HABERLER>GÜNCEL
13 Eylül 2017 Çarşamba - 19:59

Başbakan Yıldırım’dan SİHA tartışmasıyla ilgili açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, silahlı insansız hava aracı (SİHA) tartışmasına ilişkin konuştu.

Başbakan Yıldırım’dan SİHA tartışmasıyla ilgili açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, silahlı insansız hava aracı (SİHA) tartışmasına ilişkin "Silahlı insansız hava araçlarına karşılarmış. Vatandaşın hayatına kast eden, ’Yol, medeniyettir’ diye yol yaparken, alçakça öldürülen o işçiler varken sesi çıkmayanlar; korucuya, polise, askere, jandarmaya gözünü kırpmadan silah doğrultan alçakları teknolojinin verdiği imkanlarla bertaraf ederken, neye karşı çıkıyorsunuz? Siz, bu lafları edeceğinize önce ’adalet’ diye yürüdüğünüz yollarda kimin koluna girdiğinize bakın da ondan sonra konuşun. Bu iftiraları sorumsuzca seslendirenlere, yazıklar olsun" dedi. Başbakan Yıldırım, Ankara’da düzenlenen Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın ikinci oturumuna katıldı. ATO Congresium’da belediye başkanlarına hitap eden Yıldırım, AK Parti dışında ülkenin her vatandaşının hukukunu aynı samimiyetle savunan başka bir siyasi hareket olmadığını söyledi. Başbakan Yıldırım, "AK Parti’den başka Türkiye’yi kucaklayan, ülkenin her köşesindeki vatandaşlarımızla hemhal olan, onlarla gönül bağı kuran belediye başkanları çok fazla yok. 15 yıldır iftihar tablomuz, yerel yönetimlerde bunun en çok göstergesidir. AK Parti’li belediye başkanlarımız, 30 büyükşehir belediyesinin 18’inde, geriye kalan 51 il belediyesinin 30’unda ’Halka hizmet, Hakk’a hizmet’ şiarıyla çalışıyor, üretiyor, şehirlerindeki hemşehrilerine hizmet ediyor. Ben inanıyorum ve güveniyorum ki önümüzdeki seçimlerde bu tabloyu daha zenginleştireceğiz, daha da büyüteceğiz" diye konuştu.

"HUKUKU, BARIŞI RAFA KALDIRMAYA YELTENDİLER"

Bazı belediye başkanlarının, hizmet için kendilerine verilen imkanları terör örgütlerinin lojistik faaliyetlerine ayırdığını belirten Yıldırım, "Maalesef ki vatandaşlarımız teveccühüyle belediye başkanlığı makamına geldiği halde, zaman içerisinde bu sıfatı hak edemeyenler olduğunu gördük. Millete hizmet için kendisine emanet edilen belediye imkanlarını ve sorumluluğu terör örgütlerinin lojistik faaliyetine ayırdılar. Doğu ve Güneydoğu için yıkım olan çukur olaylarına zemin hazırladılar. Belediyelere ait araç ve gereçler, iş makinaları yöre halkının can güvenliğine ve huzuruna kast edecek yollarda kullanıldı. Vatandaşın parasını, vatandaşa hizmet için değil; teröristlerin faaliyetlerini daha da azgınca artırmaları için hasrettiler. Hukuku, barışı rafa kaldırmaya yeltendiler" dedi.

'ADALET' DİYE YÜRÜDÜĞÜNÜZ YOLLARDA KİMİN KOLUNA GİRDİĞİNİZE BAKIN, SONRA KONUŞUN"

SİHA tartışmasına da değinen Başbakan Yıldırım, şunları söyledi: "Ne yazık ki hala teröre destek verme alışkanlığının devam ettiğini görüyoruz. Neymiş efendim? Silahlı insansız hava araçlarına karşılarmış. Niye karşısınız? Vatandaşın hayatına kast eden, ’Yol, medeniyettir’ diye yol yaparken, alçakça öldürülen o işçiler varken sesi çıkmayanlar; korucuya, polise, askere, jandarmaya gözünü kırpmadan silah doğrultan alçakları teknolojinin verdiği imkanlarla bertaraf ederken, neye karşı çıkıyorsunuz? Siz, bu lafları edeceğinize önce ’adalet’ diye yürüdüğünüz yollarda kimin koluna girdiğinize bakın da ondan sonra konuşun. Bu iftiraları sorumsuzca seslendirenlere, yazıklar olsun. Bu ülkede yaşayıp, bu devletin parasıyla geçinip, utanmadan, sıkılmadan hala bunları söyleyebiliyorlar. Buradan soruyorum. Önünüzde iki yol var. Bugün yalanla dolanla devlete, güvenlik güçlerine çamur atmaya çalışıp, teröre açıktan destek veriyorsunuz. Peki, yarın oy istemek için vatandaşın önüne gittiğinizde, bu milletin yüzüne nasıl bakacaksınız?"

"GÜÇLÜ TÜRKİYE’Yİ, 2019’DA TAÇLANDIRMIŞ OLACAĞIZ"

Makamların gelip, geçici olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti: "İnsanlık bakidir. Biz, AK Parti olarak eserlerimizle hep övündük. Her yaptığımızın hesabını hem halka verdik hem Hakk’a verdik. 2019’a giderken, çıtayı daha da yukarı çıkardık. Merkezi yönetimde çıta yükselince, yerel yönetimlerde de çıta yükselmiş oluyor. Yüzde 50+1’e mecburiyet yok; ama merkezi idarede iktidar olmayı kolaylaştırmak için oranların yükselmesi lazım. O bakımdan, belediye başkanlarımıza kalan süre içerisinde, çok fazla sorumluluk düşüyor. Sizler, siyasetimizin aynasısınız. İnşallah, hep birlikte 16 Nisan’da kapısını araladığımız güçlü Türkiye’yi, 2019’da taçlandırmış olacağız. Ülkeyi bir kez daha şaha kaldıracağız" (Hürriyet)

 
İzmir'in statları için dev pankart
 
Almanya'da Türk anne ve oğlu bıçaklanarak öldürüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in statları için dev pankart
AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından, Başbakan Binali Yıldırım'ın hafta ...
Katar'dan sürpriz 'Türkiye' kararı!
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin Türkiye'ye sürpriz bir ziyaret ...
Barzani: Bağımsızlığımız için bedeller ödemeye hazırız
Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, 25 Eylül'de yapacakları ...
 
Moskova'da panik binlerce kişi tahliye ediliyor
Rusya'nın başkenti Moskova'da bomba alarmı verildi. Bölgede, birden fazla ...
Erdoğan'ın ilgisini çekti.... Hemen yanlarına gitti...
Fatih Belediyesi'nin desteğiyle kurulan Afrika Dostluk Spor Takımı Cumhurbaşkanı ...
Gaziantep'te canlı bomba alarmı!
Suriye'de silah, patlayıcı ve canlı bomba eğitimi aldığı belirtilen terör ...
 
AK Partili Başkan İzmir Marşı söyledi!
Balıkesir'in Burhaniye İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Necdet Uysal, 28'inci ...
Plajda bira içen iki kadın doktora para cezası!
Zonguldak'ta belediyenin işlettiği mavi bayraklı Kapuz Plajı'nda bira ...
İzmir'de özel harekatçılardan suç duyurusu
Tüm Emekli Polis Harekatçılar Derneği, bir televizyon kanalında yayınlanan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva