HABERLER>POLİTİKA
14 Temmuz 2017 Cuma - 21:57

Başbakan Yardımcısı Şimşek, İzmir'de: 15 Temmuz mesajları

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "15 Temmuz Türkiye tarihinde çok önemli bir gün. Çanakkale ruhu 15 Temmuz'da kendini gösterdi. İzmir'de de İstanbul'da da Ankara'da da Batman'da da."

Başbakan Yardımcısı Şimşek, İzmir de: 15 Temmuz mesajları

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 15 Temmuz'un Türkiye tarihinde çok önemli bir gün olduğunu belirterek, "Çanakkale ruhu 15 Temmuz'da kendini gösterdi. İzmir'de de İstanbul'da da Ankara'da da Batman'da da. Ülkemizin 4 bir yanında insanlar siyasi görüşlerinden bağımsız bir şekilde kendi istikballeri, ülkelerinin bağımsızlığı için bir ihanet şebekesine karşı muazzam bir duruş sergiledi." dedi.

İL BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ
Ziyarette İzmir'de olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Şimşek, İzmir'in üreten bir şehir olmanın yanı sıra Türkiye'nin en önemli gelişme motorlarından biri durumunda bulunduğunu söyledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine değinerek ülkelerin tarihlerinde dönüm noktaları bulunduğunu, bu manada 15 Temmuz'un Türkiye tarihinde çok önemli bir gün olduğunu vurgulayan Şimşek, "15 Temmuz Türkiye tarihinde çok önemli bir gün. Çanakkale ruhu 15 Temmuz'da kendini gösterdi. İzmir'de de İstanbul'da da Ankara'da da Batman'da da. Ülkemizin dört bir yanında insanlar siyasi görüşlerinden bağımsız bir şekilde kendi istikballeri, ülkelerinin bağımsızlığı için bir ihanet şebekesine karşı muazzam bir duruş sergiledi." şeklinde konuştu. 

"HİÇBİR DARBE GEÇEN SENEKİ TEŞEBBÜSTE OLDUĞU GİBİ KANLI VE HAİN OLMADI"
Şimşek, 15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak gerektiğine dikkati çekerek şöyle devam etti:

"Türkiye birçok darbeye şahit oldu ama hiçbir darbe geçen seneki teşebbüste olduğu gibi kanlı ve hain olmadı. Bütün darbeler kötüdür. Darbeler Türkiye'yi geri götürmüştür. Demokrasinin sekteye uğraması hemen hemen her alanı etkiliyor. Geçmişte yapılan darbelerde ekonominin ve diğer bütün boyutlarıyla ülkenin darbe öncesi seviyeye gelmesi yıllar almış. Türkiye geçen sene hain bir darbe girişimine sahne oldu ama Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, milletimizin gösterdiği basiret ve mücadele sayesinde Türkiye bu badireyi atlattı." 

Darbe girişimi akşamı Gaziantep'te vatandaşlarla demokrasi nöbetinde olduğunu aktaran Şimşek, "Sabah Ankara'ya karayolu ile dönerken 'Biz bu şoku nasıl atlatırız.' diye düşünüyorduk. Gerçekten de hemen ertesi gün küresel yatırımcılarla telekonferansla bir araya geldik. O sürece elimizden geldiğince, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın liderliğinde yönetmeye çalıştık. Geldiğimiz nokta çok şükür bu sıkıntılara, hain darbe girişimine, teröre, jeopolitik anlamda yakın coğrafyamızdaki kaosa rağmen çok güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor." ifadelerini kullandı.  

Türkiye'nin tekrar yüzde 5 büyümeyi işaret eden bir dinamizm içerisinde bulunduğunu kaydeden Şimşek, istihdam noktasında Türkiye'nin büyük bir başarı hikayesi olduğunu söyledi. 

Küresel kriz sonrası 6 milyon vatandaşın işe girdiğini belirten Şimşek, şöyle konuştu:

"Geçen sene istihdam sağlamaya üretmeye devam ettik ama bu sene çok ciddi bir başarı var. Bunda tabii ki Cumhurbaşkanı ve Başbakanın liderliğinde atılan adımlar var. Bir istihdam ihracat yatırım seferberliği başlattık. Gerçekten de kalıcı reformlar da yaptık. Ekonomimizi hızlı güçlü bir toparlanma ve büyüme içerisinde bunu devamlı kılmak için daha çok çalışacağız inşallah.

İç ve dış mihrakların geçen sene planları farklıydı tutmadı. Ekonomiye de darbe indiremediler. Eğer bugün daha aydınlık bir yarınlara bakabiliyorsak Türkiye'nin geleceği daha parlaksa o gün büyük fedakarlık yapan kardeşlerimize şükran borçluyuz. Allah hepsinden razı olsun."

Ziyaret sonrası AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, Başbakan Yardımcısı Şimşek'e, Konak Meydanı'ndaki Demokrasi Nöbetleri sırasında vatandaşların duygularını yazdığı anı defterini hediye etti.

Müşerref Özkır isimli bir vatandaş da Şimşek'e üzerinde "Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır" yazılı tablo hediye etti. 

Başbakan Yardımcısı Şimşek, AK Parti İzmir İl Binasında bulunan kan bağışı odasını da ziyaret ederek bağışta bulunan vatandaşları tebrik etti. Daha sonra İzmir Valiliğine geçen Şimşek, valilik defterini imzaladı.

Şimşek'e ziyaretlerinde eşi Esra Şimşek de eşlik etti. (AA)

 
Flaş! Yeni KHK yayınlandı: Binlerce ihraç var!
 
Foça'da engelileri buluşturan plaj
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: 'Devlet mi besleyecek bunları'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Diyorlar ki bu kadar kişi işinden ...
Anayasa Komisyonu’nda gergin anlar!
Meçlis’te iç tüzük değişikliğinin teklifinin görüşüldüğü Anayasa Komisyonu’nda ...
Erdoğan: Ülkemize nobel barış ödülü verilmeli!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası'nda "15 Temmuz ve İnsan ...
 
Kahraman ile Meral Akşener mahkemelik oldu!
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, yaptığı açıklamada kendisine hakaretlerde ...
CHP'li Yiğit: Yanan ormanlık alan ne zaman ağaçlandırılacak?
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Temmuz ayının başında meydana gelen ...
DSP Genel Başkanı İzmir'de konuştu: Dört parti ülkeyi perperişan ettiler
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, "15 yılda ne demokrasi, ...
 
Flaş: CHP 15 Temmuz anma törenine katılacak
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li ...
HDP de 15 Temmuz kararını açıkladı!
HDP Sözcüsü Osman Baydemir, TBMM'de yapılacak 15 Temmuz töreni için 'Eşbaşkanlarımız ...
Başbakan Yıldırım'dan flaş OHAL açıklaması
Başbakan Yıldırım, OHAL uygulamasıyla ilgili, "19'unda doluyor, prensip ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva