek istiyorum, yeşil alanda, yolda kalan, imar affı olan, imar barışından belge alan, inşaat ruhsatı olan, kesinlikle hak sahibidir. Başka bir şey düşünmek mümkün değil. Burada biraz panik söz konusu. Kurumlardan ise hiçbir ititraz yok"

PLANLARIMIZI VATANDAŞA EN KÜÇÜK AYRINTISINA DEK ANLATACAĞIZ
Vatandaşlarla toplantılar yapacaklarını, planları en küçük detaylarına kadar anlatacaklarını belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Ben 250 kişiyle yaptığım görüşmede, hepsinin tereddüdü vardı toplantının başında. Fakat o ortamdan çıkarken alkışlandık" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bu işi vatandaşlarla beraber yapacağız. Kendi başımıza hiçbir şey yapamayız. Bu siyaset üstü bir olay. Orada siyaset yapmaya çalışanlar var, bu iş olmasın diyen var. Tuzu kuru olanlar itiraz ediyor bir de... Bizim tuzu kuru olanlarla işimiz yok. Kentin en sıkıntılı bölgesi. Hem görsel olarak kötü, hem hizmet götüremiyoruz. Bir tane park yapacak alan yok. 0.86 metrekare yeşil alan var kişi başına. Biz orayı değiştirmeye dönüştürmeye geliyoruz. Bunu yaparken de dedik ki ‘herkes kendi mahallesinde oturmaya devam edecek.’ Sözleşme yapacak belediyeyle, biz başka kurumların eline bırakmayacağız bu işi."

VATANDAŞIMIZ YÜREĞİNİ FERAH TUTSUN, BU İŞİ BERABER YAPACAĞIZ
Konak Belediyesi olarak ellerini taşın altına sokmaya hazır olduklarına vurgu yapan Başkan Abdül Batur, vatandaşlara bazı tavsiyelerde de bulundu:

"Bu işte tecrübeliyiz, bu işi yapacağız. Vatandaş yeter ki dedikodulara kulağını kapasın, başkasıyla sözleşme yapamasın. Biz bu işi beraber yapacağız. Rahat olsun bir kere. Telaşlanılacak bir durum yok. Adamın beş katlı binası var, devletle belediyeyle hiçbir araya gelmemiş. Niye bir daha bu işlerle uğraşsın ki. Orada tek katlı ve hiçbir altyapısı olmayan vatandaşı düşünür mü? Siyaset böyle bir şey. Başarı şansı düşsün, Batur yapamasın diyenler var ama kararlıyız biz bu konuda. Biz bu işi yapacağız. Yapmak için geldik buraya. Vatandaşımız bu konuda dirayetli olsun. Sıkıntılar elbet yaşanacak ama biz kimseyi sokağa atmayacağız, başka ilçenin sınırlarına göndermeyeceğiz.Rahat olsunlar. Bu süreci birlikte uzlaşarak, anlaşarak yapacağız. Kentsel dönüşüm, uzlaşma sanatıdır. Uzlaşmazsak yapmayacağız."

300 HEKTARLIK ALANDAN BAHSEDİYORUZ
Vatandaşa, en yakın imar alanını vereceklerini belirten Başkan Batur, "Zaten kanun var. En yakın imar adasını vermediğin zaman, parselasyon planı bozulur, bu kadar basit. Biz vatandaşın hakkını korumak için oradayız. Altı aylık parselasyon sürecimiz var. Kim, nerede, hangi adada hisse sahibi olacak, oturup görüşeceğiz. O kadar basit bir şey değil, konuşarak çözeceğiz. 300 hektarlık alandan bahsediyoruz. Bir devrim yapıldı şu anda. Vatandaşın bize güveni sonsuz. Vatandaşlar gidip sözleşme imzalamasın. Biz vatandaşımızı çağıracağız, 2886 sayılı yasaya göre ihalelerimizi yapacağız. Bir adadan başladıktan sonra zaten çorap söküğü gibi gelecek. Vatandaşlarımızın sabırlı olmaları gerekir. Şimdi Beştepeler'i de bitirdik. Şu iki plan hayata geçsin, uçaktan bakışı değişecek herkesin. Aaa İzmir, ne modern bir kentmiş diyecekler."

 
Yüz yüze eğitimde bir hafta geride kaldı: Okullarda neler yaşandı?
 
İzmir’de Bitpazarı’na yeni mekan!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Melih güldüz 29 Eylül 2020 Salı 21:24

Ben başkan a güvenmiyorum.yuzde 80 evet çıkmış Bizim neden haberimiz yok

Yorumu oyla      4      3  
Hakkı Dayı 29 Eylül 2020 Salı 16:49

Batur Başkan işinin ehli,Narlıdere çok modern ve rayiçler sayesinde arttı.5 katlı evi olan kardeşim binana güvenebiliyor musun? 99 depremini Kocaelinde yaşadım ben, Gültepe,Çimentepe gibi Konak Belediyesindeki yerlerdeki binalar çpğunlukla eski ilk önce bunu düşünün bence ..Bir de arkanızda garantör Belediye var..Diğer semtlerde sanki apartmanlar kentsel dönüşüm ile yıkılmıyor mu? Ve yine evlerini alıyorlar .Bu fırsatı tüm Gültepeliler ve Çimentepeliler elbet değerlendireceklerdir...

Yorumu oyla      3      9  
Yollar yetersiz kalmış 29 Eylül 2020 Salı 12:23

Yollar yetersiz. 10 katlı apartmanların yapılacağı yere 20 metre genişliğinde yol net yetmez.

Yorumu oyla      10      4  
İZMİR YERLİSİ 29 Eylül 2020 Salı 10:03

doğru dokunuş tebrikler başkanım

Yorumu oyla      6      13  
selanikli 29 Eylül 2020 Salı 10:01

konak 4 başkan gördü batur elini çabuk tut binandaki amirler çok sever başkan değiştirmeyi ona göre hala günlük işler seni gördüğümüzdeki seçimlerdeki heyecan gidiyor ha ilçemizde oturanlarla ilgilen sen oyları biz veriyoruz sadece kentsel dönüş ve tarihi yerlerin düzeltilmesi ile olmaz seni sevdik batur kaybetmek istemeyiz ballıkuyudan selam

Yorumu oyla      18      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'un sokakları yenileniyor
Selçuk Belediyesi kendi öz kaynaklarıyla 14 Mayıs Mahallesi 4020 sokağı baştan aşağıya yeniliyor.
Tarihi Kentler Birliği’nden Ödemiş’e başarı ödülü
Ödemiş Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği (TKB) Tarihi Kültürel Mirası ...
Başkan Batur, ‘gökdelen’ için net konuştu, tarih verdi: En yükseği geçemez!
İşadamı Nazif Zorlu'nun Çankaya'da 42 kat olarak planladığı gökdelenin, ...
 
Deneme Sahnesi’nden iki yeni oyun
Deneme Sahnesi Kuvayi Milliye’nin ardından iki yeni oyun daha sahneleyecek. ...
Kadınlara Çiğli Belediyesi desteği
Çiğli Belediyesi ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) arasında ...
Karşıyaka'da Özkan'ın ilk heyecanı
Misli.com 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta 2 haftayı 4 puanla geçen Karşıyaka'da ...
 
Başkan Soyer'den itfaiyecilere: Kahramanlık yapıyorsunuz hepinize minnettarız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İtfaiyecilik Haftası nedeniyle ...
Konak’ın hareketlilik ödülleri sahipleriyle buluştu
Konak Belediyesi’nin Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlediği ...
Vatandaş istedi, harekete geçildi: Ferahlı Cemevi projesi tamam!
Konak Belediyesi, Ferahlı Mahallesi’nde 3 bin 513 metrekare alan üzerinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva