HABERLER>POLİTİKA
24 Eylül 2016 Cumartesi - 12:11

Balbay’dan ‘seçim ve Anıtkabir’ çıkışı!

CHP İzmir Milletvekili Balbay ilçelerde katıldığı danışma kurulu toplantılarının ardından, “Milletvekilleri seçimden seçime gelirler’ sözünü yıkmak istiyorum” dedi. Anıtkabir’e yapılan çocuk parkı için de konuşan Balbay, “Anıtkabir çocuk oyuncağı değildir” ifadelerini kullandı.

Balbay’dan ‘seçim ve Anıtkabir’ çıkışı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Türkiye’de erken seçim olma ihtimalinin gündeme gelmesiyle birlikte alan çalışmalarına başlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir’de ilçe ilçe danışma kurullarını topluyor.

Geçtiğimiz günlerde milletvekillerinin katılımıyla Güzelbahçe’de gerçekleşen toplantının ardından Dikili ve Kınık’ta da partililer vatandaşlarla bir araya geldi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay Bakırçay Havzası’nda sahaya inerken masaya yatırılan sorunlar hakkında Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu.

Balbay ayrıca Anıtkabir’e yapılan çocuk parkı için de konuştu.

CANLILIK VAR

Toplantılarda edindiği izlenimleri paylaşan Balbay, “Partide bir canlılık var. Yerel yönetimlerde kaybedilen yerlerin geri alınması için bir canlılık var.  İşsizlik çok ciddi sorun.  Herkesin kaygısı var. ‘Ülke nereye gidiyor?’ sorusuna kafa yoran var. Herkesin bu konularda bir görüşü var” dedi. 

YIKMAK İSTİYORUM!

Vatandaşların beklentileri hakkında açıklama yapan Balbay, “Kınık’ta sağ olsunlar, ‘En çok gelen milletvekilisiniz’ dediler. Kınık biraz kenarda kalır ya… Genelde Bergama’ya gidilir oradan dönülür.  Ben seçimden sonra da geldim. Bu gelişlerin amacı bir şey anlatmak ve arının bal alması gibi, onlar ne düşünüyor öğrenmek için.  Yarın seçim olacak gibi hazırlanmak gerekir. Bir de hiç duymak istemediğim bir söz var; ‘Seçimden seçime geliyorsunuz’ diyorlar. Bunu yıkmak istiyorum.  Çok yerleşmiş bir söz ve çok üzülüyorum. Türkiye’de sorunları siyasetle çözeceğiz.  ‘Milletvekilleri seçimden seçime gelirler’ sözünü yıkmak istiyorum. Bir de ‘Gelirler gelirler bizi dinlemeden giderler’ diyorlar. Bir üçüncü de ‘Gelirler seçtikleri birkaç yer var uğrar dönerler’ deniyor. Bu üç sözü yıkmak istiyorum. Uğranmayan yerlere de uğramak istiyorum ve gündem müsaade ettiğince yapıyorum” diye konuştu.

5 BİN DEĞİL 10 BİN DE GİRSE…

Bölgedeki tarım ve hayvancılıkla ilgili sorunların da masaya yatırıldığını belirten Balbay, “Kınık pazarına uğradım. Kınık pazarı Cuma günleri baya bir canlıdır. Hayvancılıkta ciddi azalma var. Ürünleri kurutmuşlar. Bir sahipsizlik havası var. Pek çok ülkede bunlar çok önceden belli olur. Üretici, ‘Ben bu ürünü kurutuyorum. Bununla bu yaz kasama 5 bin girecek. Ben bu parayla oğlanı nişanlarım’ der. Şimdi kasaya 10 bin de girse zarar etme olasılığı yan yana” ifadelerini kullandı.

ANITKABİR ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİLDİR!

Balbay sosyal medyada ve çeşitli ortamlarda çok tartışılan Anıtkabir’e yapılan çocuk parkıyla ilgili de konuştu. 

Balbay şunları söyledi: Çocukların başımızın üstünde yeri var. Çocuklar bizim geleceğimiz ama Anıtkabir çocuk oyuncağı değildir. Anıtkabir çocukların geldiği zaman duraksadığı, ciddiyete büründüğü, bazılarının ağladığı bir yerdir.  Çocukların ‘Uyuyor mu?’ diye sorduğu bir yerdir. Kalbimizde yaşıyor diyoruz ya kimisi bundan dolayı öldüğünü burada anladığını söyler.  Bu tür duyguların çok yoğun olduğu bir yerdir. Oraya oyun parkının yapılması çok yakışıksız. Yapacaksanız açık kütüphane yapın. Çocukların anlayacağı çok güzel Atatürk kitapları var. Çocuk tabi ki oyun demek ama aynı zamanda kitapla da tanışmak demektir.  Bu tür masum kararlar başka şeylere yol açar. ‘Çocuklar bir şey içmek isterse ne olacak? Yanına bir şey yapalım. Anne, babalar çocuklarını beklerken ne içecek? Şuraya şunu yapalım’ denirse ne olacak? Yapanlar bunu amaçladı demiyorum. Masumane bir düşünce bile olsa olaylar buraya kadar gider. Yapmayın. Orası Türkiye’nin en canlı yeridir.  Adalet ve Kalkınma Partisi de 15 Temmuz’dan sonra genel merkezine kocaman bir Atatürk posterini asarak yeni döneme bakmak sorumluluğunu hissetti. Böyle bir yerin anlamını bozacak bir şey yapmamak lazım.

 
İzmir'de tarihe yolculuk!
 
Yeni dönem: Artık iddianame okunmayacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O isim açıkladı: AK Parti içinde kaç FETÖ'cü var?
Ataş, 15 Temmuz sonrası teşkilatların bankalar, dernekler, sendikalar ...
AK Partili Sürekli Bornova'daki 2 büyük proje için tarih verdi!
AK Parti İzmir Milletvekili Sürekli Bornova’ya iki müjde verdi. Sürekli ...
Flaş gelişme: Üç parti 7 maddede uzlaştı
Mini anayasa için bir araya gelen AK Parti, CHP ve MHP, 7 madde üzerinde mutabakat sağladı.
 
AK Parti İzmir Milletvekili Başkent'te kaza yaptı!
AK Partili Dağ Ankara’da otomobiliyle kaza yaptı. Aracın hava yastıkları ...
Yıldırım'dan '82 AK Partili vekil' iddiasına yanıt!
Başbakan Binali Yıldırım, basında yer alan '82 AK Parti milletvekilinde ...
Erdoğan: Suriye'de ateşkes ölü doğdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de ateşkesin sürdürülememesinden ve Halep'teki ...
 
AK Parti'den açıklama: CHP bizi yalnız bırakmaya başladı
AK Parti, CHP'nin Kanun Hükmünde Kararnameleri (KHK) Anayasa Mahkemesi'ne ...
Flaş! Başbakan'dan 'imzasız ihbar' açıklaması
Başbakan Yıldırım, FETÖ ile ilgili soruşturmalarda imzasız ihbarlara yönelik ...
CHP İzmir'de 'disiplin' krizi: O başkan uzlaşıya karşı!
CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya disipline gönderdiği Turgut Yalçın ile ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva