HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Nisan 2019 Salı - 09:15

Balçova’da Fatma Çalkaya dönemi başladı

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya mazbatasını alarak görevine başladı. Duygulu anların yaşandığı devir teslim töreninde görevini devreden Mehmet Ali Çalkaya, Cumhuriyet’in 100. Yılını kapsayan bu dönemde Cumhuriyet’e değer veren vatandaşlar seçimde gerekeni yapmıştır derken, Fatma Çalkaya’da adaletten ayrılmadan Balçova Halkına hizmet edeceğinin sözünü verdi.

Balçova’da Fatma Çalkaya dönemi başladı

Seçimlerden sonra en çok merak edilen devir teslim törenlerinden birisi olan Balçova’daki belediye başkanlığı devir teslim töreni gerçekleştirildi. Adaylığı antidemokratik bir şekilde kabul edilmeyen Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’dan sonra CHP tarafından aday gösterilen Fatma Çalkaya % 67 oy alarak belediye başkanı seçildi. Dün ilçe seçim kurulunda yapılan törenle mazbatasını alan Fatma Çalkaya ve belediye meclis üyeleri daha sonra Balçova Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anatı’na çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Resmi Törenin ardından belediyeye geçen Fatma Çalkaya’yı eski başkan Mehmet Ali Çalkaya ve coşkulu bir kalabalık karşıladı. Devir teslim töreninde bir konuşma yapan Mehmet Ali Çalkaya “Bugün bu ülkede hala rahat yaşayabiliyorsak bu Cumhuriyet sayesindedir. 2019 seçimleri de bu açıdan ayrıca önemlidir. Çünkü Cumhuriyet’in 100. Yıl dönümü bu dönemde 2023 yılında yaşanacaktır. İktidar bu seçimlerde bütün önemli şehirleri kaybetti. Milletimiz Cumhuriyet’e ve Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği değerlere bağlılığını seçimlerde gösterdi. Cumhuriyet öncelikle kadınlara çok önem verdi. Balçova Halkı’da seçimlerde bir kadın belediye başkanı seçerek Cumhuriyet’e olan hassasiyetini gösterdi. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Fatma Çalkaya’ya üzerinde ‘Hak, Hukuk ve Adalet her zaman yol göstericiniz olsun’ yazılı bir Adalet heykeli veren Mehmet Ali Çalkaya “Adalet bütün dünyada bir kadın heykeli tarafından temsil edilir. Yeni başkanımızın da adaletten ayrılmadan hizmet dağıtacağına eminim. Bugün ülkemizde yaşanan adaletsizliklere inat onlar adaletle Balçova Halkı’na hizmet edecekler” dedi.

Balçova’da 15 yıldır başarıyla ve dürüst bir şekilde yürütülen insan odaklı belediyecilik hizmetleri sürdüreceğini ifade eden Fatma Çalkaya ise “Balçova Halkına, meclis üyesi arkadaşlarıma ve benimle birlikte bu yolda mücadele eden Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti ilçe örgütlerine yürekten teşekkür ediyorum. Biz başkanımızdan aldığımız hizmet bayrağını daha ileriye taşımak için bu yola girdik. Bize gösterilen bu güveni boşa çıkarmayacağız ve var gücümüzle Balçova Halkına hizmet edeceğiz. Balçova’da kimsenin aç ve açıkta olmayacağı, eğitime, engellilere ve kadınlara verilen hizmetler büyüyerek devam edecek. Bugünden itibaren CHP rozetini çıkararak 80 bin Balçovalıya hizmet edeceğim. Ama Cumhuriyet Halk Partisini kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden hiç ayrılmayacağım” dedi.

Törenin sonunda Mehmet Ali Çalkaya’ye el yapımı bir Zümrüdü Anka tablosu hediye ederek “Her sonun aynı zamanda yeni bir başlangıç olduğuna inanıyorum. Bunu en iyi temsil eden de yandıktan sonra küllerinden yeniden doğan Zümrüdü Anka Kuşu’dur. Sonsuzluğun ve bilgeliğin simgesidir. Mehmet Ali Başkanım bu ülkenin güzel geleceği için her zaman mücadele edecektir. Kendisine bu mücadelesinde başarılar diliyorum” diye konuştu.

 
Mesajkolik sürücü tehlike saçıyor!
 
Pamukkale Turizm hakkında yeni karar!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ogün 10 Nisan 2019 Çarşamba 11:39

Büyük başkan,izmirin asil ve güzel yüzü

Yorumu oyla      4      5  
Yaşar Karapınar 10 Nisan 2019 Çarşamba 00:30

Bu yerel seçimin Balçova ya yakışır şekilde geçmesi ve Fatma Çalkaya hanımefendi nin kazanması sandıgın hukukuna saygı gösteren Balçova halkının hoşgörülü ve aydın tavrının bir sonucudur. Sandık dan çıkan oylar Evrim hanımıda başkan yapmağa mukdedir olabilirdi, fakat Mehmet Ali Çalkaya beyin Balçova da gösterdiği hoşgörü ve insan ayırmadan yıllarca yaptığı hizmetlerin neticesinde Balçova nın insanı tavrını bu şekilde ortaya koymuştur. Brova sandığın hukukuna saygı duyan insana, brova seçilemedigi halde galip gelen rakibini kutlayana, tebrikler şevkat ve merhamet ile vede hukukun üstünlüğünü akraba ve partili menfaati den üstün tutan geleceğin Adnan Kahveci gibi helalzade Devlet adamlarına. Fatma Çalkaya hanımefendi yi kutluyorum, başarılı olması bir Balçova lı olarak beni onure eder. Sosyal projelere ehemmiyet vererek ve halkın katılımı sağlanarak başarı gelir vede Balçova nın sorunları halk ile yapılacak istişareler ile yerel seçim galibiyetini taçlandırmak mümkün olur diye düşünüyorum. Güzel bir söz bu metne yakışır diye düşünüyorum # KİMİN GAYRETİ, FEDAKARLIĞI MİLLETİ İSE O TEK BAŞINA BİR MİLLETTİR#.

Yorumu oyla      4      5  
Sevtap 9 Nisan 2019 Salı 17:01

Fatma hanim oncelikle Balcovanin girisi daraltilan Ata caddesini lutfen tekrar rski haline getirerek isinize baslayin zira o yolda yolcu alan otobusleri tum araclar beklemek zorunda kaliyor ileride otoban girisi duru parkin orda koca bir meydan havasinda genis kaldirimlar sebebi ile gecisler cok zor oluyor. Tek yon olmasi guzel oldu caddenin sadece genisletilmesini talep ediyoruz. Birde balcovada oturan insanlarin narlidere ya da agoraya otobusle gitmeleri mumkun olmuyor buna da belki cozum bulabilirsiniz.

Yorumu oyla      4      5  
Lombak-N-F olayı 9 Nisan 2019 Salı 15:00

İzmir gazeteciliğinin dedikodu sütunlarında iki önemli konu yer alacak gibi. Birisi Büyükşehir Belediye Başkanının dominant eşi. Dolayısıyla belediyeyi kim yönetiyor sorusu gündemde olacak gibi. Yani eş-başkan mı olacak, yoksa olmayacak mı? İkincisi de bu hanımefendi. Kocası haksızlığa uğradığı için göreve talip oldu. Bu da ayrı bir eş-başkan vakası. Tabii bunlar dedikodu konuları olacak gibi. Şimdiden... Her neyse. Kendisini tebrik ederim. Başarılar dilerim.

Yorumu oyla      4      5  
BALCOVALI... 9 Nisan 2019 Salı 13:39

BABA ANNA SONRA DA COCUKLARA SIRA GELİR HERHALDE...

Yorumu oyla      6      5  
sezarın hakkı sezara 9 Nisan 2019 Salı 12:57

AK trolleri kudurtan başarı.

Yorumu oyla      4      6  
Işık Dikicigil 9 Nisan 2019 Salı 10:27

hayırlı uğurlu olsun. bazılarından öğrendik hukuku arkadan dolanmayı . demokrasilerde çare tükenmez

Yorumu oyla      6      8  
Saime nurşen sarı mehmet 9 Nisan 2019 Salı 09:48

Sizi teprik ediyorum yolunuz acık olsun başkanımız m.ali calkayaninda yeni hayatında başarılar dilerim balcova hic bir zaman unutmuyacak başkanımızı dünkü sevgi seli bu gösteryor sizin de baskanımız gibi başarılı ve sevecen halkın icinden birii olarak bize başkanlik yapacaginiza güvenim tam allah utandirmasın kolay gelsin sizi seviyoruz bâsarılar??????????????

Yorumu oyla      9      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş ilk genelgesini yayımladı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, görevi devralmasının ardından ...
Başkan Kılıç görevi devraldı: Vicdanım gönlüm çok rahat
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç görevine başladı. Devir teslim töreninde ...
Başkan Kırgöz göreve başladı: Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz
İzmir’in Dikili İlçesi’nde seçimi kazanan CHP’li Adil Kırgöz koltuğa oturdu. ...
 
Çiğli'de Gümrükçü dönemi resmen başladı
31 Mart Yerel Seçimleri’nde Çiğli’den belediye başkanı seçilen Utku Gümrükçü göreve başladı.
Rekortmen başkan görev başında: Narlıdere emin ellerde!
Rekor oyla Narlıdere Belediye Başkanlığı’na seçilen CHP'li Ali Engin, ...
Başkan Kayalar: Tüm Mendereslilerin belediye başkanı olacağım
Menderes Belediyesi önünde büyük bir coşkuyla karşılanan CHP’li Başkan ...
 
Seferihisar'ın yeni başkanı göreve başladı
Seferihisar Belediye Başkanlığına seçilen İsmail Yetişkin görevine başladı. 
Görevi alan Soyer’in ilk durağı İstanbul mu olacak?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İstanbul Büyükşehir Belediye ...
Bergama’da Hakan Koştu yola çıktı
Cumhur ittifakı adayı olarak Bergama Belediye Başkanlığınıseçimlerini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva