HABERLER>POLİTİKA
22 Nisan 2018 Pazar - 09:47

'Son Başbakanım ama İzmir'e borcum bitmedi'

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'de seçim startını verdi. ilk olarak 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde partisinin yüzde 82 oy aldığı Menderes ilçesine bağlı kırsal Küner Mahallesi'ni ziyaret etti. Yıldırım ziyaretin ardından Karabağlar'daki açılışa katıldı, önemli mesajlar verdi.

 Son Başbakanım ama İzmir e borcum bitmedi

Başbakan Binali Yıldırım seçimlerin startını İzmir'den verdi.

Başbakan burada 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde partisinin yüzde 82 oy aldığı Menderes ilçesine bağlı kırsal Küner Mahallesi'ni ziyaret etti. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yaptığı dönemde de Küner'e gelen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonla köylülere konuşma yapmasını sağlayan Başbakan Yıldırım, kahvede köylülerle yine bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, çay içtiği köy sakinleriyle bir süre sohbet etti.

KARABAĞLAR'DA AÇILIŞTA KONUŞTU
Başbakan Yıldırım, Karabağlar ilçesi Selvili Mahallesi'nde çocukları Bahar Büşra Köylübay, Erkam Yıldırım ve Bülent Yıldırım'ın bağışlarıyla yapılan Havva Yıldırım Anaokulu ile 32 derslikli Bahar Yıldırım İlkokulu'nun açılış törenine katıldı. Başbakan Yıldırım, kürsüye torunu Ali Köylübay ile çıktı.

Yıldırım, törende yaptığı konuşmasına, "Bugün benim için, ailem için çok anlamlı, gurur verici bir gün. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın hemen arifesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin İzmir'den çıkan bir milletvekili, son Başbakanı olarak sizlere hitap ederken, pek çok heyecanı da birlikte yaşıyorum. Bu anlamlı günde rahmetli anamın ve Allah uzun ömürler versin sevgili kayınvalidemin adlarını taşıyan okullarımızı güzel ilçemiz İzmir'in en büyük ilçesi, en vefakar ilçelerinden biri Karabağlar'da okuyan yavrularımıza armağan ediyoruz, hayırlı uğurlu olsun." sözleriyle başladı.  

Annesi Bahar Yıldırım'ı henüz hayatının baharında, 38 yaşındayken kaybettiğini aktaran Başbakan Binali Yıldırım, şöyle devam etti:

"Kaybettiğimiz bütün annelerle birlikte sevgili annemin de ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. Okulun tabelasında Bahar Yıldırım yazdığını görünce güzel annemin şefkatli kollarıyla bana sarıldığını hissediyorum. Beni ve kardeşlerimizi ömrünün baharında yetim bıraktığında bizim çok ama çok okumamızı isterdi. Biliyorum ki şu anda onun ruhu bizi görüyor ve bu manzaradan mutlu oluyor. Analarımız için ne yapsak azdır. Eğer bugün anam hayatta olsaydı, sırtımda Hacca bile götürürdüm. Kayınvalidem Havva Hanım da bana annemin yokluğunu hiç hissettirmedi. Ailemize kol kanat geren muhterem bir hanımefendi. Sağlık nedeniyle bugün aramızda değil, ellerinden öpüyor hayırlı ömürler diliyorum."

"GÜÇLÜ CUMHURİYETE BORÇLUYUZ"
Köylerde, şehirlerde ve her yerde yaşayan çocukların Türkiye'nin teminatı, yarınların umudu olduğunu kaydeden Yıldırım, "Erzincan'ın Refahiye ilçesi Kayı Köyü'nden Topal Dursun'un evladı olarak, Bahar Hanımın evladı olarak doğmuş Binali Yıldırım şu anda Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak sizlerle beraberse, sizlere hitap ediyorsa, bunu güçlü Cumhuriyete ve aziz milletimize borçluyuz." ifadelerini kullandı.

Kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyetin çocukluk çağında yetim kalan kendisini, ülkesine, milletine hizmet etme fırsatı verecek ve ona imkanlar hazırlayacak büyük bir yönetim şekli olduğunu vurgulayan Yıldırım,konuşmasına şöyle devam etti:

"Bütün yavrularımızın, hepimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tebrik ediyorum. İzmir'i tanımaktan, İzmirli olmaktan sizleri tanımaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum,  Rabbime hamd ediyorum. Aziz milletimizin yokluklar, güçlükler içinde istiklal mücadelesinde gösterdiği azim ve kahramanlık bugün daha bir çağdaş Türkiye için ortaya koyduğumuz ilhamın kaynağıdır. Bir milletin kaderinin değiştiği 23 Nisan günü Türkiye'nin ilk resmi bayramıdır. Milli bayramlar birliğimizin, kardeşliğimizin sembolüdür. Bizler bugünlerde çocuklarımıza kendilerine emanet edilen değerlerin emanetin önemini ve büyüklüğünü daha çok anlatacağız. Özellikle ülkemize, devletimize, milletimize ay yıldızlı bayrağımıza yönelik bölücü, yıkıcı faaliyetler karşısında daha fazla ülkemize sahip çıkacağız. Egemenliğimizi gözümüzün nuru gibi koruyacağız. Bu topraklar üzerinde ay yıldızlı bayrak altında yaşayan her bir vatan evladı bilsin ki ne Kurtuluş Savaşımızı ne 15 Temmuz alçak FETÖ kalkışmasını ne bu bayrağı indirmek, bu vatanı bölmek isteyen hainlerin girişimlerini ne de bu toprak için toprağa düşen şehitlerimizin kahramanlıkları asla unutulmayacak, unutturulmayacaktır."

"Birbirimize daha çok kenetleneceğiz, birbirimizi daha  çok seveceğiz, bir olacağız, beraber olacağız birlikte Türkiye olacağız." diyen Başbakan Yıldırım, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

"Bizim geleceğe bakmamız lazım, ileriye bakmamız lazım. Gelecek bilgi toplumunda, gelecek teknolojide. Bilgi toplumu olmak yetmez, aynı zamanda ilgi toplumu da olmalıyız çekirdek ailemizden başlayarak çevremizdeki yakınlarımızla daha çok ilgileneceğiz. Onların sorunlarına daha çok eğileceğiz, duyarlı olacağız. Empati yeteneğimiz güçlü olacak. Bu topraklarda yaşayan her bir vatandaşımızı kardeşimiz bileceğiz."

Ayrımcılığa ve ayrılıkçı fikirlere asla yer vermeyeceklerine işaret eden Yıldırım, "Şunu biliyoruz, ülkemizin düşmanları bellidir, düşmanlar ay yıldızlı bayrağımıza karşı çıkanlardır. Düşmanlar 780 bin kilometrekare vatan toprağında ayrımcılık yapmaya kalkanlardır. Düşmanlar kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlerdir. İç ve dış mihraklar kardeşliğimizi, devletimizi, milletimizi, bayrağımızı çekemeyenler ne yaparsa yapsın, Afrin'de, Bab'da, Gabar'da, Bestler Dereler'de, Hakurk'ta, Kandil'de yaptığımız gibi tepelerine çökeriz derslerini de veririz. Bu bayrağı indirmeyiz, bu ezanı dindirmeyiz." diye konuştu.

TEKNOLOJİ UYARISI
Konuşmasında teknolojinin esiri olmamak gerektiğini vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, "Birinci Dünya Savaşı'nda, İstiklal Savaşı'nda 7 düvelle mücadele eden bu millet, teknoloji esiri olmamalı. Teknoloji eğitimde, bilimde, hayatın her yerinde olmalı ama anamızın babamızın hatırını da sosyal medyadan sormanın bizim hasletlerimize yakışmadığını söylüyorum. Bayram tebrikleri bile toplu mesajlarla yapılıyor. Neredeyle iletişim kurmak yok oluyor. Kendimizi bu esaretten kurtarmalıyız. Hatta geçen gün bir şeye şahit oldum. Bakıyorum birisi düğün davetiyesinin fotoğrafını çekmiş, arkadaşına göndermiş. Arkadaşını düğüne davet ediyor. Arkadaşı da geri kalır mı muzip, tutmuş bir çeyrek altının fotoğrafını çekip ona göndermiş. Hayırlı olsun diye kutlama yapıyor. Ne hale geldik. Eğitim odaklı teknolojiyi geliştirmeye yönelik sonuna kadar kullanalım ama insanlığımızı, ruhumuzu, sevgimizi birbirimize göstermekte de cimri olmayalım. Bu okulda teknolojinin geliştirdiği her türlü imkan var. Hiçbir fedakarlıktan kaçınılmadı" diye konuştu.

24 Haziran seçimleri için de vatandaşlardan destek isteyen ve değişime hazır olup olmadıklarını soran Başbakan Binali Yıldırım, "Yeni bir destan yazacak mısınız" diye de sordu. Başbakan Binali Yıldırım ayrıca, "Başbakanlık görevim sona eriyor ama İzmir'e sorumluluğum devam ediyor. İzmir için daha çok çalışmaya, daha çok hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasından sonra Milli Eğitim Bakanı ile birlikte, aralarında çocuklarının da bulunduğu hayırseverlere teşekkür plaketi verdi.

Başbakan Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile birlikte okulu gezdikten sonra etkinlik alanında çocuklarla buluştu.

'YEMYEŞİL İZMİR İÇİN' FİDAN DİKTİ
Başbakan Binali Yıldırım, Karabağlar Selvili Mahallesi'nde, çocukları Bahar Büşra Köylübay, Erkam Yıldırım ve Bülent Yıldırım'ın bağışlarıyla yapılan Havva Yıldırım Anaokulu ile 32 derslikli Bahar Yıldırım İlkokulu'nun açılışının ardından 'Yemyeşil İzmir için hepimiz seferberiz' adıyla düzenlenen fidan dikim törenine katıldı. Geçen yılın Temmuz ayında çıkan orman yangınında kül olan bölgedeki fidan dikim töreninde ilk olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu konuştu. Bakan Eroğlu, "İzmir'in suyu yoktu, Gördes'ten suyu biz getirdik. Ulaştırma Bakanlığı'ndan sonra en çok yatırımı bakanlığımız yaptı. Yemyeşil bir İzmir için daha güzel bir İzmir için buradayız. Orman teşkilatı İzmir'de çok çalışıyor, 98 milyon fidan toprakla buluştu. Yangınlardan sonra birileri çıkıp, 'Birilerine peşkeş çekecekler' dedi. Yanan alanların 1 metrekaresini bile başka amaçlarla tahsis etmiyoruz. 1 yıl içinde yanan alanlar tamamen ağaçlandırılıyor" dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Başbakan Yıldırım, 'Milletin adamı Binali Yıldırım' sloganları eşliğinde konuşmasına başladı. Yıldırım, "Güzel toprakları daha yeşil hale getirmek için fidanları toprakla buluşturuyoruz. Fidanlar ülkemizin geleceği için birer taze umut ve heyecan veriyor. Her orman yandığı zaman ciğerimiz yanıyor. Ormanlarımıza gözümüz gibi bakmamız lazım. Yanlışa göz yummamamız lazım. Bilim teknoloji artıyor, köylerdeki nüfus şehirlere gidiyor. Bunlar doğal kaynaklarımıza tehdit oluşturuyor. Büyümeye, kalkınmaya, barajlara, binalara, köprülere 'Evet'; ancak bunları yaparken, Cenab-ı Hakk'ın bize bahşettiği tabiata, ormanlarımıza da dikkat edeceğiz. Oralara da gözümüz gibi bakacağız. Gelecek nesillerin hakkına halel getirmeyeceğiz. Hava kirliliği, iklim değişikliği önemli sorun, dünyamızı tehdit ediyor. Bu tehlikeli gidişin artık tersine çevrilmesi lazım. Biz bu bilinçle sorumlulukla hareket etmek mecburiyetindeyiz" diye konuştu. 

'BÜYÜK ÇALIŞMALAR YAPTIK'
İktidarda oldukları sürede orman varlığını geliştirmek için büyük çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:
"Çevreyle ilgili aynı şekilde önemli projeleri hayata geçirdik. Çevre dostu yatırımlara dikkat ediyoruz. Artık hidrolik enerjisi, güneş enerjisi, rüzgar enerjisini daha fazla kullanıyoruz. Ülkemizin geleceğini, doğal gaza bağımlı halde inşa edemeyiz. Daha temiz bir çevre için güzel Türkiye’miz için ne yapsak azdır. Türkiye'nin daha yeşil, çevresiyle barışık olması hepimizin arzusudur. Bizim inancımızda, kültürümüzde ağaç dikmek çok önemlidir. 'Eğer kıyametin koptuğunu görseniz bile elinizdeki fidanı dikmeyi ihmal etmeyin' diyen bir dinimiz var. Hepimizi yaşadığımız dünyayı güzelleştirmeye mecburuz. Tabiat da bakım ve sevgi istiyor. Dünyada kuraklık, iklim değişikliği sebebiyle orman varlığı azalırken, Türkiye'de son 15 senede orman varlığı artmaya devam ediyor. Daha yeşil bir Türkiye için İzmir için durmadan, yorulmadan çalışıyoruz. 15 yıl içinde 4 milyar 39 milyon yeni fidan diktik. 2002 yılında 175 tane korunan alan vardı şimdi 557 korunan alan var. 2003 yılında 33 milli parkımız vardı, şimdi 43 milli parkımız var. 16 tabiat parkımız vardı, 225 tabiat parkımız var. Bizim farkımız; tabiatı, mahlukatı Rabb'imizin bize emaneti olarak görüyoruz. Gözümüz gibi bakıyoruz." 

7 BİN 500 TESİS
15 yılda 7 bin 500 tesisi ülkeye kazandırdıklarını anlatan Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:
"16 yılda 207 tane içme suyu tesisiyle vatandaşlarımıza kaliteli su içme imkanı sağladık. Ülkemizin en büyük serveti ormanlardır. Ormanlarımızı bitki örtümüzü korumak konusunda hepimize görev düşüyor. Ormanlarımız için en büyük tehlike yangındır. Yangınlar ormanın verimini tehdit ediyor. Hava ve su kaynaklarını beraberinde götürüyor. Yangında sadece ağaçlar yanmıyor, ne var ne yok bütün canlılar yok oluyor. Ülkemiz orman yangınları konusunda riski yüksek bir ülke. Kıyı kesimimizdeki 12 milyon 500 hektarlık orman alanımız her zaman risk altındadır. Orman yangınlarının trafik kazalarında olduğu gibi yüzde 87'si ihmalden, dikkatsizlikten, insan hatasından kaynaklanıyor. Piknik yapıyoruz, mangal yakıyoruz ne oluyor? Unuttuğumuz bir ateş koca bir ormanın yok olmasına sebep oluyor. Orman yangınlarını önleme konusunda hepimize görev düşüyor. Ağaç dikmekten daha güzeli, dikilen ağaçların yetişkin olmasını sağlamak, yangında yok olmasının önüne geçmektir. Bu ormanlar bizim geleceğimiz."

'SON BAŞBAKANIM AMA İZMİR'E BORCUM BİTMEDİ'
İzmir'e çok şey borçlu olduğunu, son başbakan olsa da hizmetlerin süreceğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Hiç merak etmeyin, İzmir'e çok şey borçluyuz. İzmir beni bağrına bastı, milletvekili yaptı, bakan yaptı, yetmedi başbakan da yaptı. Allah sizden razı olsun. Türkiye Cumhuriyeti'nin son başbakanı olarak 24 Haziran'da görevimizi alnımızın akıyla tamamlayacağız; ama son başbakan olup da gitmiyorum. İzmir’deyim. İzmir'e hizmetim devam edecek. Çünkü İzmir benim evim. Benim vatanım, vatanımın en güzel köşesinden bir yer. İzmir'in efelerinden, yiğit insanlarından, yiğit kadınlarından bir söz almak istiyorum. 24 Haziran'da yeni bir döneme zafere hazır mıyız? Destan yazacak mıyız? Hizmet yolunda daha çok çalışacak mıyız? İzmir'in her şeyin en güzelini hak ediyor. İzmir kurtuluşun demokrasinin şehri. Türkiye'nin Avrupa'ya dünyaya açılan marka şehri" dedi.
Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından sonra orman yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta helikopter ve uçak gibi hava araçları da kullanıldı. Törende Başbakan Yıldırım ve beraberindekiler fidan dikti. (DHA, AA, Haber Merkezi)

 
İzmir'de derbi heyecanı: Buca mı, Menemen mi?
 
Flaş açıklama: İYİ Parti seçime giriyor!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gines 23 Nisan 2018 Pazartesi 00:59

Guinness rekorlar kitabına girecek olmak belki değerlidir sizin için Sn. Yıldırım. Bizler tutulmayan sözlerinizle, söz geçiremediğiniz bakanlarınızla, bürokratlarınızla hatırlayacağız sizi! Yahu, Bostanlı balıkçı barınağına hangi vicdanla belediyeye gemi bağlama izni vermediniz hala merak eder dururum. Bu da sadece bir örnek!

Yorumu oyla      9      5  
Oyumuz 22 Nisan 2018 Pazar 22:07

15 yıldır kayıtsız şartsız destek verdik, kimse ile dirsek temasımız olmadı, siyaset sayesinde zenginleşmedik ama artık destek bitti çünkü hayat pahalılığı canımıza okudu.Gerçeği yansıtmayan istatistik kurumu rakamları,dış ticaret açığı,döviz fiyatları,akaryakıt fiyatları perişan etti.Biz yerine ben devam ediyor.Özünden gelinen Saadet Partisi ve İyi Parti artık alternatifimiz.Sesimizi duyurmak için çok uğraştık ama duvarları yüksek külliyeden, zırhlı makam arabalarına duyuramadık.Tarım ve hayvancılık yerine ithalat yapıldı.

Yorumu oyla      9      5  
Siz Erzincan'lısınız 22 Nisan 2018 Pazar 22:00

Sizin önceliğiniz Erzincan, İzmir sizin için sadece Milletvekili seçiliğiniz il oldu. Reis "İzmir'den aday olacaksın." dedi. Siz de İzmir'de birinci sıraya yerleştirilerek Milletvekili oldunuz . O kadar. Siz İzmir'li olsaydınız, İzmir'in metroları uçurulur, Körfez temizliği biter, Özel İdare Malları belediyeye geçer. Körfez vapurları sığınak yeri sürüncemede kalmazdı. Bizi inandıramazsınız. Siz Erzincanlısınız.

Yorumu oyla      9      5  
sezarın hakkı sezara 22 Nisan 2018 Pazar 13:09

Referandumda da menderesten %75 hayır oyu çıktıydı. değişik bir ilçe valla :)

Yorumu oyla      17      5  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 22 Nisan 2018 Pazar 12:37

Bakırçay ovasında üretici mahsulünü ekti barajlar ağzına kadar su dolu üreticiye Dsi su vermiyor Orman ve su işleri bakanı orada oturuyor. Bir elektrik dağıtım şirketi Bakırçayda kafasına göre vatandaşın abonesini iptal ediyor tekrar abone yapıyorum diye deli dumrul vergisi topluyor bu durumu Ak Parti İl başkanına bizzat bildirdiğim halde Sayın İl başkanından tık ses çıkmıyor. Türkiye'de Reis kaybetsin diye en çok kendi teşkilatı çalışıyor bu bilinsin lütfen.

Yorumu oyla      19      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili vekilden İYİ Parti'ye şok çıkış!
AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, seçimlere ...
CHP'li Çam'dan parti içi 'adaylık' tepkisi: Müdahale edilsin!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP'nin İYİ ...
Çelik'ten Avusturya ve Hollanda'ya sert tepki
AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avusturya ve Hollanda'nın, "24 ...
 
Bahçeli'den İYİ Parti sorusuna flaş yanıt
MHP'nin Kızılcahamam kampında açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli, İYİ ...
'Para kaçırmaya çalışanları affetmeyiz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hilton İstanbul Bomonti Hotel'de DEİK ...
AK Partili Dağ'dan 24 Haziran mesajları
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi ...
 
AK Parti Gaziemir’de yürütme kurulu tamam!
İlçe Başkan Yılmaz, yürütme kurulunu oluşturdu. Yılmaz’ın ‘A Takımı’nda önemli isimler yer aldı.
AK Parti Konak’ta A Takımı belli oldu
İlçe Başkan Başdaş, yönetim kurulu içinden seçtiği isimlerle yürütme kurulunu oluşturdu.
CHP’li eski Vekil’den İYİ Parti çıkışı: 6 ay kuralı 24 Haziran’da uygulanamaz!
İzmir eski Milletvekili Ersin, “Siyasi Partiler Yasası’nın 36’ncı maddesi, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva