HABERLER>POLİTİKA
24 Şubat 2017 Cuma - 11:44

Başbakan’dan ‘dönüşüm’ mesajları: İzmir’in yüzde 62’si sorunlu!

Kentsel dönüşüm üzerine önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, “İzmir'in yüzde 62'si bina stoğunun imarsız kurasız ve gerekli depreme dayanıklılık bakımından sorunlu” ifadelerini kullandı.

Başbakan’dan ‘dönüşüm’ mesajları: İzmir’in yüzde 62’si sorunlu!

Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe'de, Çevre Projeleri Açılış Töreni'nde önemli mesajlar verdi. Kentsel dönüşüm üzerine önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, “İzmir'in yüzde 62'si bina stoğunun imarsız kurasız ve gerekli depreme dayanıklılık bakımından sorunlu” ifadelerini kullandı.

''İŞ ÇOK AÇILIŞ İÇİN ZAMAN YOK''
Başbakan Yıldırım ''120 tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz. AK Parti hükümetlerinin bir sıkıntısı var, iş çok açılış için zaman yok'' dedi.

Yıldırım, ''Marifet, insana huzur verecek şehirler imar etmektir. Amerika'da Manhattan denen yerde binalar göğün 7 kat yukarısına kadar çıkıyor. Binalar heybetli ama ruh yok'' ifadesini kullandı.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle: ''Bu törenle Türkiye'ye yakışan 120 adet tesisin açılışını bir anda gerçekleştiriyoruz. AK Parti hükümetlerinin bir sıkıntısı var, iş çok açılış için zaman yok. Onun için 100'er 100'er 200'er 200'er paket yapıyoruz öyle açıyoruz. O kadar çok eser proje var ki bugün de memleketin her köşesinden tesislerin toplu açılışını yapıyoruz. Eskiden bizim sokağın çöpçüleri vardı çalı süpürgesi kürek sapına takılmış vaziyette temizlik yapayım derken etrafı toz duman içinde bırakırdı şimdi makinenin içinde keyfini bozmadan süpürüyor. Projelerin toplam bedeli toplam bedeli 955 milyon. Helali hoş olsun yeter ki çevremiz temiz olsun.

''BİNALAR BÜYÜK AMA RUH YOK''
Marifet, insana huzur verecek şehirler imar etmektir. Amerika'da Manhattan denen yerde binalar arasında göğün 7 kat yukarısına kadar çıkıyor. Binalar büyük heybetli ama ruh yok. Onun için biz dikey mimariden ziyade yatay mimari diyoruz. Daha fazla sıcaklık var, ruh var.

Kentsel dönüşümle temelleri yanlış atılmış şehirleri düzeltmeye çalışıyoruz. İzmir gibi şehirde Karabağlar'da da bunu yapacağız, oranın da ihalesi olmuş. Temel atmaya hazır... İzmir'in yüzde 62'si bina stoğunun imarsız kurasız ve gerekli depreme dayanıklılık bakımından sorunlu. İstanbul keza... Bunları daha baştan düzgün yapsaydık önce alt yapısı kanalizasyonu garajı sonra binayı yapsaydık bu iki kere masraf olmayacaktı.

''TÜRKİYE'DE İLK DEFA ÇEVREYE KARŞI İŞLENEN SUÇLARI TCK KAPSAMINA ALDIK''
Türkiye'de ilk defa çevreye karşı işlenen suçları TCK kapsamına aldık. Kabahatten çıkarttık ceza kanununa dahil ettik.

''İNANMIYORSAN SAY KARDEŞİM''
15 yılda 4 milyar fidan diktik. Bazıları itiraz ediyor. 'Nasıl olur?' İnanmıyorsan say kardeşim. Biz diktik. Senin de işin gücün yoksa say. 15 yılda yeşil alan miktarını ciddi ölçüde artırdık.

''TÜRKİYE GENELİNDE 184 OVAYI TARIMSAL SİT ALANLARI İLAN ETTİK''
En son aldığımız karar bereketli topraklara bina yapıyor fabrika yapıyor yazık günah. Kıraç yerler meralar boş duruyor. Şimdi Tarım Bakanlığımız bir karar aldı Türkiye genelinde 184 tane ova var. Bu ovaları tarımsal SİT alanları ilan ediyoruz ettik.

''BİTECEKSİNİZ, BAŞKA YOLU YOK''
Şimdi teröristler aralarında ne konuşuyorlar? 'Bu referandumdan evet çıkarsa biz bittik.' Biteceksiniz, başka yolu yok.

''TEK MÜCADELE EDEN TÜRKİYE''
Dünyada aynı anda 3 tane terör örgütü ile mücadele eden başka ülke gösterin bana. FETÖ, PKK, DEAŞ'la aynı anda mücadele ediyoruz. Dünya DEAŞ ile mücadele ediyormuş gibi davranıyor. Gerçekte mücadele eden yok. Tek mücadeleyi veren Türkiye. Fırat Kalkanı ile elhamdülillah Bab'ı da hallettiler ve oradaki insanlar normal hayatlarına döndüler.''

 
Patlayan lastiği kontrol eden 2 arkadaşa kamyon çarptı: 1 ölü, 1 yaralı
 
Folkart Gallery'de hedef 1 milyon!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25 Şubat 2017 Cumartesi 14:28

"Biz böyle mutluyuz tamam mı" biz derken kaç kişilik bir gruptan bahsediyorsun ? Yağmurda sel oluşmasından, gecekondu tarlalarından, kömür kokusundan, gereksiz gürültülerden ben memnun değilim. İzmir insanı gibi modern bir görünüme kavuşsa kötü mü olur ? İzmir gitgide geriliyor. İzmirli kaçıyor x,y,z liler geliyor , şehrin sosya kültürel yapısı değişiyor. Batıya açılan kapı oldu Güneydoğu Anadolu, Orta Doğu şehri

Yorumu oyla      11      5  
sezo 25 Şubat 2017 Cumartesi 13:16

50 katlı binalar 9+ şiddetindeki depremlere dayanıklı yapılıyor. yani senin evine birşey olur o binalara olmaz.

Yorumu oyla      11      5  
Gozgoz 25 Şubat 2017 Cumartesi 08:01

Biz böyle mutluyuz tamam mı, İstanbul ankara yaşanmaz yerler oldu izmir bu iki şehirden güzel kentsel dönüşüm diye 50 100 katlı binalar yapıliyor depremde ne olacak göreceğiz bu yüksek binalara

Yorumu oyla      11      5  
İzmir ve olmayan şehircilik 24 Şubat 2017 Cuma 14:29

Kentsel dönüşümde belediye ve bakanlık İzmir 'de sınıfta kalmıştır. İzmir şehircilik açısından berbat bir şehirdir. Doğru düzgün yeterli yol yoktur, alt yapı sorunludur. Üst yapı zaten malum. Yeşil alan kısıtlıdır. Şehrin merkezi Konak 'ın mahalleri Afganistan görünümündedir. Şehrin merkezi bile dökülmüş durumda. Şehri doğru düzgün planlamak bu kadar mı zor ? Buca-otogar - çevre yolu arası açılacak içinde tünelde olan bulvarlar gibi geniş yollar lazım. Körfez geçişi çok geç kaldı. 10 yıldır yapılıyor. Doğalgaz yaygınlaşmalı. Şehrin göbeğinde birçok mahallede doğalgaz yok. Kışın zehirleniyoruz ama kimsenin umrunda değil. Türkiye İzmir'i örnek almalı diyorlarda neyini örnek alacaklar ? Koyun keçi dağıtmakla iş bitmiyor. Bu şehre turist gelmiyor. Niye gelmiyor ? Kemeraltı 24 saat yaşayacaktı, ne oldu ? Şehrin göbeğinde çürümüş depolar, fabrikalar var. Sürekli bir itiraz. Şehre yatırımcı gelmiyor. YKM de birçok gökdelen projesi var ama yatırımcı tedirgin , projeleri bekliyor. Hukuki sorunlar yatırımcıyı kaçırıyor. İzmir in geri kalmasının 1.sorumluları sürekli her halta itiraz edenlerdir, 2.olarak da yerel yönetimlerdir. Bakanlıklar da yeterli yatırım yapmıyorlar. Şehrin göbeği 40 yıldır gecekondulardan temizlenemedi. 40 yıl ! Hilal , Ege Mahallesi ... gibi mahallelerin Türkiye'nin 3.büyük şehrinin göbeğinde ne işi var ? Bunları dönüştürmek çok mu zor ?

Yorumu oyla      12      7  
sezarın hakkı sezara 24 Şubat 2017 Cuma 12:44

Binaların %62 si sorunlu diyor ama kentsel döüşüm konusunda devletin attığı tek bir adım yok izmirde. Bu nasıl iş?

Yorumu oyla      16      5  
24 Şubat 2017 Cuma 12:05

Sen İzmirin milletvekili, Türkiyenin de başbakanı değil misin? Çöz o zaman sorunları. Hem çözmüyorsun hem de konuşuyorsun. Hangisi doğru?

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın yanında oturan isim şaşırttı!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Partili eski bakan ve milletvekilleriyle ...
Bozdağ açıkladı: Gülen o ülkede çiftlikler alıyor!
Gülen’in başka ülkeye gidebileceği iddialarına ilişkin, Bozdağ, "Kanada ...
'Torba kanun teklifi' yasalaştı
TBMM Genel Kurulunda,mükelleflere vergi indirimi ve yabancılar ile gurbetçilere ...
 
Bakan Işık'tan İzmir'de teşkilata ziyaret, 'yeni sistem' mesajları
AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Işık: Bu sistemin aslında ...
Demirtaş'ın yargılandığı davada Erdoğan'dan flaş talep
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Dr. Hüseyin Aydın, HDP Eş ...
Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na: Adamlarını bir araya topla!
İçişleri Bakanı Soylu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Kılıçdaroğlu'na ...
 
Kılıçdaroğlu: Gerekli ders sandıkta verilmeli
Kılıçdaroğlu, 'Hayır' oyu kullanacaklara karşı başlatılan baskıların asla ...
Flaş! Bakan Işık’tan İzmir’de çok önemli ‘El Bab’ mesajı
Bakan Işık, "El Bab'a girileli çok oldu biliyorsunuz ama bugün şunu söyleyebiliriz; ...
Başbakan: FETÖ 170'e yakın ülke için büyük tehdit!
Başbakan Yıldırım, "Türk milletine ve Türkiye'nin demokratik düzenine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva