HABERLER>GÜNCEL
23 Ekim 2018 Salı - 12:26

Baro Başkanı Yücel: Şimdi iş yapma zamanı, kapılarımız herkese açık!

İzmir Barosu Başkanı Yücel, 21 Ekim Pazar günü gerçekleşen olağan genel kurulda seçilmesi sonrasında ilk mesajlarını verdi. Cumhuriyetçi Grubun ikiye bölünmesine de ayrı bir parantez açan Yücel, “Eğer cumhuriyetçiler bölünmemiş olsaydı belki de seçimi kazanmamış olabilirdik. Rakamlar öyleymiş gibi gösteriyor. Ama şimdi kazandık ve iş yapma zamanı. 22 Ekim sabahından itibaren İzmir barosunun avukatlarıyız. Hiçbir grup ayrımı gözetmeksizin tüm kapılarımızı açıyoruz. Kendini hangi gruba ait hissederse hissetsin herkes için o baronun kapıları açık” dedi.

Baro Başkanı Yücel: Şimdi iş yapma zamanı, kapılarımız herkese açık!

EGEDESONSÖZ- İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, geçtiğimiz hafta sonu yapılan genel kuruldan zaferle ayrılmasının hemen ardından Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Çağdaş Avukatlar Grubunun temsilcisi olarak girdiği seçimde Cumhuriyetçi Avukatlar Grubunun iki dönemlik iktidarını sonlandıran çiçeği burnunda Baro Başkanı Yücel, birbirinden önemli açıklamalara imza attı.

SEÇİLMEMİZ TÜRKİYE’DE UMUT YEŞERTİ!
Çağdaş Grup olarak seçim sürecinde yürütülen propaganda çalışmalarına değinen Yücel, “Diğer gruplar kampanya sürecinde, ‘Baro siyaset yapmasın’ diyorlardı. Tabi ki siyasi parti değiliz ama her konu dönüp dolaşıp siyasete dayanıyor. Siyasete dair bir şey söylemeden bir tavır almadan bir duruş sergilenemeyeceğini söyledik. Her söylemimizde demokrasi, hukuk, insan haklarının altını çizdik. İzmir barosunun yeniden bu haklara sahip çıkacağını söyledik. Bu büyük bir beğeniyle karşılandı. Ben sadece Çağdaş Avukatlar Grubundan değil, daha önce Cumhuriyetçi Avukatlar Gurubuna oy vermiş fakat baronun bu atıl halinden memnun olmayanlardan da oy istemiştim. Seçilmemizden sonra inanın tüm Türkiye’de umut yeşerdi. Her taraftan telefonlar aldım. Bu çok büyük bir sorumluluk yüklüyor. 8 bin 500 kişinin temsilcisi olarak göreve geldik ama tüm Türkiye için söz söylüyoruz. Daha çok çaba harcamamız lazım. Biz bir aileyiz dedik. Hiçbir üyemiz yalnız kalmayacak” dedi.

BİRİLERİNİN KRAL ÇIPLAK DEMESİ LAZIM!
‘Demokrasi noktasında neredeyiz?’ sorusunu yanıtlayan Özkan, “Hiç iyi bir yerde değiliz. En çok gazetecinin tutuklu olduğu ülke Türkiye… Her taraf korku toplumun izlerini taşıyor. İnsanları aylarca gözaltında tutuyorlar. İç güvenlik paketi geçirilirken biz söylemiştik. Bunlar güvenlikle ilgili değil korku imparatorluğu kurmak için demiştik. Bütün bu uygulamalar karşısında temelde söz söylemesi gereken kurumlar barolardır. İzmir barosunun geleneğinde bu tip konulara dair söylemler vardı. Fakat son 2 dönemlik kısımda baronun bu özelliği kaybolmuştu. Ya korku ya başka beklentiler vardı. Bu karanlık toplum baroları esir almış durumda. Birilerinin kral çıplak demesi lazım! Bazı görevler oturup seyretmeye yeri değildir. Korkmadan mücadele etmeye geldik. Hukuk devletini yeniden inşa etmeye gerek var. Bunun için de söz söylemek gerekiyor” açıklamasında bulundu.

ÜYELERİMİZ BİZE ‘SÖZÜMÜZ, SESİMİZ OLUN, MÜCADELEYE İHTİYAÇ VAR’ DEDİLER, ONLARA SÖZÜMÜZ VAR!
Özkan, ‘Seçim sürecinde sizden en çok hangi konuda istekte bulundular?’ şeklindeki soru karşısında ise, “’Sözümüz, sesimiz olun, mücadeleye ihtiyaç var’ dediler. Biz bu konuda hem yurttaşlarımıza hem bizi destekleyenlere söz verdik. Soma’da mağdurların avukatlığını yapan benim arkadaşlarımdı, Diyarbakır, İstanbul barosuna sahip çıkan bendim, arkadaşlarımdı. Nerede, ne yaşanıyorsa biz oradayız. Çağdaş avukatların müdahil olmadığı dosyalarda adalet adına gelişmeyi sağlamak kolay olmuyor. Sanıyorum en çok aranan ve takdir edilen bu. Sivil toplum kuruluşları da çağdaş avukatlarla çalışmayı özlemiş. Barodan bulamadıkları karşılığı zaman zaman bizimle bir araya gelerek buldular. Şimdi kurumsal olarak onlara destek vereceğiz. Barolar komisyonlarıyla güçlüdür. Son dönemlerde komisyonların etkileri azaltılmıştı. Havadan uçmuyoruz. Her şeyi yaparız demiyoruz. 11 atom karınca olsanız her tarafa yetişemezsiniz ama komisyonları yeniden güçlendireceğiz ve onların sözlerini aktaracağız” diye konuştu.

22 EKİM SABAHINDAN İTİBAREN İZMİR BAROSUNUN AVUKATLARIYIZ, HİÇBİR GRUP AYRIMI YAPMIYORUZ!
Seçime dair açıklama yapan Özkan, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubunun ikiye bölünmesine ayrı bir parantez açtı ve “Eğer cumhuriyetçiler bölünmemiş olsaydı belki de seçimi kazanmamış olabilirdik. Rakamlar öyleymiş gibi gösteriyor. Ama şimdi kazandık ve iş yapma zamanı. Bundan sonraki seçime iki grup birleşse de onlardan fazla oy alacak çağdaş grubu oluşturmamız lazım. Biz 22 Ekim sabahından itibaren İzmir barosunun avukatlarıyız. Hiçbir grup ayrımı gözetmeksizin tüm kapılarımızı açıyoruz. Kendini hangi gruba ait hissederse hissetsin herkes için o baronun kapıları açık. Tekrar söylüyorum bizim gücümüz komisyonlardır. O komisyonlarda farklı görüşte insanların olması güçlendirir. Biz tek akıl değil çok akıl istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HER SÖYLEDİKLERİNİN İZMİR’DEN KABUL GÖRMESİNE ÇOK ALIŞTILAR
Özkan hiçbir gücün emrinde olmayacaklarını söylerken, “Barolar birliği başkanının İzmir’deki seçime müdahale etme hakkı ve yetkisi yoktur. Bağımsızlık birliğe karşı da geçerlidir. Bunu da öğrenecekler. Çok alıştılar söyledikleri her şeyin İzmir’den kabul görmesine. O iş o kadar uzun boylu değil. Gücümüzü avukatlığın saygınlığını arttırmak için kullanacağız. Basın açıklaması baroları haline döndük. Bu kadar basit değil bu işler. Daha görünür olmak zorundayız” dedi. 

 
MHP İl Başkanı Şahin İzmir’i açıkladı: İttifak rafa kalktı!
 
Başkan Doğruer sınırları aştı: Kınık'ı Özbekistan'da anlattı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Melis 23 Ekim 2018 Salı 15:38

Kulağında küpe olduğunu görüyorum. Kulağına küpe olması gereken laik, demokratik ve kurucu cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak olmalıdır. Gerisini göreceğiz ve değerlendireceğiz.

Yorumu oyla      10      5  
esen 23 Ekim 2018 Salı 15:30

YAT KALK METİN FEYZİOĞLUNA ŞÜKRET. CUMHURİYETÇİ GRUBU ORTADAN BÖLEREK RÜYANDA GÖREMEYECEĞİN O KOLTUĞA OTURTTU.

Yorumu oyla      10      5  
Merve Bozer 23 Ekim 2018 Salı 14:53

İlk dusturun Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlı kalmaktır."Bağımsızım" ayaklarına neo-liberallerin ,cemaatcilerin yaptığını yapmaya asla kalkma.Geldiğin gibi gidersin

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yumurta üreticilerinden indirim uyarısı!
Yumurta Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Afyon, Enflasyonla Topyekun ...
İzmir'de feci kaza: 1 ölü,1 yaralı
İzmir'in Aliağa ilçesinde motosikletle minivanın çarpıştığı kazada, 1 ...
İzmir'de kayınpeder, damadının dükkanını böyle basmış!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, eşinden boşanmak üzere olan Seçkin Selek ...
 
İzmir'de ev arkadaşlarının kanlı kavgası!
İzmir’in Konak ilçesinde, ev arkadaşı olan iki trans birey arasında çıkan ...
Eski eşinin fotoğrafını yakmak istedi, evi yaktı!
Adana'da alkollü olduğu öne sürülen Mesut S. (35), kapıda asılı olan eski eşinin ...
Savcı babanın isyanı: Tecavüze mi uğramalıydı?
İstanbul'da bir üniversite öğrencisi gittiği arkadaşının evinde, arkadaşının ...
 
Kaşıkçı infazını gerçekleştiren timin beyni!
Cemal Kaşıkçı’nın katledilişinde emir ve planları uygulatan kişinin Başkonsolosluk ...
Kuzey Irak'tan acı haber: 1 şehit!
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede, Irak kuzeyinde devam ...
Konsolosluğa ait araç otoparkta bulundu!
Sultangazi'de Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na ait araç bulundu. Kayıp ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva