HABERLER>POLİTİKA
9 Nisan 2017 Pazar - 16:19

Başbakan’dan Gündoğdu mesajları: ‘Evet’ diyenler ne kadar onurluysa…

İzmir’deki büyük mitingde Gündoğdu Meydanını dolduran partililere seslenen Başbakan Yıldırım, “Evet) diyenler ne kadar bu ülkenin onurlu evladıysa 'hayır' diyenler de o kadar onurludur” dedi.

Başbakan’dan Gündoğdu mesajları: ‘Evet’ diyenler ne kadar onurluysa…

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ - Başbakan Binali Yıldırım referanduma sayılı günler kala İzmir Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşen mitingde önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım 16 Nisan’da sandığa gidecek vatandaşlara süreçle ilgili mesajlar verirken hükümetin görevde olduğu sürede İzmir’de gerçekleştirdiği yatırım ve projelerden örnekler verdi.

İZMİR İHMAL EDİLDİ
Başbakan Binali Yıldırım, “Bugün yine çok güzelsin, muhteşemsin İzmir.  Sıcaklığın, samimiyetin şehri İzmir… Bugün İzmir cumhurbaşkanını, adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlıyor. İzmir geleceğimizin sembol şehridir. Dünya şehridir İzmir... İzmir hem Mustafa Kemal Atatürk’ü hem Adnan Menderes’i bağrına basan şehirdir. İzmir cumhuriyeti demokrasiyi kucaklayan şehirdir. İzmir 1930 yılında Türkiye’nin ilk kez demokrasi denemesinde önde gelen şehir olmuştur. 1946 seçimlerinde İzmir Demokrat Parti’ye yüzde 70 oy verdi. 1950 seçimlerinde İzmir Demokrat Parti’yi tek başına iktidara getirdi. Merhum Adnan Menderes’ten sonra cezalandırıldı, ihmal edildi. Akdeniz’in incisi hizmetlerden hakkını alamadı” dedi.

EVET DİYENLER NE KADAR ONURLUYSA…
Yıldırım, “Biz Recep Tayyip Erdoğan’dan bir şey öğrendik. Memleketimize eser bırakırken kriterimiz asla siyaset olmadı. Asla oy oranına bakmadık. Kim oy verdi kim vermedi diye düşünmedik. Önümüzden sandık kalktıktan sonra Türkiye’nin tamamı, İzmir’in tamamı için projeler yaptık. Biz İzmir’e hep böyle yaklaştık. İzmir’in yaşam tarzı üzerinden istismar siyaseti yapmadık. Kutuplaştıran ayrıştıran olmadık. Hep gönül diliyle konuştuk. Biz konuşmadık eserlerimiz konuştu. Hizmetlerimizle, yaptıklarımızla ve yapacaklarımızla konuştuk. Bizi seçenlerin başbakanı ve hükümeti olmadık. Herkesin başbakanı ve hükümeti olduk. Çünkü biz biliyoruz ki üzerimizde 80 milyonun hakkı var. 80 milyonun emanetini taşıyoruz. Hiç kimsenin diline kültürüne inancına karışmadık. Biz 80 milyonu bir beraber bildik, kardeşçe yaşaması için mücadele ettik” dedi.

Başbakan, "(Evet) diyenler ne kadar bu ülkenin onurlu evladıysa 'hayır' diyenler de o kadar onurludur. Onlar da bu memleketin evladıdır. Biz memleketimizi, vatandaşlarımızı 'evet'çiler diye ayırmadık, asla ayırmayız. Açık ve net şekilde şunu söylüyoruz; hiç kimse 'evet' diyenleri 'hayır' diyenleri ayrıştıramaz" diye konuştu.

İZMİR BU EDEPSİZ DİLİ ASLA KABUL ETMEZ
CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un “İzmir’de denize dökeriz” sözlerini eleştiren ve "Hiç kimse bu ülkenin evlatlarını 'evet' dediler diye denize dökme densizliğinde, terbiyesizliğinde bulunamaz, tehdit edemez" diyen Başbakan Yıldırım, "Bu dil ayrıştırıcı bir dildir, bu dil bölücü bir dildir, bu kutuplaştırıcı bir dildir. Siyasetin dili bu olamaz. İzmir bu edepsiz dili asla kabul etmez" ifadelerini kullandı.  

DAHA FAZLA DEMOKRASİ DAHA FAZLA ‘EVET’ DEMEKTİR
“Biz vatandaşlarımızı evetçiler diye ayırmadık ve asla ayırmayız” diyen Yıldırım, “Hiç kimse evet diyenleri hayır diyenleri ayrıştıramaz. Biz 9 Eylül 1922’de düşmanı denize birlikte döktük. Bu ülkenin evladı silahı, balta kazmasıyla ağzında dualarında başlayan mücadele İzmir’e kadar devam etti Ege’den düşmanı denize döktü. Kurtuluş savaşını birlikte zaferle sonuçlandırdık. Cumhuriyeti birlikte kurduk, bu zafer bizimdir, cumhuriyet hepimizindir.  Hiç kimse cumhuriyetimize el ve dil uzatamaz. Ancak hiç kimse aynı zamanda bu ülkenin evlatları evet dedi diye denize dökme densizliğinde ve terbiyesizliğinde bulunmaz. Tehdit edemez. Bu bir barış dili değil, bölücü kutuplaştırıcı bir dildir. Siyasetin dili bu olamaz.  İzmir bu edepsiz dili asla kabul etmez. 16 Nisan’da bu değişikliğe çoğunlukla büyük bir evet diyerek bunun cevabını vermeye hazır mısınız?   Bu değişiklikle cumhuriyetimizi daha da güçlendireceğiz. Hayır diyenler Türkiye’ye ne vasat ediyor? Hiçbir vaatte bulunmuyorlar. Hayır diyenler kriz olsun, kaos olsun darbe üreten bu sistem devam etsin diyorlar. Hayır diyenler vesayet düzeni, kumpaslar ve bu darbe anayasası devam etsin diyorlar. Evet demek değişim demektir. Evet demek dönüşüm, reform, kalkınma, ilerleme, gelişme demektir. Daha fazla demokrasi demek evet demektir. Evet güçlü Türkiye güçlü ekonomi demektir” açıklamasını yaptı. 

BUNLARIN BİLDİĞİ BİR ŞEY VAR; İSTEMEZÜK!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Yıldırım, “Sayın Kılıçdaroğlu sadece hayır diyor. Bunların bildiği bir şey var. O da istemezük… Yol yaptırmam, hava alanı yaptırmam, hızlı tren yaptırmam, Konak Tüneli’ni, Sabuncubeli tünelini yaptırmam, İstanbul İzmir otoyolunu yaptırmam… bunların ağzından yaptırmamdan başka bir söz duydunuz mu? Halk oylaması kampanyasında söylemedikleri tek bir yalan tek bir iftira kalmadı. Yunan’ı denizden döktüğümüz gibi onlar da evet diyenleri denize dökecekmiş. Hayır çıkarsa düşmanı denize gökmüş gibi dökeceklermiş. Yazıklar olsun bunlara. Bu kadar gözü dönmüş bu siyasetçileri bu millet hak etmiyor. Esasen CHP de hak etmiyor. CHP’ye gönül veren kardeşlerimiz de hak etmiyor. Sayın Kılıçdaroğlu yeni kapı da farklı şeyler söylüyordu şimdi FETÖ2nün ağzıyla konuşmaya başladı. Kontrollü darbe laflarıyla 80 milyon vatandaşımızın bu zaferine gölge düşürüyor. 15 Temmuz direnişi dünya demokrasi tarihine altın harflerle yazıldı.  İzmir 15 Temmuz gecesi ülkeye sahip çıktınız. Ay yıldızlı bayrağı düşürmedi ezanı dindirmedi. Ey Kılıçdaroğlu ne senin gücün ne de Pensilvanya’nın gücü bu zaferi gölgeleyemez” diye konuştu. 

16 NİSAN’DAN İTİBAREN GÜÇLÜ HÜKÜMETLER DÖNEMİ BAŞLAYACAKTIR!
İzmir’de gerçekleşen ve gerçekleşecek yatırımlardan bahseden Yıldırım, “İzmir’de çok eski spor kulüpleri var. 3 tane stat yapalım dedik engelledir. Hayırcılara istemezük diyenlere rağmen Karşıyaka’ya 15 bin Göztepe’ye 15 bin kapasiteli stat yapıyoruz. Ayrıca Alsancak’a 20 bin kapasiteli stat yapıyoruz. Buradan taraftarlara sesleniyorum. Tüm engellemelere rağmen statları yapıyoruz. Lütfen siz de bu istemezükçülere karşı gereken dersi verecek misiniz? 16 Nisan Türkiye için bir milattır. 16 Nisan’dan itibaren Türkiye’de güçlü hükümetler dönemi başlayacaktır. İzmir’in bu sefer güçlü bir evet diyeceğine inanıyorum. İzmir’in cumhurbaşkanını da başbakanını da mahcup etmeyeceğine yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 
Rusya ve İran'dan açıklama: Bundan sonra...
 
10 yaşındaki ilkokul öğrencisi kalbine yenildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yurt dışında kaç seçmen oy kullandı?
Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması kapsamında yurt dışı ile gümrük ...
Kocaoğlu memleketinde konuştu: 16 Nisan’da açık ara…
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasıyla ...
CHP'li Yüksel: Ülkemizin asıl sorunu ayrıştırma
CHP İzmir eski İl Başkanı ve 24. Dönem İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ...
 
Kılıçdaroğlu: Evet oyu kullanmanın vebali ağırdır
Sinop Boyabat'ta konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Nereye gittiği belli ...
Kılıçdaroğlu: ABD tarzı başkanlık düşünülebilir
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliğinin bir kişi veya parti ...
Çavuşoğlu: Rusya ve ABD arasında...
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Rusya ve ABD arasında tercih yapma durumunda ...
 
'Habur' tartışması: Karataş'tan sert sözler, CHP'den jet yanıt
MHP İl Başkanı Necat Karataş, ana muhalefet partisini sert sözlerle eleştirdi ...
CHP'li eski başkandan ilginç referandum tepkisi
Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde büyükbaş hayvancılıkla uğraşan CHP eski ...
CHP'li Bakan ve ekibi o ilçede çalmadık kapı bırakmadı!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve ‘Kadından Kadına Gönüllü Ekibi’ ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva