HABERLER>GÜNCEL
10 Mayıs 2016 Salı - 09:29

Bartholomeos Menemen’de barış güvercinleri uçurdu

Menemen Belediyesi'nce restore edilen Rum Kilisesi Agios Konstantinos, hizmete açılışının yıldönümünde bir kez daha Türk-Yunan kardeşliğine ev sahipliği yaptı. Menemen Belediye Başkanı Şahin ile İstanbul Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, barış için tekrar beyaz güvercinler uçurdu.

Bartholomeos Menemen’de barış güvercinleri uçurdu

Menemen Belediyesi tarafından restore edilen Mermerli Mahallesi'ndeki 19'uncu Yüzyıl eserlerinden Rum Kilisesi Agios Konstantinos, 9 Mayıs 2015'de, İstanbul Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos'un da katıldığı törenle hizmete açıldı. 93 yıl aradan sonra yenilenen kilisenin hizmete açılışının birinci yıldönümünde; Yunanistan, Belçika ve Türkiye'den Ortodoks Cemaati üyeleri Menemen'de buluştu.



Patrik Bartholomeos'un yönettiği ayin ve ardından Kilise avlusunda düzenlenen etkiliğe; CHP'li Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in yanı sıra Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argiro Papulia, Orta Makedonya Bölge Vali Yardımcısı Teofanis Pappas, Nea Menemeni Belediye Başkanı Lazaros Kyrizoğlu, Hortiati ve Plea Belediye Başkanı Kaytecidis İgnadyos, Delta Belediye Başkanı Eftinyos Fotopulos, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Belediye Meclis üyeleri ve muhtarlar da katıldı.

BAŞKAN ŞAHİN'DEN BARIŞ MESAJI
Menemen'de ayrım yapmadan tüm ibadethanelere hizmet verdiklerine dikkat çeken Başkan Şahin, "Biz yaratılanı yaratandan ötürü sevdik çünkü. İçimizde sevgi var, sevgi var, sevgi var" dedi.

Patrik Bartholomeos ile barışın sembolü olarak diktikleri zeytin ağacının yeşerdiğini görmenin mutluluğu içerisinde olduğunu belirten Başkan Şahin; savaş, çatışma ortamından herkesin zarar göreceğine dikkat çekerek, "Savaş yok, inadına barış var diyorum. Barışa katkı koymayan insan mutsuz insandır. Eğer hep birlikte mutlu olmak istiyorsak, hep birlikte barışa katkı koymak zorunda olduğumuzun altını da çizmek isterim. Barışa katkı koymak için bu hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Dün nasıl devam ettiysek bugün de, yarın da devam edeceğiz" diye konuştu.

YİNE GÜVENCİRLER SALINDI
Kilisenin geçen yılki açılışını hatırlatan Şahin'in, "Patrik hazretlerinin konuşmasından sonra geçen yıl barış güvercinleri uçurmuştuk, bu yıl da bunun geleneksel hale gelebilmesi için ve bundan sonrakiler de gelenekselleştirebilsin diye yine barış güvercinleri uçurmaya var mısınız" sözleri katılımcılardan alkış aldı. Daha sonra beyaz güvercinler gökyüzüne salınarak barış mesajları tüm dünyaya ulaştırıldı.

BARTHOLOMEOS, "ELİMİZDE OY OLSAYDI, SİZE VERİRDİK"
Başkan Şahin'e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Patrik Bartholomeos, "Geçen sene burada yaşadığımız duygu dolu anlar, bu sene de sayenizde tekrarlanmış oluyor. Size müteşekkiriz. Burada hazır bulunan Yunanistan'dan gelen, hatta Belçika'dan gelen müminlerimiz adına, İstanbul'dan gelen katılımcılar adına sizlere ve sayın mesai arkadaşlarınıza en samimi şükran duygularımızı ifade ediyoruz. Uzun senelerdir bu görevdesiniz, bu makamdasınız. Bu demektir ki Menemenliler sizi çok seviyorlar ve size her defasında oy veriyorlar, laiksiniz. Bizler de elimizde oy olsaydı size verirdik, ama ne yazık ki yok" diye konuştu.

DOSTLUK MESAJI
Başkan Şahin'in barış dolu mesajlarına canı gönülden katıldığını ifade eden Bartholomeos, "Bütün söylediklerinize canı gönülden katılıyoruz. Çünkü, söyledikleriniz insanlığın özlediği şeylerdir. Barış, dostluk, birlik, beraberlik, sevgi bütün bunlara katılıyoruz, bütün bunları paylaşıyoruz. Türk-Yunan ilişkilerinin çok ileriye doğru gitmiş olmasını ve geçenlerde İzmir'de iki ülkenin başbakanlarının buluşmaları ve birkaç anlaşmaya imza atmalarını selamlıyoruz ve bundan umut alıyoruz. Geleceğimiz parlak olsun, barış içerisinde olsun" dedi.

Nea Menemeni Belediye Başkanı Lazaros Kyrizoğlu ise, "Sevgili Anadolu'ya gelme ve izlerimize yürüme şerefine nail olduk" sözleriyle Menemen'de bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, ev sahipliğinden dolayı Başkan Şahin'e teşekkürlerini iletti.

Karşılıklı hediye takdimlerinin ardından kilise bahçesinde kokteyl eşliğinde etkinlikler gerçekleştirildi. Menemen Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği Karma Zeybek Ekibi ile Nea Menemeni Geleneksel Dans Grubu'nun gösterileriyle devam eden program, Aya Kasyani Kilise Korosu'nun seslendirdiği şarkılarla son buldu. Rum Kilisesi'ndeki törenin ardından Menemen'deki tarihi Taşhan Çarşısı'nı ziyaret eden katılımcılar, Araştırmacı-Yazar Oktay Özengin'in Menemen Tarihi Fotoğraf sergisini dikkatle inceledi. Tepe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen yemeğe katılanlar sirtaki oynayıp gönüllerince eğlendi. (dha)

 
İzmir’deki dava o dolandırıcılığı ortaya çıkardı: Sahte parayla…
 
Erdoğan Gül’ü aradı, bizzat davet etti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’deki dava o dolandırıcılığı ortaya çıkardı: Sahte parayla…
İzmir’de görülen bir dava, ilginç bir dolandırıcılık yöntemini ortaya koydu.
'En iyi radyocu' ödülü İzmir'in!
İzmirli radyo programcısı Mustafa Karslıoğlu, 2016 Yılının Bölgesel ve ...
Van'dan acı haber: 2 polis şehit
Van’da, PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen ve imha edilmeye çalışılan ...
 
İzmir'in tarihi camisi dökülüyor!
İzmir'de, Anafartalar Caddesi'nde 17. Yüzyıl başlarında Tayyibe Hatun ...
Anneden iğrenç 'bekaret' talimatı
Düğün için istenen takıları fazla bulan anne Fatma M., oğlu Bedri M.’ye ...
İzmir dahil 4 ilde 'hayali ihracat' operasyonu!
İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen hayali ihracat operasyonunda 800 milyon ...
 
Orgeneral Akar açıkladı: Silahlı İHA'lar geliyor!
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, görüş gücü ve manevra kabiliyeti ...
Surlarda tecavüze ‘erkeklik’ savunması
Silivrikapı’da Suriyeli bir çifte “işkence ve tecavüz”le suçlanan Suat ...
Erdoğan'dan yabancı medya devine dava!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya’nın en büyük medya grubu Springer’in ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva