HABERLER>EGE
7 Nisan 2012 Cumartesi - 09:43

Başkan 1 milyon TL'lik vurgun yaptı belediye battı!

Uşak'ın Sivaslı ilçesine bağlı Ağaçbeyli Belediye Başkanı Turgay Tirit'in belediyeyi 1 milyon TL tutarında borçlandırıp Fransa'ya kaçtığı iddia edildi

Başkan 1 milyon TL lik  vurgun yaptı belediye battı!

UŞAK - Uşak'ın Sivaslı ilçesine bağlı bin 200 nüfuslu Ağaçbeyli beldesinde belediye krizi yaşanıyor. Ağaçbeyli Belediye Başkanı Turgay Tirit'in kişisel harcamalarıyla belediyeyi yaklaşık 1 milyon lira tutarında borçlandırıp Fransa'ya kaçtığı öne sürüldü. 3 aydır Ağaçbeyli'ye uğramayan Başkan Tirit hakkında soruşturma başlatılırken haciz memurları da belediyenin kapısına dayandı.

İŞLEMLER DURDU
Yeni Asır'ın haberine göre, kamyon ve traktörünün yanı sıra tüm bilgisayarları ile demirbaşlarına da el konulan belediyede sadece makam koltuğu ve masa kaldı. Haczedilen bilgisayarlar nedeniyle vatandaşlar su faturalarını yatıramadı, belediyedeki tüm resmi işlemler durdu.
Ağaçbeyli beldesinde 29 Mart 2009'daki yerel seçimlerde Demokrat Parti'den (DP) başkan seçilen, daha mazbatasını almadan AK Parti'ye geçen ve oradan da parti çizgisine aykırı hareketleri nedeniyle ihraç edilen Turgay Tirit'in belediyeyi hızla borçlandırmaya başladığı konuşulmaya başlandı.

İCRA TAKİPLERİ
7 AK Partili ve 1 CHP'li meclis üyesinin bulunduğu belediyede tam işler sarpa sararken Başkan Tirit, geçen yılbaşından 2 hafta sonra eşi ve 2 çocuğu ile birlikte hiç kimseye haber vermeden esrarengiz şekilde ortadan kayboldu. Ardından belediyeye birbiri ardına icra tebligatları geldi. Fransa'dan belediyeye yollanan ve Başkan Tirit'in sağlık raporunun ekli olduğu bir faks ise olayı boyutlandırdı. Şikayetler üzerine başlatılan adli ve idari soruşturma kapsamında, traktör, tarım makineleri, sac, profil demiri ve çatı malzemesi gibi kişisel harcamalarıyla belediyeyi yaklaşık 1 milyon lira tutarında borçlandırdığı öne sürülen Başkan Tirit'in akrabalarının bulunduğu Fransa'ya gittiği anlaşıldı.

Ağaçbeyli'de Başkan Tirit'in çekleri kullanarak kasasını boşalttığı belediyeyi soyup Fransa'ya kaçtığı kulaktan kulağa yayıldı. Sonrasında haciz memurları da belediyenin kapısına dayandı. 9 personeli bulunan belediyede, kamyon ve traktörün yanı sıra tüm bilgisayarlar ile demirbaşlara da el konuldu. Belediyede sadece makam koltuğu ve masası kaldı. 3 aydır personel maaşlarının ancak yarısı ödenebildi. Ayrıca, haczedilen bilgisayarlar nedeniyle vatandaşların su faturalarını yatıramadığı belediyede tüm resmi işlemler durdu. Yazışmalar yapılamadı.

VEKİL İSYANDA
Şu an belediye fiilen ortadan kalktığını söyleyen Ağaçbeyli Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Vekili Musa Boyar isyan etti. Başkan Tirit'in kişisel harcamaları için belediye çeklerini kullandığını tespit ettiklerini ve konuyu resmi makamlara taşıdıklarını belirten Boyar, "Belediyenin bütün mallarına el konuldu. Belediyemize ait kamyon, traktör ile birlikte bilgisayar gibi önemli demirbaşlarımız icra tarafından kaldırıldı" dedi.

SAĞLIK RAPORU
Fransa'dan kendilerine sağlık raporu yollayan Başkan Tirit'in maaşının halen hesabına yattığını ancak icralar nedeniyle el konulduğunu aktaran Boyar, "El konulan bilgisayarlar nedeni ile su faturası bile tahsil edemiyoruz. Resmi yazışmalarımız malzeme olmaması nedeni ile sona erdi. Belediye çok zor durumda. Resmen elimiz kolumuz bağlandı" diye konuştu.
Boyar, "Ağaçbeyli'nin belediye olmasından bu yana tün borçları 1 milyon TL'yi buldu. Biz bu borçlar ile boğuşurken son aylarda gelen icralar iyice belimizi büktü. Başkan Turgay Tirit'in belediye çeklerini kullanarak kendi borçlarını ödediğini tespit ettik. Bu nedenle dilekçelerimizi resmi kurumlara ilettik" dedi.

Sivaslı Kaymakamı Kepçeli: Soruşturmalar devam ediyor
Sivaslı Kaymakamı Mehmet Levent Kepçeli ise, "Vatandaşlar ve belediye meclis üyelerinden başkan hakkında birçok şikayet aldık. Şu an başkan hakkında idari ve adli soruşturmalar devam ediyor. Soruşturmaların sonucunu bekliyoruz" görüşünü dile getirdi.

AK PARTİ DAVA AÇTI
Belediyede son zamanlarda yaşanan aşırı borçlanmayı tespit ettiklerini ve hemen dava açtıklarını bildiren AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mafak Çetinkaya ise, "Belediyenin son aylarda aşırı şekilde borçlandığını gördük. Bunun Başkan Tirit'in kişisel harcamalarından kaynaklandığını saptadık. Durumu hemen resmi makamlara ve savcılığa yazarak bildirdik. Şu an dava süreci devam ediyor. Biz maalesef bu olayı geç fark ettik. Gelen icra tebligatları bile bizlerden saklanmış ve sümen altı edilmiş" diye konuştu. (Yeni Asır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cinayet zanlısı aşçı çıktı
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, bıçaklanarak öldürülen 26 yaşındaki travesti ...
Aile boyu esrar ticareti polise takıldı
Aydın'da polis tarafından düzenlenen operasyonda, kayınvalide, damat ve ...
Alper öğretmenden haber alınamıyor
Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde lise öğretmeni 37 yaşındaki Alper Uçar, "Gezmeye ...
 
Manisa laleler şehri oldu
Manisa'da kentin çeşitli yerlerine dikilen laleler, havaların ısınmasıyla ...
Bodrum'da minik Alper'in başına demir kapı düştü!
Murat Alpaydın’ın karın ağrısı şikayetiyle tıp merkezine götürdüğü oğlu ...
Kayıp kardeşlerden kötü haber geldi
Yaklaşık 50 gündür kayıp olan iki kardeşten Cihan Biçen’in cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.
 
Kuşadası'nda villada travesti cinayeti
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, 26 yaşındaki travesti Kadir Kızılkaya, bıçaklanarak öldürüldü.
Hastane dönüşü kaza: 1 ölü, 5 yaralı
Aydın'ın Didim İlçesi'nde yaşayan iki kanser hastasıyla yakınlarını il ...
Tır şarampole yuvarlandı: 1 ölü, 1 yaralı
Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi'nde şarampole yuvarlanan TIR'ın sürücüsü ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva