HABERLER>EKONOMİ
19 Nisan 2018 Perşembe - 08:14

Başbakan Yıldırım: Bu ekipten 'özel' İzmir projeleri bekliyorum

Başbakan Binali Yıldırım İzmir’in iş dünyası ve odalarıyla bir araya geldi. Yıldırım, “İzmir’in bu birlik ve beraberliğinden büyük bir sinerji doğacak. Bu ekipten, İzmir’e özel projeler bekliyorum” dedi.

Başbakan Yıldırım: Bu ekipten  özel  İzmir projeleri bekliyorum

Seçim süreçlerini tamamlayan İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, ve İzmir Ticaret Borsası’nın birlikte ilk hareketi Başbakan Binali Yıldırım’ı ziyaret etmek oldu. Oda-Borsa Başkanları, Meclis Başkanlık Divanı ve yönetim kurulu üyelerinden olaşan 38 kişilik heyetin kabulünde Ak Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Atilla Kaya, Hüseyin Kocabıyık, Nükhet Hotar, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan ve İzmir Ticaret Odası geçmiş dönem Meclis Başkanı ve İzmir Mİlletvekili Necip Kalkan da yer aldı.

Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen kabulde Başbakan Binali Yıldırım’ı ziyaret yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Bu sürede heyet üyelerine tek tek söz veren Başbakan Binali Yıldırım, son olarak İTO Yönetim Kurulu Başkan Mahmut Özgener, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve İTB Başkanı Işınsu Kestelli’ye söz vererek İzmir’in konuları hakkında detaylı bilgi aldı. Ardından heyet üyelerine hitaben bir konuşma yapan Başbakan Yıldırım, “İzmir’in bu birlik ve beraberlik görüntüsünden çok memnun oldum. Bu birlik ve beraberlikten çok büyük bir sinerji doğacak. Şimdi sizden bu birlik ve beraberliği ortaya koyacak, İzmir’e özel yeni ve büyük projeler bekliyorum” dedi.

Heyet üyeleri, ziyaretin anısına Başbakan Binali Yıldırım’a seramikten el yapımı lale ve yöresel ürünler takdim etti.

HEP BERABER ÇALIŞMA ZAMANI
Heyet üyeleri daha sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti. TOBB Genel Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yeni yönetimlere görevlerinde başarı dileklerini iletti. Söz konusu ziyarete Ak Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Atilla Kaya, Necip Kalkan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan ile İzmir eski Valisi TOBB Danışmanı Yusuf Ziya Göksu da katıldı. Hisarcıklıoğlu, “İzmir’den gelen bu birlik ve beraberlik devam etsin. Şimdi hep birlikte çalışma, üretme zamanı. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

BAŞKANLARDAN BİRLİK MESAJLARI
İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener: “Değişim isteğinin sandığa yansıdığı Odamız seçiminin tamamlanması ile önce Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, ardından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ziyaretleri de bize gösterdi ki değişim isteği yankısını buldu. Göreve başlar başlamaz seçim sürecinde belirttiğim ilk yapacağımız değişim, yönetim anlayışı idi. Çok daha fazla katılımcı uzlaşmacı, üyelerimizin karar aşamasında önemli rol oynayıcı, değişimin hissedileceği bir yönetim anlayışı ile iyi bir görev süresi tamamlayacağımıza inanıyorum.  Bu birlik ve beraberlikle tüccarımız, kentimiz, bölgemiz, ülkemiz için projelerimize odaklanacağız.”

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar: “Seçimlerimizin tamamlanmasının ardından önce Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, ardından TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldik. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın seçimlerin hemen ardından heyetimizi kabulü bizi ayrıca heyecanlandırdı. Başbakanımızın ardından çatı örgütümüz TOBB’u ziyaret ettik. Ben de buraya başkan yardımcısı olarak gelmekten, hem de yeni seçilmiş bir sanayi odası başkanı olarak gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Her iki ziyarette de İzmir’in bu birlik ve beraberlik görüntüsünden duyulan memnuniyet dile getirildi. Bize düşen, bu birlik ve beraberlikle ortaya çıkan sinerjiyle güzel işlere imza atmak olacak.”

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli: “Kentimizde Oda ve borsa seçimleri tamamlandı. İzmir’de sinerjisi yüksek, yeni proje ve hedeflere odaklanacağımız yeni bir döneme girdik. Bu yeni dönemin işaret fişeği ise Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya gelmek oldu. Çünkü yıllardan sonra üç kurum; Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Borsa birlikte hareket etme şansını yakaladık. Böyle bir dönemde İzmir’de kurumlar arası senkronizasyonun ve birlikte çalışma kültürünü hakim kılmanın çok daha önemli hale geldiği aşikar. Ülkemiz ve İzmir için “ortak akıl” çok değerli. Bundan sonra da güzel hizmetler yapacağımıza inanıyoruz. Yeni dönemde ortak akılla üretilen projeleri birlik ve bütünlük içerisinde hayata geçirme gayretinde olacağız.”

 
Başbakan yanıtladı: Neden erken seçim yapılıyor?
 
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Keşke 19 Nisan 2018 Perşembe 21:08

Keşke İzmir‘e 1 metre metro yapsaydınız.Ak partili büyükşehirlere hafif raylı ve metro yapımı için hazineden yaptığınız yardımı keşke İzmir‘ede yapsaydınız.Keşke belediyenin kendi yapmak için Ankara‘ya gönderdiği metro projelerini onaylasaydınız.Terazinin kefesinde keşke tonla yapılan şlerin kefesi boş.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erken seçim ilan edildi, İzmir’in iş dünyası ne dedi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken genel seçimin tarihini 24 Haziran olarak ...
İşte erken seçime doların ilk tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçime yönelik açıklamaları öncesi 4.0925 ...
İZKA, Cezayir'e örnek olacak!
Cezayir’deki kalkınma ajansları için ülkemizdeki modelin uygulanması planlanırken, ...
 
Dünya devi 8 bin şubesini kapatıyor!
Geçen perşembe ülkedeki bir Starbucks mağazasında iki siyahi Amerikalı ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar kuru, erken seçim açıklamalarının ardından dün sert dalgalanmış ...
Yapılan seçim çağrısına doların ilk tepkisi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim açıklamasından önce 4.08'li ...
 
SPK'nın yeni başkanı belli oldu
SPK başkanlığına Ali Fuat Taşkesenlioğlu atandı. Karar Resmi Gazete'de ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar kuru geçen hafta Suriye'de yaşanan sıcak çatışma ve uluslararası ...
Halef-Selef seçim sonrası ilk kez bir arada… Kim/ne mesaj verdi?
Ekonomi Üniversitesi’ndeki programa katılan Ticaret Odası yeni Başkanı ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva