HABERLER>EKONOMİ
28 Temmuz 2016 Perşembe - 08:20

Başbakanlık'tan uyarı: Kamuda sızdırma alarmı

Kamu kurumlarından bilgi ve belge sızdırılmasını engellemek için Başbakanlık’tan uyarı geldi. Artık kamu kurumlarında mesai saati sonrası nöbetçi hariç herkes işten çıkacak.

Başbakanlık tan uyarı: Kamuda sızdırma alarmı

Başbakanlık, 15 Temmuz’da darbe girişiminin ardından kamu kurum ve kuruluşlarını uyararak, mesai saati sonunda çalışanların kurumdan ayrılmalarını, kontrol amaçlı bir nöbetçi bırakılmasını istedi. Edinilen bilgiye göre uygulama, “bilgi belge sızdırma ya da kaçırmaları engellemek” için başlatıldı. Uygulamanın “Fuat Avni” operasyonu kapsamında çok sayıda şüphelinin bilgi sızdırmaktan gözaltına alınmasının ardından başlatıldığı öğrenildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamu kurum ve kuruluşlarında izinler iptal edilmişti. Başbakanlık, “bilgi ve belge sızdırılmasının” önlenmesi amacıyla yaptığı uyarıda özetle şunları kaydetti:

MESAİ DIŞI GİRİŞ KONTROLÜ

* Kamu kurum ve kuruşlarında çalışanlar mesai bitim saatinde işten çıkacak.

* Kamu kurum ve kuruluşlarının bina girişlerinden itibaren bütün alanlarda kontrolü kolaylaştırmak için personele verilen daimi giriş kartı mesai süresince sol yakaya veya boyuna takılı olarak taşınacak.

* Her birim veya ünite amiri, kendi birimlerine ait çalışma odalarında ve bu odaların giriş-çıkışa açıldığı koridorlarda, her gün için birer nöbetçi personel görevlendirecek.

* Nöbetçiler, kurumda kimse kalıp kalmadığını kontrol edecek. Bu yolla mesai sonrasi yöneticilerin bilgisi dışında yapılacak yazışmalar önlenecek. Kapı ve pencerelerin kapalı olduğu, içeride kimsenin kalmadığı kontrol edilecek.

* Nöbetçiler ziyaretçilerin koridorlarda keyfi dolaşmalarını önleyecek. Şüpheli harekette bulunanların takibini yapacak ve güvenlik personeline bildirecek.

BİNA ETRAFINA DUVAR YAPILACAK

* Çalışma saatleri dışında, kuruma girmek isteyen personel, birim amirlerine veya güvenlikten sorumlu birime önceden bildirilecek. Kayıt defterine işlenecek ve defterler ilgili personel tarafından imzalanacak.

* Gizli ve gizlilik dereceli birim ve kısımlarda çalışan personel için Güvenlik Soruşturması ve Arşiv araştırması tekrar yapılacak.

* Okul bahçesine araç alınmayacak. Öğrenci servislerine ayrılan alan dışında park yapılmayacak.

* Hizmet binalarına giriş yapan ziyaretçilerin, giriş ve çıkışları mutlaka güvenlik ve müracaak memuru refakati ile sağlanacak.

* Binaların etrafı duvar, tel örgü gibi engellerle çevrilecek ve belirli noktalara güvenlik kontrolü kulübesi yaptırılacak.

* Personelin bilgi sistemlerine giriş şifreleri değiştirililecek ve kimseyle paylaşılmayacak.

OHAL BÜROLARI TALİMATI
Tüm illerdeki OHAL bürolarından kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen talimatta ise personellerin telefonlarının her an görüşmelere açık bulundurulması, mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde de verilecek talimatla görevlerinin başına dönmeleri gerektiği bildirildi.

MESLEK ODALARINDA FETÖ AYIKLAMASI
Hükümet OHAL uygulaması kararı çerçevesinde hazırladığı kanun hükmünde kararnamelerin (KHK) ikincisi tamamlandı. Kararnameyle, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları İçişleri Bakanlığı’na bağlanıyor. Cemaatin tüm medya kuruluşları kapatılıyor. Edinilen bilgiye göre, üçüncü ve dördüncü kararnameyle ilgili hazırlıklar da sürüyor. Bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi beklenen kararnamede yer alan bazı düzenlemeler şöyle:

* Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları İçişleri Bakanlığı’na bağlanacak. Bu komutanlıklardaki tüm özlük haklara bakan karar verecek. Terfi gibi düzenlemeler ayrıca planlanacak. Jandarma Genel Komutanlığı orta vadede kır polisine dönüştürülecek.

* Savcıların yetkileri arttırılacak.

* Milli Eğitim Bakanlığı’nın daha önceden gündeme gelen öğretmen alımı da bu KHK ile yapılacak. 20 bin öğretmen alınacak. Bu öğretmenler Doğu ve Güneydoğu’da kullanılacak. Çakılı kadro olarak adlandırılan bu atamalarda görev alan öğretmenler, atandıkları yerlerin dışına tayin isteyemeyecek.

* FETÖ’ye ait olan tüm medya kuruluşları kapatılacak. Bunlar arasında dağıtım şirketleri, radyo ve televizyon kuruluşları, gazeteler ve dergiler de olacak. Buna ilişkin liste de ekli olarak KHK’da yayınlanacak.

* Kamu kurum niteliğindeki meslek kuruluşları ve odalarda da FETÖ ayıklaması yapılacak. Bu ayıklama kurumsal bazda olabileceği gibi isim isim de yapılabilecek. Meslek kuruluşlarındaki görevden almaya, ilgili bakanlıklar yetkilendirilecek.

* YAŞ toplantısında alınacak kararlarla yapılacak FETÖ ayıklamasının dışında, ilgili kuvvet komutanlarına kendi kurumlarındaki sivil veya askeri personelle ilgili görevden alma yetkisi de verilecek. (Hürriyet)

 
Buca sokaklarına 1 milyonluk yatırım
 
İzmir polisinden operasyon: Eski valiye gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Piyasaların beklediği faiz kararı geldi
ABD Merkez Bankası Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. ...
İTO'da 'yeni bina ihalesi'ne şartlı onay: Hangi firma yapacak?
İzmir Ticaret Odası Meclisi’nde yeni hizmet binasının yapım ihalesi, şerhlere ...
Şimşek: Vatandaş 9 milyar dolar bozdurdu
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, vatandaşın dün itibariyle 9 milyar ...
 
Ege'nin 6 aylık ihracat raporu!
Yılın ilk 6 ayında 218 ülkeye 8 milyar 230 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.
Richmond Ephesus Resort Avrupa'nın zirvesinde!
Tarihsel zenginliklerle doğal güzellikleri buluşturan Ege’nin, en güzel ...
İTB darbeye karşı tek yürek
İzmir Ticaret Borsası Temmuz ayı meclis toplantısında 15 Temmuz darbe ...
 
İTB İnstagram ödülleri sahiplerini buldu
İzmir Ticaret Borsası (İTB), 88 yıldır kullandığı binasının kentte bilinirliğini ...
Bakan ayrıntıları anlattı: Vergi-prim borcuna kolaylık!
Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren vergi, sigorta primleri ve devlete ...
DTO Başkanı’ndan Konak Belediyesi’ne liman salvosu!
Temmuz ayı meclis oturumunda konuşan Başkan Öztürk, Konak Belediyesi’nin ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva