HABERLER>GÜNCEL
27 Eylül 2016 Salı - 11:26

Baro Başkan Özcan’dan seçim öncesi zehir zemberek sözler!

Ekim’de gerçekleşecek olağan genel kurulda Cumhuriyetçi Grup içinde yaşanan ön seçim krizi hakkında konuşan Baro Başkanı Özcan ateş püskürdü. Gerçekleşen ön seçimi hukuksuz, aday çıkaran grubu da ‘paralelci’ olarak nitelendiren Özcan, “Amaçları seçim kazanmak değil, kaybettirmek” dedi.

Baro Başkan Özcan’dan seçim öncesi zehir zemberek sözler!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ - İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan 15-16 Ekim’de gerçekleştirilecek olağan genel kurul öncesinde Egedesonsöz’e konuştu.

Cumhuriyetçi Grup Adayı olarak seçime girecek olan Özcan kendi grubunun içinde yaşanan ön seçim tartışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyetçi Avukatların bir kısmı mevcut Başkan Özcan’a muhalif bir tavır takınarak ön seçim yürütme kurulu oluşturmuş ve gerçekleşen ön seçimde Mehmet Kozan ismini grup adına aday olarak belirledi.

Süreçte Özcan ise iki dönem aday olma kuralını öne sürerek ön seçime girmeden direk aday olmak istediğini belirtti. Gelişmelerin ardından bir aydan az bir süre kalan seçim için ilerleyen günlerde bir birleşme olmazsa Cumhuriyetçi Avukatların en az 2 isimle olağan genel kurula gitmesi kesinleşti.

Öte yandan Milliyetçi Avukatlar Grubu’nun (İZMAG) 2014 yılında verdiği desteği bu seçimde geri çekmesini de değerlendiren Özcan görevde olduğu sürede gerçekleşen projelerden örnekler verdi.

İŞTE ÖZCAN’IN AÇIKLAMALARI:

HUKUKSUZ BİR ÖN SEÇİM OLDU!
Hukuksuz bir ön seçim oldu. Cumhuriyetçi Avukatların yürütme kurulu olağan genel kurulda seçilmiş olan baro başkanı, baro yönetim kurulu, denetim kurulu, disiplin kurulu ve delegasyondur. 2014 seçimlerinde yaklaşık 45 meslektaşımız baro organlarına seçilmiştir. İzmir Barosu ve diğer barolarda gelenek halindedir. Hangi grup iktidardaysa o grubun yürütmesi organlarda seçilmiş kişiler olur. Bunun aksi ancak toplanan bir genel kurul kararıyla ortaya çıkar. Bütün gurubun katılacağı bir genel kurulda yürütme seçilir. Cumhuriyetçi avukatlar yürütme kurulu seçilir.

150 OYLA BU GRUBUN ADAYI OLAMAZ!
Bu ön seçim yapan arkadaşlar bu olguları atlayarak. 3-4 kişi bir araya gelerek Cumhuriyetçi Avukatlar yürütme kurulu kurduklarını açıklamışlardır. Bu yönetme kurulu hukuki alt yapısı olmayan bir kuruldur. Yapmış oldukları ön seçim yasal değildir. Nitekim meslektaşlarımız da bu ön seçime itibar etmemişlerdir. Başkan adayı olarak çıkan kişi de 150 oyla bu grubun başkan adayı olamaz. Bu oyla baro başkanı adayı olamaz. Katılım çok sınırlı olmuştur. Kimlerin katıldığını dahi açıklayamamışlardır. Oy kullanamayacak stajyer avukatların da oy kullandığı söyleniyor. Belki avukat olmayanlara bile oy kullandırılmıştır. Çünkü kafelere sandıklar konuldu. Hiçbir zaman böyle bir ön seçim yapılmamıştır. Mehmet Türkbay’ı haberi olmadan o kurulun içine yazdılar. Bunların hiçbirinin hukuki alt yapısı yok. Bir hukukçu olarak bu şekilde davranmaları abesle iştigaldir. Bir hukukçu davranışı değil.

AMAÇ KAZANMAK DEĞİL, KAYBETTİRMEK!
Yaptıkları hamlenin amacı çok açıktır.  Bu arkadaşlarımız grubun içinde çalışmayan, fikir üretmeyen ama her yerde olmak isteyen arkadaşlarımız. Hatta onlara danışarak gurubu yönetmemizi istiyorlar. Ama hiçbir çalışmada yoklar.  Mehmet Kozan 100 toplantının 70’ine gelmemiş bir arkadaşımız. Geldiğinde de 5 dakika duran ayrılan bir arkadaşımız. 2 yılın içinde üretilen icraatların hiçbirinde emeği yok. Katkısı, fikri, çabası yok.  Nevzat Erdemir zamanında da genç cumhuriyetçiler olarak çıkıp gurubu ikiye böldüler. Cüzi bir oy aldılar. Şimdi de aynısı olacak. Onların amacı seçim kazanmak değil gruba seçim kaybettirmek. Bunu açıkça çok yakın çevrelerine de söylüyorlar.
;

PARALEL OLANLAR DEĞİL!
Genel kuruldan 2 bin küsur oy almış bir gurubuz. 2 sene zarfında yaptıklarımız ortada. Çok ciddi projelerle geliyoruz. Hiçbir proje üretilmeden bu başarıyı ortadan kaldırmayı amaçlayan ve gruba seçim kaybettirmeyi amaç edinen arkadaşlar hiçbir proje üretmeden aday oluyorsa bunları sağduyulu meslektaşlarımız mutlaka değerlendirecektir. Seçimlerde göreceksiniz asıl cumhuriyetçi avukatlar, bizler, paralel olanları kast etmiyorum, çok açık bir farkla seçimi alacağız. Kendimize yaptıklarımıza ve yapacaklarımıza inanıyoruz.  Yeni dönemde de bu başarılı çalışmalara devam edeceğiz.

5 YILDIZLI HİZMET ALIYORLAR
Diğer arkadaşlar kendi gruplarıyla seçime girmek istiyor. Olabilir. Hiçbir söyleyecek bir şey olamaz. Taktir onların. Herkes seçim sonuçlarına katlanır. Bizi çok olumsuz etkilemez diye düşünüyorum(İZMAG için). Meslektaşlarımız yapılanları 2 yıl boyunca bizzat gördüler. Sağlık alanlarından tutun da fiziksel kullanım alanlarına kadar devrim yaptık. Meslektaşlarımız şu an 5 yıldızlı hizmet alıyorlar. Sıfır bilgisayar kullanıyorlar. Steril alanları kullanıyorlar. Meslek içi eğitim çalışmalarımız da son derece hızlı gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik.  İspanyol Carlos Üniversitesi’yle akreditasyonlu bir uluslararası sertifika programını gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte de meslektaşlarımızın uluslararası birer avukat olması için her türlü çabayı göstereceğiz ve bunları İzmir’e getireceğiz. Bunları dünyadaki en büyük üniversitelerle yapacağız. Bu dönem biraz fiziksel eksikliklere önem verdiğimiz için önümüzdeki süreçte bunları daha fazla yapacağız.  Merkez baromuz 4 at boyunca tadilattaydı. Baştan sona yeniledik. Yıllardır konuşulan baro kafeyi yaptık. 

MİLLETVEKİLİ OLACAĞIMI…
Dünyada birçok baroyla kardeş baro haline geldik. Meslektaşlarımızı uluslararası alanda geliştirmek istiyoruz. Uluslararası davalara bakan yeterli sayıda avukatımız yok. İzmir Barosu artık uluslararası baro olacaktır. Aydın Özcan olarak başkan olmadan önce vermiş olduğum sözleri yerine getirmenin onurunu yaşıyorum. Milletvekili olacağımı söylüyorlardı. Oldu mu? Yine algı yaratmaya çalışanlar olacaktır. Yine seçilirsem sonuna kadar meslektaşlarımızın hizmetinde olacağım.

50 YIL YETECEK BİR BİNA KAZANDIRACAĞIZ
Türkiye Barolar Birliği’yle gerçekleştirdiğimiz bir projemiz var. Adliye yakınında 6-7 bin metrekarelik sadece baroya tahsis edilmiş alanı barolar birliğiyle hazırladık. Projesiyle birlikte meslektaşlarımıza sunacağız. Belki seçimden önce de protokol anlaşmaları yapılacak. İzmir Barosuna 50 yıl yetecek hizmet binasını hiçbir yere satmaksızın kazandıracağız.

 
Terör operasyonu: Bomba yüklü araç havadan vuruldu!
 
FETÖ'nün 'imamları' CEO gibi maaş almış!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mahmut Esat ASLAN 27 Eylül 2016 Salı 12:41

Baro başkanının bu şekildeki suçlamaları hiç te kabul edilebilir değildir. Siz kime "paralelci" diyorsunuz sayın başkan. Önseçimden kaçan sizsiniz. Hem öyle "hukuksuz bir önseçim" deme hakkını nereden alıyorsunuz. Herşey sizin iradenizle mi gerçekleşmesi lazım? Lütefen mesleğe ve meslektaşlarınıza karşı biraz daha saygılı olmanızı tavsiye ederim.

Yorumu oyla      11      5  
H.Bülent Güvençalan 27 Eylül 2016 Salı 12:26

O zaman da akla şu sorular geliyor. 1) Yüz toplantıdan yetmişine gelmeyen geldiklerinde de beş dakikada ayrılan kişiyi neden yönetime aldınız 2) Toplantılara devam etmiyorsa neden üyelikten düşürmediniz 3) Özdemir Sökmen'in nedrn önseçim yapmasını talep ettiniz Yine de diğer başkan adayını düşününce tabii ki Başkanlıkta Aydın Özcan

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Terör operasyonu: Bomba yüklü araç havadan vuruldu!
Türk Silahlı Kuvvetlerince Muş kırsalına düzenlenen hava harekatında, ...
Baro başkanı FETÖ'den tutuklandı!
Trabzon'da, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına ...
Türkiye'nin yüreği yanıyor: Şırnak şehitlerine veda...
Yapımı süren Şırnak-Van karayolunda güvenliği sağlayan askerlere PKK'lı ...
 
Aranan Tuncay Opçin ABD'de görüntülendi
Türkiye tarafından 'Silahlı örgüte üye olmak' suçlamasıyla aranan ve 'yatakta ...
İzmir’de istismara karşı avukat ordusu: 24 saat nöbet!
İzmir'de 6 kız öğrencinin, bir öğretmen tarafından taciz edildiği iddiasının ...
İzmir merkezli yeni FETÖ operasyonu: 20 gözaltı
İzmir merkezli 2 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na ...
 
FETÖ'nün 15 Temmuz planı: Formula hapishanesi!
FETÖ’cü askerlerin 15 Temmuz’dan önce Formula 1 yarışlarına da ev sahipliği ...
'Kimse Yok Mu'ya FETÖ operasyonu: 121 gözaltı kararı
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma ...
Flaş! TSK'dan Kandil'e hava harekatı
Irak kuzeyindeki Kandil bölgesinde terör örgütünün barınak olarak kullandığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva