HABERLER>POLİTİKA
5 Nisan 2017 Çarşamba - 17:49

Başbakan İzmir’de büyük dönüşümün startını ‘2 müjdeyle’ verdi

Kentsel dönüşüm çerçevesinde Karabağlar’da TOKİ tarafından yapılacak konutların da temelini atan Başbakan, İzmir’in iki ilçesine de hastane müjdesi verdi.

Başbakan İzmir’de büyük dönüşümün startını ‘2 müjdeyle’ verdi

EGEDESONSÖZ - Türkiye 16 Nisan’da gerçekleşecek anayasa değişikliğini tarihi referandumuna kilitlendi.

Halk oylamasına sayılı günler Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini savunan hükümet cephesinin İzmir’deki programları devam ediyor.

Son olarak 8 Mart'ta seçim bölgesi İzmir'e gelerek bir dizi programa katılan Başbakan Binali Yıldırım, 1 ay aradan sonra yeniden kente geldi.

İktidar partisi son dönemde kentte ‘evet’ tercihini vatandaşa anlatmak için bakanlar, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve il teşkilatıyla alan çalışmalarına hız kazandırırken 9 Nisan’da Gündoğdu Meydanı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın birlikteliğiyle gerçekleşecek büyük miting öncesinde bir günlük program hazırladı.

Başbakan Yıldırım program çerçevesinde ilk durak olarak Menemen’e geçerek, Menemen- Aliağa- Çandarlı Otoyolu'nun temelinin atıldığı törene katıldı ve burada binlerce vatandaşa seslenerek sandık öncesinde önemli mesajlar verdi.

Daha sonra Alsancak Spor Salonu'nda Devlet Su İşleri'nin (DSİ) 1 milyar 800 milyon TL'lik yatırımını toplu halde hizmete açan Başbakan Yıldırım konuşmasında çarpıcı açıklamalarda bulunurken, ‘İzmir'in Marmaray'ını, tüp geçişini bu sene içinde ihaleye çıkıyoruz. İzmir Körfezi'ne bir tüp geçiş ve bir gerdanlık takacağız’ diyerek kente bir de müjde verdi.

Yıldırım, Menemen ve Alsancak’taki programların ardından Başbakanlık otobüsüyle Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne geçti. Burada otobüsten inen Yıldırım, MHP'nin standını ziyaret etti, görevlilere ‘kolay gelsin’ dileğinde bulundu, kendisine ikram edilen çikolatadan yedi. Bir süre yürüyen Başbakan Yıldırım, vatandaşları selamladı, onlarla fotoğraf çektirdi. Başbakan Yıldırım, daha sonra annesi Sevil Şaylan'ı kaybeden AK Parti 24’üncü Dönem İzmir Milletvekili İlknur Denizli'ye, Konak ilçesindeki evinde taziye ziyaretinde bulundu.

Temasların ardından Karabağlar’a geçen Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yle birlikte kentsel dönüşüm için TOKİ tarafından yapılacak konutların da temelini attı.

Başbakan Yıldırım kentteki programının son durağı olan Karabağlar’da önemli açıklamalarda bulundu.

KARABAĞLAR BİZE HEP GÖNLÜNÜ AÇTI!
Proje hakkında bilgi veren Başbakan Yıldırım, “Bugün Karabağlar’da tarihi bir gün yaşıyoruz. Çok önemli bir gün yaşıyoruz. Bugün Karabağlar’da hep lafı yapılan ama bir türlü başlanamayan kentsel dönüşü projesini başlatıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Bu proje 20 bine yakın İzmirliye yakışan küçük adeta bir şehir olacak. 4 bin 500 konut bir konut bir ilçe kadar. Yeşil alanları, alışveriş merkezleri ve her türlü sosyal donatı alanlarıyla Karabağlar’a örnek bir proje… Karabağlar’a yakışan bir proje yapıyoruz. Bin dönümlük bir alanı dönüşüme tabi tutuyoruz. Bu alanın büyük kısmı 1975’ten sonra başlayan göçler 87 planlarına göre yapılmış ve maalesef İzmir’deki yapıların yüzde 60’tan fazlası imarsız, plansız ve şehirciliğe uygun yapılar değil. İşte bu çarpık yapılaşmayı İzmir’de tersine döndürecek en önemli projeyi Karabağlar’dan başlatıyoruz. Çünkü Karabağlar İzmir’in en büyük ilçesi. Karabağlar İzmir’in en eski yerleşim yeri. Karabağlar 30 yıllık binalara artık dönüşüme ihtiyacı var. Bu binaların mutlaka Karabağlar’da yaşayan benim hemşerilerimizin insanca yaşayacağı şekilde bahçesiyle, otoparkıyla dönüştürülmesi lazım. İzmir deprem bölgesi… Herhangi bir afette can ve mal kaybolmaması için mutlaka bu değişimi, dönüşümü yapmamız gerekiyor. Bin dönümlük arazinin yarısından fazlası yeşil alan, park, otopark olacak. Çocuklarımızın, kadınlarımızın rahatça vakit geçireceği yerler olacak. 34 bin metrekare ticaret 20 bin metrekare yol otopark ve sosyal ihtiyaçlar. İlkokul, ortaokul, lisesi ve 3 adet camisi olacak. İzmir’in en güzel en örnek projesi olacak, Karabağlar’a çok yakışacak. Karabağlar’a bize hep gönlünü açtı. Karabağlar bize hep destek verdi. Karabağlar’dan biz her zaman iyilik, güzellik gördük. Karabağlar’a, İzmir’e hizmet için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

GÜCÜMÜZÜN YETMEDİĞİ BİR İŞ VAR!
Yıldırım, “Bugün İzmir’e geldik ama elimiz boş gelmedik. Kuzeyi Çanakkale ve Balıkesir’e bağlayacak 6 şeritli otoyolun temelini attık. 1 buçuk milyar, hayırlı uğurlu olsun. Sonra Çevre Orman ve Su işleri bakanlığımızın 101 eserinin toplu açılışını gerçekleştirdik. Barajlar, göletler, kent ormanları, taşkın korumaları, sulama tesisleri ve birçok eserin toplu açılışını yaptık. Şimdi de Karabağlar’ı geleceğe taşıyacak bu güzel konutların yer alacağı bu kentsel dönüşümün temelini atıyoruz.  15 yılda Türkiye’nin her tarafında kentsel dönüşümü bir baştan bir başa gerçekleştiriyoruz. Bu süre içinde 775 bin konutu yaptık vatandaşlarımıza teslim ettik. İşte hizmet işte AK Parti… Kentsel dönüşüm sadece plansız eski evleri değil imarına, tekniğine uygun olmayan, depreme dayanıksız evlerin de yenilenmesidir. Amacımız hemşerilerimizin çok güzel şartlarda yaşaması için, kalitesi gelişmiş evlerde oturması için ne gerekiyorsa yaptık yapmaya da devam edeceğiz. AK Parti olarak 14 yıldır sizin desteklerinizle durmadan, yılmadan ülkemize hizmet etmeye devam ediyoruz, devam da edeceğiz. Çünkü bizim prensibimiz durmak yok yola devam. Bu azim ve heyecanla yolları böldük gönülleri, hayatları birleştirdik. Yolları böleriz de Türkiye’yi böldürtmeyiz. Bizim 14 yıldır yurdun her köşesine elimizin değmediği, hizmetimizin gitmediği hiçbir yer yok. 780 bin kilometre kare vatan toprağının her köşesine yollarıyla, hastaneleriyle, okullarıyla, limanlarıyla hızlı demiryollarıyla şehir hastaneleriyle bir Türkiye’yi üç Türkiye yaptık.  Eğer önümüzde engeller olmasaydı bugün bir Türkiye 3 değil 5 Türkiye olacaktı.  Şimdi biz yolları yaptık, açtık ama bizim gücümüzün yetmediği bir iş var. O da anayasa yoludur. Anayasa yolunu 16 Nisan’da açmaya hazır mısınız?” açıklamasını yaptı.

HAYIRCILAR NE DİYOR BİLİYOR MUSUNUZ?
Yıldırım ‘hayır’ cephesini eleştirirken, “Şimdi bu hayırcılar ne diyor biliyor musunuz? Hayırcılar diyor ki; efendim biz yol istemiyoruz, yolları yapmayın, arabamız olsun ama yolumuz olmasın. Tek şerit gidiş, tek şerit geliş bize yeter. Biz de diyoruz ki; size yeter belki ama millet yol istiyor. Millet geleceğin aydınlık Türkiye’sinin inşa edilmesini istiyor. Mevcut anayasa sistemi maalesef, üzülerek söylüyorum Türkiye’de sürekli problem üretiyor. Bir dönem geliyor güçlü iktidarlar oluyor Türkiye kazanıyor ama bu vesayetçiler darbe zihniyetindeki kesimler hemen bir yolunu bulup bir şekilde halkın seçtiği hükümetler alaşağı ederek kazandıklarımız elimizden çıkıp gidiyor. Allah’a şükür 15 yıldır AK Parti iktidarda da, Recep Tayyip Erdoğan iktidarda da, onun arkadaşları iktidarda da istediklerini yapamıyorlar” dedi.

14 YIL BOYUNCA ŞEYTAN TAŞLADIK!
Başbakan Yıldırım, “14 yıl boyunca hizmet ettik ancak bir yandan hizmet ettik bir yandan da şeytan taşladık. Şeytan taşlamaktan vakit bulunca da yolları, okulları, hastaneleri yaptık. Düşünün bu engeller, 27 Nisan, AK Parti kapatma davası, 17-25 Aralık darbe girişimi, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi olmasa şimdi Türkiye ne halde olurdu? Bunun 3 katı daha gelişmiş olacaktık. Türkiye’nin bundan sonra yüzüncü yılına giderken herhangi bir sorunla karşılaşmaması için yapmamız gereken artık bu sistemi değiştirmektir. Bu sistemin değişmesi ne demek? Artık iktidar kapalı kapılar arkasında değil milletin gözü önünde değişecek. İktidarı siz kuracaksınız siz indireceksiniz. Cumhurbaşkanını hükümetini seçeceksiniz 5 yıllığına görev yapacak. Beğenirseniz bir daha seçeceksiniz. 3’üncü kez istiyorum dese, yok yeter… Hani nerede tek adam? Tek adam diye tutturdular. Milletin patron olduğu yerde, partilerin olduğu yerde tek adam olur mu? Padişahlık mı var? Diyorlar ki bu sistem Erdoğan için… Hadi oradan! Bu sistem Erdoğan için değil her doğan içindir. Dolayısıyla bu değişiklikle birlikte milletin iktidarına geçiş yapıyoruz. Vesayetten garantili milletin iktidarına geçiş yapıyoruz. Ancak bir bakıyoruz ki PKK FETÖ Kandil HDP ne kadar şer güçler varsa bir olmuşlar hayır çıkması içi ellerinden geleni yapıyorlar, kendilerini parçalıyorlar. Ne yaparsanız yapın bu millet evet, evet, evet diyecek. Kandil’deki terörist başı diyor ki çok çalışın hayır çıksın evet çıkarsa biz biteriz diyor. Evet çıkacak ve siz de biteceksiniz. Onların kandilini söndüreceğiz. Çocukların, yaşlıların, askerin, korucunun hayatına kast eden şehitlerimize, gazilerimize sebep olan bu alçak terör örgütlerinin sonunu getirmeye ahdettik. Yeni sistemde 80 milyon kardeş olacak, bir olacak, diri olacak, birlikte Türkiye olacağız. Buna bir de CHP karşı çıkıyor. CHP niye karşı çıkıyor? Bunlar maalesef halkın iradesine, halkın gücüne inanmıyorlar. Bunlar ömrü boyunca hep dumanlı havalarda iş yapmayı severler. Onun için çalışarak, milletin desteğini alarak iktidar olmak bunların hayali, vizyonu değil. Onun için gece gündüz demeden vatandaşlara sürekli korku, sürekli tehdit…” diye konuştu.

İZMİR’İN HAYIR ALIŞKANLIĞI YENİ DEĞİL
Referandum için İzmir’in hazır olduğunu belirten Yıldırım, “Bugün bütün İzmir’i heyecanlandıracak projenin müjdesini verdim. Karabağlar’da da tekrarlıyorum… İzmir’in körfezine üstten köprü alttan da tüp geçit yapacağız. İstanbul’un Marmaray’ı varsa İzmir’in olmaz mı? İzmir’in de olacak. Çok çalışacağız. Gece gündüz demeyeceğiz. 16 Nisan’a kadar çalmadık kapı bırakmayacağız, sıkmadık el bırakmayacağız. Türkiye’nin aydınlık yarınları için evet, evet, evet diye sandıkları dolduracağız. Tek bayrak için tek devlet için tek millet için tek vatan için kararımız evet… İzmir’e 3 tane stat yapıyoruz. Karşı çıkıyorlar. İzmir’in hayır alışkanlığı yeni değil... İzmir’de ne zaman güzel bir şiş yapmaya kalksak hep hayır dediler. Konak Tüneli’ne, bölünmüş yollara, Sabuncubeli Tüneline, yat limanları, hava limanlarına ‘hayır’ dediler. Ama işler bittikten sonra en önce onlar geçti. Bunlar böyle. Onlar ne kadar hayır derse desin, direnirse dirensin İzmir için Türkiye için hizmetlerimiz devam edecek. Ne kadar karşı çıkarsanız çıkın inat da bir murattır” ifadelerini kullandı.

CHP’YE GÖNÜL VERENLERE GÜVENİYORUM…
“Ben CHP’ye gönül vermiş hemşerilerimize de güveniyorum destek vereceklerine inanıyorum” diyerek konuşmasına devam eden Yıldırım, “Gençlerin siyasete girmesini her ne kadar Kılıçdaroğlu istemiyorsa gençler de onu istemiyor. Gençler cevabı 16 Nisan’da verecektir. İzmir’e büyük bir şehir hastanesi yapıyoruz. İnşaat devam ediyor, ikincisinin de hazırlıkları devam ediyor. Bir müjde de Dikili’ye verelim. Hastane yapıyoruz, bir hastane de Güzelbahçe’ye yapacağız” açıklamasını yaptı. 

KAYSERİ’YE YABANCILAR GELDİĞİNDE ‘YAPTIKLARINIZ BERBAT’ DEDİ!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki 16 Nisan’daki sandık için, “Referandumda İzmir’e güveniyoruz. Buradan çok güçlü bir evet çıkacağını düşünüyoruz” derken proje hakkında ise, “Karabağlar önceden benim bilmediğim sonradan ismini duyduğum bir ilçeydi. Başbakanımız sonradan beni görevlendirdi, tıkanmış bir kentsel dönüşüm vardı, onun önünü açın dedi. O talimatla geldik, birkaç aydır uğraşıyoruz. Temel atma aşamasına getirdik. Burada 1 milyon metrekareden 10 bin konut çıkacak. Yarısını biz yaptırıyoruz yarısı da şahsıların. Yüzde 60’ı sosyal donatı alanı. 35 metrelik cadde yaptırıyoruz. Yolları, sokakları gördüm. Zamanında yabancılar Kayseri’ye geldiğinde Erciyes dağını görünce, ‘Allah size her türlü güzelliği vermiş ama şu yaptıklarını yapılar var ya berbat’ dediler. Aynı şey burası içinde geçerli. Bu çıkmaz sokaklar yapılırken belediyeler neredeydi? Biz burada yerinde kentsel dönüşümü başlatıyoruz. Adil bir şekilde insanların evine ulaşacağı bir projeyi başlatıyoruz. Sizi buradan asla çıkamayacağız. Sonradan inşallah belediyeler arkamızdan gelecek ve tüm Karabağlar’a uyarlanacak. Burası İzmir’in incisi olacak. Önümüzdeki günlerde beni burada çok göreceksiniz. Beni burada hizmetkarınız olarak görün” ifadelerini kullandı.

 
NATO'dan Çeşme'de mülteci operasyonu
 
ADD üyelerine Ayvalık'ta cami hoparlöründen anons şoku
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Sustum sustum ama şimdi açıklayacağım...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kılıçdaroğlu, bak sustum sustum sustum, ama şimdi ...
Kılıçdaroğlu'ndan evet çadırına iade-i ziyaret
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te "Evet Çadırı"nı ziyaret ...
Başbakan'dan İzmir'de sürpriz ziyaret
Alsancak Spor Salonunda 101 tesisin açılışını yapan Yıldırım, daha sonra ...
 
MHP'li Tanrıkulu'dan Aliağa'da referandum mesaisi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, "MHP'nin derdi başkanlık ...
Başbakan İzmir'de 101 tesisi açtı, büyük müjdeyi verdi!
Başbakan Binali Yıldırım, Alsancak Atatürk Voleybol Salonu'nda düzenlenen ...
"Bir oyla dünyayı değiştirebilirsiniz"
Vatandaşları 16 Nisan'da sandığa gidip “hayır” oyu vermeye çağıran CHP ...
 
Erdoğan'dan Türkeş'in kabrine ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Türkeş'in kabrini ziyaret etti.
Özhaseki İzmir’de açıkladı: Dönüşümle ilgili ciddi…
Çevre ve Şehircilik Bakanı, "Orada ciddi bir başlık kentsel dönüşüm, büyük ...
‘Kuzey’e nefes aldıracak otoyol Başbakan’ın ‘tünel göndermesi’yle yola çıktı?
Menemen- Aliağa- Çandarlı Otoyolu'nun temel atma töreninde konuşan Başbakan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Dön evine bitsin bu çile' demek yeter mi?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Uzlaşma, akıl ve kızıl düve üzerine!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva