HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Nisan 2015 Cumartesi - 09:43

Balçova’da Büyükerşen’e ‘aydınlanma’ onuru

Balçova Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri’nin 2015 Aydınlanma Ödülü, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e verildi. Törene katılan Büyükerşen’e ödülünü CHP İzmir İl Başkanı Bedri Sertel, Ödül Beratı’nı ise Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve Engin Tonguç verdi.

Balçova’da Büyükerşen’e ‘aydınlanma’ onuru

Dünya üzerinde birçok ülkede model olarak alınan ve Cumhuriyet’in en önemli eğitim projesi olan Köy Enstitüleri’nin Kuruluş Yıldönümü onuruna 2003 yılından bu yana Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği (YKKED) ve Balçova Belediyesi tarafından verilen Aydınlanma Onur Ödülü bu yıl Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e verildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki etkinlik çerçevesinde düzenlenen ve  Moderatörlüğünü Prof.Dr.Kemal Kocabaş’ın yaptığı panele PEN Türkiye Başkanı Zeynep Oral, ODTÜ Felsefe ABD Başkanı Prof.Dr.Ahmet İnam, Prof.Dr. Engin Tonguç ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay konuşmacı olarak katıldı.

Panelde hoş geldiniz konuşması yapan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya Cumhuriyet’in ayakta olmasının bir nedeni varsa oda Köy Enstitüleri öğretmenlerinin ve mezunlarının verdiği mücadeledir diyerek “Yeni Cumhuriyeti kuranlar bu büyük devrimi ayakta tutmak için önceliği eğitime verdi.

Köy Enstitüleri tek tek köylere ulaşarak çocukları okuttu. Cumhuriyet’in karşısındaki güçler de önceliği eğitime verdi. Bizler Cumhuriyet değerlerini yeterince koruyamazken karşı devrim eğitim sistemi ile çok güçlendi. Bizler bölünerek, parçalanarak kendi değerlerimizi koruyamıyoruz. Bunun için bir olarak Cumhuriyet karşısındaki güçler ile mücadele etmek zorundayız. Küçük küçük ateşleri birleştirerek hedefe doğru gitmeliyiz” diye konuştu.
 
YKKED Başkanı Kemal Kocabaş, 2003 yılından bu yana Aydınlanma Onur Ödülü alan Vedat Günyol, Dr.Engin Tonguç, Server Tanilli, Halit Çelenk, İlhan Selçuk, Türkan Saylan, Cengiz Bektaş, Genco Erkal ve Yaşar Kemal ve Hıfzı Topuz, Doğan Hızlan ve Ataol Behramoğlu’na ilişkin bilgiler verdikten sonra Yılmaz Büyükerşen’in ödüle layık görülmesinin gerekçesini anlattı.

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemlerinde eğitime, sanata ve sanatçıya verdiği önemden dolayı ödüle layık görülen Yılmaz Büyükerşen, Aydınlanma Onur Ödülünü CHP İzmir İl Başkanı Bedri Sertel’den, Ödül Beratı’nı ise Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve Köy Enstitüleri Kurucusu Yücel Tonguç’un oğlu Prof.Dr.Engin Tonguç’tan aldı.


 
Büyükerşen, "Köy Enstitüleri Aydınlanma Ödülü’nün eğitimle ilgili aldığı en önemli ödüllerden biri. Çünkü yıllar önce herkes Eskişehir’den kaçarken ben orada kaldım. Eğitime ve kentimin güzelliğine nasıl katkı yaparım diye çalıştım. Özellikle eğitim konusunda yılmamak sürekli mücadele etmek gerekiyor. Bu mücadeleyi, iktidar olduğumuzda Çifteler Köy Enstitüsü’nün binasını müze yaparak taçlandıracağız” diye konuştu.

Panele konuşmacı olarak PEN Türkiye Başkanı Zeynep Oral, ODTÜ Felsefe ABD Başkanı Prof.Dr. Ahmet İnam, Prof.Dr. Engin Tonguç ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise günümüz eğitim sisteminin çarpıklıklarına değinerek Cumhuriyet’in ilk yıllarında uygulanan Köy Enstitüsü modelinin Türkiye’de son bulduktan sonra Dünya üzerinde birçok ülke tarafından örnek alındığını ifade ettiler. Konuşmaların ardından panelistlere ve yıllar önce Köy Enstitülerinden mezun olan emekli öğretmenlere plaket ve çiçek verildi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rakamlarla Büyükşehir’in 2014 faaliyet raporu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında yaptığı 2,4 milyar TL'lik harcamanın ...
Bahar bereketi: İzmir’in zebra ailesi büyüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nın zebra ailesinde tam ...
Kocaoğlu’ndan ilginç çıkış: Herhalde Sayın Başbakan parasını ödeyecek!
Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında Başbakan ...
 
Aliağa’nın dört bir yanına klima duraklar!
Aliağa Belediyesi, kent merkezinde Aliağa halkının hizmetine sunduğu klimalı ...
AK Parti adayı Turhan Ödemiş Kütüphanesine üye oldu
AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı İbrahim Turhan Ödemiş ziyaretleri ...
Cuma Pazarı köylünün yüzünü güldürdü
Bergama Belediyesi’nin yerelde kalkınmayı desteklemek amacıyla geçtiğimiz ...
 
Alsancak Sokak Oyunları Şenliği’yle renklendi
İzmir’in, Konak Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
AK Partili başkanlar bu kez Selçuk’ta buluştu
İzmir’in AK Partili Belediye Başkanlarının her ay bir ilçede toplanarak ...
Buca’nın gurur projesi yola çıktı: 4 yılda 4 bin öğrenci
Buca Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği yaratmak adına, 4 yılda 4 ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva