HABERLER>POLİTİKA
23 Haziran 2018 Cumartesi - 13:08

Başbakan Yıldırım'dan Kemeraltı çıkarması

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'de açıklama yaparak muhalefetin seçim güvenliği açıklamalarına yanıt verdi.Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Yıldırım, bir vatandaşın Romanya'da yaşayan annesiyle görüntülü konuştu.

Başbakan Yıldırım dan Kemeraltı çıkarması

Başbakan Binali Yıldırım, Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla görüştü.

Başbakan Yıldırım, kentteki temasları kapsamında Gazi Osmanpaşa Bulvarı'nda esnaf ziyaretinin ardından, Havra Sokağı'ndan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'na geçti.

Bazı vatandaşların "İzmir seninle gurur duyuyor" tezahüratlarıyla karşıladığı Yıldırım, iş yerlerini dolaşarak, esnaf ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti.

Küçük Karaosmanoğlu Hanı'nda kahve içtiği sırada yanına gelen bir vatandaşın ricasını kırmayan Başbakan Yıldırım, vatandaşın Romanya'da yaşayan annesi ile görüntülü konuştu.

Gezisine devam eden Başbakan Yıldırım, yanına gelerek kendisiyle sohbet eden bir vatandaşın terlediğini görünce cebinden çıkardığı peçeteyle alnını ve yüzünü sildi.  

Bir iş yerinde döner keserek, tadına bakan Başbakan Yıldırım, daha sonra partisinin Çankaya Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti. 

SEÇİM GÜVENLİĞİ AÇIKLAMASI
Başbakan Binali Yıldırım, AA canlı yayınında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yarın sandık başına gideceğini hatırlatarak, "Seçimlere saatler kaldı yarın inşallah cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekilliği genel seçimi için milletimiz sandık başına gidecek, demokratik hakkımızı, oyumuzu kullanacağız ve gelecek beş yıl için Türkiye'yi yönetecek hükümeti seçeceğiz. TBMM'de milletvekilleri seçeceğiz ve böylece demokratik olgunluk içinde, şölen havasında kardeşlik, huzur ve güven içinde bu seçimleri de gerçekleştirmiş olacağız." diye konuştu.

Yıldırım, seçim güvenliği ile ilgili bir soru üzerine şunları belirtti:

"Vatandaşlarımız şunu bilsin, Sayın Kılıçdaroğlu da şunu bilsin ki daha seçim olmadan seçim güvenliğini gündeme getirmek çok doğru bir iş değil. Kaldı ki hükümetimiz seçimin güven ve huzur içerisinde geçmesi için aylardır gereken tedbirleri alıyor. Sandık güvenliği, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için, elektrik kesintisi, vesaire, ulaşımda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gerekli bütün tedbirleri ilgili bakanlıklarımız alıyor."

Vatandaşlardan rahat olmasını isteyen Yıldırım, "Seçim güvenliğine ilişkin en ufak bir tereddüt yok, diğer adaylar ve muhalefet partileri rahat olsun. Türkiye demokratik olgunluk içinde son 15 yılda AK Parti iktidarı döneminde başarıyla genel, yerel seçimler ve halk oylaması dahil toplam 12 seçimi gerçekleştirdi. Türkiye'deki seçimlerin bir özelliği dünyada birçok ülkede olmayacak bir şekilde yüksek katılımla gerçekleşiyor. Bugüne kadar gerçekleşen 12 seçimin son 15 yılda en az katılımı yüzde 84. Dolayısıyla halkımız seçim konusunda bilinçli, demokratik hakkını kullanmak suretiyle, ülkenin geleceğinde ben de sözümü söyledim diyor ve sandıklara geliyor." değerlendirmesinde bulundu. 

"MUTLAKA VE MUTLAKA SEÇİME KATILALIM"
Yıldırım, vatandaşların mutlaka seçime katılması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Benim burada vatandaşlarımdan istediğim bir şey var, mutlaka ve mutlaka seçime katılalım. 'Geleceğe yönelik ülkemize yönelik kadroların seçiminde benim de katkım var.' diyelim. Vatandaşlık hakkımızı kullanmayı ihmal etmeyelim. Seçim günü son saatlere kalmayalım yığılmalar olmasın, sıkıntılar yaşanmasın, erken saatlerden itibaren sandıklara gidelim, oyumuzu kullanalım.

Bu yabancı gözlemcilerin her zaman yaptığı bir şey var, seçimler öncesi kafa karıştıran açıklamaları hep yaparlar. Bizim onlara söyleyeceğimiz şudur, gelin, isterseniz 400 değil, 800 kişi gelin ama adam gibi seçimleri izleyin, siyasete müdahale etmek gibi bir yanlışın içerisine düşmeyin. Türkiye demokrasisi gelişmiş bir ülkedir, Türkiye bir hukuk devletidir.

Türk insanı demokratik olgunluğu en iyi şekilde seçimlerde ortaya koyan seçmendir. Seçimlerin nasıl yapılacağını, hangi saydamlıkta yapılacağını öğrenecek değildir. İstediğimiz kadar gözlemci bulundurmanız da ne kadar rahat olduğumuzu ortaya koymaktadır. Maalesef bazı gözlemci grupları marjinal siyasi yapılanmasının sözcüsü gibi davranıyorlar bunun da doğru olmadığını düşünüyoruz. Seçime öyle ya da böyle müdahale anlamı taşıdığını düşünüyoruz. Hiç kimsenin Türkiye'de yapılacak bu seçimlere gölge düşürmeye, soru işareti oluşturmaya hakkı yoktur. Bu kabul edilemez ve Türk insanına yapılacak en büyük haksızlıktır."

GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI
İzmir’de milletvekili adayı olduğunu hatırlatan Başbakan Yıldırım, oyunu yarın Karabağlar’da Selviler Mahallesi Bahar Yıldırım İlkokulunda kullanacağını belirterek, şöyle dedi:

"İzmirli hemşehrilerim için ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Seçimlerin asıl sahibi Yüksek Seçim Kurulu. Yüksek Seçim Kurulu ülkenin her yerinde gerekli hazırlıkları yapmıştır, kendi bakımlarından tedbirleri almıştır ancak YSK'nin genel anlamda güvenliği sağlamak gibi bir görevi yok. İhtiyaç duyulması halinde bu güvenlik tedbirleri de polisle jandarmayla sağlanmış olacaktır. Sağ salim, güzel bir seçimi idrak edip böylece bu süreci de başarıyla tamamayacağız. İstikrar ve güven içerisinde ülkemiz bundan sonra 2023 hedeflerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine emin adımlarla yoluna devam edecektir. Bütün milleti sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Mutlaka ve mutlaka sandığa gitmelerini özellikle istirham ediyorum." (AA)

 
İzmir'de 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' iddiasına 6 tutuklama!
 
Piyango milyonerine hırsızlık şoku!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Adayı Eroğlu: Yolumuz açık olsun
AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Mimar Melek Eroğlu, yoğun çalışma ...
CHP İzmir’in vekil adaylarından kent turu!
CHP İzmir milletvekili adayları seçime sayılı saatler kala kentte otobüsle ...
Şimşek: ABD kendi inşa ettiği yapıyı hırpalıyor
Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Amerikan yönetimi, kendi inşa ettiği kurala ...
 
AK Partili Sürekli: Son ana kadar çalışacağız
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli 24 Haziran Seçimlerine sayılı ...
AK Partili Doğan: Milleti sevdasından vazgeçiremezler
Ak Parti İzmir 1'nci Bölge Milletvekili Adayı Bilal Doğan seçim çalışmaları ...
İzmir’de sandık raporu: Kaç kişi oy kullanacak? İlçe ilçe sandık sayısı…
Türkiye yarın sandık başına gidiyor. Milyonların heyecanla beklediği gün ...
 
CHP’li Sındır: Son ana kadar durmak yok
24 Haziran seçimlerine saatler kala seçmenleriyle buluşmaya devam eden ...
Narlıdere Meclisi’nde ‘seçim’ yemini
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin ...
İzmir'de o parti gemileri yaktı: Genel merkez Erdoğan, il teşkilatı İnce diyor!
Genel merkez olarak Cumhur İttifakı’nı destekleyen ANAP’ın İzmir İl Başkanı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva