HABERLER>GÜNCEL
8 Eylül 2017 Cuma - 18:25

Selçuk'taki açılışta gerginlik! Kocaoğlu alanı terk etti ve bombaladı!

Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı İZBAN’ın Selçuk’a uzatılması töreninde kriz çıktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tören alanını terk etti. Yıldırım, "Kocaoğlu'nun şekeri çıktı" derken Kocaoğlu, kriz sonrası açıklamalarda bulundu.

Selçuk taki açılışta gerginlik! Kocaoğlu alanı terk etti ve bombaladı!

EGEDESONSÖZ- Başbakan Binali Yıldırım çeşitli temaslarda bulunmak ve açılış ile temel atma törenlerine katılmak üzere İzmir’e geldi. 

Yıldırım, ilk olarak İZBAN’ın Selçuk’a uzatılması törenine katıldı. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Selçuk’taki tören ise gergin başladı. TCDD ile Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığı ile hayata geçirilen İZBAN’ın Torbalı’dan Selçuk’a uzatılması için yapılan çalışmaların açılış töreninde kriz çıktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşma yaparken tören alanında bulunanlar kendisini yuhaladı. Kalabalık bir grup da Kocaoğlu konuşurken "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı.

Duruma sinirlenen Başkan Kocaoğlu, “Bu işin fikir babası da uyguluyacısı da İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir. Bunu böyle bilin. Bunu Başbakan'a da sorun. Ayıptır. Bu yaptığınız kırdı, geçti. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşıyım. Ben sizlerin oylarıyla, yüzde 56 oy almış belediye başkanınızım.  Siz nezaket kuralları içerisinde beni dinlemek zorundasınız. Bu proje sayın Başbakan'ın kadar benim de projemdir. Bunun böyle bilinmesi ve adam gibi durulması gerekmektedir. Adam gibi durmaya çağırıyorum. Adam olmaya çağırıyorum" dedi.

Kocaoğlu tören alanını terk etti. 

AZİZ BAŞKAN’IN ŞEKERİ ÇIKTI!
Kocaoğlu’nun tören alanını terk etmesinin ardından konuşan Başbakan Yıldırım, “Bugün Selçuk’a kazandırdığımız bir hizmetle geldik. Başkan neye sinirlendi? Demek ki hala Recep Tayyip Erdoğan sevgisine tahammül edilmiyor. Övgü onun olsun sevgi bizim olsun. Aziz Başkan’ın şekeri var. Birden şekeri çıktı vitesler attı. Öfke onun olsun sevgi bizim olsun. Hoşgörü bizim olsun, Selçuk’un olsun.  Anlamsız bir münakaşa. İZBAN kimin? İZBAN senin mi benim mi? İZBAN sevgili İzmirlerin” dedi.  

KİMSENİN YAPTIRDIĞI HİZMETLERİ LÜTUF OLARAK GÖSTERME HAKKI YOKTUR!
Başbakan Yıldırım, “Bazı şeylerin hatırlanması gerekir. 2003’te AK Parti tek başına iş başına geldiğinde İzmir’de başkana Aliağa’dan Cumaovası’na demiryolu yapım işi ortalıkta sahipsiz kalmış kaderine terk edilmiş. Elektrik telleri çalınmış şehrin kuzeyinden güneyine kadar bir harabe… Peki AK Parti iktidara geldi. İzmir’de CHP yerel yönetimde iş başında. Ne yapacaktık? İzmir’i o halinde mi bırakacaktık? Bize yakışır mı? Bizim bir ilkemiz var. Bizim liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın bir ilkesi var. O ilke nedir? Siyasette hizmet olmaz. Hizmet millet içindir, vatandaş içindir. Siyasetimiz farklı diye vatandaşı hizmetten mahrum edemezsiniz. Belediye de hükümet de sizin, bizim çalışarak, çabalayarak dişinizden tırnağınızdan artırdıklarıyla bu hizmetleri yapıyor. Kimse yaptırdığı bu hizmetleri millete lütuf gibi görmeye hakkı yoktur” diye konuştu.

BU OLAYI HİÇ YAŞANMAMIŞ KABUL EDİN!
Yıldırım ayrıca, “2004’te dedim ki ‘Başkan gel bu mezbeleliği ortadan kaldıralım. Sen istasyonları yap biz yapalım. Maliyet önemli değil’... Bu projenin toplam maliyetin yüzde 70’i Devlet Demir Yolları bütçesiyle yapıldı. Ortaklı yüzde 50-50 oldu. Gerçeklik budur. Biz bu detaylara bakmayız. Sen yaptın ben yaptım kavgasında olmadık. Kim yaparsa yapsın başımızın gözümüzün üstünde yeri var.  Böyle bir kutlama gününde sevgiye saygıya ihtiyaç var. Öfkeye hiç gerek yok. Bu olayı hiç yaşanmamış kabul edin. Yok sayın keyfinize bakın” ifadelerini kullandı.

KOCAOĞLU'NDAN AÇIKLAMA
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selçuk'taki İZBAN töreninde yaşanan olayın perde arkasını anlattı. İZBAN'da yüzde 50 ortak olmalarına rağmen Selçuk'taki programı basından öğrendiklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Program bize bugün, yani törenin yapıldığı 8 Eylül tarihinde ulaştı. Yani ortada bir gariplik olduğu belliydi. Ama biz bunu gündem yapıp ortamı germek istemedik" diye konuştu.

Kürsüye çıktığında bazı gruplar tarafından yuhalandığını, 'in aşağı' ve 'konuşma' gibi seslerin yükseldiğini hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, "Diğer taraftan da Sayın Cumhurbaşkanı'na tezahürat yapıldı. Ben bu tezahürata tepki göstermedim, göstermem de.. Bu, benim kişiliğimle bağdaşmaz. Ama Sayın Başbakan, sanki orada yokmuş ve bana yapılan o sataşmaları duymamış gibi, benim tepkimi Sayın Cumhurbaşkanı'na yapılan tezahürata bağladı ki, bunu şiddetle reddediyorum. Sayın Başbakan'a yakıştıramadım" dedi.

Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:

BU NASIL ORTAKLIK?
"2004 yılında göreve geldikten sonra önümüzdeki en büyük proje, Aliağa-Menderes Raylı Sistem projesiydi. Daha önce girişimlerde bulunulmuş ama kadük kalkmıştı. Biz projeyi hayata geçirmek için TCDD, Ulaştırma Bakanlığı ve Başbakanlıkla görüşmeler sürdürdük ve sonunda yüzde 50 ortaklıkla İZBAN kuruldu. Türkiye'de ilk defa bir kamu iktisadi devlet teşekkülü ile bir yerel yönetimin ortak projesi olarak her zaman da gururla bahsettik. Ama ortada bir türlü anlamlandıramadığımız garip şeyler olmaya başladı. İZBAN'ın Alsancak Garı'ndaki açılış törenine davetliler dışında taraftarlar alınarak o devlet töreni siyasi bir platforma çevrilmiş ve ortam gerilmişti. Yine İZBAN'ın Torbalı'daki temel atma ve açılış törenlerinde de benzeri tacizlere muhatap oldum. Bunu gelenek haline getirdiler.

Biz Sayın Başbakan'ın 8 Eylül'de İzmir'e geleceğini ve İZBAN'da Selçuk'tan trene binip hattı açacağını basından öğrendik. Bu projenin yüzde 50 pay ortağı olmamıza rağmen.. Bugüne kadar birlikte çalışmamıza, birlikte planlamamıza rağmen, bu programda bize ortak çalışma zemini yaratılmadı. Daha sonra TCDD Genel Müdürü beni arayarak programın henüz belli olmadığını söyledi. 8 Eylül'de, yani bugün, tören günü İzmir Valiliği'nden program elimize ulaştı. Bu çerçevede Sayın Başbakan'ı havaalanında karşılayıp Selçuk'taki programa geçtik. Uzun süredir İzmir'le bir siyasi gerginlik yaşanmasına rağmen ben Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan ya da bakanları karşılıyorum. Kenti ilgilendiren törenlere de katılıyorum. Buradaki amaçlarının ne olduğunu bilmiyorum. Ama seçilmiş bir belediye başkanı, bir siyasetçi olarak duruşumla, davranışımla böyle bir tavrı hak etmediğime inanıyorum.

Orada her seferinde taraftarlarını getirenlerin, bir belediye başkanının yuhalanmayacağını kalkıp söylemeleri gerekirdi. Bunu hiç bir AKP'li siyasetçiden görmedim. Tören sırasında bağırıp çağıranları kimse susturmaya çalışmadı bile.. Bunu da çok yadırgadım. Herkes geçtiğimiz yıllarda İzmir Enternasyonal Fuarı açılışında, Açıkhava Tiyatrosu'nda yaşananları hatırlayacaktır. O zamanın Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'e protesto olunca, ben kürsüye fırlayıp herkesi susturmuş ve Sayın Bakan'dan özür dilemiştim. Ondan sonra bir daha böyle bir olay yaşanmaması için elimden gelen azami gayreti gösterdim ve böyle bir olayı bir daha yaşatmadım. Devlet adamlığı, siyasetçilik budur; konuğuna, ortağına, devlet büyüğüne nasıl davranılacağını göstermektir."

 
Mustafa Sarıgül'den Meral Akşener açıklaması
 
İzmir’deki hastanede silahlı saldırı dehşeti: Doktoru odasında vurdular!
YORUMLAR
Toplam 58 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
9 Eylül 2017 Cumartesi 22:38

15 yıldır 9 EYLÜL ü hatırlamaya in deyince inen bin deyince binen atanan sözde başbakan kendini ATATÜRK yerine koymaya kalkanlar için fazla orasını burasını yırtmasın oda ötekiler gibi çöpe gidecek davutoğlu en yakını gül kıvranıyor bülent arınç şu an için harita önünde nereye gidiyim diye düşünüyordur heke rahmetli türkeş oğlunun dediklerini duyuyorsa mexarında ters dönmüştür

Yorumu oyla      12      5  
Merih Yücel 9 Eylül 2017 Cumartesi 16:40

Aziz Başkan''a yapılanları kınıyorum.Hem provakotorleri hem de onları susturacak makamda olup da, susturmayanları. Izmir''in Belediye Başkanı bu yapılan saygısızlığı hak etmiyor.

Yorumu oyla      12      5  
sezarın hakkı sezara 9 Eylül 2017 Cumartesi 13:57

Kimse kusura bakmasın ama burada hata Aziz kocaoğlunun dur ! yahu en başta senin orada ne işin var! hadi oraya gittin konuşmaya niye çıkıyorsun ? yani oradaki insanların bindirilmiş kıtalar oldukları çok belli. onların eline 50TL verirsin bagırır. yuhalar, küfür eder. yani burada aziz kocaoğlunun iyi niyetini kullanmışlar. güzelde yapmışlar umarım kendisi bir daha AKP törenlerinde konuşma yapmaya kalkmaz. İşin kötü yanı ne biliyormusunuz? BAşbakan dahil AKP heyeti izmire geldi. senelerdir bitmeyen tüneli sanki zamanında bitirmiş gibi show la açtılar. Sanki izban sadece onların projesiymiş gibi show ile açtılar. Butik stadları KSK ve göztepe taraftarlarına çok güzel kakaladılar. birde üstüne AZiz başkanı ve izmiri aşşagıladır. karizmayı da yerle bir ettiler ve gittiler. Ancak ber zaman söylerim izmir ve izmirli asla unutmaz. referandumda gelen hezimet 2019 da tekrarlanacaktır.

Yorumu oyla      11      5  
Türker Tunalı 9 Eylül 2017 Cumartesi 13:25

Körle yatan şaşı kalkar

Yorumu oyla      11      5  
HİKMET TEKCAN 9 Eylül 2017 Cumartesi 13:07

chp liden çok deger verdiğin için oluyor bunlar

Yorumu oyla      11      5  
izmirli 9 Eylül 2017 Cumartesi 12:52

aziz kocaoğlu devlet erkanı izmire geldiğinde özellikle fuar açılışlarında kendi partililerini azarlamış bir devlet adamıdır. Aynı olgunluğu binali bey gösteremedi dün. Çok üzücü.

Yorumu oyla      13      6  
İzmirli 9 Eylül 2017 Cumartesi 11:49

Yazıklar olsun.Bir Büyükşehir Başkanına hakaretler yapılıyor ve bazılarıda rahatlıkla izliyor.Gerçek İzmirliler bunu unutmaz.İzmirlilerin gönlünde gerçek Mustafa Kemal Atatürk sevgisi vardır.

Yorumu oyla      13      7  
Bürokrasi 9 Eylül 2017 Cumartesi 11:08

Belediye bürokratlarımız bu tür haberlere yorum yapmak yerine vatandaşın işiyle uğraşsalar sen ben kavgası çoktan biterdi.

Yorumu oyla      13      5  
KayımOKUR 9 Eylül 2017 Cumartesi 10:16

'İzmir Azizdir, Aziz kalacak' elçuk’ta İZBAN Hattı’nın açılış töreninde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yuhalanmasına Bir izmirli olarak kınıyorum. “Yapılan tamamen siyasi bir nezaketsizliktir. Selçuk’ta Aziz Başkan’ı yuhalayanların İzmirli olduğuna inanmıyorum. Onların İzmirliliklerinden şüphe ediyorum. İzmir halkı ilk seçimde AKP’ye gerekeni tekrar yapacaktır.İzmirliler, dürüst ve çalışkan belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’na her zamankinden daha fazla sahip çıkacaktır. İŞİMİZ İZMİR GÜCÜMÜZ İZMİR

Yorumu oyla      13      8  
Tayfun 9 Eylül 2017 Cumartesi 09:59

Bugun ZBAN ,varsa Izmir Buyuksehir sayesinde vardir ve Aziz beyin bu projede muthis bir emegi vardir. Gerek rahmetli Pristina gerek Aziz bey bu sehrin ulasim sisteminin dunya standartlarina cikartilmasi icin yogun mrsaisi vardir. Selcuk da bir takim edepsizlerin yaptiklari terbiyesizligi siddetle kiniyorum...

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mustafa Sarıgül'den Meral Akşener açıklaması
İstanbul'un Şişli ilçesinin eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, MHP’den ...
Komünist başkan Maçoğlu’ndan İnce’ye ziyaret
Türkiye’nin tek Komünist Partili Belediye Başkanı olan Tunceli Ovacık ...
Ve Başbakan Yıldırım İzmir'de!
Başbakan Binali Yıldırım, düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde ...
 
İzmir'de gece kulübüne saldırı... İşletme açıkladı: Olayın nedeni...
İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, bir kafe restoranın önünde çiçek satan ...
İzmir'de tutuklu gazetecilere meslektaş ve baro desteği
Gazetecilik meslek örgütleri ve İzmir Barosu, 11 Eylül Pazartesi günü ...
'Hero' tişörtü giyen gence ilginç sorgu!
Antalya'da üniversite öğrencisi 24 yaşındaki B.Ö., 'Hero' yazılı tişört ...
 
Bu kadarına pes! Ders kitabında uygunsuz hareket! İzmir'den sert tepki!
Yeni eğitim öğretim yılı öncesi okul kitabı tartışmalarına bir yenisi ...
İzmir'de 'oto faresi'ne tutuklama
İzmir'in Foça İlçesi'nde, kelebek camını kırarak girdiği otomobillerden ...
Aile katliamında ölü sayısı 5'e yükseldi
Muş Şeker Fabrikası'nda özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Mehmet ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva