HABERLER>POLİTİKA
23 Ocak 2020 Perşembe - 13:35

Baratalı’dan 'referans' çıkışı: Belge varsa ortaya koyulsun!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir eski Milletvekili Milletvekili Bülent Baratalı FETÖ’den tutuklanan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un referansı olduğu iddialarıyla ilgili, “Öncelikle onun Konak İlçe Başkanlığı’na yaptığı ilk üyelik başvurusundaki referansların kim olduğuna bakılsın. Ben kimseye referans olmadım. Olsam, adam gibi çıkıp söylerim. Bunu da herkes bilir. Belgesi varsa ortaya koyulsun” dedi.

Baratalı’dan  referans  çıkışı: Belge varsa ortaya koyulsun!

EGEDESONSÖZ- Yerel seçimde CHP’den Urla Belediye Başkanlığı’na seçilen İ.Burak Oğuz’un FETÖ/PDY soruşturması nedeniyle tutuklanmasının yankıları sürüyor. Hakkında hazırlanan iddianamenin 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesiyle birlikte duruşma tarihi 14 Şubat olarak belirlenirken parti içinde “referansı kim” tartışmaları da beraberinde gelmişti.  Yerel seçimde Urla’dan aday olması için karar veren, referans olan ve adaylığına destek veren isimler zaman zaman tartışılırken Konak eski İlçe Başkanı Aytekin Tunus da Oğuz hakkında genel merkeze raporlar gönderdiğini belirten açıklamalar yapmıştı.

TUNUS'TAN İDDİALAR
Tunus, Konak İlçe Başkanlığı yaptığı dönemde Oğuz’a hakkındaki FETÖ iddialarını sorduğunu, 2010-2011 yıllarında Konak İlçesi’ne başvuru yaptığını, milletvekili aday adayı olunca genel merkeze rapor yazdığını söyledi. Tunus ayrıca, CHP İzmir eski Milletvekili ve Urlalı olan Bülent Baratalı’nın kendisine “faydalı olur” önerisinde bulunduğunu anlatmıştı.

Tunus’un referans çıkışı sonrasında partide Deniz Baykal döneminde genel sekreter yardımcılığı gibi önemli görevlerde de bulunan Bülent Baratalı’dan açıklama geldi. Egedesonsöz’e konuşan Baratalı, “ Ben partide uzun yıllar belediye başkanlığı, vekillik ve yöneticilik yaptım. Bir kişi üye olmak istediğinde partimizin tüzüğü gereği dilekçesi, üyelik başvurusu olur. Orada da iki tane isim olur. İlçe başkanımız da başvurusunu imzalar. Tüzüğümüz gereğinde asil üye olmazlar, beklerler. O sırada ilçe başkanımız araştırır, ya da eğitime tabi tutar. Sonra üyeliği ilan eder ve sorun olmazsa asil üye olur. Şimdi, Burak Oğuz’un üyelik başvurusundaki referans olan iki isim kimdir? Siz önce ona bakacaksınız. Sonra çıkıp öyle konuşacaksınız” dedi.

YAPTIĞIM İŞİ "YAPTIM" DERİM 
Baratalı, Oğuz’un ailesini kendisinden daha iyi tanıdığını da belirtirken, “Yaptığım işi ‘yaptım’ derim. Formun altında imza yok. Ben kimseye referans olmadım. O zamanki Burak Oğuz’un özgeçmişine baktığınızda zaten kimsenin göndermesine gerek yok. Partiye üye olduğu parti formuna bakmak lazım. 2010 yılında Konak İlçesi Burak Bey’i tanıyorlar mı, tanımıyorlar mı? Kendi açımdan konuşursam kendisinden çok ailesini tanırım. Herkes ailesine saygı duyar. Bizim, çukur dediğimiz köylerde dedesi Balcı İbrahim herkesin değer verdiği kanaat önderiydi. Babası da bilinir, tanınır. Urlalılar bilirler. İyi bir aileye mensuptur” diye konuştu.

Bu tür durumlarda yapılan açıklamaların yargılamalarda yer alan “masumiyet karinesini” zedelediğini belirten Baratalı şunları söyledi:

“Burak Bey mahkeme kararı yokken halen masum sayılır. Sonucu beklemek lazım. Kendisi zaten  ‘ben bunların içinde bulundum’ diyor. Bunun avukatı kim? İl Başkanı Deniz Yücel… Bunu ‘başkan olsun’ diye öneren kim? Urla’dan kimsenin önerdiğini sanmıyorum. Eski ilçe başkanının (Bahri Yalaz’ı kast ederek) yerel seçim öncesi Oğuz için parti genel merkezine giderek uyarılarda bulunduğunu biliyorum. İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin de yetkili makamları uyardığını biliyoruz. Bunları bir kenara bırakalım. MYK’dan gelen raporlar üzerine aday belirleme sırasında PM’de ‘bakalım, inceleyelim’ diyenler var.  Bu kadar şey varken konu niye bana geliyor anlamıyorum. Bir şey yapan Bülent Baratalı delikanlı gibi çıkar anlatır. Yaptıysa ‘yaptım, benim’ der. Aytekin Tunus’un raporu üzerine milletvekili yapmamışlarsa o zaman niye aradan geçen 10 yıl sonra yerel seçimde aday olmuş, parti aday göstermiş ve seçilmiş. Genel başkan ve genel merkez kararını vermiş. Gerçek partililer ve partiye gönül verenler partinin adayı diyerek sandığa gitmiş. Bizde de parti kültürü var. O saatten sonra insanlar ne yapacaklardı? Yüzde 68.5 oy vermişler. Asıl Urlalıların başına gelene bakın. Şimdi kayyum yönetiyor. O zaman kimler karar verdi, önerdi onlara bakmak lazım”

 
Çiğli'de öğrencilerin el izleri anıt oldu!
 
Palu Ailesi Davası'nda yeni gelişme!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MURAT TAŞKIN 24 Ocak 2020 Cuma 10:06

SAYIN AYTEKİN TUNUS BU PARTİNİN ÇAKIL TAŞI OLAN HAMURUNDA MAYASI OLAN GÖVDESİNİ FEDA EDECEK KADAR ATATÜRKÇÜ OLAN BARATALI AİLESİNE BUNU YAKIŞTIRMANIZ SİZİN CEHALETİNİZDEN KAYNAKLANIYOR YAZIKLAR OLSUN

Yorumu oyla      6      5  
BAK BAK 23 Ocak 2020 Perşembe 13:53

HANİ DİYORLAR YA RÜŞVETİN BELGESİMİ OLUR ÖYLE BİRŞEY BARATALI

Yorumu oyla      8      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya’dan CHP’li Yücel’e: Laf olsun, torba dolsun!
İzmir Milletvekili Kaya, Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes’e yapılması ...
CHP'li Sertel: Uğur Mumcu bugün daha iyi anlaşılıyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 1993 yılında ...
CHP'li Yücel'den 'Menderes' çıkışı: Karalama kampanyası yürütülüyor!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel İzmir Menderes’te kurulması planlanan ...
 
AK Partili Boztepe’den Büyükşehir’e soru:‘’Deprem çalışmalarını hangi birim yürütüyor?’’
Manisa depremi, depreme hazır olup olmadığımızı akıllara getirirken, İzmir ...
CHP'li Polat'tan 'Rekabet Kurumu' raporu!
CHP'li Polat’ın Meclis gündemine taşıdığı Rekabet Kurumu hakkındaki soru ...
Renkli görüntü: AK Partili Dağ, Öykü Arin’le oyun oynadı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, lösemi ...
 
Başkan Sürekli’den Burak Oğuz çıkışı: CHP başından beri inkar içinde!
AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan ...
Karşıyaka’da devir-teslim zamanı: Koç’tan Yıldırım’a beyaz çiçekli teşekkür!
Mahalle delege seçimlerinde mavi listeler tarafında yer alan Koç, beyaz ...
CHP İzmir’den kongre çağrısı!
İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 8 Şubat Cumartesi Günü gerçekleşecek il ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva