HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Ağustos 2017 Cuma - 10:07

Balçova’da çocuk olmak çok özel

Yaz aylarında çocukların sosyal ve sportif etkinliklerle buluşmasını sağlamak amacıyla Balçova Belediyesi ve Türk Eğitim Gönüllüleri tarafından açılan “Ücretsiz Yaz Okulları” spor tesislerinde düzenlenen törenle kapandı

Balçova’da çocuk olmak çok özel

Yaz aylarında çocukların sosyal ve sportif etkinliklerle buluşmasını sağlamak amacıyla Balçova Belediyesi ve Türk Eğitim Gönüllüleri tarafından açılan “Ücretsiz Yaz Okulları” spor tesislerinde düzenlenen törenle kapandı.

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Meclis Üyeleri ve yaz okuluna katılan çocukların ailelerinin katıldığı tören, öğrencilerin hazırladıkları gösteriler ile başladı. Yaz Okulu’na katılan 450 öğrencinin birlikte sergilediği Halk Oyunları gösterisi, şarkılar ve jimnastik gösterilerinin ardından Başkan Çalkaya ve meclis üyeleri öğrencilere katılım belgelerini, hediyelerini ve birer adet Nutuk hediye etti. Bazı çocuklar etkinlikten sonra Nutuk’ları Başkan Çalkaya’ya imzalattı.

Çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spor okullarını ücretsiz yaptıklarını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Biz spordan para kazanmanın doğru olduğunu düşünmüyoruz. Bu sayede her yıl 6 bin çocuğumuza malzemelerin de bizim tarafımızdan karşılandığı ücretsiz spor eğitimi veriyoruz. Son dokuz yıldır yaz okullarımızı da ücretsiz yaparak onlar için eğlenceli bir tatil imkanı yaratmaya çalıştık. Siz değerli anne ve babalara da çocuklarınızı spora teşvik ettiğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu. Eğitimin eşit ve adaletli olması çok önemli yatırımlar yaptıklarını ifade eden Başkan Çalkaya “Kim ne yaparsa yapsın biz çocuklarımızın Cumhuriyet değerlerine bağlı olarak eğitim alması için çalışacağız. Bir de çocuğun eğitim alırken ailesinin maddi durumunun bir avantaj ve rezavantaj olmaması için çalışıyoruz. Ülkemizin tamamında bu eğitim modeli uygulanırsa ülkemizin geleceği çok daha aydınlık olur” dedi.

Sosyal ve sportif faaliyetlerden uzak kalan çocukların bir şekilde şiddetle tanıştığını ifade eden Başkan Çalkaya gerçekleştirilen yaz okulu uygulamasının sosyal adaleti de sağladığını ifade ederek “Ekonomik güçlükler nedeniyle bazı aileler çocuklarını bu ve benzeri faaliyetlere göndermekte güçlük çekebiliyor. Bu yüzden kamu kuruluşlarının çocuklarımıza bu etkinlikleri ücretsiz olarak sunması gerekiyor. Çocuklar suçla tanışmadan eğitilirse geleceğimiz daha güzel olur. Aksi halde geleceğimiz felaket olur” diye konuştu.

YAZ OKULUNDA NELER YAPTILAR?
Balçova Belediyesi, dokuz yıldır uyguladığı Ücretsiz Yaz Okulları Balçovalı çocukların tatillerine renk katıyor Birer aylık dönemlerle üç ayrı kurda öğrencileri kabul eden Yaz Okulu’nda çocuklar; sosyal gelişim terapileri, meslek tanıtımı, okuma saati, müzik, bilgisayar, Güzel Sanatlar, Satranç, Folklör, Basketbol, Voleybol, Tenis, Jimnastik, Ebru gibi ders ve aktivitelere katılacak. Öğrenciler ayrıca birer kez Balçova Aquacity, Gezegenevi’ne, Deprem Afet Eğitim Merkezi’ne ve İnciraltı’nda bulunan Gemi Müzeye götürülüyor.

 

 
SDG: ABD Kuzey Suriye'de kalacak
 
Bayındır Belediyesi fuardaki yerini alıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Doğruer bizzat ilgilendi: Sağlıkta Kınık farkı
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, ilçe merkezinde yaşayan yaşlı ...
Karabağlar depreme karşı bilinçleniyor
Karabağlar Belediyesi, 17 Ağustos 1999 tarihinde tüm ülkeyi yasa boğan ...
Urla Belediyesi'nden tarihi hamle: Eski günlerine dönecek
Kentteki eski eserlerin restore edilerek, kültürel ve sosyal hayata destek ...
 
İzmir Çim Konserleri kaldığı yerden: Yıldızların altında unutulmaz gece
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği geleneksel Çim Konserleri, ...
Rus heyetinden Başkan Kocaoğlu'na ziyaret: İzmir’de iz bırakacaklar
Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov ve Stavropol Bölgesi ...
Ada sahilleri Büyükşehir ile güzel
Aydınlıların gönül rahatlığı ile deniz keyfi yaşadığı Kuşadası plajlarında ...
 
Güzelbahçe 17 Ağustos'u unutmadı
17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıldönümü nedeniyle Güzelbahçe’de bir anma ...
Topluklu Efe'den öğrencilere “hoşgeldiniz” jesti
2017-2018 eğitim-öğretim yılı için 14-18 Ağustos arasında gerçekleştirilecek ...
4 aydır susuzluk çekiyorlardı: İZSU'dan müjde geldi
İZSU Genel Müdürlüğü, 4 aydır su sıkıntısı çektiği belirtilen Ödemiş'in ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva