HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Mart 2017 Cuma - 10:52

Başbakan Yıldırım Kınık’ın fahri hemşerisi oldu

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer ilçeye katkılarından dolayı Başbakan Binali Yıldırım’a fahri hemşerilik beratı verdi. Meclis kararı da alan Doğruer, Kınık’ın geçmiş 50 yılda görmediği yatırımlara Yıldırım’ın sayesinde kavuştuğunu söyledi.

Başbakan Yıldırım Kınık’ın fahri hemşerisi oldu

İzmir’e gelerek Kınık Meydanı’nda binlerce kişiye seslenen Başbakan Binali Yıldırım’a ilçeye katkıları ve hizmetlerinden dolayı Kınık Belediyesi tarafından hemşehrilik beratı takdim edildi.

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesi gereği karar Kınık Belediyesi'nin salı günü yapılan meclis toplantısında onaylandı.

AK Parti ve CHP'li tüm Meclis üyelerin kabulü ile Başbakan Yıldırım’a belediyeyi ziyaretinde beratı veren Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, ilçenin son 50 yılda görmediği yatırımı Yıldırım sayesinde aldığını belirtti.

Başkan Doğuer, “Göreve geldiğimiz 2014 yerel seçimlerinden itibaren geçen 3 yıllık süreçte önemli projelerimizi hayata geçirdik. Kınıklı hemşerilerimize verdiğimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz. Kınık, yıllardır hastane bekliyordu. Hastanemizin ihalesi yapıldıktan sonra temeli atıldı. Hızla yükseliyor. Artık vatandaşlarımız Bergama’ya gitmek zorunda kalmayacak. İşsizlik çok önemli bir sorun. Bunu azaltmak ve göçü engellemek için organize sanayi bölgemizde düzenlemeler yaptık. Fabrikalar tek tek gelmeye başladı. Şimdi de başbakanımızın müjdeleri arasında tarım ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması var. İlçemizin geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayalı olduğu için bu konuda bilimsel çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Ziraat Fakültesi kurulmasıyla ilgili gerekli kararlar hızlı bir şekilde hayata geçirilecek.  Vatandaşlarımızın en önemli talepleri arasında doğalgaz geliyordu. Sayın başbakanımızın katılımıyla ilk doğalgaz temini gerçekleşti. Kısa süre içinde vatandaşlarımızın evlerinde doğalgaz kullanılacak. Ulaşım bizim için çok önemli bir konu. Kınık, İzmir’e karayolu ile 2 saat mesafe uzaklıkta. Sayın başbakanımız ve bakanlarımızın kararlı tutumu sayesinde İZBAN artık ilçemize gelecek. Aliağa’ya kadar taşımacılık yapan İZBAN, Bergama’dan sonra Kınık’a da uzayacak” dedi. 

Başkan Doğruer, Kınık’ı çağ atlatacak bu projelerin vatandaşlar tarafından çok kısa bir süre içinde görüleceğini de söyledi.

Kınık Belediyesi olarak az bütçe ve ekonomik sıkıntılara rağmen fark yaratan işlere imza attıklarını da belirten Başkan Doğruer, TOKİ tarafından yapımına başlanan konut projesinin inşaatlarının hızla sürdüğünü anlattı. Doğruer, “Hemşerilerimizin yaşam kalitesini yükseltecek sosyal projelerimiz devam ediyor. Delez Yaşam Vadisi dediğimiz rekreasyon alanının ihalesini tamamladık. Kınık’ta, maden şehitlerimiz anısına yaptığımız parkımızın açılışı da yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur’a bu konudaki desteği için ayrıca teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde, Kınık Öğretmenevi ve Halk Eğitim Merkezi’nin bulunduğu yerde yeni bir kültür merkezi projesi hayata geçirilecek. Kısa süre içinde fark yaratacak yeni öğretmenevi ve halk eğitim merkezi binasının ihalesi yapılacak. İçinde  düğün salonu, çok amaçlı toplantı salonu, sergi alanı ve restoranı olacak” dedi.

Doğruer, ilçeye gelen tüm hizmetlerin mimarının başta Başbakan Yıldırım ve bakanlar olduğunu söylerken, “Sayın başbakanımız Kınık’a çok büyük hizmetler yapmaya devam ediyor. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi ilçemizin her projesinde büyük emekleri var. Kınıklı hemşerilerimiz kendisini çok seviyor. Biz de belediye başkanı olarak elimizden gelenin en iyisini yaparak vatandaşlarımıza layık olmaya çalışıyoruz. Kınık, Bakırçay’ın parlayan yıldızı olacak” ifadelerini kullandı.

 
Bornova Kadın Dayanışma merkezinden “Kadın oyunları” tiyatrosu
 
Burcuna göre tatlı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’nin el işi ve sanat standına yoğun ilgi
Çiğli Belediyesi’nin 8. Kadın Festivali kapsamında açtığı el işi ve sanat standı büyük ilgi görüyor.
Karşıyaka’da ‘Canlı Destek’ dönemi
Karşıyakalılara daha hızlı ve etkin hizmet sunmak için çalışmalarını sürdüren, ...
Büyükerşen: Ata Evi heyecan verici!
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, Mustafa Kemal Atatürk’ün ...
 
Kadın Festivali’nde el emeği-göz nuru şölen!
Kadın örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin hazırladığı ...
Manisa'da Büyükşehir'den çiftçiye büyük destek
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından ...
'Mesleğim Elimde' projesi İzmir'de açıldı
Menderes Belediyesi tarafından AB Hibe Destek Programından İzmir’de destek ...
 
Gaziemirli kadınlar 8 Mart'ı eğlenerek kutladı
Gaziemir Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü özel eğlencesinde ...
Bergama'da 8 Mart coşkusu
İzmir’in Bergama İlçesi’nde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çeşitli ...
Kadınlar haklarını Bornova'dan haykırdı
Bornova Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde özel etkinlikler ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva